NAPOVED ZA MESEC APRIL 2019 LETA

ČUDEŽNI APRIL

Glede na to da so se že začela dela na vrtu, se bom oglašala na mojem profilu Ančka Pomagačka le enkrat na mesec, z mesečno napovedjo. Pisanje tedenskega prispevka mi vzame nekaj ur časa, ki ga lahko porabim za delo z strankami. Astrologija je moja ljubezen in  krepi moje možgane. Ker živim v izolaciji, zato da dodatno ne utrujam svojih možganov, moram vzdrževati stik z ljudmi. Delo s strankami po telefonu, pomeni moj stik z civilizacijo in ga ne smem izgubiti, če želim obdržati svoje telo in možgane v kondiciji. Če želim storiti vse potrebno na vrtu, opraviti svoje delo s strankami in imeti dovolj časa za počitek, moram živeti disciplinirano, tako kot to sedaj od mene zahtevata Pluton in Saturn. Zato bom pisanje omejila in se ponovno vrnila k temu, ko bo prišla zima. Na to  mojo odločitev je vplival še en žalosten dogodek v moji družini. Moj starejši brat je doživel hudo nesrečo in se zdravniki sedaj borijo za njegovo preživetje. Sežigal je odpad na vrtu in predvidevamo, ker je bil sam, da ga je dim omamil in je padel v ogenj. Dobil je opekline 3. stopnje.

Jaz osebno, imam zelo težke aspekte v tem obdobju. Vse delam, kar je od mene odvisno, pijem zdravila, zdravo jem in sem usklajena z naravo. Vse ostalo sem prepustila Vesolju.Smrt imam za veliko prijateljico in se želim z njo srečati dostojanstveno, z odrtim srcem in z zdravim umom. Ker nas je pet otrok v družini, sem ponovno raziskovala moj horoskop in v teh dneh razmišljala, da bom jaz odšla prva, čeprav nisem najstarejša med brati in sestro. Nisem odšla, sem pa doživela, hud stres, ker sem z družino zelo povezana in sem v času, ko se je to zgodilo tudi sama čutila hudo bolečino v srcu. Kot da bi tudi sama gorela, na ognju lastne energije.

Želim vam povedati, želim vas prositi, da spoznate svojo energijo. Astrolog, ki dobro pozna astrologijo vam ne sme zamolčati slabe aspekte, ampak vam mora razložiti, kako ravnati z njimi. Življenje je čudež in Kozmos, ki vlada vsem nam ne želi, da b mi trpeli. Trpljenje si sami prikličemo z našimi dejanji in s svojo trmo, ker se borimo s svojim egom in ker ne prisluhnemo našim učiteljem. Včasih mi rečejo stranke, ne želijo slišati nič slabega. Jaz na to odgovorim, da moramo živeti tako, da in dobro in slabo porazdelimo na štiri vogale in da tako dosežemo, da je naše življenje udobno in da hodimo v čevljih, ki nas ne tiščijo. To lahko dosežemo le dobro poznamo svoje notranje in zunanje telo.

Vsak mesec imamo Mlaj in vsak Mlaj nas nekaj nauči. Če smo pozorni in pazljivi se naučimo poslušati svoje telo in to pomeni, da znamo tudi poslušati svojo Dušo. Kozmos bo naš vodnik, le če smo sami sposobni sprejeti svojega vodnika. Pogoj za to je, da spoznate svoje energetske potenciale. Čas se nenehno vrti naprej in v tej dirki, kjer veljajo besede,“čim prej, čim hitreje, čim več“ se ne ustavljamo in ne poslušamo niti svojega telesa niti svoje Duše. Po rahli zmedi, ki jo je ustvaril retrogradni Merkur v sodelovanju z ostalimi planeti, ta teden se nam kaže več jasnosti. Merkur se še vedno drži Neptuna, vendar ga bo kmalu zapustil. Prestopil bo iz znamenja Ribi, ki ga je držalo v senci in bo prestopil v znamenje Ovna. Preveril bo vse tisto, kar nam ni bilo jasno.

