Predavanje: Pluton

PLUTON – uči nas potrpežljivosti in iz nas naredi boljše ljudi
PLEJADE – božje oko, ki nas varuje
ERIDA – novi planet v našem osončju. Kaj nam v prihodnosti ponuja: svetlobo ali temo?

Tema današnjega predavanja je Pluton, ki je po stari razvrstitvi imel status planeta. Po novem ima status planetoida. Zato je smiselno, da takoj na začetku podam definiciji planeta in planetoida.

Beseda PLANET izhaja iz grške besede PLANATES, kar v prevodu  pomeni POHAJKOVALEC Gre za masivno nebesno telo,  ki po svoji tirnici kroži okoli zvezde in ne proizvaja energije s pomočjo jedrskega zlivanja. PLANETOID je podoben planetu in predstavlja majhna nebesna telesa z nekaterimi lastnostmi planetov ali pritlikavih planetov.

Sonce, Luna, Merkur,  Mars, Jupiter in Saturn so bili znani astrologom in ljudem že od prazgodovine. Vsi ostali planeti, za katere današnji astronomi in astrologi pravijo, da pripadajo našem solarnem sistemu so bili odkriti kasneje. 1781 je Herschel odkril Urana in 23.9.1882 je Galle odkril Neptuna.

Zadnjega v verigi transcendentalnih planetov, Plutona je odkril Clyde William Tombough 18.2.1930 leta, v Arizoni. Odkritje Plutona in Neptuna je pripomogel Percivall Lowel, ki je matematično (ni potrebno!) izračunal, da je za motnje, ki se kažejo v orbitah že znanih planetov, kriva prisotnost nekega drugega planeta, ki še ni bila znana. S to svojo trditvijo je navdihnil mnoge astronome, da so se podali v dirko iskanja skrivnostnega planeta.

Da ima Pluton silikatno jedro, ki ga obdaja debel plašč ledu pri temperaturi -230 stopinj  C., so zaenkrat le domneve znanstvenikov, ker do Plutona zaradi njegove oddaljenosti, do danes ni prispela še nobena sonda. Njegov obhodni čas, skozi dvanajst horoskopskih ozvezdij znaša 248 let ali 90.456 dni.

Nekateri astrologi trdijo, da Pluton zaradi svoje majhnosti nima močnega vpliva na gibanje drugih planetov, ki so po svoji površini mnogo večji in tako posledično ne more vplivati na usode ljudi. Moje mišljenje je, da vplivi Plutona na usode tako ljudi kot držav in narodov presegajo meje našega zavedanja. Pluton je gospodar podzemnega sveta in njegov vpliv na karmične procese ne bo nič manjši niti spremenjen ne glede na to kakšna so stališča astronomov do njega.

Plutona poznamo iz grške mitologije kot gospodarja smrti in njegovo mesto, ki ga ima med grškimi bogovi ne more biti ogroženo z novo klasifikacijo v astronomiji. Ali se življenje človeka začne z umiranjem ali rojevanjem je večna dilema, s katero se človek spopada že od pra-časov. Pri svojem delu astrologi konzultiramo simboliko Plutona tako kot pri razlagi smrti posameznika, kot pri analizi ostali področjih človekovega življenja. Ni tako enostavno poiskati drugi planet, ki bo zadolžen za to področje. Če bomo tako mirno sprejemali vsako odločitev astronomov, bo to pomenilo neodgovoren odnos do našega dela in bomo naše znanje spustili na nivo vedeževanja.

Ekvatorijalni premer Plutona meri le 2.324 km in njegova masa znaša le 0,005 % od mase Zemlje. Plutona spremljata dve luni, Hidra in Niksa, ki so jih odkrili leta 2005. Razen njiju ima Pluton še eno stalno spremljevalko, ki se imenuje Karon, ki v premeru meri samo 1270 km.

Do 2006 leta imel status najbolj oddaljenega, zunanjega planeta in je bil prepoznan kot deveti planet znotraj našega osončja. V Pragi  avgusta 2006 leta, na Mednarodnem srečanju astronomske zveze, so sodelujoči sprejeli sklep, da je v našem sončnem sistemu le 8 planetov: Merkur, Venera, Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn, Uran in Neptun. Plutona so črtali s seznama planetov v našem sončnem sistemu.

O Plutonovem statusu, ali je planet, ali ne, so razpravljali dalj časa, zlasti so se zagovorniki statusa planeta znašli v zadregi, ko so astronomi odkrili novo nebesno telo, ki so ga poimenovali Erida. Ker je Erida večja od Plutona, so astronomi sklenili, da Pluton ni upravičen imeti statusa planeta, ker bi v tem primeru morali še dva druga nebesna objekta prepoznati kot planeta. Tako bi v našem osončju imeli 12 planetov. Preseneča dejstvo, da vse do 2005 leta nobenega astronoma ni motila niti Plutonova majhnost niti dejstvo, da se je njegova tirnica nekaj časa gibala tudi znotraj Neptunove orbite.

Istočasno, ko znanstveniki ne dopuščajo možnosti, da bi v našem osončju imeli 10 planetov, novo odkritem planetu Eridi podelijo status planeta. Razen Eride so okrili še eno nebesno telo, ki so ga imenovali SEDNA in so ga zaradi njene majhnosti razvrstili v skupino planetoidov. Če Plutonu ne bi vzeli status planete in, če ne bi Sedne razvrstili med planetoide, bi že imeli v našem sončnem sistemu 10 planetov.

Erido, ki so jo junija 2008 odkrili s pomočjo vesoljskega teleskopa Hubble so prvotno poimenovali XENA. Oddaljena je od Zemlje 15 milijard kilometrov in ima premer 2398 km, kar je le 74 km več kot jih ima Pluton.

