Poznavanje lastnega horoskopa – vodnik, ki nam zagotovo olajša življenje

 

HOROSDKOP -1

Rojstvo človeka, začetek življenja se prične z vpisom v seznam prebivalcev na planetu Zemlja. Takrat mu tudi Vesolje izda dokument, ki ga imenujemo HOROSKOP ali NATALNA KARTA. Horoskop začrta določeno časovno obdobje posameznika, ki se je odločil, da na Zemlji opravi nekaj svojih življenjskih nalog. Zaključek zemeljskega potovanja pomeni, da človek umre. Vpišejo ga v knjigo umrlih, kar pomeni, da je izbrisan iz seznama živih prebivalcev Zemlje.

Za razliko od zakonov na Zemlji, po zakonih Vesolja, nismo nikdar izbrisani, niti izključeni iz neskončno velike družine ljudi. Za Vesolje smo vedno živi in aktivni. S telesom, ki je služilo kot prebivališče za“ živo energijo“ ali Mikrokozmos, se po smrti ukvarjajo svojci in prijatelji umrlega. Za tisto, kar je bilo živo v umrlem telesu, kar imenujemo energija duše ali Mikrokozmos, pa še naprej skrbi Vesolje. Za Zemljane smrt predstavlja zaključek nekega življenja, za Vesolje pa je smrt sestavni del življenja. HOROSKOP, ki nam je bil izročen ob odhodu na Zemljo, obenem služi tudi zato, da spremljamo, kaj se bo dogajalo z energijo od enega do drugega rojstva, oziroma katera bo naslednja naloga za energijo, ki se je po smrti fizičnega telesa, vrnila nazaj v Kozmos.

 

ASTROLOGIJA nam ponuja številne potenciale, s katerim nam pojasnjuje našo povezanost z Vesoljem. KARMIČNA ASTROLOGIJA, ki obravnava našo energijo kot neuničljiv potencial, ki lahko spremeni svojo obliko v skladu z zakoni Vesolja, nam pojasnjuje vzroke in posledice spreminjanja naše duhovne energije. Če bi si vsak od nas vzel čas in poiskal astrologa, da mu razloži njegovo povezanost z osebami s katerimi živi, dela ali sodeluje, bi mu bilo prizanešeno marsikatero razočaranje in neuslišano pričakovanje. Energija Vesolja je brezčasna in nikakor ni usklajena z našimi pričakovanji. Ko enkrat spoznamo svojo natalno karto, se lahko odločimo ali bomo naloge, ki so nam zapisane, prenesli v neko prihodno življenje, če nam v tem življenju postanejo pretežke in nam kvaliteto življenja ogrožajo.

ASTRALNI ZAPIS ali HOROSKOP, ki nam ga izroči Vesolje v trajno last, predstavlja zbirnik navodil, kako bomo najlažje izpeljali potovanje, imenovano življenje. Tisti, ki znamo brati te dokumente vemo, da v njih zapisanih dejstev, človek ne more spreminjati po svoji lastni želji ali pa po želji neke druge osebe. Nekaj, kar nam je namenjeno, nihče ne more vzeti in kar nam ni namenjeno, nam nihče ne more dati. Vsebino posameznega horoskopa ne more živeti nihče drug, razen osebe, kateri pripada. Kako bom to razumeli in sprejeli, nam pojasni astrolog. Sama že 40 let pomagam ljudem spoznati njihovo natalno karto in jih učim, kako naj lažje sprejmejo svojo usodo.

Očitajo mi, da sem neprilagojena modernemu času, ker se ne poslužujem medijskih promocij. Mene kot astrologinjo ne boste našli niti na facebooku niti na twiterju. Razlog za to je povsem jasen.

Nekoč so bili astrologi privilegij kraljev. Danes je to skoraj nujna potreba vsakega človeka. Vsak človek pride vsaj enkrat na leto v položaj, ko potrebuje pogovor, da se pogovori o sebi in svojih težavah. Takrat izbere astrologa, kakšnega drugega terapevta, ali psihologa.

Astrologa prav tako zavezujeta molčečnost in etika, kot zdravnika, psihiatra, psihologa, župnika ali katerokoli drugo osebo, ki se poklicno ukvarja s človekovo psihologijo in ima možnost vedeti človekova intimna vprašanja in potrebe.

Če bi objavila seznam in slike svojih prijateljev na facebooku, bi hitro vsi vedeli kdo je vse potreboval mojo pomoč, kar je v nasprotju s etiko. Zato so slike z mojimi strankami dostopne izključno meni. Ravno tako ne objavljam slik in dogodkov moje družine, mojih sorodnikov ali mojih prijateljev, niti mojega privatnega življenja. Večina mojih strank so moji prijatelji, poznam njihove horoskope in sem avtomatično vključena v njihova življena. Z njimi sočustvujem, ko jim življenje postavi pod noge težave in jih s skupnimi močmi premagujemo. Z mojimi strankami sem že jokala, se smejala in bila udeležena pri marsikaterem srečnem dogodku, ki sem ga napovedala. Nekajkrat sem že bila poročna priča, krstna botra, mirovnica in predvsem zaupnica pri bolečih in diskretnih vprašanjih.

