Vsi nosimo svoj nahrbtnik

 

 

 

Prognoza za 33. teden – od 13. do 20. avgusta

Čeprav ta teden nimamo egzaktnih in provokativnih aspektov na nebu, dogajanja na Zemlji za večino ljudi, so še vedno težka in izzivalna. Tudi če nimate želje in potrebe po novih izkušnjah, dogajanja na nebu, ki smo jim bila priča v prejšnjem tednu, so v nama pustile sledi, ki nas bodo spominjale na trenutek, ko smo stopili v spremembe, ki zahtevajo veliko prilagajanja in odpovedovanja. Nekateri boste razočarano jokali in objokovali svojo usodo, ker vam življenje, po vašem mnenju dela krivico. Drugi boste spregledali in prepoznali ponavljajoče se vzorce, zaradi katerih niste prej našli prave poti in boste po treh zaporednih eklipsah končno vedeli, kaj morate narediti, da vam bo lažje.

Najtežje bo za tiste osebe, ki bodo jokale, tako kot so to prej počele, ne da vi vedele, zakaj jočejo in čakale, da se življenje samo od sebe spremeni. Ne glede na vaše osebno doživetje ta teden nam ne bo dolgčas in to je pravi astrološki namen v tem tednu. Ker je šest planetov še vedno retrogradnih, ni čas za nove bitke niti nove projekte, temveč čas, da potegnemo črto pred preteklostjo in iskanje načinov, da se aktivirajo dogodki iz preteklosti, ki so v resnici dobri, vendar jih v preteklosti nismo prepoznali. Po zadnji eklipsi, smo imeli možnost spregledati, katere osebe so za nas dobre in nam lahko prinesejo pozitivne rešitve situacij, ki so nam povzročile težave. Ponovno je treba poudariti, da tudi ta teden potrebujemo strpnost, obrusiti lastni ego, stisniti zobe in poklekniti pred osebo, ki nam ni več simpatična in za katero smo mislili, da ji nikoli ne bomo mogli odpustiti grehov in starih zamer.

V ponedeljek bo Luna v znamenju Device in v torek prestopi v znamenje Tehtnice. Čas, da se posvetimo partnerju, če pa ga nimamo, posvetimo se sami sebi. Preizkusite enkrat za spremembo, da se ne žalostite, ker ste sami. Naredite zase tisto, kar pričakujete od drugih in boste videli, da dobro deluje. Ne bo enako, vendar ne boste razočarani, ker ne dobite tistega, kar ste želeli.

Četrtek in petek bo Luna v Škorpijonu in se vam svetuje, da se ne ozirate na težke energije, ki včasih spremljajo osebe, rojene v tem znamenju, ali pa tiste, ki imajo osebne planete v Škorpijonu. Utihnite,če pridete v kontakt z osebami, ki takrat ko bi vas morali pohvaliti izrečejo kritike in jim odpustite nerodnost. Verjetno imajo probleme sami s sabo in ne vedo, kako se objektivno postaviti do drugih.

V petek boste že nagrajeni za svojo potrpežljivost, ko bo Luna vstopila v znamenje Strelca in bo Merkur naredil sekstil z Venero. Priložnost za neko prijetno srečanje in za ljubezni na prvo besedo. Ne načrtujte prihodnosti in živite za danes. Merkur je še vedno retrogradni, vse do nedelje, ko se bo napotil na svoje potovanje po nebu v stacioniranem gibanju.

To še ne bo trenutek, za akcijo, ker je Mars v utečenem toku. Vesolje ima za nas pripravljene scenarije, ki se bodo zvrstili, ko se bodo vsi retrogradni planeti, postavili v drugačen položaj. Sedaj nas retrogradni planeti opozarjajo, da za pravo stvar mora biti pravi čas. Vzemite si čas za premislek in pustite življenju, naj teče tam, kjer je namenjeno. Do takrat, pa razmišljajte o sebi, o svojih emocionalnih potrebah na način, da opustite sram od neuspeha, ker samo na ta način postajamo močnejši in smo sposobni spopasti se s tistim, čemur rečemo življenje.

V soboto smo imeli konjunkcijo Lune in Sonca, najmočnejši, aspekt v Astrologiji. Aspekt, iz katerega izvira življenje in nam daje vse možnosti, da sebe postavimo na prvo mesto in da začrtamo novo smer v svoji življenjski zgodbi. Da odvržemo stare navade in poiščemo nove izzive, ki nas bodo toliko okupirali, da bomo pozabili na ostre bodice iz preteklosti. Ker se je ta eklipsa dogajala v znamenju Leva, moramo upoštevati vse njegove lastnosti. Ena med njimi je, da zaradi močnega ega, človek izgublja kontakt s samim sabo in posledično tudi z osebami, ki so nam blizu. Največkrat se to nanaša na partnerske odnose, ki bi jih morali sprejeti brez ega in nečimrnosti. To pomeni, da vsak nastali problem obravnavamo na direkten in iskren način,upoštevajoči dostojanstvo osebe, ki nam na nasproti.

Vsi drugi način nas pripeljejo do konflikta, ki ga ne moremo rešiti na miroljuben način. Brez miroljubnega reševanja konfliktov, ni možno duhovno napredovati.
Konflikte najlažje rešujemo z osebami, s katerimi imamo kompatibilne energije. To pomeni, da je kompatibilnost srečna okoliščina, v kateri oba partnerja delujeta tako, da ne izzivajo en drugega. Če pa eden od partnerjev mora spreminjati svoje obnašanje in svoj stil življenja, da ne bi vznemiril svojega partnerja, govorimo o odsotnosti kompatibilnosti. Če izgubimo svojo spontanost v komunikaciji in se trudimo s svojimi izjavami ugajati svojemu partnerju, govorimo o izgubi lastnega dostojanstva, ki nas pripelje do duševne pohabljenosti.

To so neki osnovni parametri, katere bi morali sprejeti za svoje, da lahko rečemo, da smo to eklipso razumeli v celoti. To je čas kozmične pravice in jo moramo najprej najti sami v sebi. Ni se treba klanjati nikomur, ki si tega ne zasluži, pa čeprav je to naš sopotnik, prijatelj ali starš. Zato moramo razvijati najvišjo dozo samospoštovanja do samega sebe in razvijati zaupanje v svoje sposobnosti in osebne kvalitete. Če tega ne obvladamo, težko je pričakovati, da smo to eklipso v znamenju Leva razumeli in da bomo imeli, kaj od tega.

Vsi astrološki premiki imajo generalno pomen za vse ljudi, le posamezniki jih lahko izkoristijo na pravi način. Tisti, ki razmišljajo o smislu življenja na pozitiven način, se bodo vedno pravilno odločili in o takih pojavah, kot so bile te tri zaporedne eklipse, jih ne bodo inspirirala razmišljanja o izmišljeni kataklizmi naše planete. To se ne bo zgodilo, ker TIN- kozmična inteligenca, ni Zemlje ustvarila, zato, da bi jo sama uničila.

Če pa ne vemo, kaj je treba storiti v nekem tako pomembnem trenutku, kot je bila sobotna eklipsa, najmanj škode bomo naredili in sebi in drugim, če ne nič ne naredimo in strpno čakamo, da novi astrološki aspekt, ki od nas zahteva, da naredimo korak naprej.