Sprašujem se, kaj sedaj za nas astrologe pomeni dejstvo, da so Plutonu odvzeli status planeta. Meni osebno se dejanje astronomov in znanstvenikov ne zdi pravilno, ga celo smatram neodgovornim. Mislim, da gre zgolj za to, da si je neki astronom s tem dejanjem nabiral točke. Za mene Sonce vedno obstaja in ga vidim, tudi ko dežuje ali, ko je na nebu toliko oblakov, da se bojim, da se bo zrušilo in nas pokopalo. Sonce je vedno tam, kjer mora biti. Enako menim za Plutona. Kaj, če znanstveniki še vedno vedo premalo o vesolju, da bi ga v celoti razumeli, in vedo toliko preveč, da sebi in nam, ki ne vemo skoraj nič, ustvarjajo zmedo.

Enako se dogaja na vseh ostalih področjih življenja, na sploh v politiki, ki je zaradi svojih manipulacij postala najtežja in neozdravljiva bolezen modernega človeka. Masi, narodu ni potrebno vedeti za vse  dnevne prepire in konflikte, ki jih imajo med seboj vladajoče stranke in opozicija. Ljudem je treba dati vizijo prihodnosti, varnosti in občutka, da imajo oblast, ki je sposobna poskrbeti, za vsakega državljana v dobrem in v slabem.

Enako je s planeti. Ne moremo se igrati, čiribu-čiriba. Sedaj je planet, jutri je nekaj drugega. Ne moremo jih kar tako postaviti na nebo, pa jih potem sneti, kot da bi bili na kljuko obešeni. S takšnim ravnanjem se Astrologijo še bolj degradira in se jo enači s politiko. Razumem, da vsak novi predsednik, ko pride na oblast pripelje svojo ekipo ministrov, ne razumem, pa da je pravilno, da se astronomi igrajo s planeti kot, da imajo nekateri od njih ambicijo postati Galilej moderne dobe. Astrologija obstaja iz časov, ko je človek s prostim očesom videl le dve svetili: Sonce in Luno in poznal planete Merkur, Venero, Mars, Jupiter in Saturn. Kljub temu, da stari astrologi niso poznali novo odkritih planetov  Urana, Neptuna in Plutona, so njihove analize in prognoze držale kot pribite in mnoge od njih še danes veljajo za zakon. Jaz osebno bom še naprej uporabljala, v svojih astroloških svetovanjih, principe tradicionalne astrologije, kakor tudi novo-odkrite planete, vključno s Plutonom in njihov vpliv na življenja posameznikov. Za mene je simbolika Plutona neločljiva komponenta verige transcendentalnih planetov.

Kako naj se naslanjam na odkritje Urana, ki je po 1781 letu prinesel globoke spremembe v simboliki Francoske revolucije in rojstvo demokratičnih družbenih ureditev, ne da bi upoštevala vpliv Plutona na svetovna dogajanja. Saj je bila Francoska  revolucija zadušena v krvi in svet se nikdar več ni vrnil na stare tirnice fevdalnih sistemov. Ne glede na to kaj bodo rekli astronomi, bo Uran ostal simbol revolucije, svobode, eksplozij, kolektivizma in altruizma. Ne smemo pozabiti, da je z Uranom povezano tudi odkritje kemijskega elementa Urana, ki je radioaktiven in je surovina za nuklearno energijo in nuklearno bombo, ki spada v domeno Plutona. Po odkritju Plutonija 1930 leta je prišlo tudi do prvega umetnega razbijanja atoma, kar nas je pripeljalo na pot nenehne nevarnostinuklearne vojne. Ravno ta nevarnost najbolj potrjuje simboliko Plutona, kateremu pripisujemo nadnarave moči, uničenja in masovne katastrofe.

Z odkritjem Neptuna 1846, se je začel človek ukvarjati s svojim nezavednim nivojem, s sanjami in inspiracijami. Psihologija se je uveljavila kot znanost in človek je začel raziskovati svoje odvisnosti kot del svojega obstoja. Hipnoza je prepoznana kot možnost, da vstopimo v človeške možgane in jih reprogramiramo. Te tako pomembne spremembe se niso mogle zgoditi brez navzočnosti Plutona, saj so astronomi ugotovili, da je Neptun v nekih obdobij potegnil Plutona v svojo orbito. To dogajanje je sigurno združilo moč teh plinskih planetov. Astrologom ni tako enostavno sprejeti trditve astronomov, da neko nebesno telo preneha biti planet , ker so se spremenile norme. Astrologija in astronomija bi morale delati z roko v roki, tako kot je to bilo nekoč.

Ko se astronomi odločajo o tem, ali bo neko nebesno telo dobilo status planeta, bi bilo pravično in pravilno vprašati tudi astrologe, če se z njihovimi odločitvami strinjajo.

Nekoč, v davnih časih so vsi znani astrologi  dobro poznali tudi astronomijo. Mogoče smo astrologi sami krivi za takšen mačehovski in ignorantski odnos do nas, ker smo se sami spustili na nivo vedeževanja. Astrologija bi morala biti ločena od vedeževanja in ne bi smela biti komercializirana, v stilu »Lidl variante: plačaj dva – odnesi 3«. Zato bi bilo nujno, da se pri obveznem izobraževanju astrologov, kot enakopraven predmet uvede tudi astronomija.

Ne glede na to, ali so mu astronomi vzeli status ali ne, Pluton bo ostal tam, kjer je vedno bil, tako kot je Sonce vedno na svojem mestu tudi, ko je skrito za oblaki in nevidno našim očem. S tem, da so ga »degradirali« so astronomi vzeli možnost, da še nekatera nebesna telesa dobijo status planeta, kar bi sigurno pomagalo, da astrologija dobi še večji značaj. Menim, da znanost namenoma zapira vrata astrologiji, ker se boji, da bi astrologija lahko ogrozila vsa ostala področja znanosti, ker ponuja kompleksne in konstruktivne odgovore na bazna vprašanja: kdo je človek ,od kod je prišel in kam je namenjen. Obstaja še mnogo asteroidev in fiksnih zvezd, ki čakajo, da jih astronomi postavijo na svoje mesto. Mogoče bi tudi astronomi imeli še boljšo prestavo o neskončnosti vesolja, če bi prebrali nekaj mitoloških zgodb, v katerih se veliko govori o vesolju.

