PREMEŠAJTE KARTE IN POTEGNITE JOKERJA!

NAPOVED ZA 10. TEDEN – od 4. Marca – 10. Marca  2019

 

Teden začenjamo z Luno v znamenju Vodnarja in zato so tudi moja današnja razmišljanja, „zračna“, ker je Vodnar znamenje, ki skupaj z Dvojčkom in Tehtnico spada v  skupino zračne kvalitete .Sedem milijard nas je zemljanov, to je sedem milijard usod, hrepenenj in sedem milijard ljudi ,ki bi vsaj enkrat v življenju želeli spremenili svojo Karmo.Ni človeka, da bi dobil tisto kar želi, ne da bi prej storil nekaj česar ne želi in na kar ga življenje prisili z metodami, na katere ne more vplivati. Ali je razlog za to dejstvo, da je Zemlja galaktično duhovno središče, ki temelji na učenju zaznavanja kompromisov med tistim, kar želimo in kar moramo narediti, oziroma kaj od tega ne bi naredili. To je breme, ki nam je naloženo v nahrbtniku, ki ga ob rojstvu prinesemo z seboj. Med množico horoskopov, ki sem jih naredila največkrat slišim od mojih klientov, ki  mi zagotavljajo da bi ponovno izbrali enako življenje kot ga živijo sedaj in bi izbrali enakega, če bi se še enkrat rodili. Jaz se samo skrivnostno nasmehnem in osebo vprašam :« Zakaj ste po tem prišli na astrološki nasvet?Ali mislite, da vam astrolog lahko pokaže v katerem kupčku kart se skriva joker, ki ga boste vi kasneje potegnili ven in rešili problem ali probleme, ki jih imate? Priznam, da tudi sama kot astrologinja bi izbrala le nekaj področjih svojega življenja,v primeru če bi imela možnost, da se ponovno rodim. Najmanj polovico izkušenj, ki sem jih morala preizkusit v tem življenju, bi dala v koš, ali pozabila na njih. Zadržala bi samo svoje otroke, ne zato ker so tako perfektni, temveč zato, ker zrastli v moji Duši. In če bi lahko potegnila svojega jokerja, bi ga vložila na to, da sedanji postane bolj človeški in bolj pravičen.

Ljudem je pomembno vedeti, da je na obzorju neko upanje, da bo ta svet že jutri boljši.Ni  vedno zelo koristno imeti na razpolago opcijo, da, bo svet veliko boljši in da bo življenje milejše do vseh ljudi. To je zelo oddaljena vizija, katero je  težko doseči. V današnjih negotovih časih se skrivajo marsikatere težave, ki jih pred tridesetimi letih nismo poznali in posledično tudi nismo imeli. Predvsem govorim o naših čustvenih stanjih v katere smo zabredli, vsi po vrsti, celotna civilizacija. Vemo, kaj moramo storiti, da se to spremeni in da si ustvarimo svojo lastno stabilnost, vendar se soočamo z nerešljivimi problemi, ki nam jih prinaša družbeni sistem v katerem živimo in smo nemočni.

Želimo imeti otroka, ko se pa spomnimo, kaj to za seboj potegne, marsikoga mine želja, da bi imel otroka. Kaj mislite, kakšen bo naš svet če se ne bo nataliteta povečala v vseh državah Evrope. Če bi danes imela otroke, ne vem, če bi toliko uživala v svojem materinstvu danes, kot sem uživala pred tridesetimi leti. Vse pravice mater z majhnimi otroci so skrčene na minimum. Ne poznamo jokerja, ki bi omogočil, da se že otrok rodi v primerni starosti, da mu takoj po rojstvu oblečemo delovno obleko in ga postavimo za neki stroj, ali mu nataknemo očala znanstvenika in naložimo da ustvarja elitam nove dosežke v znanosti. Kakšni so ti cilji: da bi čim hitreje živeli samo posamezniki, da bi privilegirani  imeli čim več bogastva in da bi vsi drugi razen njih bili reveži, ki  da bi samo ubogljivo delajo, delajo in delajo. Tako bi že od svojega rojstva, takšni otroci potrebovali le pižamo in delovno obleko in z leti, ko bi te osebice postale starejše, bi potrebovali samo še delovno obleko, ker več ne bo časa niti za spanec.

To je tema o kateri razmišljamo, ko je Luna v zračnih znamenjih. O tem bomo razmišljali tudi v sredo, ko bo konjunkcija Lune ,Sonca in Neptuna v znamenju Ribi. Razmišljali bomo o jokerjih, kje jih bomo poiskali in za kaj jih bomo uporabili. Neptun v konjunkciji s Soncem in in Luno je čarovnik, ki lahko potegne ne samo jokerja, lahko potegne tudi zajca ali goloba. Zagotovo nam ne bo potegnil novo hišo, stanovanje ali  novo službo. Lahko nam prinese iluzijo, da bomo to nekoč, v prihodnosti imeli. Zajec lahko zbeži in golob lahko odleti in nam ostane le prazen klobuk in vsa stanja, če imamo predispozicijo, da smo preveč senzibilni, intuitivni, če imamo razvito domišljijo  in če imamo empatijo do ljudi. Z eno besedo, če imamo razvit svoj notranji duhovni svet.

