BODIMO MODRI KOT JE SATURN, IN VESELI KOT JE MERKUR

NAPOVED ZA 37. TEDEN – OD 10.9.-16.9.2018

 

Vse v Vesolju se premika in ustvarja dinamiko, kateri se moramo tudi, ljudje prilagajati. Nekateri planeti se gibljejo počasi i in ustvarjajo aspekte, ki od nas zahtevajo, da se poglobimo vase in se upočasnimo svoja dejanja. Zato je Luna hiter planet in zahteva, da hitro spreminjamo svoje reakcije in delovanja. Teden bomo začeli z mlajem, z Luno v Tehnici in s kopico astroloških pojavov in vzorcev, ki bodo prinesli veliko dobrega in zanimivega.

Venera, ženski libido in Mars, moški libido, spreminjata znamenja, Merkur naredi opozicijo z Neptunom in Sonce naredi veliki trigon z Plutonom in Jupitrom. Ko bo Venera prestopila iz Tehtnice v Škorpijona in ko se bo Mars iz Kozoroga prestavil v Vodnarja, se bodo naši odnosi premešali in strasti razbohotile. Ko bo Merkur v opoziciji z Marsom, je to astrološka slika, ki jo astrologi imenujemo Prst sveta (Finger of the world). Če imamo kreativno domišljijo, bomo lahko sanjali, in če smo pogumni se bomo pogovarjali z svojimi vizijami in upirali svoj prst v nebo in v svet pred nami.

Današnji mlaj pomeni, da nas Luna skrivnostno opazuje in iz svoje sence čaka, kaj bo naredilo Sonce, ki bo kmalu v velikem trigonu z Plutonom in Jupitrom.Sam Pluton vedno pomeni, nekaj skritega, zagnanega in skrivnostnega in ga zaradi teh njegovih lastnosti danes povezujemo z mlajem.Ko nova Luna, počasi raste na nebu, namesto straha, ki ga imamo v ozadju, nas lahko navdušuje nad tistim, kaj bomo videli, doživeli, storili in realizirali v prihodnosti.Tema rastoče Lune je iskanje tistega načina preko katerega nas simbolika Luna sprašuje in nas uči, kako lahko komuniciramo z njo. Sprašuje nas naša Duša, ali razumemo, kaj želi in kaj pričakuje od komunikacije z okoljem. Čeprav nas včasih straši, ko ne vemo, kaj se skriva za senco Lune, je to v resnici njen način, da nas pripravi do učenja, ki ima samo en namen, da postane naša moč, ki jo vsi potrebujemo, ko iščemo načine, kako razumeti svoje življenje.

Ta mlaj nas bo podprl pri mnogih projektih, ker z rastočo Luno vse raste in uspeva, in prinaša dobre rezultate.
V tem tednu je Luna podprta še z drugimi planeti, ki nam pomagajo, da pridemo na pravo pot. Mars, ki se iz retrogradnosti, stacionirano giblje v Vodnarju ima namen, da konča vse tisto, kar je začel pred nekaj meseci, vse tisto, kar je bilo zaradi retrogradnosti ustavljeno. To je čas, ko bomo dobili odgovore na vprašanja, ki so bila zastavljena in so ostala neodgovorjena. Čas, ko se boste spomnili vsega, kar vas je zabolelo, in ko ste bili prepričani, da je bitka izgubljena. V tem tednu se boste odločili, ali boste bitko nadaljevali ali opustili borbo, ker boste dojeli resnico in spoznali, da ste bili v zmoti. Čas je za akcijo, ki prinaša dobre rezultate in vas osvobaja od straha, ki vas je v zadnjih mesecih blokiral in stiskal za vrat.

V torek, ko bo Mars prestopil iz Kozoroga v Vodnarja, bo Sonce v Devici naredilo trigon s Plutonom in sekstil z Jupitrom. Sonce je simbol moči in avtoritete,ki aktivira vse poslovne zadeve. Čas, ko se vam obeta povišanje plače, višji položaj, nova služba, novi študij ali uspešno opravljen izpit. Aspekt Sonca je dnevni aspekt, zato morate hitro ukrepati in storiti od tistega kar sem prej naštela.