Astrologi so potrebovali več kot 10 let, da so po odkritju Plutona začeli njegovo simboliko vključevati  v astrološko analizo na življenje človeka. Ali bomo sedaj, ko Pluton nima več status planete, astrologi takoj nehali obravnavati njegove vplive na naša življenja, ali bomo imeli prehodni čas 10 let, da bomo našli nadomestilo za njegovo simboliko. Kaj bomo naredili z vsemi učbeniki, ki vključujejo njegovo razlago? S čim bomo zapolnili njegovo simboliko?

Gibanje Plutona je zelo počasno, saj potrebuje 248 let potrebuje da prehodi pot skozi 12 ozvezdij v našem osončju. To pot Luna opravi v 28 dneh, Sonce v 365 dneh, Jupiter 12 letih, Saturn v 30 letih, Uran v 84 letih, Neptun v 165 letih. Plutonova tirnica je zelo nepravilna, gibanje počasno in zato se v nekaterih znamenjih zadržuje daljši čas in v drugih krajši čas. Vemo, da v večini horoskopov nima tako izrazitega pomena, ne zaradi tega, ker nima vpliva, temveč zaradi tega, ker oseba umre prej, ko se ti vplivi razkrijejo in se posledice vplivov v sedanjem življenju prenesejo v neko naslednje življenje. Če živimo recimo 80 let, Plutonu uspe prehoditi le 3  in pol znamenja. Tiste osebe, ki pa čutijo simboliko njegovega vpliva imajo v pravilu vedno močno karizmo in so njihova imena vedno z zlatimi črkami zabeležena v zgodovini.

Ko govorimo o horoskopu  karizmatičnih oseb, je Pluton največkrat  bodisi vladar  njihovega horoskopa bodisi se nahaja na ascedentu ali je v konjunkciji z enim od osebnih planetov. Posameznik, ki ima močne aspekte Plutona ima izjemno močno energijo in živi po vzorcu« vse ali nič«. Včasih je takšna oseba lahko zelo skrivnostna, žarči z močno seksualnostjo in se pri vsaki stvari globoko spušča vase v iskanju  odgovorov na bazne elemente človekovega življenja. Plutona povezujemo s temnimi skrivnostmi, podzemljem in najtežjimi izkušnjami, s katerimi se človek sooča v svojem življenju. Že dejstvo, da je v mitologiji Pluton predstavljen kot najstarejši Saturnov sin, brat Jupitra in Neptuna nam da vedeti, da gre za izjemno močno, celo razdiralno energijo.

Ko je Saturn kastriral svojega očeta Urana in se povzpel na njegov prestol, mu je bilo prerokovano, da ga bo doletela enaka usoda. Umrl naj bi od roke svojega otroka. Zato je Saturn vsakega svojega otroka pogoltnil takoj po rojstvu. Edini, ki je ušel takšni smrti je bil Jupiter. Njega je mati Gea skrila in očetu Saturnu namesto otroka podtaknila kamen zavit v rjuho.

Ko je Jupiter odrasel, je sklenil, da bo svojemu očetu prevzel kraljestvo. Zato se je združil s svojimi brati (od kod, saj jih je Saturn pogoltnil?), Neptunom in Plutonom in so s skupnimi  močmi premagali Saturna. Njegovo kraljestvo so razdelili na 3 dele. Jupiter je postal kralj neba in zemlje, Neptun je prevzel nadzor nad morji in oceani in Pluton je postal vladar podzemlja.

Temni naravi Plutona je ustrezalo vladati podzemlju iz katerega skoraj nikoli ni šel ven na svetlobo. Živel je v svojem podzemnem kraljestvu, skupaj  s svojo ženo Persefono, ki jo je ugrabil iz svetlobe in jo je odvlekel v svoj podzemski svet. V astrologiji je Plutonu dodeljena vladavina nad astrološkim znamenjem Škorpijon, kateremu upravlja skupaj s planetom Mars. Plutonova narava destruktivnost, temačnost in skrivnosti se najbolj izkažeko v simboliki Škorpijona. Seveda to velja, ko govorimo o nižjih nivojih Škorpijona, tako kot ko govorimo o nižjih nivojih v vseh ostalih znamenjih.

Vse Plutonove lastnosti, bodisi pozitivne, bodisi negativne sem zasledila najmočneje pri  osebah, ki so se rodile v času, od leta 1938 do leta 1958, ko je Pluton bil v znamenju Leva. Mnenja sem, da so se  s posredovanjem Plutona aktivirale energije, ki prihajajo iz Plejad. Plejade so skupina zvezd, za katere se je smatralo že od davnih časov, da imajo ključni pomen za obstanek življenja na zemlji. Tudi današnji astrologi menimo, da je njihova vloga izjemnega pomena in jih spoštujemo, kot velike prijateljice človeškega rodu. Menimo, da je kultura na Plejadah najstarejša in da je zrasla iz semena, ki je v daljni preteklosti bilo prineseno iz drugih galaksij, še prej ko je nastala Zemlja. Skrita privlačnost teh zvezd še vedno, po nekaj stoletjih, buri domišljijo astrologov in vseh opazovalcev neba, ki se s tem ukvarjajo profesionalno, na znanstveni osnovi ali zgolj ljubiteljsko.

Mitološke zgodbe o Plejadah imajo radi in jih prijazno sprejemajo tako znanstveniki kot navadni ljudje. Vsi se strinjajo, da imajo Plejade ključno vlogo pri razlagi evolucije človeške rase in njene povezavo s vesoljem.

Najbolj primeren čas za opazovanje Plejad je jesenski in zimski čas, ko se pojavijo na nebu že v zgodnih večernih urah. Spomladi jih lahko opazujemo ob času sončnega zahoda in poleti so vidne šele proti jutru. Plejade so sestavljene od cca 500 zvezd in so pripisane ozvezdju Taurusa – Bika.

