BODIMO POTRPEŽLJIVI IN PAMETNI

Napoved za 47. teden – od 19. 11. – 26. 11. 2018

Včeraj me je nekdo zastavil vprašanje, kdo bo zmagal v na volitvah v Ljubljani. Prvo sem odgovorila, da ne vem in da me tudi ne zanima. Že dolgo ne delam mundane astrologije, ker je Neptun v Ribah in v primeru, da poslušam poročila, ali spremljam dogodke se počutim, kot osel, ki teče za palico na kateri visi korenje. Po krajšem premisleku sem vseeno odprla čart ljubljanskega župana in ugotovila, da ima 500% možnosti, da zmaga in da bo zmagal, ne samo na teh volitvah, temveč tudi v naslednjih. Ne da se mi delati na mundani astrologiji, dokler je Neptun v znamenju Ribi. Dokler je Neptun (laži, prevare, intrige, spletke, korupcija) v svoji lastni hiši, vse skupaj je samo ena zgodba o oslu, korenju in palici. Še tisti, ki jih je veliko in so maksimalno ozaveščeni, težko bodo svojo božansko vizijo o boljši prihodnosti revnih, lačnih, prizadetih in ranljivih, spravili v tek.

Ko obstaja velika nevarnost, da zagrabimo tisti del palice, ki je krajši, pomislimo, v kakšnem tonu bo potekal naš govor s tistim, ki je potegnil daljši del palice. Planet blaginje Jupiter je prestopi v Strelca, Merkur, ki retrogradno drsi po nebu, vse do 6. decembra in jutrišnja povezava Marsa in Jupitra nam otežuje situacijo, vendar ne podcenjujte svojega lastnega vpliva in se ne sprenevedajte, da so bolj pomembni in da vas ljudje ne poslušajo. Če se odločite spremeniti taktiko in porivanje in kričanje prepustite drugim, boste ugotovili, da ste s šepetanjem dosegli več, kljub temu, da ste potegnili krajšo palico.

 

Pri tem ne pozabite, da Jupiter v Strelcu ponuja odpuščanje, saj Strelec vlada deveti hiši horoskopa, ki obravnava naše višje duhovno znanje in to znanje ne more delovati, če ne odpuščamo, sebi in drugima. Z ostalimi planeti, ki so trenutno, čudno razporejeni na nebu, jo odpuščanje težak proces. V nekaterih situacijah je v redu, da ne moremo odpustiti, ker je to del zdravilnega procesa, Zavrnitev nam lahko povzroči veliko težav, nam uniči ustvarjalnost in kreativnost, predvsem nas pa boli in nas tišči v želodcu in v pljučih, tisto, česar ne moremo odpustiti. Tako vsi nasveti, da bi celotno jezno vesolje, bilo dosti prijazno,če bi vsi delili več razumevanja, da je nujno odpustiti vse in tudi tistem, ki vam ponuja korenček na palici.

Vsak od nas ima različne metode, kako se spopada za planeti, ki ustvarjajo problematične slike. Nekdo svoje težave skriva v omari in tako njegov dom daje vtis pospravljenosti in urejenosti, dok ne preživimo daljši čas z njim in odkrijemo, okostnjake, ki začnejo padati ven iz omar. Enako je z našimi neplemenitimi čustvi. Zato imamo nekajkrat na leto retrogradnega Merkurja, ki nam ta grda čustva razvrsti in jih iz teme potegne na svetlobo.

 

Prvi dan v tednu je določen za novi začetek. Prvi dan in prvo znamenje v katero vstopa Luna, najavlja novi, zdrav in obetaven začetek, ki v resnici ni idealen. V Ovnu ni nič idealno. Vse je na robu meča in ali noža. Če tem prištejemo kvadrat med Marsom in Jupitrom, moramo dobro razmisliti, kaj želimo in koliko zmoremo. Vaša moč (Mars v Ribah) ni ustrezen borec za borbo z Jupitrom. Mars v Ribah je prestrašeni bojevnik, ki kriči od straha in širi paniko na vseh nivojih. Prepušča vas, da se sami postavite, tam kam menite, da spadate.

