Duh in telo naj bodo v ravnovesj

NAPOVED ZA 41. TEDEN- od 8.10.-15.10.

 

 

Ta teden bo v znamenju astrološkega znamenja Tehtnice. Ker ponedeljek začnemo z Luno v Tehtnici in že naslednji dan imamo lunacijo v Tehtnici, (to je konjunkciji Lune in Sonca, ki označuje vladavino prazne lune, Mlaja), se spodobi, da kaj več rečemo o znamenju Tehtnice. To je kardinalno, zračno znamenje, z močnim intelektom in zdravim razumom. Zato je njena ključna beseda „Jaz uravnovešam“ priporočljiva za vse segmente družbe, v katerih se pojavlja človek, kot osnovna celica vsake družbe. Družina, poslovno okolje, politične scene, skratka, povsod tam, kjer se najdeta najmanj dva človeka.Namen Tehtnice je, da ta dva človeka, hipotetično gledano, ne stojita eden nasproti drugega, kot borca v ringu, temveč korakata vzporedno kot sopotnika. Ko pride do krizne situacije, da je treba vse imeti pod kontrolo, bodite veseli, če se tu znajde oseba v znamenju Tehtnice, ker bo ona prevzela glavno vlogo in vse postavila na svoje mesto.

Tehtnice so pravične in miroljubne, ne marajo prepirov. Veliko politikov je rojenih v znamenju Tehtnice. To že ne pomeni, da je Tehtnica idealno znamenje za ta poklic politika, vendar je veliko boljše imeti v politiki Tehtnico, kot osebo, ki je rojena v znamenju Ovna. Mogoče Tehtnice ne bodo naredile več za druge, ker namen Tehtnice je, da naredijo več zase, vendar, če pogledamo v kakšne stanju je naš svet in če govorimo o mundani situaciji, je pomembno, predvsem to, da ne pride do vojne. Tehtnice niso rade same, zato vedno in moški in ženske iščejo ustrezno partnerstvo. Ker je vladarica Tehtnice, Venera, (lepota, ljubezen, umetnost) ob enem tudi vladarica znamenja Bik (denar) vedno moramo Venero obravnavati v kombinaciji tudi z denarjem. Eno brez drugega, zgleda ne gre. Ker je sedaj Venera v znamenju Škorpijona, znamenju svojega izgona, retrogradna, vse do 16. novembra ima nalogo, da nas vrne do tistega mesta, do tiste točke, kjer smo pustili stvari nedokončane. Lahko nam vrne stare ljubezni in čustva, ki niso bila do konca doživeta ali nam vrne partnerja, s katerim smo se razšli in po določenem času smo ugotovili, da je ravno ta oseba, prava za nas.

Zato danes usmerite svojo pozornost vase, namesto da upirate s prstom v osebo nasproti sebe. S tem ne boste nič dosegli, ker ne boste našli prave rešitve, le skregali se boste. Če se boste poglobili vase, boste mogoče našli tudi del krivde v vama samima in boste lahko, drugič ravnali drugače. Če, pa se boste opravičili tej osebi in priznali drl krivde, pomeni, da ste že obvladali strategijo, kar pa je zasluga znamenja Tehtnica.

V torek se atmosfera že menja in če ste nagnjeni pesimizmu, vas bodo pritiskale težke misli i občutki, da ste sami na tem svetu in da so vsi proti vama. Čeprav je Luna v popolni senci zaradi Sonca, dovolj je še svetlobe, da osvetli lunino površino, vendar je to vidno le z ustrezno opremo, ki je pa človek nima. Torej je nekaj »nevidno«, pa vseeno vidno, in če imamo ustrezno orodje, če smo »sestavljeni od znotraj« smo na pravi poti. Za astronome vemo, katero orodje uporabljajo in za navadnega človeka je to orodje, razumevanje vesolja in naših čustev. Vsak človek se refleksno odziva na svoje okolje v vsakem trenutku je Luna tista, ki vpliva na človekova razpoloženja. Učinek Mlaja je, da obnavlja lunine cikluse in nas vsakič, ko se pojavi Mlaj, vabi k večji pravičnosti in k priznavanju dvojnosti.

Tiste osebe, ki imajo poudarjeno Luno v svojem horoskopu in osebe, rojene v znamenju Raka, morajo biti zelo previdne, ker Luna, takoj za konjunkcijo s Soncem, naredi še kvadrat s Plutonom. Javlja se občutek, da se vam vse ruši pod nogami, da se utapljate v svojih težavah in da vas nihče ne morete razumeti. To se predvsem nanaša na osebe zraven vas. Lahko je to le vaša iluzija, da je ta oseba prej bila drugačna in ste vi imeli iluzijo dobrega odnosa. Sedanja bolečina ima namen, da vas povrne v realnost, da situacijo sprejmete in pod vplivom prazne lune, jo začnete spreminjati. Ker je Pluton znamenje sprememb, kvadrat z enim od svetil, aktivira vaša čustva na nezavednem nivoju in jih spreminja v realnost.

Ta teden, za vse nas bo precej težak, ko gre za notranje stiske ali neprijetna srečanja, saj je vse v znamenju Škorpijona. Pazite, s kom se pogovarjate in kako, ker bo Merkur, (komunikacija) takoj ko bo vstopil v znamenje Škorpijona, naredil opozicijo z Uranom. To nikoli ne prinese rešitve »win-win«. Nasprotna stran je nerodna, eksplozivna, žaljiva, ostra in tukaj ni zmagovalca, ker je opozicija, ki pravi, da je enako prizadeta oseba, ki napada in oseba, ki je napadena. Najboljše je, ne razmišljati preveč, ker razum (Merkur v Škorpijonu) in duša (Luna v Škorpijonu) nikoli nista bila v dobrih odnosih.

Izogibajte se sestankom in dogovarjanju ljubezenskih srečanj, ker je retrogradna Venera v kvadratu z Marsom v Vodnarju. Veliko strasti in privlačnosti, vendar ta slika ne obljublja »happy end«, če niste sposobni vladati svojim karakterjem. Retrogradna Venera najavlja vračanje starega dolga in Mars (moški libido) je zelo nestrpen in nepredvidljiv.Od petka se bo situacija rahlo umirila, čeprav je Sonce v kvadratu s Plutonom, kar pomeni, da so možne določene spremembe, pod pogojem, da ste pripravljeni, da se dogodek lahko zaključi ali prekine. Ker je Merkur v sekstilu s Saturnom, je to dobro znamenje, da bo na koncu spregovorila zdrava pamet in bo zrušene kockice, postavila na svoje mesto.

Moj komentar je, da ta teden ne bo toliko težak, kot bi lahko bil, če bi v tej igri sodelovali moški planeti (Mars, Uran, Pluton in Saturn) v slabih, medsebojnih aspektih. Če boste ravnali v duhu Ženskega pozitivizma, če boste poslušali svoje srce in svojo dušo, boste ugotovili, kako je dobro poslušati nasvet osebe, ki ne ropota z orožjem in ne kliče v boj. Dobra beseda, preko dobre komunikacije, vedno najde dobro mesto.