Ni Merkur vse delal po ukazu Neptuna in Ribi. Preveč je pameten, da bi bil samo v senci in vem, da je bilo mnogo ljudi, ki so iz tega položaja odnesli marsikaj vizionarskega in navdihujočega. Sedaj, ko smo že v aprilu, ko smo zamenjali zimski čas za poletnega, je priložnost, da zamenjamo še svoje misli. Kozmos je pripravljen biti naš vodnik, če smo ljudje pripravljeni na sodelovanje. Ne samo v smislu, da zamenjamo ure in ne da pri tem ne upoštevamo sončni čas. Ni problem obrniti uro naprej – nazaj. Poskusimo zamenjat da sonce vzhaja na zahodu in zahaja na vzhodu, pa bomo takoj vedeli, da človek  ni tisti, ki je vladar Kozmosa.

Teden bomo začeli z Luno v Vodnarju in že petek, 5. aprila se srečamo z prazno Luno – Mlajem, ko bo Luna v znamenju Ovna. Merkur, moja velika ljubezen bo še vedno kukal iz sence v znamenju Ribi. Mlaj nam signalizira, da je potrebno podelati na komunikaciji v medsebojnih odnosih in dovoliti sami sebi, da so kompromisi ključna dinamika za medsebojne odnose. Vse kar smo zamudili prejšnji mesec ali v nekem drugem preteklem času imamo možnost nadoknaditi in vrniti jeziček na tehtnici v položaj pravilno-pravično. To ne pomeni, da bo v aprilu vse v znamenju soočanja in borbe za oblast ali tekmovalni odnos v duhu, kdo bo zmagal in kdo bo izgubil.

V te odločitve bo vmešala svoje prste Venera v znamenju Ribi  in Mars v znamenju Dvojčka. Tako bo beseda „občutljivost“ ključna pri premikanju jezička na tehtnici. Naj bodo pozorni ljudje rojeni v znamenju Bika, tisti ki imajo v podznaku Bika, ali Bika v neki kardinalni hiši (1,4,7,10). To je najbolj pomembno na dan  22.4 2019, ko bo Sonce, prvič od leta 1941 v konjunkciji z Uranom. Te osebe, ki sem jih naštela, bodo imele priložnost doživeti nekaj pomembnega, ker Venera potuje skozi del neba ki podpira utopije. To ne pomeni, da se morajo revolucionarno izpostavljati, vendar morajo dojeti, kje je meja med mogočim in nemogočim in izkoristiti svoje potenciale za ostvaritev tistega, kar že dolgo želijo.

V aprilu vas, kot astrologinja prosim, da dobro razmislite kaj želite delati, ker tistim, ki jim je to jasno, bo Mlaj v tem tednu zelo pomagal. Zato razmislite od ponedeljka do petka kaj želite in ko bo Mlaj, se bodo te odločitve postavile na trdne temelje za uspeh, ki vam se nakazuje. Napolnite izvir življenja z energijo potrebno, da dosežete izpolnitev vaših sanj. Po Mlaju bodo začele rasti korenine za tisto, kar najbolj želimo, kar najbolj potrebujemo in bo zraslo čvrsto deblo, ki bo nekoč obrodilo slastne sadeže. Vedite, da to ni proces, hitre rasti. Za vse kar je dobro, kar je kvalitetno je potreben čas. To niso piščanci, ki zrastejo čez noč in dosežejo težo enega kilograma, to niso konfekcijska oblačila iz Kitajske, to niso instant izdelki niti mikrovalovna pečica. Če niste pazljivo prebrali in si zapomnili, vrnite se še enkrat na stavek, ko omenjam, da se bo Sonce prvič po 1941 letu  združilo z Uranom na 2. stopinji Bika , 22. aprila 2019.