V indijski mitologiji je 7 zvezd Plejad predstavljalo 7 velikih modrecev, ki so se imenovali Rišiji in so vladali na našem planetu. Indijske mitološke zgodbe temeljijo na tem, da 7 zvezd Plejad predstavljajo sedem žena velikih modrecev, ki so se ločile od svojih možev.

V nekem težkem obdobju, so demoni zavladali na zemlji in so delali velike težave ljudem. V iskanju načina kako pomagati ljudem, so bogovi videli rešitev v močni energiji boga Šive in so začeli iskati način, kako zddružiti vse njegovo seme. Ko pa jim je končno uspelo zbrati vse seme, se je pojavil drugi problem: kako ohraniti seme? Niti ena maternica, ki jim je bila na razpolago ni mogla prenesti moč ognja, ki  je prihajala iz Šivinega semena. Zato so seme shranili v jezero, da je voda lahko nevtralizirala energijo, ki se je povsod naokoli širila. Zgodba pripoveduje naprej, da je sedem žena velikih rišijev sklenilo, da se okopajo ravno v tem jezeru. Šest od njih je šlo v vodo in sedma je iz previdnosti ostala na obali. Vseh 6 žena so zanosile z šivinim semenom. Ko so možje ugotovili, da so njihove žene noseče, so vseh 6. razen tiste, ki je ostala na obali, pregnali iz polarnega področja in so jih naselili poleg ekliptike. 6 rišijevih žena je rodilo KARTIKEYU – MARSA, ki je že 7 dan po rojstvu ubil TARAKU,  močnega vodjo demonov in prinesel svobodo ljudem. Tako je vpliv Plejad v indijski mitologiji tesno povezan s tisto božansko lastnostjo v človeku, ki mu pomaga pregnati demonske potrebe, ki izvirajo iz materialnih želja. Vsak, ki se želi vrniti v čisto stanje mora v  procesu čiščenja v sebi  sprožiti boj med demonskimi in božanskimi silami. Plejade po indijski mitologiji predstavljajo kolektivno – vesoljno maternico iz katere v naš zemeljski svet prihaja božanska energija, ki se nam razkaže v obliki  odrešenika, ki premaga demonske sile.

Vsi pojavi o katerih govorijo mitske zgodbe izhajajo iz obdobij, ko so se na planetu Zemlja pojavljala krizna obdobja. Takrat ljudje in bogovi spoznajo in priznajo, da so nemočni pred silo demonov. Kartikeya – Mars predstavlja zgoščeno Šivino solarno moč , ki se kot laserski žarek, spusti v najglobljo temo in začne zdravit vse kar je obolelo. To  Šivino dejanje naznanja začetek vojne med dobrim in med slabim.

V grški mitologiji je bilo sedem Plejad, sedem sester : Maja, Meropa, Elektra, Tajgeta. Alkiona, Kelena in Steropa.

Njihovi starši so bili titan Atlas in okeanida Pleone. Na nebo so prispele po tem, ko so se odločile na skupni samomor, ker so želele biti bližje Hijanta. To je bil brat ene od njihovih polsester, ki pa je umrla od žalosti za svojim bratom Hijantom. Različne mitološke zgodbe različno razlagajo pomen usode vsake od zvezd Plejad, vendar ima vseh sedem pomembno vlogo in pomen, ko govorimo o njihovem vplivu na ljudi. Plejada Maja je postala mati boga Hermesa ( Merkurja). Meropa se je poročila s korinstkim kraljem Sizifom. Elektra je rodila Dardana, praočeta Illa, ki je ustvaril Trojo.

Od sedemih zvezd Plejad, nekatere so težko vidne in nekatere lahko vidimo le občasno. Merepa ni vidna, ker se skriva od sramu, da se je poročila s smrtnikom. Elektra je po padcu Troje bila tako prizadeta, da si je razpustila lase in šviga po nebu v obliki kometa. Zato je vidna le občasno.

Mitologija pravi, da so golobice  prinašale ljudem  ambrozijo. V grščini beseda Peleiades pomeni golobice, ki letijo v jati.

Druga razlaga je, da njihovo ime izhaja iz grške besede »PLEO« – kar pomeni »plujem.« Njihovo pojavljanje v sredini maja je naznanjalo primeren čas za pričetek plovbe. Po  njihovem očetu Plejade imenujemo tudi Atlantida in jih v astrologiji vedno navezujemo v simboliko, ko tolmačimo potop Atlantide.

Možna je razlaga, da ime Plejade prihaja iz imena njihove matere  PLEIONE, ki se tudi nahaja v ozvezdju Plejade. NI pa golo naključje, da ozvezdje Plejade povezujemo tudi s Sizifom, s katerim se je poročila plejada Meropa. O njegovem življenju se ve manj kot o njegovi smrti. Kljub temu, da je kot bog imel privilegij nesmrtnosti Sizif v bistvu ni hrepenel po njej, tako kot so to počeli drugi bogovi z Olimpa.

Njegova potreba, po nesmrtnosti se je rodila šele takrat, ko je Zevs sklenil, da mora umreti za kazen, ker je bil preveč klepetav. Sizif je namreč videl Zevsa, ko je posiljeval hčerko rečnega boga Azopa. Ko je Zevs slišal, da Sizif pripoveduje, kar je videl se je hudo razjezil in je sklenil, da se mu bo maščeval.

