POTRPLJENJE IN STRPNOST STA DOLGOČASNI, ČE PA JIH PREPOZNAMO, POSTANEJO NAŠE NAJBOLJŠE VRLINE

NAPOVED ZA 12. TEDEN – OD 18.3.-25.3.2019

Že nekaj tednov v svoj dnevnik detajlno vpisujem vplive gibanja Lune na moje življenje, življenje mojih bližnjih in nekaterih prijateljev, ki so ostali z menoj v navezi. V stiku sem z osebami, s katerimi imam dušno povezavo in kateri spoštujejo mojo notranjo potrebo po tišini. Enkrat se bom vrnila v civilizacijo, ko bom dosegla, da se bodo moje srce in moji možgani toliko opomogli, da bodo lahko prenesli negativne vibracije s katerimi smo vsi obdani. Tisti pravi prijatelji, ki me niso užaljeno zapustili, ker njihov ego ni razumel, da me lahko pozdravi le tišina, preberejo moje tedensko javljanje na FB, kjer se pojavljam kot Ančka Pomagačka in preko teh javljanj vedo, da sem še med živimi. Naredim tudi astrološko analizo za osebe, katere potrebujejo pomoč in katere me pokličejo in se povežejo preko naših dušnih vibracij.

 

Ta teden bomo začeli z Luno v Levu, ki nam prinaša optimizem, dobro razpoloženje, kljub temu, da imamo dež, lahko gremo dobre volje na kosilo ali večerjo s prijatelji in se malo pozabavamo. Merkur ima lep sekstil z Marsom, kar naš um polni z dinamiko in razmišljanjem o otrocih, izobraževanju, športu ali o novem stanovanju, ker nam je staro postalo premajhno.

V torek Luna prestopi v znamenje Device in oblikuje trigon z Bikom. Pojavi se želja za pospravljanjem našega doma, delovnih miz v službi, razčiščevanje zadev, za katere nismo prej imeli časa in posluha. Vsekakor je to priložnost, da naredimo kaj koristnega in za sebe in za druge.

V sredo imamo trigon med Marsom v Biku in Plutonom v Kozorogu. Dve znamenji v zemeljski kvaliteti, v dobrem aspektu, kar trigon je, pomenijo da bomo imeli moč in vztrajnost pri vsem kar počnemo. Zato je priporočljivo, da se lotimo tistih dejanj, ki zahtevajo veliko vzdržljivost in da kroženje naše energije pravilno izkoristimo. Lahko vztrajamo na dieti in zmanjšanju telesne teže, pod pogojem,da smo shujševalno dieto začeli pred 5. Marcom. Enako je, če potrebujemo dieto v smislu poboljšanja zdravja, da bi znižali maščobe v krvi, bolečine v želodcu ali težave z ščitnico. Ne začenjamo se v času retrogradnega Merkurja. Ker imamo še sekstil Merkurja (roke, pesti, prsti) in Saturna (kosti) čas je da se posvetimo revmi, artritisu ali neki drugi bolezni kosti .V tem času kronični bolniki bodo imeli več neprijetnosti in se bodo morali bolj posvetiti zdravju. V sredo ponoči Sonce prestopi v znamenje Ovna in nam objavi začetek pomladi. Čakajo nas novi projekti, realizacije zadev, ki smo jih začeli pred 5. Marcom. Skupaj z naravo se prebuja tudi človek in tudi naša zavest, veselje in pogum do življenja.

V četrtek imamo precej dobrih in manj dobrih aspektov. Polna Luna na je nulti stopinji Tehtnice, Venera dela kvadrat s Marsom in sekstil z Jupitrom. Tudi če boste prepirljivi je možnost, da se hitro pomirite in pobotate, saj je Jupiter med ostalim tudi bog za mediacije in pravico. Venera  nalaga, da v primeru, da ste vi povzročili prepir in drugo stran po krivdi obdolžili,da se opravičite, podate roko drugi napadeni osebi in zakličete, »naj življenje teče naprej«.To kar je včasih pomembno za nas, nima nobenega vpliva na nekoga drugega in to je treba upoštevati, da se danes izognete konfliktu. Če bomo razmišljali, da vsi morajo misliti tako kot mi mislimo, bomo zanetili ogenj v strehi. Zato je nujno, da bodo naše preference takšne, da nam dajo v usta besede, ki bodo izrazile našo pripravljenost, da strpno in pazljivo poslušamo mnenje drugega. Veliki problem v naši družbi je pozornost. Vsem nam manjka potrpljenja, da poslušamo eni druge.

V petek in v soboto nimamo aspektov med drugimi planeti, razen tistih, ki jih dela Luna. Ti niso tako pomembni, ker Luna v tehtnici želi harmonijo, diplomacijo, prijetno druženje in pogovore s partnerji, prijatelji, sosedi in sorodniki. Izkoristite ta čas,da uživate in tudi prepoznate  prijazne in prijetne ljudi, ki jih imate okoli sebe.

