Kaj nam sporoča Škorpijon

Napoved za 45. teden – od 5. novembra – 12. novembra

Ta teden bo iz geo kozmičnega vidika zanimiv, ker dve močni planeti,zamenjata svoji znamenji. Jupiter prestopi iz Škorpijona v znamenje Strelca i retrogradni Uran iz Bika se vrne v znamenje Ovna.To zamenjava je redek pojav in če k temu prištejemo, da bosta še Severni i Južni lunin vozel naredili enako, lahko pričakujemo, da nas čakajo pomembne spremembe na mnogih področjih našega življenja. Katera so to področja, je odvisno od naših natalnih horoskopov.

V četrtek, ki je Jupitrov dan, 8. novembra, bo Jupiter prestopil iz znamenja Škorpijona v znamenje Strelca. Ta tranzit Jupitra bo trajal 13 naslednjih mesecev in bo za marsikoga prinesel optimistične prognoze, ker je Jupiter bog blaginje, v svoji lastni hiši. Poleg Jupitra v Strelcu, nam premeša zgodbo še retrogradni Uran, ki je danes na nulti stopinji Bika in se v tem tednu počasi vrača iz Bika v Ovna. Uran se bo ustavil nekaj časa na zadnji, 29. stopinji Ovna in opravil tisto, za kar samo on ve, da je treba. Ta položaj lahko pomeni igro z ognjem, ker nikoli ne vemo, ali se bo ta ogenj (Oven) spremenil v požar in vse uničil pred sabo, ali se bo le ustavil in nas kot ogenj v peči samo ogrel. Tudi ljubezen je včasih kot požar, močnejša je, bolj se čuti. Tragedija nastopi, ko je treba požar te ljubezni pogasiti. Mnogi od nas pričakujejo te spremembe z veseljem, vendar ne smemo pozabiti, da Jupiter pomeni tudi megalomanske apetite, požrešnost, pretiravanja in marsikaj neprijetnega, če nimamo razvitega čuta za mero in ne spoštujemo moralnega kodeksa. Uran je prvič vstopil v znamenje Bika 15. maja 2018 leta v času mlaja. V času, en dan pred mlajem,  ko bo Luna v Škorpijonu, bo Uran začasno zapustil znamenje Bika in se bo retrogradno vrnil v Ovna. V znamenju Ovna, bo Uran ostal do 6. marca 2019. Po 6. marcu 2019 leta se ponovno vrne v znamenje Bika in tam ostane naslednjih 6 let.

Ker je danes Luna v Tehtnici in ker dela kvadrat s Plutonom, mogoče se bomo počutili rahlo depresivni in pesimistični, osamljeni in nagnjeni, da verjamejo v slabe prognoze. Moj nasvet za to je, kar velja za vse Lunine aspekte. Karkoli je, ne traja dolgo in se vse slabo lahko spremeni v dobro in vsako dobro se lahko spremeni v slabo. Če stopate po svoji poti in vas spremlja notranja potreba po toplini, prijaznosti, dobroti in ljubezni, tudi naše okolje se bo odzvalo prijazno do nas. Dobra volja izziva dobro voljo in slaba volja izziva neprijaznost in togoto.

V torek, Sonce dela trigon z Neptunom (velik uspeh) in se Uran vrača v Ovna. (pogum) To za nas pomeni, da imamo močno intuicijo in lahko takrat pričakujemo čudeže. Tistega kar kozmična inteligenca Tin zmore narediti, človek si ne more niti u najbolj norih sanjah zamisliti.

V sredo se Luna v Škorpijonu srečuje s Soncem v Škorpijonu in skupaj naredita trigon z Neptunom. To je čas, ko sami sebe ne moremo razumeti, zato niti ne poskušajte razumeti druge. Razum zmaguje nad srcem, (Luna konjunkcija Sonce), ga ne sliši več in iz straha od neznanega in nevidnega, lahko izzove polemike in probleme (Luna v Škorpijonu).

V četrtek se napovedujejo veliki dogodki v naših življenjih, ker Jupiter spreminja znamenje. Jupiter je veliki benefik, tako tudi slabe stvari, ki jih izziva, so manj slabe, kot jih izzivajo planete, ki so malefiki.

Če imate v natalni karti vladarje 6,8 in 12 hiše,v slabih aspektih, pričakujte določene težave, ki se bodo reševale daljši čas v prihodnosti, mogoče celo nekaj mesecev. Če je to tako, v tem primeru poglejte, katero hiše vam tranzira Jupiter, pa boste našli odgovore, kako se morate postaviti in določene probleme reševati.

Čas, naslednjih 13 mesecev, Jupitra v Strelcu, lahko je obdobje velikih avantur in velikih sprememb,ker je Jupiter tudi skupni vladar znamenja Ribi, ki vladajo naši podzavesti. Katere božanske ideje se bodo rodile iz podzavesti posameznika in katere sirene bodo prebudile naše sanje, to lahko ve, le tisti, ki nam je to ustvaril.

Vsi tisti, ki imajo globoko vero v svoje želje in njihovo uresničitev, ne glede na to, da so se v preteklosti zgodile stvari, ko so mogoče morali podvomiti v lastne ideale, sedaj imajo možnost doživeti srečni konec. Če globoko verujete vase, v tisto, kar delate, kar pričakujete in kar veste, sreča (Jupiter) vam nikoli ne bo obrnila hrbta. Če ne znate z besedami izraziti ljubezni, žalosti ali jeze, zapojte, zaplešite ali zaigrajte. Vsa ta dejanja govorijo jezik ljubezni.

Katerokoli hišo vam tranzira Jupiter pričakujte nekaj dobrega, pod pogojem, da se duhovno dozoreli, da v duši začutite ljubezen, do vsega kar vas obkroža. Za nekatere bodo ambicije na prvem mestu, za druge denar in za nekatere ljubezen in ljubezenske avanture. Za tiste bo več pomenil trigon med retrogradno Venero in Marsom v petek. Obujanje starih zgodb, nostalgija starih ljubezni in seveda pogum. Ne krožite kot maček okoli vroče kaše, temveč stopite v akcijo. Borite se za tisto, kar imate, kar čutite in kar želite obdržati.

Tudi če so želje in ambicije megalomanske, če se uresniči polovica, bo sreče zadosti za celo življenje. Upajte se sanjati o bogastvu, o denarju in o veselju. Jupiter v Strelcu nosi sliko sreče v svojem žepu za vse nas. Vse je različno med revnim in bogatim človekom. Celo takrat je razlika, ko bogat človek postane reven, ali reven postane bogat. Mislite o tem, prej, ne pa, takrat ko se to zgodi.

Po toči je prepozno zvoniti.