Nad Sizifa je poslal črnega boga Smrti Tanatosa, vendar se mu je Sizif spretno izmuznil. Sizif je ujel Tanatosa, ga zvezal  in ga zaprl v leseni sod. Zaprtje Tanatosa je imelo za ljudi težke posledice. Nehali so umirati in je strah od umiranja avtomatično izginil iz človeka, kar je zamajalo celotno božjo zgradbo. Ko izgine strah iz človeka, nobena družbena ureditev ne drži več. To velja za vse čase in vse politične sisteme. V današnjem času, če pride do večjih nemirov, ki ogrožajo položaj oblasti, predstavniki vladajoče stranke pošljejo policijo s pendreki in vodnimi topovi, da v imenu demokracije »umirijo« množico – demonstrante in vzpostavijo red . Tako je tudi Zevs ravnal, da je ohranil svoj položaj. Zaprtemu bogu smrti, je hitro poslal na pomoč boga vojne ARESA, ki ga je osvobodil. Tanatos je izkoristil zmedo, hitro zgrabil Sizifovo dušo in jo odnesel v podzemni svet. Sizif se ni mogel sprijaznit s svojo usodo in je iskal način, kako prelisičiti bogove. Vedel je, da Pluton, kralj podzemnega sveta Hada in njegova žena od vsakega umrlega vedno zahtevajo darila. V dogovoru s svojo ženo je Sizif odšel v podzemni svet brez daril, kar so podzemski sužnji razumeli kot neposlušnost in so zadevo prepustili v presojo samemu Plutonu in njegovi ženi. Tako kot so Sizifa dolg jezik in njegova blebetavost odpeljali v smrt, mu je jezik pomagal, da je prepričal Plutona, da ga še enkrat spusti nazaj na zemljo , da bi lahko okregal svojo ženo, ker mu ni pripravila daril za njegovo posmrtno potovanje. Pluton je nasedel Sizifovi zgodbi in mu dovolil, da se vrne na Zemljo, vendar le za kratek čas. Ko je Sizif prišel na svetlobo, je pozabil na svojo obljubo, da se bo prostovoljno vrnil v temo. Nadaljeval s svojim razuzdanim življenjem in je pozabil na Plutona in svojega spremljevalca iz sence Tanatosa. Tanatos je izkoristil trenutek, ko se je Sizif neke noči toliko napil, da je obležal in je hitro njegovo dušo ponovno odnesel v podzemni svet. Tokrat je to bilo za večno. Sizifovo neposlušnost je Pluton kaznoval tako, da je moral porivati velik kamen, po bregu navzgor, vendar mu nikdar ni uspelo priti do vrha. Bilo je to v opozorilo vsem ljudem, da se ne bi spozabili in postali neubogljivi do svojih bogov. Sporočilo mita o Sizifu za človeka je tudi, da moramo biti zvesti moralnim in etičnim načelom, ki jih nosimo v sebi in se ne podrejat volji oblastnikom, ko od nas zahtevajo neplemenita dejanja, tudi pod grožnjo smrti.

Jaz v zgodbi o Sizifu vidim simboliko, ki je ljudi začela deliti na tiste, ki razmišljajo o osvoboditvi človeka od materialnega suženjstva in na tiste, ki to suženjstvo povzročajo. Izvajanje modernega suženjstva se odvija preko dobro kontroliranih mehanizmov materializma in preko le-teh smo ljudi ujeti v svojem lastnem podzemnem svetu. Kot astrologinja že vrsto let pritegnem v srečanja osebe, predvsem osebe, ki v svojih horoskopih nosijo energije Plejad. To so predvsem osebe rojene v času od avgusta 1938 do junija 1958. Vse te osebe, imajo zelo odprte kanale, preko katerih jim priteka energija potrebna za izvedbo projekta transformacije in obnavljanja moči na planetu Zemlja. Njihovo poslanstvo je ustvarjanje neke nove dimenzije življenja, kot osnove za oblikovanje boljše prihodnosti. Te energije so zagotovo ambasadorji vesolja, ki pomagajo pri tranziciji našega planeta iz tretje v četrto dimenzijo. Želim si, da vsi skupaj podpremo prepričanje da bo ta tranzicija uspela in da naš planet nikdar ne bo deležen usode Atlantide. Energije, ki so se začele aktivirat pod vplivom Plutona, ko je bil v znamenju Leva, tj. v času od 1938 do 1958 leta, so iste energije, ki so pred potopitvijo Atlantide, bile poslane iz Plejad na Atlantido, z namenom da bi prebivalcem Atlantide pomagali pri njihovi transformaciji. Vendar je pomoč prišla prepozno in so te energije utonile skupaj z vsemi ostalimi energijami, ki so bile takrat na Atlantidi.
 
­Nosilci plejadskih energij niso samo osebe rojene med 1938 in 1958 letom. Na Zemlji je trenutno veliko število oseb, ki so opremljene z zdravilnimi plejadskimi energijami, čeprav imajo Plutona v drugih različnih horoskopskih znamenji. Mnenja sem, da so se duše vseh oseb, ki so bile rojene med 1938 in 1958 letom in katere so umrle prej ko so dopolnile 84 let, ponovno reinkarnirale že 28 dan po smrti.

Za globalno transformacijo je nujno potrebno, da je v proces vključeno število energij, ki je določeno po ključu zemljine matrice, ki je shranjena nekje v središču planete Pluton.

Iz natalne karte je možno preko položaja Kirona, Luninih vozlov, Lilit in Plutona, ugotoviti katere osebe imajo energijo Plejad in katera hiša je zadolžena za izvršitev nalog za pomoč pri reševanju našega planeta.

Deležni smo številnih kanaliziranj, raznih sporočil preko medijev, ki so medsebojno povezani v skupni  misiji za pomoč zemlji z nalogo, da se negativne energije transformirajo v pozitivne.

Najbolj pogosta sporočila nas usmerjajo v združevanje in grupiranje oseb, ki imajo že ozaveščeno, da smo zemljani pripravljeni za duhovno preobrazbo. Človekova moč v borbi proti temnim, demonskim energijam je v združevanju. Plejadska sporočila so zelo jasna:  posameznik sam ne more nič narediti niti za sebe niti za svojo družino. Odgovori, za rešitev našega planeta in boljše življenje zemljanov v prihodnosti, ležijo v simboliki kolektivizma.

