Slovenija ima problem

Slovenija ima problem. Nagajata nam črki J in B.

Verjetno se vsak razumen in normalen državljan sprašuje zakaj smo potrebovali predčasne volitve? Rekli so nam, zato, ker je prejšnja vlada slabo delala. Pa smo imeli smo volitve, vlade pa še vedno nimamo. Če sedaj že nekaj časa funkcioniramo brez vlade, ali to pomeni da vlade sploh ne potrebujemo? Razumni ljudje se sprašujemo, ali ni sedanja situacija le potrditev, da nismo potrebovali predčasnih volitev. Bilo bi cenejše in bolj praktično če bi pustili vse tako kot je bilo in počakali, da prejšnja vlada dokonča svoj mandat. Pa so nas spet potegnili za nos. Po toči je prepozno zvoniti.

Kaže, da je Uran še enkrat pokazal svojo moč in poskrbel, da so sanje nekega ladjarja splavale po vodi. Astrologi, politični analitiki in razumni ljudje vedo, da bo Vesolje tudi v naprej dalo piko na »I«, pa če je to všeč ali pa ne tistim, ki smo jih izvolili in ki so se že usedli v udobne fotelje in se vpisali na plačilni seznam kot poslanci. Vesolje se pripravlja, da zapleše svoj poslednji tango in je razumnemu človeku kristalno jasno, koga bo povabilo v svoj objem. Le tiste, ki delajo za narodno blaginjo. Po vzorcu »pravilno-pravično«.

En méd redkimi, ki zagotovljeno ima podporo Vesolja je slovenski predsednik g.Turk Danilo ( 19.2.1950).

Predsednik ima Luno v Strelcu enako kot jo ima Slovenija. Luna je nosilka informacij in je ravno ona ta trdna vez, ki predsednika povezuje z njegovim ljudstvom.
On ve za težave svojega naroda in njegova skrb za brezposelnost in revščino je iskrena. Iskrena je tudi njegova skrbi zaradi agresivnega boja za oblast izbranih poslancev, ki so prepričani, da so fotelje v katerih že sedijo varne in da bo plača prišla, če bodo kaj delali ali pa ne. Pri tem pa ne vedo, da Uran prinaša potrese, poplave, tsunamije, požare in še mnoge nepredvidljive situacije.

Vesolje nam šepeta , da naš predsednik ima rad svoje ljudstvo in se zaveda tudi svoje odgovornosti do vsakega državljana. Razen Vesolja in večine razumnih in dobrih ljudi tudi predsednik ve, da so trenutno največji problem Slovenije dve črke iz abecede. Črka „J” in črka „B” kot prve črke nekaterih besed. S črko „J „ se začnejo besede, jota, jutri, jopica, jesen, jezik, jurček, jagoda, jug, junak, jajce, jok, jesih, jabolko, jarek, jao ,jao” ali pa „juhuhu”.

Črka B je začetnica za besede bogastvo, beda, biser, beg, breme, Beograd, Bruselj, bedak, bezeg, bolnik, betežen, bik, boj, bakla, brana.

Že takrat, ko so se vpisali na volilne listke, bi sedaj izbrani poslanci morali imeti jasno v svojih glavah zakaj se bodo borili. Če bi imeli radi svojo domovino, bi morali razumeti kaj Slovenije resnično potrebuje. Če pa bi njihovi nameni bili časni in pošteni, bi razumeli tudi pomen črk J in B. Pa kaže, da še danes, ko so že izvoljeni tega ne vedo, sicer bi že kaj ukrenili, da ustanovijo vlado.

Kaj pa bodo v prihodnosti naredili za svoje ljudstvo, če je edini rezultat, ki so ga pokazali do sedaj to, da prejemajo plačo iz davko -plačevalskega denarja in ustvarjajo napetost med ljudmi.

Kaj se mora še zgoditi, da obstoječa politična garnitura dojame, da narod ne želi starih obrazov in da želi, da odidejo vsi tisti, ki so 20 let bili lokomotiva, ki je potegnila vagone v smer kjer je proga bila zgrajena le do njihovih lastnih interesov.
Očitno nam zelo slabo gre, če smo prišli v fazo, da nam usoda visi med vzorcem besed Jao jao… in Juhuhu.