Dober astrolog se ne postane, res pa s prakso postane še boljši. Dober astrolog se enostavno rodi ali zgodi, enako kot se rodi dober kuhar, zdravnik, mehanik, ali slikar. Teorije astrologije se lahko nauči vsak, ki je priden, ampak astrologijo lahko razume le tisti, ki ima v svojem horoskopu elemente za to.

Tako kot se zdravnik specializira za neko podoročje medicine in postane specialist za določene bolezni (internist, kardiolog, pulmolog, ginekolog, itd.), tako se tudi astrologi specializiramo. Ko se ozrem nazaj v življenje ugotavljam, da bi danes marsikaj naredila drugače, kot sem v preteklosti. Le pri astrologiji ne. Ponosna sem na to in se štejem med srečneže iz dveh razlogov. Opravljam delo, ki me zapolnjuje in veseli, bila pa sem tudi učenka velikih mojstrov jugoslovanske astrologije, nekaterih, žal, že pokojnih – škorpijonih, g. Miletu Duporu in g. Goranu Milekiću. Razen tega, da dobro poznam SPLOŠNO ASTROLOGIJO, je moja specialnost POSLOVNA, KARMIČNA in MUNDANA ASTROLOGIJA.

MUNDANA ASTROLOGIJA se ukvarja z preučevanjem nebesnih vplivov na države, narode, mesta in na masovne pojave ter dogodke. V to področje štejemo tudi POSLOVNO IN POLITIČNO ASTROLOGIJO, ki ima določene metode, na podlagi katerih napoveduje bodoče dogodke v državah, v svetu in pri osebah, ki jim je življenjsko poslanstvo biti vodja.

Imela sem srečo, da je skozi mojo astrološko prakso šlo veliko število oseb, ki so se v skladu s svojim ZENITOM povzpele na visoke položaje, tudi z mojo astrološko podporo (zenit je najvišja točka v horoskopu iz katere je razvidno koliko bomo uspešni in v katerih področjih življenja).

Nekaj najbolj pogostih vprašanj

Kaj je sreča?
V astrologiji za srečo preverimo peto hišo v horoskopu, ki jo imenujemo tudi Bona Fortuna. Ta hiša nam ponuja vse, kar nas osrečuje in nam prinaša veselje in zadovoljstvo: zabavo, spolnost, darila, mladost, ljubezen, šport, otroke, darila, hitre zaslužke in prijetno družbo. Če ima nekdo v tej hiši dobre planete, potem zanj lahko rečemo, da je otrok sreče.

Tudi ko iščemo odgovore na vprašanje ali bomo zaslužili v igrah na srečo, ali v igralnicah, sprašujemo peto hišo našega horoskopa. Nenadni dobiček je lahko napovedan z dobrim aspektom med planetoma Jupiter in Uran. Če pa ima nekdo v peti hiši svojega horoskopa na isti stopinji planeta Jupiter in Uran, v konjunkciji, trigonu ali sekstilu, bo uspešen v igranju lota. Vsaj enkrat v življenju bo zadel sedmico.

Astrološka simbolika 12 posameznih znamenj je neizčrpna. Obstajajo številne delitve med horoskopskimi znaki, preko katerih prepoznavamo njihove lastnosti, razlike in kompatibilnosti. V modernem času je problem neplodnosti postal zelo razširjen in veliko število parov se je prisiljeno odločiti za umetno oploditev. Horoskopski znaki se delijo na plodne, neplodne in tiste, ki so lahko eno in drugo. Za plodne znake spoznavamo vsa 3 vodna znamenja: Rak, Škorpijon in Ribi, ter zemeljsko znamenje Bik. V moji praksi sem večkrat s svojim svetovanjem pripomogla, da so se želje nekega para uresničile tudi brez bolečih preiskav pri enemu ali drugemu partnerju.

Horoskop je sestavljen iz 12 hiš. Prva, peta in deveta hiša se imenujejo »hiše življenja«, ker predstavljajo našo osebno energijo, voljo, temperament, kreativnost, pogum, vitalnost in moč. S svojimi lastnostmi so analogne ognjenim znakom Ovnu, Levu in Strelcu in planetom Marsu, Soncu in Jupitru.

Če želimo zvedeti ali smo se rodili z zlato lopato, zlato žlico ali z zobotrebcem v ustih, sprašujemo drugo hišo našega horoskopa. Če imamo v tej hiši več dobrih planetov, potem nam je zagotovo namenjen dober posel. Jupiter ali Venera, pa zagotavljata zlato. Planet Saturn ali Mars v drugi hiši pa nas postopno navajata na misel, da se tudi s trdnim delom lahko počasi daleč pride.

Tako funkcionira naš horoskop. Je kot velika družina, v kateri ima vsaka hiša svoj pomen in vsak planet svojo vlogo. Vsak od nas ima vse planete v svojem horoskopu, vendar ima vsak od nas drugačne možnosti. Človeku je dano, da marsikaj spremeni s pozitivnim pristopom in trdim delom, vendar je vse, kar počnemo, omejeno na meje, ki so nam ob rojstvu začrtane in napisane v naši natalni karti.

Astrologinja Ana Malenica,
Objavljeno na »pozitivke«