KAKO SMO ZAČELI LETO 2019.

 

2.TEDEN: od 7.1. – 14. 1. 2019.

6. januarja 2019., je Uran spremenil svoje gibanje in se je, zadnjič v Ovnu, iz retrogradnosti napotil stacionirano naprej, proti znamenju Bika. Ker se bo takšna pozicija Urana ponovila čez 84 let, kar nekateri od nas ne bodo več doživeli, priporočam, da se vsi, predvsem tisti, ki so doživeli celoten Uranov cikel, (Uran potuje čez galaksijo 84 let) zamislijo nad smislom svojega življenja. Ker je Uran vladar zračnega znamenja Vodnarja, v času bivanja v znamenju Ovna, ki je ognjeno znamenje, se je rodila nova generacija genijev, ki bodo zaznamovali naš svet, na drugačen način, kot smo ga ustvarjali mi vsi, ki smo rojeni v času, od 1928 – 2010 leta. Ko se bo Uran, ponovno »spustil na zemljo« se bomo morali soočiti z nekaterimi spremembami, ki smo jih odlašali in prelagali v času, ko je bil Uran v znamenju Ovna.

Takoj na začetku leta nas počaka, stelij Saturna, Plutona in Merkurja v Kozorogu, (zemljana kvaliteta), ki zahteva, red,vztrajnost in disciplino. Saturn in Pluton so zelo močni planeti in ne bodo dovolili, da vsak člen naše družbe, dela po svoje. Vsako zemljino znamenje zahteva določeno materializacijo, ker je to edino, kar lahko od človeka maksimalno potegnemo.
Venera je vstopila v Strelca in skupaj z Jupitrom v Strelcu prinaša pravi veter za ljubezenske odnose, srečanja, spoznavanja novega partnerja ali sopotnika. Tako imamo na eno strani konservativnega Saturna, ki zahteva odgovornost in resnost in veselo in radostno Venero, ki nam najavlja nove ljubezni. Prisotnost Merkurja v Kozorogu nam potrjuje, da je treba vpeljati več reda, ko govorimo o partnerskih odnosih. Gre za lasnate kritike in kritike drugih, ki predstavljajo del našega življenja.
Najtežje bo pri primerih, ko se nam bodo pojavljali občutki krivde, če smo delovali nekorektno in nepošteno do svojih partnerjev.

 

V torek, 8. januarja Mars v znamenju Ovna naredil kvadrat s Merkurjem v Kozorogu, zato se skušajte izogniti prepirom in prerekanju s komerkoli. Boljše je biti tiho, kot spregovoriti jezno, ali vpiti nad katerokoli osebo. To je logična posledica, če ne znamo obvladati svojih čustev. Merkur (govor,komunikacija) v Kozorogu je resen, strpen in opravičeno zaskrbljen in Mars, ki je v Ovnu hiter, nepredvidljiv, ne razmišlja kaj reče, po domače rečeno lupa brez veze, toliko da nekaj govori. Ne pozna besede, kot so »lepo prosim, hvala, ali bi lahko«, ukazuje, zahteva in se vse mora dogajati, tako kot on želi. Merkur se opira takšnemu ravnanju in že imamo ogenj v strehi.

Mogoče bomo imeli težave s prilagajanjem, tudi zaradi Lune v Ribah, ki bo v sredo proti večeru zaplula v znamenje, ki je preveč občutljivo in bo težko prenašalo nered, ki ga povzroča Mars. Pri tem nam bo Merkur prešibek in mu bo zmanjkalo potrpljenja. Nežna narava Lune v Ribah vedno plava z linijo manjšega odpora. Pri tem bodite pozorni, ker takšna Luna ima sto obrazov in edino, kar želi, je da se ne prepira in da pri tem doseže največ za samo sebe. Sredi tedna ne pričakujte objektivnosti niti realnosti in tudi sami razmislite o svoji lastni diplomaciji. Znamenje Ribi je postavljeno v dvanajsto hišo našega horoskopa, ki v resnici vlada našemu Mentalu. Ali ste kdaj videli ribo, ki bi govorila, se prepirala, ali ugovarjala. Riba ima nalogo, da živa in zdrava pride do svoje 12. hiše. To je videti enako, kot da bi morala prepotovati dvanajst držav, da pride do svoje hiše in v vsaki od njih mora spoštovati drugačne predpise in zakone. Niso v vsaki hiši s Ribam prijazni.

V nekaterih hiši Ribi kaznujeta, omejujeta ali zahtevajo nemogoče od njih. Zato je to znamenje, molčečno, previdno, prilagodljivo in diplomatsko. To znamenje se vedno brani z molkom, pasivnostjo in včasih to lahko imenujemo tudi s preudarnostjo. Zato v času, ko je Luna v tem znamenju, razmišljamo o lastni koristi in svoje namene skrivamo od drugih dejavnikov. Nične nam ne more očitati, da smo rekli kaj preveč, če pa molčimo, se vedno lahko izgovorimo, da nismo vedeli, za kaj gre.

V soboto in v nedeljo bo Sonce imelo egzaktno konjunkcijo s Plutonom, kar nam omogoča jasni vpogled v bistvo problema in takrat lahko vidimo, vse tisto, kar nam je Luna v znamenju Ribi zamolčala ali skrila. Ker bo Luna vstopila v znamenje Ovna, pripravite se na nove projekte ali realizacijo starih, s pravo količino poguma, ki nam je manjkal na začetku tedna. Imeli bomo čas zase, za delo in tudi za zabavo. V letu 2019 se bo marsikaj dogajalo in ne pozabite, da nad vsem bedita Saturn in Pluton v Kozorogu. Vsi osebni planeti in vsi aspekti, ki jih ti planeti naredijo med sabo, ne bodo mogli ublažiti iracionalnega prebujanja posameznih aspektov, ki bosta ta dva planeta, Saturn in Pluton povzročile v letu 2019. Histerija, panika, diplomacija, intrige, spletke in prevare, marsikdaj bodo morale utihniti, ker Saturnov dvignjen prst, opozarja na nepravilnosti in tudi ne popušča v svojih zahtevah po poštenosti in razkrivanju resnic.