Zato boste imeli več časa za urejanje pri naslednjem aspektu. Jupiter dela sekstil, in nam prinaša možnost dobička iz tujine, novi posel s tujino ali nova srečanja s tujci, ki vam v prihodnosti prinesejo finančno korist. Nekateri boste dobili obvestilo o dediščini ali informacije o reševanju dediščine. V vsakem primeru je to situacija,v kateri ena stran mora izgubiti, da bi lahko druga stran dobila. V sredo in četrtek je Luna v Škorpijonu in to je čas za plačilo računov, posojil ali zadev, ki jih ne marate in ki vam delajo težave. Tak položaj Lune, čeprav je še vedno rastoča, izziva paniko v nama, brez pravega razloga za to, se počutimo vznemirjeni ali pod stresom. Luna v Škorpijonu sega v našo globino in išče vse tisto, česar nismo opravili pravočasno ali česa se bojimo in bežimo od te zadeve. Enostavno rečeno, čistimo sebe in vse okoli sebe. Če smo v preteklosti vse pospravili in dali na svoje mesto, takrat nam ostane, le bojazen v pravilnost naših dejanj.

 

Na področju ljubezni, glede na to, da je Venera prestopila v Škorpijona in se je aktivirala preko opozicije z Uranom in sekstilom s Saturnom, pričakujte nevšečnosti in nemire, v ljubezni in tudi v poslovnih odnosih. Vsi aspekti z Uranom, so vse prej, kot stabilni, mirni in konstanti. Mnoga ljubezenska razmerja bodo razpadala po šivih, po katerih so bile sestavljene ali razprave o vprašanjih, ki so bila potisnjena pod preprogo. Tisti, ki imate kakršnekoli skrivnosti, pazite, da se le-te ne bodo razkrite na neprijeten način, in se bodo njihove posledice poznale tudi v prihodnosti.

Ker Venera dela trigon s Saturnom, pomeni da, so možna vračanja starih partnerjev,česar vam ne priporočam. Čas, ko je zveza razpadala in poskusi neke sprave, vam lahko prinesejo samo občutke kesanja in še večje osamitve. Mogoče se bodo najboljše počutili tisti, ki nimajo partnerjev, ki so samski, enako, kot je to Uran. Svobodni v svojem odločanju in neovirani v življenju, pri izbiri novih poti. Venera je rojena iz morske pene, ki je nastala takrat, ko je Saturn odvrgel v morje genitalije, ki jih je odrezal svojemu očetu Uranu. Kaj to pomeni? Da so možna hitra srečanja in ljubezni na kratek rok, ki bodo pustile za seboj nostalgijo in vprašanje, zakaj se je nekaj kar je bilo sanjsko in strastno iz neznanega razloga hitro končalo in nam pustilo, le lepe spomine.

V petek bodite zelo previdni pri vsem, kaj delate in kaj slišite, ker je Merkur v opoziciji z Neptunom. Če ste po naravi sumničavi, čuvajte se, da ne boste pritegnili kradljivcev in boste izgubili in denar in dokumente. Lahko slišite besede obrekovanja, bodisi p vama ali o osebah, ki jih poznate. Ne poslušajte poročila, ker je zagotovo vse režirano in ima neki skriti namen. Skratka, bodite skrajne zadržani, ne verjemite vsega, kar vam rečejo in uporabite svojo zdravo pamet. Ne sklepajte poslov z osebami, ki jih dobro ne poznate, izognite se manipulacijam in verujte v tisto, kar ste preizkusili na lastni koži.Neptun ima moč prepričevanja in ga v svojih kartah imajo izraženega lopovi, goljufi in vsi tisti, ki govorijo eno, mislijo in delajo drugo.

Soboto in nedeljo izkoristite za srečanja s prijatelji, za druženja in klepet. Pošalite se na svoj in tuji račun brez zlobe, poslušajte, kaj vam drugi govorijo, ker boste slišali pametne in pozitivne stvari, ki vam bodo koristile. Merkur vlada Dvojčkom in Dvojček v astrologiji predstavlja otroka. Merkur je iznajdljiv, vesel in prebrisan, ni pa zloben. Zato prikličite otroka v sebi, prikličite lepe spomine, ki božajo vaše srce in kratko povedano, bodite veliki otrok, takšen kot je sam planet Merkur.