Energije Plejad so se že pred stoletji zoperstavile reptilski rasi, ki je imela svoj sedež na zvezdi ALFA DRACONIS. Ta sovražna rasa je izpeljala okupacijo nekaterih drugih zvezd, kot so EPSILON BOOTES, ZETA RETICULI in še 6 zvezd iz ozvezdja ORION. Kanalizirana sporočila javljajo, da je REPTILSKI IMPERIJ že prevzel kontrolo nad velikim planetom, ki se nahaja izven orbite Plutona in je znan pod imenom Nemesis. Energije, ki so sedaj shranjene na ozvezdju Plejad, so pred naselitvijo na Plejadah bivale v področju ozvezdja LIRE, ki je tudi bilo napadeno s strani reptilske rase. Zato so ogrožene energije morale bežati iz Lire. Bil je to največji masovni eksodus v zgodovini vesolja, ko so prebivalci Lire našli zatočišče na Plejadah. Ta sodobni mit se ujema s temo, ki nam jo ponuja indijski mit o preganjanju nosečih žena indijskih rišijev. Tudi njim so Plejade postale zatočišče  in sedež iz katerega so se borile proti demonskim silam.

Znotraj ozvezdja Plejade ima najbolj pomembno vlogo zvezda ALCYONE, za katero mnoge kulture menijo,da je centralna točka okoli katere se vrti naše Sonce. Za poln krog Sonce potrebuje 26.000 let, kar  je enako precesijskem ciklusu. Zvezda Alcyone je imela velik pomen za ljudstvo Maya, ki so svoj celoten koledar vezali na kontakt z Venero, ki se je zgodil 11. avgusta 3315 leta pred Jezusom. Ta datum šteje tudi za začetek časovnega koledarja Maja.

Plejade so vedno odigrale vlogo kozmične maternice pri dogodkih, ki so zaznamovali močne spremembe pri kulturah, ki so izginjale in se nanovo rojevale. Na vsakih 8 let, nekoliko ur pred nočjo, lahko vidimo Venero zelo blizu Plejad kako se  približuje zvezdi Alcyone. Leta 1972 se je Venera približala Alcyone na razdaljo od samo 1 stopinje.

Pričakujemo, da bo leta 2012 prišlo do popolnega preklapljanja  med Venero in zvezdo Alcyone, kar bo pomenilo ponovno Venerino rojstvo in začetek nove zgodovine našga planeta.

V starem Egiptu so Plejade predstavljale 7 mučenic, ki so odločale  o usodi človekove duše po smrti. Duša je na poti do večnih počivališč imela nalogo zapomniti si imena Plejad, ker je le z izgovarjanjem njihovih imen bilo možno priti do rajskih vrat. Le-ta so se nahajala na ozvezdju Plejad.

Če Plejade obravnavamo astrološko, ugotavljamo, da so predstavljale kozmično maternico, v kateri počiva 7 planetov našega sončnega sistema. V Tebah so imeli 7 vrat katere je varovalo 7 svečenic privezanih ob 7 stebrov modrosti, katerim so vsakih 7 let prinašali človeško žrtev kot izraz hvaležnost za pomoč svečenicam. Naloga svečenic je bila nuditi pomoč ljudem pri iskanju lastne poti za prestop v  višje duhovne nivoje.

Za mojo astrološko rast je najpomembnejše dejstvo, da imam po Plutona v znamenju Leva, kar mi je prineslo obenem težke preizkušnje in visoke nagrade.

Pomembno je vedeti, da je obdobje Plutona v Levu prineslo 2 svetovni vojni, izdelavo prve atomske bombe vržene na Hirošimo in Nagasaki, vendar so vse te tragedije neprimerljive z dejstvom, da je Pluton v Levu aktiviral energije, ki so začele svojo pot globalne transformacije ljudi. Te energije bodo vodniki za ljudi, ki se združujejo s ciljem, da bodo ljudem pomagale uspešno prestopiti v višjo dimenzijo. Moč, ki je shranjena v plejadskih energijah bo odločilni faktor, ki bo pomagal, da bo naš modri planet obvarovan kataklizme.

Vsaka oseba rojena s Plutonom v Levu, kmet, profesor, zdravnik ali delavec, bogat ali reven, izobražen ali neizobražen, lopov ali poštenjak, je dobila svojo klofuto in se je morala povaljati v svojem lastnem blatu, ne glede v kateri hiši njenega horoskopa se  Pluton nahaja.

Vse osebe, ki so rojene v času, ko se je Pluton nahajal v znamenju Leva, imajo v svojem življenju hude preizkušnje. Težko bi rekli, da so neka obdobja v življenju teh oseb manj ali več boleča ali bolj ali manj pomembna. Čisto vsa leta jim prinašajo izkušnje, ki jih  ne najdemo pri osebah, ki imajo Plutona v nekem drugem znamenju.

Osebe s Plutonom v Levu, ko gre za izvrševanje Karme, enostavno nimajo druge izbire kot da sprejmejo svoje naloge z hvaležnostjo in, da se kljub trpljenju z ljubeznijo odzivajo na bolečine z zavedanjem, da gre za višje duhovne cilje.

Po mojem mnenju in iz mojih lastnih izkušenj, je edini pravi nasvet, ki lahko velja ne samo za osebe, ki imajo Plutona v Levu, temveč tudi za vse ljudi je, da ravnamo po svoji lastni presoji in v duhu pravilnosti in pravičnosti.

Ne smemo pozabiti, da je Pluton počasen planet in da se njemu nikamor ne mudi. V težkih stiskah, v katere pridemo s posredovanjem Plutonovih aspektov, je najslabše kar lahko posameznik naredi, da v iskanju pomoči,  posega za hitrimi rešitvami. Če ravnamo prehitro in nepremišljeno, lahko kot posledico dobimo še večje probleme in porušimo vse mostove, ki nas lahko povežejo s prihodnostjo. Možno je, da bomo imeli občutek , da smo si olajšali, vendar verjemite mi, da je to le začasno, ker že naslednji trenutek bomo dobili dokaz, da nas nekdo iz sence spremlja. Ko Pluton začne delovati ni povratka, ker nam toliko časa ruši našo notranjo zgradbo, da jo poruši do konca.Temeljito in sistematično nas melje na področju življenja, ki je razvidno iz položaja Plutona v horoskopu.