V soboto bo Luna prestopila v Škorpijona in nas bo usmerjala na analizo nas samih: kaj je tisto kar nas muči in zakaj ne zmoremo prestopiti v višjo dimenzijo naše podzavesti. Za vse težave, ki jih imamo,bomo na koncu spoznali, da se za reševanje, moramo prvo soočiti sami s seboj in da smo mi prvi in edini, kateri lahko pomagamo sami sebi. Luna v Škorpijonu nas uči, da naša sreča mora vstopati skozi majhna vrata, a nesreča mora izstopati skozi velika vrata. Tega nikoli ne pozabite, nasploh takrat, ko imate neke zdravstvene težave. Nedelja je dan za počitek za vse tiste, ki ne delajo v zdravstvu, trgovini ali nekih drugih dejavnosti, za katere ne velja pravilo, da je nedelja čas za družino. Spoštujmo take ljudi in jim bodimo hvaležni, za to njihovo zalaganje. Merkur dela konjunkcijo z Neptunom in če greste v nakupe, se prijazno nasmejte prodajalki in se  ji v mislih zahvalite za njeno delo. Če vas bolezen prisili, da greste na urgenco bodite strpni do sester in zdravnikov, in se ne jezite, ker morate dolgo čakati. Ko si bolan se nam vsaka minuta zdi kot ura, vendar tudi takrat smo lahko prijazni do tistih, ki nam želijo pomagati.

Nekateri ljudje imajo težavo, ker ne vedo kaj bi počeli, sami z seboj. Dolgočasijo se, ker jih ne zanima glasba, ker nimajo očesa za barve in jih ne zanima da bi obiskali neko razstavo,  ali se sprehodili po mestu in opazovali ljudi. Tisti, ki bi pa radi šli v gledališče, na koncert nimajo denarja za to in jim ostanejo samo sprehodi po mestu in po parku,ki so zaenkrat brezplačni. Tisti prvi, ki jim je dolgčas sami sebi povzročajo frustracije in krepijo v sebi mrtve cilje. Naj bodo moje besede samo en majhen, subtilen namig, da se vsi poglobimo vase in da odkrijemo v sebi čaroben svet, poln barv, glasb in veselja do življenja.

Je še ena stvar o kateri razmišljam je datum kdaj bomo praznovali Veliko noč. 20. Marca imamo enakonočje in se začne pomlad. Sprememba poletnih časov, ko se Sonce izposlednjega znamenja zodiaka Ribi premakne v znamenje Ovna se v mundani astrologijiobravnava kot velik kozmični premik, nasploh ko se to zgodi v času polne Lune. Kristijani proslavljajo veliko noč na prvo nedeljo po polni Luni v Ovnu .Iz  meni neznanih razlogov se bo Velika noč praznovala letos, naslednji mesec, 21. Aprila, v prvem tednu po polni Luni v aprilu. Kdo je »pozabil« pogledati na koledar in to spremeniti? Kateri cerkveni lider je to ukazal, meni ni znano. Mogoče kdo od vas to ve, pa mi napišite, da se jaz neukvarjam več z to uganko.

Vem, da je nekoč, v davni zgodovini,cerkev vedno imela najboljše astrologe,saj so župniki in ostali verski vodje bili izobraženi. za razliko od ostalega prebivalstva, ki niso imeli možnost za izobraževanje. Kljub temu, da arhivi Katoliške cerkve skrivajo mnoge skrivnosti vezano za astrologijo, Cerkev še danes ne prizna astrologije. Kakor koli, Cerkev ne more preprečiti, da Sonce 20. Marca prestopi iz znamenja Ribi v znamenje Ovna, kar na kozmične tokove, nima vpliva niti človek niti Cerkev. Ribi so znamenje, ki simbolizira meditacijo,vero, molitve in človekov nezavedni del. Znamenje Ovna predstavlja agresivnost, akcijo, spremembo, klic na borbo in rušenje starih vzorcev .Letos je Merkur retrogradni od 5. marca do 28 marca in niso vsi pripravljeni na akcijo. Ali v tem grmu tiči zajec, da se je spremenil datum praznovanja Velike noči.

Zato mislim, da v tej pomladi bodo dobro rastle le povrtnine, zorele jagode in češnje, politiki se bodo igrali skrivalnice. Kot čebelice bodo letali od cveta do cveta, iskali priložnosti za svoje obilne ritke in udobne fotelje. Naj živi potrpljenje naroda in naj se že enkrat razcveti naša zdrava pamet. Jaz verujem v mlade ljudi, saj sem odraščala z rekom, da je »naše največje bogastvo mladina in da se narodu, ki ima tako zdravo mladino ni treba bati za prihodnost«.