Krog bo sklenjen

fantastično

Lunine eklipse vedno sprožijo dogodke in situacije, povezane z emocionalnimi procesi čiščenja vzorcev iz naše podzavesti. Na takšne situacije nikoli ne moremo aktivno vplivati, temveč se obnašati le kot pasivni opazovalci. V času polne lune, so naša čustva zelo intenzivna in to traja še nekaj dni po eklipsi. Pri tem dominira čustvo, ki je najbolj izrazito. Če smo zaljubljeni, smo takrat najbolj zaljubljeni, in če smo razočarani v ljubeznI, smo najbolj razočarana oseba na tem svetu in mislimo, da nikoli več ne bomo ljubili. Naslednja astro figura, ki nas čaka, je sončeva eklipsa 11. avgusta. Povezanost med temi tremi eklipsami,13. 7., 27. 7. in 11. 8. nam govori o tem, da moramo spregledati svoje napake in če smo bili v zmoti lahko pričakujemo kritiko in če smo imeli prav, lahko pričakujemo nagrado. Takšna nihanja vedno zahtevajo veliko pozornost do vsega, kar se nam dogaja v življenju. Pomembno je obdržati določeno reputacijo. Kako se lahko izognemo nesporazumom, ki jih izziva retrogradni Merkur, in še ostala 4 retrogradna planeta: Mars, Neptun,Pluton in Saturn, vemo takrat, ko sprejmemo svoje življenje, takšno kot ga trenutno imamo.

fantastično 1

7. avgusta se bo tej družini planetov v retrogradnem gibanju pridružil še retrogradni Uran. Geo kozmična komedija ali tragedija, v kateri se ne ve, kdo je glavni, ki vodi igro in kdo mora ubogati navodila, če želi preživeti. Vsi skupaj bodo avtorji te kozmične uganke, v kateri je vse polno negotovosti, družinske, ekonomske in politične klime polne konfliktnih situacij, v katerih vsak vleče na svojo stran in vsak vidi svojo vizijo prihodnosti na svoj način. Ne obstaja rešitev, če sta obe udeleženi strani nefleksibilni in če vsaka stran poskuša vsiliti svojo voljo drugi strani. Ne obstaja pozitivna rešitev niti za družbo niti za posameznika, če želite uveljaviti samo svojo voljo in pri tem pričakovati dober konec. To je kot Pirova zmaga, ko dobiš bitko in izgubiš vso vojsko. Potrebujemo odprt pogled na svet, na svoje lastno življenje. Ne moremo govoriti o Karmi in odplačilu dolgov, govorimo o usodi, ki nas sili, da prepoznamo svojo lastno matrico, v kateri krožimo.

Obstajajo posledice vsega dogajanja oko nas in vsi tisti, ki sprejemajo odločitve impulzivno histerično, bodo slavili samo Pirovo zmago in tisti, ki razmišljajo na dolge steze in razumno, bodo raztegnili meje svoje lastne matrice in jih razširili, koliko je to mogoče. Prilagajanje situaciji, da se izognemo konfliktom in iskanje pravega načina, da se izognemo stresom, je edini možni način, da se znajdemo v situacijah, ki jih povzroča toliko število retrogradnih planetov. Retrogradni Merkur in retrogradni Mars nas s svojimi dejanji silita v nenehno ponavljanje istih napak in retrogradni Saturn in Pluton zahtevata, da najdemo pravi način, da te napake popravijo. Zahtevajo od nas, da razvijemo razumsko inteligenco, da se ne jezimo in da razumemo vsako in najmanjšo situacijo, v kateri pojavimo z dvignjenim prstom, ki ga kažemo proti svoji sliki v ogledalu.

fantastično 2

Močna lunarna eklipsa, ki se je zgodila v petek, 27. junija je v tesni povezavi z totalnim luninim mrkom od 31. januarja 2018 leta. Spomnite se vsega, kar se je dogajalo v preteklih šestih mesecih. Spomnite se tudi sedanje mundane situacije, ki nam je prinesla požare, poplave, politične prevrate, trgovinske vojne, neskončne migracije ljudi, revščino in bedo človeštva v času,ko se nekateri pripravljajo, da se preselijo na Mars in zapustijo prizorišče sveta, ki so ga sami potisnili v ta položaj, kot ga danes imamo. Retrogradni Merkur je nastopil 26. julija in bo retrogradni vse do 19. avgusta. Takrat se bo začel premikati stacionarno, ko se bo zgodil tretji in končni trigon med Neptunom in Jupitrom. Jaz že ves čas, od kdaj je Neptun, prestopil v ozvezdje Ribi opozarjam, da človek lahko dela »kar hoče, vendar ne do kdaj hoče«, kot nam pravi ljudski pregovor. Kot da se nismo ničesar naučili iz simbolike retrogradnih planetov, sončnih in lunarnih eklips in ostalih astroloških aspektov. Zakaj, vse poskušamo spreobrniti ali zrušit. Obdobje toliko retrogradnih planetov nam prinašajo nepričakovane izhode in težka dogajanja. Retrogradni Neptun, trenutno ne more iz svoje kože-prevaranta in se je že, preveč oddaljil od božanske vizije sveta in zato lekcije, ki jih bo dobival od retrogradnega Saturna in Plutona, bodo težke.

fanstastično 4

Kaj svet čaka takrat, ko bo Uran, 7. avgusta spremenil svoje znamenje in se bo iz stacioniranega gibanja iz Bika začel vračati nazaj v Ovna. Če retrogradni Merkur odene svoja »falotska« oblačila, bo retrogradni Uran oblekel svoja revolucionarna oblačila Začel se bo vračati v Ovna in bo dokončal tisto, kar mu je še ostalo nedokončano. Vsi dobro vemo, kaj je bila naloga Urana v znamenju Ovna. Pri tem ne pozabimo, da je vladar Ovna, Mars, trenutno v retrogradnem gibanju in da bo močno poudaril njegovo potrebo, da na podli način pokonča svojega nasprotnika.