Dober politik je tisti, ki ima rad svoj narod. Vsi izvoljeni poslanci in predsedniki strank zagotavljajo, da delajo le za dobro svojih volivcev. Zakaj potem poprečni in dobri ljudje tega ne razumemo. Edino kar ljudje jasno vidijo, da ta vlak ne gre v pravi smeri. Slovenski narod je razumen in naveličan od ljubezni svojih politikov. Pravijo, da tistemu katerega bog ima rad pošilja težke preizkušnje. Danes ljudstvo Slovenije prosi boga, da se vsi ki so na oblasti nehajo boriti za narodovo dobro. Naj se nehajo boriti za pravice svojih volivcev. Naj zamenjajo refren, ker je njihov boj za pravice volivcev tako velika floskula, da je niti mački ne bi pojedli, tudi če bi jo zavili v debelo rezino pršuta.

Zaupajmo našemu Predsedniku Vodnarju, tako kot mu zaupa Vesolje. On že vê pó kateri poti mora iti, da nam prinese mir in dostojno preživetje za vse ljudi.

On se zaveda, da je slovenski narod nekoč rekel »baj, baj Beograd » in to je bila prava odločitev. Ali je prava odločitev Bruselj? Ali Bruselj ponuja življenje po meri tudi majhnemu narodu? Ali nismo šli iz dežja pod kap? Mnogi ljudje v Sloveniji tako kot tudi med drugimi narodi držav članic EU, se sprašujejo ali združena Evropa služi resničnim potrebam ljudi.

Sedaj nam vsem usodo kroji Bruselj. Ali bo možno zapeti « baj baj Bruselj«, če to ne bo ustrezalo strateškim ciljem finančnih lobijev. Če ne bomo imeli na čelu države osebnost, ki ve kaj Slovenija potrebuje in kaj ne potrebuje nam je vsa samostojnost zaman.

Kaj ti pomeni samostojnost na papirju, če ti iz Bruslja ukazujejo kdo bo na krmilu tvoje lastne države. Ali ni prišel čas, da dobimo nekoga, ki ne bo samo „kukal” iz debele požrešne riti na črko „B” in kateri bo znal reči „ne” za tiste projekte, ki niso v dobro slovenskega naroda. Uran prinaša nenavadne dogodke in tako kot se ljudje včasih kregamo, tudi zvezde trčijo med seboj in takrat nastanejo novi svetovi.

Če je merilo, da krize ni v državah, kjer ljudje mečejo kruh v smeti, po tem je Slovenija država kjer se cedi med in maslo. V Sloveniji v smeti mečejo celo torte. Bila sem na nekem kosilu, kjer so na našem omizju nekateri pustilii več kot polovico čudovite torte na krožniku. Vprašala sem natakarja kaj naredijo z ostanki tort. Pogledal me je zgroženo in odgovoril: „vržemo v smeti”

Vprašanje je, kdo meče kruh v smeti. Sigurno ne tisti, ki imajo 300 eurov ali manj pokojnine niti tisti, ki niso dobili plač nekaj mesecev. Tisti stojijo v vrstah in prosijo za pomoč na Karitasu ali Rdečem križu. Hodijo enkrat na mesec v Hofra ali v Lidla in kupijo vrečo najcenejšega kruha in ga hranijo v zamrzovalniku.
Verjetno naši novo izvoljeni poslanci mislijo, da ljudje potrebujemo le kruha in iger, kot je to bilo v rimskih časih. Na slovenski način, poceni kruh iz Hoferja ali Lidla in igre v parlamentu.

Horoskopskemu znamenju našega predsednika (Vodnar) vlada planet Uran. Grška mitologija pravi, da je nekoč Saturn porezal genitalije božanskemu Uranu. Luna v Strelcu sedaj zahteva dialog med pametnimi in razumnimi ljudi. Zahteva trezne in modre glave, iskrene besede in ne sprenevedanje.
Čas v katerem živimo je čas velikih sprememb in preobrazb in edino smiselno je delovati z združenimi močmi, da lahko naredimo naslednji korak.
Ne potrebujemo kruha in iger, da bi bili zadovoljni. Potrebujemo dobrega in poštenega človeka, ki bo imel srce in glavo na pravem mestu.

Zaupajmo našem predsedniku Turku. On ve kaj je prav in kaj ni prav.
On bo znal izbrati pravega vlakovodja, ki bo pognal lokomotivo na kateri piše „Juhuhu… gremo v boljšo prihodnost«.

Ana Malenica, astrologinja