Vsak na svoj način doživlja pomen tega kozmičnega čudesa.  Vendar se življenje ne neha z dosežkom mejnikov ali uspehov. Življenje mora pred vsem predstavljati zadovoljstvo, da uživamo v tem kar delamo.  Za tiste, ki nimajo v svojih natalnih kartah konjunkcijo Sonce in Urana na 2. stopinji Bika v kardinalnih hišah, bo to zahtevalo prilagajanje novim številnim izzivom in im bo omogočalo omisliti pogoje za uresničitev le-tega. Ta teden in naslednji tedni bodo uspešni za poglabljanje naših vezi z drugimi, da osvobodimo in odpremo svoj um, za drugačne odnose in da raziščemo kaj moramo še narediti, da bomo spoznali, da je že samo življenje en velik čudež. V tem tednu lahko trdno delamo, vendar ne bomo izčrpani in sesuti od dela. Mlaj nas bo napolnil z pravo energijo in nam  prinaša nove vire energije, ki nas bodo oskrbovale z novimi močmi.

Imeli bomo močno namige, kako bomo dosegli ponovno uravnoteženje, ki nam bo omogočalo, da izboljšamo in uveljavimo svoje zamisli in drugi strani, na pravi način sporočimo svoje prednosti in uspešno skrijejo svoje pomanjkljivosti. Če pogledamo Saturn in Plutona v objemu, v Kozorogu dojamemo kaj je njihovo sporočilo ta teden, po Mlaju. Da se vrnemo nazaj in pogledamo kaj je tisto kar potrebujemo v ključnih odnosih, v službi in v privatnem življenju. Ko to ugotovimo lahko sprožimo spremembe, ki so potrebne in takrat bodo zadovoljive. Sočutje in odpuščanje je tisto kar najbolj potrebujemo. Brez teh čustev ne bo šlo. Ko Mars prestopi v Dvojčka lahko se „igramo“ na nemogoče načine in lahko tudi verjamemo, da lahko vstopimo v kletko leva, seveda pod pogojem da je sit in da nima potrebe po hrani.Ko se počutimo udobno nam je enostavno delovati naravno. Planeti nam včasih odstranijo naš občutek za previdnost, zato se ne zanašajte na Jupitra, ki je v svojem sedežu, da vam bo vedno v pomoč. Čeprav Jupiter prinaša uspehe, ima eden slab aspekt. Da si naložimo na krožnik več hrane, več kot smo sposobni pojesti. In požrešnost je enako slaba lastnost, kot je goljufivost Neptuna v znamenju Ribi.

Vse kar je preveč, je škodljivo za naše zdravje in počutje. Če poznamo zmernost pri vsem kar počnemo, plačamo majhno ceno tudi za nesrečne okoliščine, ki jim se ne moremo izogniti. Jaz vedno dajem nasvet, da se ni treba izogibati tistemu kar imamo slabo v natalni karti, vendar moramo prilagajati naše sposobnosti okoliščinam. Poznam nekaj oseb, ki so se izogibale neprijetnostim  misleči, da so s svojo pametjo dobro ravnali. Pravokotna miza ima štiri vogale, lahko zvoziš brez težav čez tri vogale, vendar na četrtem te doleti naenkrat vse tisto čemu si se izogibal. Zato večkrat poudarjam mojim klientom, da spoznajo svoj horoskop, svoje energetske potenciale in sprejmejo dobre in slabo za svoje. Ojačaj tisto kar je v tvojem horoskopu najboljše, da boš lažje prenesel tisto kar je slabo. Če se mora kaj zgoditi, naj se zgodi takrat ko je namenjeno. Pomembno je, da človek dostojanstveno sprejme vse kar mu življenje prinese. Takrat tudi trpljenje ima svoj pomen in ne trpimo več toliko,kot takrat če se borimo proti življenju