Če nismo naučili lekcij od dveh nedavnih, zaporednih eklips in če resno ne vzamemo v zakup še tretje eklipse, ki se bo zgodila 11. avgusta, težko pričakujemo dobre rezultate. Če bomo tretjo eklipso dočakali samo s pričakovanjem pozitivne rešitve in ne brez kančka občutka radovednosti, da vidimo, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, ne bo dobro ne za nas ne za druge. Zato naslednja dva tedna, do tretje eklipse izkoristimo čas, za lastno refleksijo v ogledalu, ki ga imamo pred sabo. Izogibati se moramo obsodbam drugih do sebe, ki so lahko napačne, ali pa, da mi sami, obsojamo druge, če ne poznamo vseh elementov, ki so povzročili težave, ko jih ima druga oseba. Najbolj pomembno je vedeti, da nič ne veš in se ne pretvarjati, da veš več, kot ti je bilo dano, da veš. Največje napake delamo takrat, ko samo imamo občutek, da kaj vemo in imamo iluzijo, da smo kos življenju. V resnici se pa motimo in ne vidimo svojega lastnega ogledala.

Nihče od nas ni stroj, ki je bil narejen z napako in poslan v življenje, da se sam popravi, brez navodila, kako to narediti in življenjsko matrico naravnati na pravo frekvenco. Zato potrebujemo učitelje od svojih prvih korakov, pa do smrti. Nič drugega ne potrebujemo, razen spoznanja, da če iskreno ljubimo in smo odprti za ljubezen, ne bomo naredili nikakršne napake. Prej, ko ponoči zaspimo, mi morali pomisliti, da se bomo živi zbudili v novi dan, ki nam bo prinesel to, kar nam bo prinesel. Razočaranje, žalost, utrujenost, izgubo, radost ali karkoli drugega, kar nam je v horoskopu zapisano.

fantastično 5

Moje petdesetletne izkušnje astrologinje so me naučile veliko o drugih ljudeh in so postale moja zrcalna slika, v katerih sem velikokrat videla svoj lastni lik. Nihče ne ve vsega, posebej ne ljudi, ki mislijo, da vedo veliko. Vsi potrebujemo učitelje, prave učitelje, ki nas učijo o življenju. Sončni in lunini mrki spadajo v skupino teh kozmičnih učiteljev Lunin mrk je astronomski pojav, do katerega prihaja, ko objekt na nebu zaide v senco drugega. Ta termin se uporablja pri opisu sončnega mrka, ko se Sonce in Luna najdeta v opoziciji in ko lunina senca prekrije Zemljo. Lunin mrk nastopi, ko Luna vstopi v zemljino senco. Zato poskrbite zase in za tisto, kar je za vas pomembno storiti nekaj več, ker samo tako lahko ponudite sebe na zdrav način. Živeti življenje, pomeni zaupati mu in z minimalnim odporom se prepustiti dogodkom, ki se vrtijo dan za dnem.

fantastično 6

Koliko refleksij vidimo v ogledalu. Toliko, koliko je živih ljudi na našem planetu. In vsak od nas ima svoj lastni horoskop. In vsi smo odvisni eni od drugih. Združeni v svoji sreči ali nesreči, le da se tega ne zavedamo. Ko se obupano držimo za partnerje, ki nas ne spoštujejo in nas nimajo radi, ko delamo posel, ki nam povzroča krč v želodcu, ko gledamo okoli sebe obraze, ki jih ne maramo in za katere vemo, da nam lažejo, nas goljufajo in varajo, ko volimo politike, ki delajo samo za lastni žep, ponavljamo iste vzorce. Tu ni napredka in ne moremo pričakovati pozitivnega konca. Ne moremo pričakovati čudežev, ker edini čudeži se zgodijo, če smo iskreni do sebe samih in ko čutimo svojo Dušo.

Doživljati svojo Karmo pomeni izprazniti svoj karmični nahrbtnik, če je to usklajeno z hitrostjo gibanja planetov  skozi našo galaksijo. Ni usklajeno, če govorimo o gibanju Neptuna, ki potuje 165 let, ali Plutona, ki potuje 250 let, moramo tudi to sprejeti in se odločiti za praznjenje nahrbtnika, koliko zmoremo, da ne bi preveč trpeli. Včasih solze spremljajo praznjenje te čustvene prtljage, in če to izkušnjo sprejmemo, se osvobodijo spomini iz naše Duše na pravi na neboleč način. Zato jaz, kot astrologija učim svoje kliente, da je ljubezen edina epizoda, med drugimi, ki jih doživljamo v življenju, in ki se moramo spomniti, ko praznimo karmični nahrbtnik. Vem, da to ni enostavno, vendar ni nemogoče. Ko se vam zgodijo težki trenutki, ko več ne veste, kako in kam naprej, skušajte se spomniti ljubezni, ki ste jih zagotovo imeli tudi v prejšnjih življenjih, pa vam bo v tem življenju lažje.

 

Ana Malenica, odlomek iz opusa astrofilozofija »Učimo se živeti življenje«.

knjiga druga

 

.

 

.