Moje misli, moje sanje

Napoved za 49. teden – od 3.12. – 10.12. 2018

 

Teden smo začeli z Luno v znamenju Tehtnice, ki ima poudarek na zvezah. Glede na geo kozmično situacijo v tem tednu, mogoče boste začeli razmišljati o zvezi, ki se je že iztekla, pa vam manjka pogum, da bi popkovino prerezali do konca. K tem razmišljanju pripomore še Venera, ki je vstopila v znamenje Škorpijona in nam sporoča, da je treba staro energijo pustiti v preteklosti in naredili prostor, za novo energijo. To je tudi sporočilo retrogradne Venere, ki smo jo imeli pred kratkim. Odpuščanje in razumevanje za vse nas. Če je že nekaj zgodilo, je verjetno bil pravi razlog za to, sicer se ne bi zgodilo. Zato nam bo glavna naloga ta teden, da skušamo ostati na nekem nivoju, ki je za nas še vedno sprejemljiv in nam zagotavlja vsaj minimalno stabilnosti v izogibu jezi in zameri do sebe in do drugih.

Luna je vse do petka v fazi padanja in ne pričakujmo čudežev, kar tako iz vedrih nebes, če nismo za to že poskrbeli na drugačen in pošten način. V petek bomo doživeli še kvadrat med Soncem in Marsom, kar ne ponuja nič dobrega, razen če smo ozavestili učinke kvadrata, da se ne se bomo pustili sprovocirati in se bomo pod vsako ceno vzdržali od agresivnosti. Iz stališča Vesolja, vse optimistične prognoze Jupitra v Strelcu izgubljajo na moči zaradi zadnjih dni, ki jih ima Merkur na svoji retrogradni hoji. Ta falot bo poskusil še enkrat pokazali vso sposobnost sprenevedanja in nas bo poskusil prepričati, da je še zadnji dan sposoben, urediti vse po svoje. Škorpijon je skeptično znamenje in Luna, Venera in retrogradni Merkur skupaj samo povečujejo pomen suma in dvomov, ki so se nabirali čez leto, ki se počasi izteka.

Merkur končuje svojo retrogradnost. 6. decembra in lahko naredimo rezime vsega veselega in pozitivnega, kar smo v prejšnjem obdobju doživeli ali smo povzročili s svojo negativno energijo, mogoče tudi kaj slabega. Sonce in Jupiter bodo še naslednje, tri tedne skupaj v Strelcu, pa poskusimo popraviti tisto, česar se zavedamo, da se lahko popravi. Lahko rotiramo med vsemi odločitvami, na katere imamo vpliv. Če nimamo moči spreminjanja, najbolje je sprejeti in pomisliti, da vse ima svoj rok trajnosti, tudi težave. Mogoče nimamo vsi možnost pokazati svoje najboljše lastnosti, vendar imamo pa vsi, moč, prepoznati svoje lastne odločitve ali smo ravnali v skladu z pošteno in pravično moralo, ali pa ne. Nimamo dobrega zgleda med svetovnimi politiki, ki se kregajo med seboj, vendar poiščimo zgled me majhnimi ljudmi, ki se borijo za preživetje. Vse ostalo je dvomljivo in marsikoga bo pripeljalo do norosti.

Ob koncu tedna bo Luna v Kozorogu in glede na to, da je čas konca tedna, privoščite vašem umu in vašem telesu počitek. Alternativa noremu decembru v nakupovanju in popivanju je, uživanje v tišini in miru zimskih noči in prižganih sveč. Mars, ki prestopi v znamenje Ribi, ne kaže nič dobrega, ko je v družbi Neptuna, ki vlada tem znamenju. Želim razmišljati, da bo Neptun prinesel razsvetlitev celotnega ljudstva, vendar trenutni položaj Marsa, mi govori, da se bodo spletke in prevare samo še bolj okrepile. Mars je agresiven in Neptun in Ribi so pasivni, kar pomeni, da svetovna politika servira situacije, v katere še sami liderji ne verjamejo. Zakaj bi pa, mali ljudje verjeli? Zato se vam priporoča, da imate svojo zdravo pamet.

Za tiste, ki imate naložen denar v Bitcoine, ne verjemite, da se bo vse slabo izteklo. Res je, da je vrednost Bitcoina padla na najnižjo raven. Tukaj se bije zelo močna bitka in kdorkoli bo zmagal, obe strani bodo izgubile. Res pa je, da bo manj izgubil zmagovalec. Predvsem gre za vprašanje, ali je svet že pripravljen za neko ustrezno alternativo bančnemu sistemu, kar je bil namen plasiranja Bitcoina ?

Znani skladatelji, kot sta Beethoven in Wagner, so ustvarjali svoje simfonije na trdni ritmični osnovi, pa še danes jih poslušamo z občudovanjem. Znane zgradbe so zgrajene na trdih temeljih in še danes jih radi obiskujemo. Najgloblja prijateljstva so zgrajena na globoki ravni zaupanja in bodo trajala toliko, koliko bodo naša srca odprta in iskrena. Nikdar ne pozabite, da so najbolj pomembni prijatelji. Tisti, ki jih lahko pokličemo po noči in jim rečemo, da smo storili nekaj slabega in se oni odzovejo našemu klicu za pomoč. Brez moraliziranja in analiziranja, tistega, kar smo naredili. Enostavno so pripravljeni pomagati prijatelju v stiski. Naj bo ta teden v duhu vprašanja, ki ga boste zastavili sami sebi: ali sem zgradil pravo prijateljstvo.