LUNIN IN SONČNI MRK KOT PRILOŽNOST ZA DUHOVNO RAST

 

10

Koliko so pojavi kot je Lunin in Sončni mrk pomembni in kako vplivajo na življenja ljudi, je ena od dilem, ki je prisotna med astrologi. Jaz se ne bi spuščala v neke globlje razprave okrog tega kakšne spremembe povzročajo ali ne povzročajo ti pojavi, ker menim, da vsak astrolog na podlagi svojih izkušenj lahko podpre ali ne podpre obstoječe teorije. Lahko pa rečem, da oba pojava upoštevam PREDVSEM pri analizi natalne karte posameznika in mi vedno pokažeta pot, ki je priporočljiva za tistega, ki se je rodil v času Lunine ali Sončeve eclipse ( mrka).

12

Jutri 8. oktobra se bo zgodila Lunina eclipsa z Luno v Ovnu in s Soncem v Tehtnici. To pomeni, da se bo Luna iz ozvezdja Ribi premaknila v Ovna in se bo znašla v opoziciji s Soncem v znamenju Tehtnice. Za nekatere bo to lahko pomenilo začetek realizacije idej, katere je nabirala Luna, ko je bila v znamenju Ribi. Za druge lahko pomeni le zavedanje, da v človeku živita dva svetova (zavedni in nezavedni), ki se medsebojno dopolnjujeta. Kaj vam lahko priporočim v času Luninega in Sončevega mrka? Da se ukvarjate s svojim vsakodnevnim delom in postorite tista opravila, ki so ostala nedokončana v prejšnjem mesecu.

To je lahko začetek novih izzivov, ker se bo Luna znašla v družbi revolucionarnega Urana, ki nam podpira pogum in nas sili v spremembe. Pri tem bodite pazljivi, ker  včasih samo ena iskrica vžge slamo, ki je preblizu ognja. V astrologiji je Sonce moški princip, Luna pa je ženski princip. Opozicija, ki se dogaja med Sonce v Tehtnici in Luno v Ovnu, lahko vname ljubezenski ogenj, ki ga boste izkoristili za nastajanje nove strastne zveze, ali pa zaneti ognjeni prepir, na katerem bo obstoječa zveza zgorela.

4

Ena in druga možnost imata enako moč uresničitve, zato kot astrologinja ne želim generalizirati pomen Luninega in Sončevega mrka in rajši to izkušnjo prenesem na individualne horoskope. Za vse nas je dober nasvet, da upoštevamo, da Sonce predstavlja za vsakogar od nas partnerja, ki se pri Luninem mrku nahaja nasproti nas in v nas lahko sproži negativne ali pozitivne emocije ravno zato, ker nam kaže našo lastno zrcalno sliko. Ni nujno, da je to naš življenjski sopotnik ali partner. Lahko je to poslovni partner, otrok, starš, sosed, nadrejeni ali podrejeni.

V trenutku, ko se bosta združena Uran in Luna v Ovnu na 150 znašla nasproti Sonca v Tehtnici na 150, bo Venera naredila  kvadrat s Plutonom, kar lahko povzroči napeto situacijo pri vseh partnerskih odnosih, ki imajo nerazčiščeno vprašanje kdo je v zvezi tisti, ki je prvi in kdo je tisti, ki mu sledi. Možno je tudi, da tak odnos začne razpadati po šivih, po katerih je bil sestavljen, ali da se okrepi. Veliko je odvisno od nas samih. Vredno je potruditi se. Če dodam malo prognostike, lahko rečem, da bodo premiki, tako pozitivni kot negativni, ki se bodo zgodili v času Luninega mrka, lahko trajali vse do naslednje eclipse, torej do Sončnega mrka 23.oktobra.

3

Če imate pripravljen denar  za preurejanje doma ali nakupe pohištva, elektronike ali karkoli za gospodinjstvo, pogovorite se s partnerjem in se dogovorite za nakup. Če denarja nimate, preložite to  za neki drugi čas, ker nakupa ne boste izpeljali in se boste le skregali. Ta Lunin mrk vam lahko prinese ljubosumne scene in vas prisili, da se boste soočali s situacijami, ki niso prijetne in na katere ne morete vplivati, ker ni niti pravi čas  za to niti okrog nas niso prave osebe.

Sonce in Luna sta dve svetili, ki delujeta tako, da Sonce daje svetlobo Luni, ki nima svoje lastne svetlobe. Ko se eno svetilo postavi nasproti drugega, ni nujno, da se to odraža na naših partnerskih odnosih. V vsakem od nas se neprestano borita naše zavedno in naše nezavedno, kar nam ob takem kozmičnem dogodku omogoča, da se poglobimo vase in odgovore poiščemo v sebi.

6

Retrogradni Merkur vam lahko pomaga, da izoblikujete vaše želje, kakšnega partnerja v resnici potrebujete. Biti iskren do samega sebe je visoka stopnja duhovnosti in takšno emocijo Kozmos zelo spoštuje. Če ste iskreni do sebe, ste lahko iskreni tudi do drugih in vam za nagrado Kozmos lahko sproži vibracijo, da takšno osebo tudi pritegnete.

Pogledamo še iz zornega kota Mundane astrologije: Tehtnica je simbol odnosov, javnosti in družbenih sistemov. Pred dvema dnevoma smo imeli lokalne volitve in ta Lunin mrk 8. oktobra in Sončev mrk 23. oktobra nam lahko pokažeta, koliko pravičnosti, poštenosti in želje za delovanje v višje dobro ljudi nam bodo pokazali izbrani župani in svetniki. Pustimo se presenetiti in upajmo, da bodo svoje predvolilne obljube tudi uresničili. Moram pa vas spomniti, da ima večina politikov v svojih natalnih kartah Sonce, Luno ali močne planete v znamenju Tehtnice. Tehtnica ima rada na rokah rokavice, da si ne umaže rok z »nečastnimi dejanji« in za ta opravila najema druge ljudi. Probleme rada potiska pod preprogo in čaka, da za njo pride Škorpijon, ki bo to počistil.

1

Zato ne bodite presenečeni, če se izbrani politiki ne bodo postavili v obrambo interesov svojih državljanov in bodo izbrane stolčke uporabili za realizacijo lastnih interesov in interesov tistih, ki so jim blizu.

Čas med Luninim in Sončevim mrkov lahko izkoristite za inventuro, čiščenje in soočanje s težavami, ki ste jih v preteklosti odrivali. Nihče razen vas, jih ne bo rešil, ker jih nihče razen vas niti ustvaril ni. Ne glede na to, ali ste sami, ali v partnerstvu potrebujete ljubezen svojih bližnjih ali prijateljev – ne pozabite na besede, ki jih Kozmos rad sliši: LJUBEZEN, PRIJATELJSTVO, TOPLINA, OBJEM, PRIJAZNA BESEDA IN DOBRONAMERNOST.

Ana Malenica, astrologinja

7. oktobra 2014

041 444 755

www.astroanam.com

www.ana-ma.com

FB: Ančka pomagačka