Merkur bo ta teden, 5.3., v torek nastopil retrogradnost. Ta retrogradnost se bo začela na 29. stopinji v znamenju Ribi in bo nakazala našo duhovnost in našo povezanost tudi z onstranstvom. Gledano metafizično, spuščali se bomo, v globine našega duhovnega telesa in imeli močne uvide v našo dušo. Ta globoka čustva pogosto determinirajo naše obnašanje in sprejemali bomo pomembne odločitve s skladu z okoliščinami, dogodki in osebami katere imajo velik pomen v našem življenju. Pa ni samo pomembno  to kako doživljamo notranji svet.Pogostokrat naša čustvenost in sočutje do drugih dominirajo nad razumom in nad racionalnimi presojami. Idealno bi bilo, če bi imeli možnost presojati z poslušanjem naše intuicije in če bi lahko združili srce, možgane ter dušo v eno celoto.

Slabo bo za nas, če bomo v tem tednu opazovali svet okoli sebe z rožnatimi očali. Takrat bo naša ranljivost še večja in temu sledi samo še večje razočaranje in trpljenje. Če nam se to zgodi se bodo sanje razblinile kot megla in nam ne bo več pomagal niti joker, niti zajec in golob iz klobuka.Merkur bo retrogradni od 5. marca do 28. marca in se bo ves čas retrogradnost dogajala v Ribah. Občutljivost tega retrogradnega Merkurja v znamenju Ribi zato morate biti še dodatno pazljivi. Razen tistega kar vedno svetujem, da ne začenjajte novih poslov, ne kupujete nič razen kruha in mleka, ne podpisujte pomembne pogodbe, ker  boste imeli še neke druge težave, ki vas bodo mogoče močno presenetile.

Tisti, ki imate v svojih horoskopih nakazane telepatske sposobnosti ali preroške, lahko boste  „vstopali v možgane“ drugih oseb in razkrivali njihove skrivnosti, kar vedno ni naša prednost. Če poznaš skrivnost nekoga, ta te le obvezuje na molčečnost in se moraš ravnati v skladu z moralo. Pazite se globokih voda in skritih emocij, da ne boste tudi sami utonili v teh vodah.Včasih je pametno zamolčati skrivnost do katere si prišel na nezakonit način. Zakonit način pomeni, da ti je oseba dovolila, da pogledaš v njene papirje, predale, denarnice ali urnike. Če to počnete na skrivaj, pazite se Neptuna v Ribah, da se ne bo vaša dobra namera, da razkrijete skrivnost neke družbe ali posameznika vrnila k vam kot bumerang. Namesto da boste  pomagali bodisi sebi ali drugim, sami dobili tožbo za obrekovanje ali žalitev.

Neptun v Ribah lahko pomeni, da se neka druga stran, ki jo opazujete, laže, goljufa ali vara in če vi to obelodanite, boste vi končali na sodišču. Goljufiva stran bo zmagala ker ima denar za odvetnike in na sodišču na žalost v času Neptuna v Ribah zmagujejo argumenti in ne resnica.To predvsem velja za žvižgače. Če nimate denarja ali močnega lobija, ki vas bo ščitil, ne spuščajte se v dejavnosti iskanja resnice, ker je to meč z dvojnim rezilom.To je čas, ko ena lastovka ne prinese pomladi. Veliko je civilnih iniciativ, kjer ljudje  pošteno delajo in mislijo, vendar imajo le eno pomanjkljivost, nimajo denarja da bi plačali dobre odvetnike, v primeru če stopijo na prste lobijem, ki trenutno vladajo. Današnji „dobri“ odvetniki so dragi odvetniki, in so sami mnogokrat večji faloti od tistih, katere zastopajo na sodišču.

Lahko tudi omenimo tudi razkrivanje nezvestobe v parterskih odnosih. Retrogradni Merkur v Ribah ima moč, da razkrije nezvestobo partnerja ali partnerice. Dobro razmislite, kako se boste odzvali če vam se to zgodi. Če vse drugo v vaši zvezi „štima“ in odkrijete da vas je partner ali partnerica prevaral,pomeni tudi za vas alarm, da se je v odnosu nekaj pokvarilo. Zato prvo dobro poglejte v sebe, kolikšna je vaša krivda, da se  je partner ali partnerica odločila za neki korak, kateri vas je prizadel, ponižal ali ranil. Ljudski rek pravi, da v ljubezni ni ponižanj. Prava resnična ljubezen je sposobna vse oprostiti. Oprostiti pomeni predvsem razumeti, zakaj smo nekaj naredili, dobro razmisliti in šele po zrelem premisleku se odločiti in ukrepati.Mogoče je razkrita nezvestoba za vas joker, ki ga boste enkrat v prihodnosti pravilno izkoristili in rešili svojo zvezo na bolj  razumen način .Pride mi na misel ena šaljiva zgodba in če sem vas z nekaterimi svojimi mislimi, spravila v slabo voljo, se sedaj  malo nasmejte.

Žena Micka je zvedela, da jo mož Janez vara z mlado žensko in v jezi zagrozi svojemu možu Janezu, z ločitvijo. Janez ji mirno odgovori, da se strinja in da se bo ločil, vendar v primeru ločitve bo Micka morala pozabi na šopinge v Milanu, drage dopuste, mercedes v garaži in lepo hišo. Vse je namreč last Janeza, ki ima taco na denarju. Micka malo razmisli in zgodba  gre naprej, enako kot prej. Ko enkrat kot je to običajno, večerjate v dragi restavraciji, zagledata poročenega, prijatelja Franca kako se poljublja z mlado žensko. Micka vpraša Janeza, kdo je ta mlada ženska v Franckovi družb

„Njegova ljubica“ je odgovoril Janez.

„Oh , dragi najina je veliko lepša“- je rekla Micka in v slast pojedla večerjo.