Da lažje razumemo naloge, ki jih pred nas postavlja Pluton nam je lahko v veliko pomoč bodisi astrolog, bodisi neki drugi učitelj, ki dobro pozna in razume zakone vesolja.

Pomembno je dojeti, da se bomo le preko počasnih operacij pripeljali do cilja. Redko kdaj se človek sam in preventivno odloči za takšne spremembe. Običajno Pluton dolgo trka na vrata naše zunanje hiše in s tem nam najavlja bližajoče spremembe. Naš  notranji duh se ne oglaša na njegovo trkanje in se dela, da ga ne sliši v upanju, da se bo Pluton naveličal in se bo odmaknil od zunanjih vrat. Pri tem pozabljamo, da ima Pluton časa na pretek in da se mu nikamor ne mudi. Ko ugotovi, da mu nismo pripravljeni odpreti  vrat se Pluton preseli v našo notranjo hišo in začne pot rušenja in spreminjanja od znotraj.
Takrat se ne moremo več pretvarjati, da ga ne slišimo. Začenjamo ga čutiti, v celotni simboliki, kako s kladivom razbija košček po košček naših zidov in nas sooča z vsemi pastmi in kaznimi, ki nam jih je Karma namenila. Ko se upiramo Plutonovim vplivom, se spomnimo zgodbe o Sizifu.

Ne upirati se, je najmanj kar smo dolžni narediti v izogib, da naša pot transformacije ne zaide v napačno smer. Obdobje, ko je Pluton bil v znamenju Leva, tj. od 1938 leta do 1958 leta je odprlo vrata možnosti, da je človek resnično stopil na pot, ki ga bo popeljala do cilja, da resnično postane človek. Ko bo enkrat človek dosegel nivo duhovne spremembe ne bo več pomembno kaj je bilo v preteklosti, kaj se dogaja v sedanjosti in kaj bo prinesla prihodnost. To je stanje duha, ki vse razume in deluje v skladu s tem razumevanjem.

Pojmovanje časa je tekom stoletij bil velik problem človeka in ga je človek razumeval v skladu z zakoni o vzrokih in posledicah. Einstein je naredil revolucijo s svojo teorijo o relativnosti in postavil temelje drugim znanstvenikom na področju raziskav, ki dopuščajo možnost, da človek lahko vpliva na svojo sedanjost in prihodnost več kot je to sposoben zamisliti. Ovira pri tem je, da ne sme pozabiti, da je za to dejanje ključnega pomena stanje duha ljudi okoli njega, tako posameznikov kot celotne družbe.

BOGINJA ERIDA

Že nekaj časa se sprašujem zakaj so znanstveniki  2005 leta novo najdeni pritlikavi planet znotraj našega sončnega sistema poimenovali Erida, ki je bila grška boginja, ne preveč priljubljena ne pri bogovih niti pri ljudeh. Novo odkriti planet Erida so astronomi  prvotno poimenovali XENA, po liku amazonske kraljice iz popularne televizijske serije. Čeprav je bilo rečeno, da bo to le začasno ime, se je to ime zelo prejelo v medijih. Avtorji tv serije in igralci, filmski mogotci in vsi tisti v navezi z njimi so že manipulirali s Xeno in napihovali zgodbe o njej v cilju ustvarjanja večjih profitov. Borci za ženska pravice so že »računali«, na njeno  pomoč in celo astrologi so že začeli delati astrološke kalkulacije o uvedbi simbolike nepremagljive bojevnice v analizi horoskopa.

Ali je zgolj naključje, da se je skoraj ob istem času, ko je bila odkrita Xena-Erida  gibanje za pravice enako spolnih partnerjev toliko okrepilo, da se je v nekaterih državah EU začelo že delati na urejanju zakonodaje o poroki enako spolnih partnerjev. To je izzvalo val nezadovoljstva tistih struktur, ki lezbijstvo in homoseksualizem  smatrajo za hud greh. Ali je bil glavni razlog, da so spremenili ime Xena v Erido zato, ker je v TV seriji bila rahlo nakazana  Xenina nagnjenost do lezbijstva? Ali je med tistimi, ki so o tem odločali bil nekdo, ki ima sam nagnjena do svojega spola in se je ustrašil revolucionarnih sprememb v sebi samem, ali pa je to bila priložnost, da pokaže svoje ne strinjanje do pravice tistim, ki se tako odločajo. Posledica je znana: ime Xena je šlo v pozabo in Pluton je izgubil svoj status planeta.

V astrologiji je praksa, da odkrivanje novega nebesnega objekta spremlja aktivno izražanje določenega modela znotraj kolektivne zavesti človeštva. Razen astronomskih parametrov, važno vlogo tudi igra mitološka simbolika tega objekta. Dejstvo je, da se Erida nahaja v tesni soseščini Plutona, boga podzemnega sveta, nas usmerja na razmišljanje, da je vpliv tudi tega planeta povezan s transformacijami najglobljih delov človekove psihe. Za razliko od Plutona Erida sije na nebu z izrazito svetlobo, saj odbija skoraj 86% prispele sončne svetlobe in spominja na bleščečo belo snežno kepo. Eridina Luna odraža le 5% prispele svetlobe, kar še dodatno poudarja svetlobo Eride. Če to upoštevamo,  se nam oglaša veselo upanje da je Erida lahko simbol prebujene svetlobe v temi človekovega duha.