  1. aprila Jupiter v Strelcu se obrne retrogradno in za osebe, ki živijo v izolaciji pomeni velik napredek v rasti. Občutek, da se življenje upočasnjuje lahko bi za nekatere osebe lahko pripeljalo do frustracij, za tiste, ki vidijo širše v središču najdejo veliko zadovoljivih in inovativnih sprememb. Potrebno je delati s sproščenim tempom in vse sprejemati z globjo filozofijo.
  2. aprila se obrne retrogradno Pluton in 30. aprila Saturn. Zato se mi zdi smiselno malo bolj detajlno pojasniti principe Saturna in Plutona, ko se oba planeta nahajata v Kozorogu. Pod vplivom Jupitra v Strelcu se vse spreminja, vse raste in pod vplivom Saturna in Plutona, se vse kar ni pošteno, pravilno in pravično se posuši. Posušijo se rože, optimizem, telo in denar.

Vsako planetarno in nebeško telo, ki predstavlja  kozmično dinamiko se lahko tolmači zelo konstruktivno, če delamo pošteno. Če nimamo fige v žepu nam se ni treba bati,kako bomo preživeli. Malo bolj skromno, vendar zadovoljno in umirjeno. Če sprejmemo njihove principe v smislu osebne rasti smo lahko veliki zmagovalci.

Saturn v Kozorogu pomeni kontrolo in etiko, Pluton pa moč in transformacijo. Ko sta skupaj v znamenju Kozoroga za nekatere je to grožnja lastni kontroli v primeru, če oseba ne sprejema  pozitivne spremembe.Če nimamo lastnega etičnega kodeksa in če delamo proti tem kodeksu, zagotovo bomo doživeli poraz in padec. Če imamo osebni etični kodeks in če smo zvesti temu kodeksu, tudi če pademo iz 10.000 metrov, bomo ostali živi, ker nas takrat bosta oba planeta zaščitila. Če ne spoštujemo tega kodeksa, ali če ga sploh nimamo, če se bomo samo spotaknili, nikoli več se ne bomo niti dvignili niti pobrali.Pri tem so najbolj na udaru politiki in vse osebe na položajih. Neptun jih še vedno ščiti, vendar Saturn in Pluton z budnimi očesi spremljata vsak njihov gib in korak.

Izziv je, da vsi ostanemo zvesti svojim temeljnim principom in da ne dovolimo, da nas položaj  niti okoliščine ne prisile, da kršimo principe kodeksa poštenosti. To velja za vse nas, privatno in službeno, na sploh pa velja za tiste, ki imajo planete med 15° -24° kardinalnih znamenj (Oven,Rak,Tehtnica in Kozorog). Med njimi so najbolj izpostavljeni Raki in Kozorogi. Naj dobro premislijo o svojih dejanjih vsi tisti ki imajo Sonce na teh stopinjah, torej tisti ki so rojeni od 5. do 16. julija in tisti, ki so rojeni od 5. aprila do 18. oktobra. Letnica rojstva nima pomena, torej velja za vse osebe  od 7 do 107 let. Vsi tisti ki ste sposobni držati se svojih principov, ne glede na okoliščine, ne bojte se niti ljudi niti smrti. Pokončno stojte, z dvignjeno glavo in ne glede na to, da boste imeli občutek, da so vsi proti vam, držite se svojega kodeksa. Vi se lahko spreminjate, vendar je pomembno da zadržite svojo lastno integriteto in ponos. Pluton zahteva, da se globoko zazremo vase in sprožimo transformacijo tistega, kar ni bilo dobro v nas. Že z aprilom se začnejo te težke učne ure in nekoliko let nas bodo spremljali dogodki, ki se bodo zaokrenili v tem obdoju po Mlaju, ki se bo zgodil 5. aprila, bodo pustili močne sledi v naših življenjih. V času vsakega mlaja, rastemo. Tako kot Luna raste, raste naša zavest, rastejo lasje, polnijo se denarnice in tudi naša srca. Pred vsem naj nam se srca napolnijo z ljubeznijo.