DOBRODOŠLI V TEDNU NAPETIH KOZMIČNIH DEJAVNOSTI

Napoved za 32. teden – od 6. 8. do 13.8.

Soočamo se z napeto situacijo, ki vlada med pogumnim Soncem v znamenju Leva, modrim Jupitrom v znamenju Škorpijona in zaskrbljeno Venero, ki bo še danes v znamenju Device. Kaj želi naše srce in kako nam lahko Vesolje pomaga, da bo naše življenje lepše in boljše. Ali smo sposobni najti tisto, kar so nam nebesa namenila in kar je za zdaj skrito našim očem. Vsi smo podvrženi pristranskosti in predsodkom, in če še zgodba vključuje našo skrb za nekoga, ki mu ne moremo v tem trenutku pomagati, vsaj poskusimo se vživeti v njegovo situacijo in razumeti, zakaj počne to, kar počne. Niti ni lahko za nas niti za druge osebe, ki pričakujejo, da se zgodijo čudeži, še manj pa, za astrologa, ki ima nalogo le, da nas opomni in opozori na določena kozmična dogajanja, ne da bi imel možnost kreiranja energij, po svoji volji.

Kljub temu, da že nekaj tednov pišem o treh eklipsah, ki so se začele v juliju in v tem tednu, končno se srečujemo še z zadnjo v tem nizu, je še vedno veliko za povedati. Vsak dan, do sobote imamo egzaktne planetarne aspekte in vsakemu se bomo morali posvetiti s posebno pozornostjo.
Že v torek Venera zapušča skrbno znamenje Device in vstopa v znamenje Tehtnice, v katerem je doma in v katerem lahko dela na ustvarjanju novih in reševanju starih odnosov, pod pogojem, da niste naredili kardinalnih napak, ki ne dovolijo več, reševanje konflikta s srečnim izhodom. Gre za obrazec v naših življenjih, ki je pogost in nas opozarja, da nam mogoče manjka strpnosti in potrpežljivosti. Če je na horizontu kriza odnosa, kar se očitava preko kvadrata Saturna in Venere, vse se lahko preobrne in naenkrat se lahko kriza spremeni v novi kvalitetnejši odnos. Za to je potrebno biti prizanesljiv in kritičen do svojih lastnih napak in paziti, da s svojimi postopki ne izzivamo nadaljnje eksplozije, o čem govorijo aspekti med Uranom in Marsom.

Venera v Tehtnici je lahko problematična iz razloga, da oseba, ki ima izraženo v svojem horoskopu potrebo po tehtanju vsake odločitve in balansiranju lastne volje. Od začetka je to lahko simpatično za oba partnerja, kasneje pa postane breme za drugega, ki ne ve, kako bi se obnašal do osebe, ki nima svojega lasnega stališča in ne ve kaj bi rada. Tehtnica ima fokus na skupnem odnosu, kar ne pomeni vedno, da je srečna in zadovoljna v njem. Zato se v tem tednu moramo soočiti s tistim najslabšim delom sebe, kjer analiziramo svoje želje in potrebe na eni strani in na drugi strani svojo lastno moč, da se spremenimo. Ni rečeno, da nam bo to tudi uspelo, vendar poskusiti ni greh in vsak najmanjši pomik naprej vam bo prinesel dobre rezultate.

V torek bo Uran nastopil retrogradno gibanje, zato pazljivo s financami in z investicijami. Sonce bo naredilo kvadrat z Jupitrom, zato bodite pazljivi, da vam megalomanski načrti ne potonejo v vodo. Venera v Tehtnici lahko prinese tudi nova srečanja in v sredo, ko bo trigon Marsa in Venere, prepoznajte ljubezen, vendar bodite pazljivi, koga spuščate v svoje ljubezensko polje.

Konec tedna vas čaka še več izzivov. Kvadrat med Venero in Saturnom je podoben sreči, od katere vas loči steklena stena, ki vam dovoljuje samo gledanje, ne pa tudi uživanja v vsem, kar Venera v Tehtnici ponuja: dobra hrana, zadovoljstvo, zabava in lepa oblačila. Saturn zahteva skromnost in odpovedovanje. Če boste to upoštevali, mogoče vam bodo prihranjene solze in bolečine, ki so občasni spremljevalec skoraj vsake ljubezni. Mogoče bomo drugače ravnali, če bi pomislili, da tisto, kar nas boli, boli tudi osebo poleg nas. Nihče ni imun na ljubezensko bolečino in vsak od nas jo nekajkrat v svojem življenju doživi

Solze lahko odplaknejo tudi travme iz otroških let ali iz prejšnjih partnerskih zvez. Zato ne zadržujte solze, pustite jim, naj vam na polzijo, po licih in prsih, naj vam pustijo sledi, v katerih se sveti vaše čisto srce.
Solze so nujne, da bi se sprostile deformacije, ki se v človeku materializirajo v obliki bolezni ali neke druge fizične deformacije, ki jo je nujno odstraniti. Retrogradni transcendentalni planeti, Pluton, Uran,Saturn in Neptun zahtevajo, da se tudi na fizični ravni očistimo, da umaknemo iz sebe vse tisto negativno in škodljivo. Pri tem vam Vesolje gre na roko in zato bodite srečni, ker bo kmalu konec trpljenja.

Sprejmite sami sebe, svoje telo, svoje želje in pričakovanja v obliki, ki vam je namenjena in seveda nakazana v vašem horoskopu. Vedno in vedno ponavljam, da je nujno spoznati svoj horoskop in sprejeti tudi tisto, kar nam ni všeč, ker Vesolje ima pregled nad vsemi dogodki, ki so se in se bodo dogajali tekom življenja. Ve, kaj je za vas najboljše, in če ste se izgubili v svojem lastnem življenju, sedaj je čas, da se najdete. Ne glede na to, koliko inkarnacij imate za seboj, vaši spomini ne segajo tako daleč nazaj, da bi se morali dodatno obremenjevati. Življenje, ki ga sedaj živite, tukaj in sedaj, naj bo polno in ga živite v celoti in na pravi način. Če ne veste, kaj je dobro za vas, poskusite biti samo dobri in pošteni do sebe in ta obrazec vam bo pokazal svoj pravi obraz