Ko ustvarjamo seznam želja, se počutimo optimistično. Dokler upamo,sanjamo in želimo je to dobro znamenje, ker nam notranja intuicija govori, da obstaja možnost, ne glede na to kako je majhna, da dobimo tisto kar upamo, sanjamo in želimo. Tisti, ki so se odpovedali upanju in namesto tega seznama, naredili seznam pritožb, zelo hitro bodo odkrili mnogo nepoštenega in nepravičnega v dejanju oseb iz svojega okolja. Sprašujem se, ali nam to res koristi? Ali ni boljše, da se osredotočimo na navdih in verjamemo, da nam bo Jupiter v Strelcu prinesel samo dobre stvari in dogodke. Zato v prihodnih mesecih delujete z modro potrpežljivostjo in z vero v boljše jutri.

Če ni naše življenje namenjeno rasti, učenju, odkrivanju in sproščanju naših izjemnih potencialov, potem ne vem za kaj živimo. Osebe, ki smo jih v preteklosti, včeraj, prejšnji teden ali mesec kaj prosili, imeli radi, opravljali, obsojali ali imeli za sovražnike, nam v tem tednu lahko pokažejo, da smo se zmotili in nas prijetno presenetijo. Zato pustite tudi za teden, naj življenje teče, tako kot vam je to Vesolje namenilo. Ne izogibajte se izzivu danes, ker smo vsi več kot pripravljeni in vse sedanje aktivnosti nam prinašajo močnejšo vero v boljše jutri.

Ker Merkur nadaljuje svoje retrogradno gibanje, vsi bomo v določeni meri morali popustiti svoj nadzor nad svojimi močmi in vsi bomo moralo sprejeti igro čakanja. Če ne boste dojeli, da ne smete prehitevati, so vaše možnosti za mirnim življenjem majhne .Če boste dovolili, da se vsi procesi odvijajo po lastni, Merkurjevi hitrosti, boste ugotovili, da vas usmerja na področje vašega življenja, ki ga dobro obvladujete.

Kaj mislite o sebi? Kaj mislite o drugih? Samo mislite, ali ste prepričani o tem? Ali ste dobra ali slaba oseba. Enako se sprašujem tudi sama. Če mislimo, da smo dobri, mogoče ne bi bilo odveč vprašanja, kaj, če nismo mi dobri, kaj, če niso drugi dobri? Nihče ne bo rekel zase, da je slab in hudoben, čeprav dejanja nekaterih, ki niso dobri, izhaja iz iskrenega in zabetoniranega prepričanja, da delajo „pravo stvar“ iz pravilnih in pravičnih razlogov. To nas pelje na naslednje vprašanje, kaj je pravilna in pravična stvar in koliko je napačno, v resnični napačno.

Čeprav mislimo, da pomembne osebe v svojem življenju poznamo do zadnjega detajla, ugotovimo, da smo se motili. To je še nekaj, kar nam prinese retrogradni Merkur. Srečujemo se z nepričakovanimi izzivi, ki moramo prvo poudariti na svojem lastnem primeru. To imenujemo lastna kritika. Potem gremo naprej in opazimo, da se naš življenjski sopotnik, partner, prijatelj ali poslovni partner obnaša na neobičajen način in smo prisiljeni svoj odnos ovrednotiti drugače, začnemo z matematiko in ugotovimo, da se motimo, da ni prišel pravi čas. Da ne moremo reševati zadeve, da jih lomimo čez koleno, da se moramo umiriti. Ali planetarni entiteti zahtevata od nas, da delamo proti sebi.

Z zavednostjo in s svobodno voljo, vsak od nas , pod katerikoli aspekti lahko odloči o sebi s tem, da vzame v obzir vse posledice, ki nastanejo iz planetarne dinamike. Vesolje in mi, ki poznamo to planetarno dinamiko in osebe, ki se imenujemo astrologi, mi ne odločamo, mi samo ponujamo določene rešitve. Situacija, ki se nam dogaja ta teden, nam ponuja dve opciji: da zmanjšamo nevarnost ali izberemo riziko. Odločitve bo verjetno vsak od vas sprejel na podlagi lastne zavesti in v zvezi svojega lastnega horoskopa.

Naj se nam ne ponavlja zgodba o oslu, ki teče za korenjem na palici. Imejmo zdravo pamet in naj nam ljubezen razsvetli in Dušo in srce.