To pa je v nasprotju z grško mitologiji, ker ime Erida pomeni prepir. Zato so njej pripisovali vsa negativna dejanja, od izzivanje vojne do strasti do prelivanja krvi. Po končanih bitkah je Erida ostajala sama na bojišču. Ko so vsi živi že odšli je ona uživala v agoniji umiranja. Čeprav so od nje bežali tako bogovi kot ljudje, se ji vseeno nihče ni mogel upreti. Po Homeru, je bila Erida Aresova sestra, kar pomeni, da je bila hčerka samega Zevsa in njegove žene Here. Po Iliadi je bila Erida na začetku nepomembna , rasla je počasi in se vzdigovala proti nebu. Razen Homerove Eride, grški zgodovinar Heziod omenja drugo Erido, ki je bila hčerka Nikte, boginje noči in Kronosovega sina. Ta Erida je živela v božanski palači in upravljala z dogodki na zemlji, ki so bili povezani z višjimi nivoji duhovne zavesti. Zato je pri ljudeh na prijazen način prebujala ambicijo in jih usmerjala na pozitivne aktivnosti. Pri nižjih nivojih je prebujala tekmovalni duh in jih usmerjala v medsebojno tekmovanje kdo bo bogatejši, močnejši, pametnejši in uspešnejši. V dejanjih te Eride prepoznavamo simboliko prehoda iz 3 v 4 dimenzijo oziroma stanje v katerem se je znašla Atlantida pred svojo kataklizmo. Lahko tudi prepoznavamo naš današnji svet, ki se tudi nahaja na robu, da se pogrezne v svojem lastnem pohlepu. Heziodova Erida nedvomno odraža princip svobodne volje, ker se je v svojih dejanjih pomoči ljudem, marsikdaj morala postaviti  proti bogovom in se upreti njihovim ukazom. Ta Erida se je v svojem pogumu in ljubezni do ljudi upala upreti celo samemu Zevsu.

Ne malokrat uporabimo za neko situacijo  simboliko » jabolko spora«. Tudi to je vezano za mit o Eridi iz Trojanske vojne.  Ko je  kralj Peleja praznoval svojo svatbo z morsko boginjo Tetid, je Zevs zaradi njene nepriljubljenosti, Eridi prepovedal prihod. V svojem besu je Erida sklenila, da se bo maščevala in je naredila zlato jabolko z natpisom »Kallisti« kar v grščini pomeni »najlepši«. Zlato jabolko je vrgla med zbrane ljudi in bogove, kar je pripeljalo do hudega prepira med Ateno, Hero in Afrodito. Vsaka od njih je menila, da je ravno ona upravičena dobiti zlato jabolko. Da bi umiril situacijo, je Zevs vlogo sodnika zaupal Parisu, sinu trojanskega kralja Prijama. Vsaka od 3 boginje je skušala podkupiti sodnika z darili, ki jih imela v svoji domeni vladanja. Atena je Parisu ponujala zmage v vojnah, Hera bogastvo in Afrodita najlepšo ženo. Ni bilo dvoma, da se je Paris odločil za lepo žensko in tako je Afrodita postala lastnica zlatega jabolka.
Lepotica, ki jo  Afrodita obljubila Parisu je bila Helena, ki pa je na žalost že bila poročena z Manelajem kraljem Sparte. In tako sta ( kot da bi posnemala vzorce iz  tv nadaljevank ) Helena in Paris zbežala v Trojo. Prevarani mož je Manalej je zbral svojo vojsko in se napovedal vojno Troji, z namenom, da povrne svojo ženo. Vsi vemo, koliko let je trajala in kako se je končala vojna med Trojo in Sparto.

Razen grške mitologije je pomembno še omeniti babilonska Erido, boginjo Ištar in Inan, Sumersko boginjo. Obe boginji predstavljata v eni osebi tako vojno kot ljubezen. Inan je znana tudi po tem, ker se ni ozirala na božje zapovedi in se je svobodno sprehajala po nebu, zemlji in v podzemnemu svetu. Zato so jo klicali boginja neba in zemlje. Bila je vsemogoča boginja vojne, plodnosti, seksa, lepote, ljubezni, zemlje in življenja.

Babilonci in Sumeričani so za razliko od Grkov, ki so v prvi plan dajali samo negativne  Eridine lastnosti, svojim boginjam pripisovali predvsem pozitivna dejanja. Iz tega lahko sklepamo koliko je pomembno, da je stanje duha osebe, ki beleži zgodovino naravnano na pozitivne tirnice.

Tudi Rimljani so imeli svojo svojo Erido ,ki so jo imenovali Diskordija. Rimska Erida je postala inspiracija za gibanje, ki se je začelo sredi petdesetih letih, imenovano »DISKORDIJANIZEM«. Začetki gibanja so se zgodili sredi neke noči na kegljišču v Californiji, kjer sta dva underground pisatelja doživela nevsakdanjo izkušnjo. Sredi pogovora sta dojela, da se je okoli njiju vse v trenutku ustavilo, celo kozarci piva so obstali v zraku. Dogodek je pospremila močna svetloba in se je po tem vse vrnilo v normalno stanje. Te noči sta oba pisatelja, ki sta se pisala Greg Hill in Kery Thornley imela zelo žive sanje, v katerih se jim je prikazala boginja Erida. Povedala jima je, da se je pojavila zato, da jima pomaga na njihovi poti osvobajanja in transformacije duha. Ta dva pisatelja sta po teh sanjah napisala in objavila pod psevdonimom najbolj dvoumno knjigo dvajsetega stoletja z naslovom »Principi Discordie«.

Tema knjige je na eni strani ponujala anarhizem in gnozo in na drugi strani principe zen budizma in dadizma. Prek te knjige sta Hill in Thorney veliko prej kot so bile oblikovane znanstvene teorije na to temo, prepoznala pomen kaosa in ga oznanila kot osnovni življenjski princip. Knjiga je bila začetek gibanja diskordianizma, v čast boginje Eride – Diskordie. Težko je razločiti, kaj sta vodnika gibanja želel doseči. Pisatelja in avtorja knjige sta na zelo duhovit način  ponudila zbirko globokih in absurdnih trditev preko katerih naj bi se sprožila rekonstrukcija obstoječih religijskih in splošnih duhovnih matric ,da bi se zgradili temelji za individualno osvobajanje od odvisnosti principov katere nam vceplja religija. Po mnenju Hilla in Thorneya vsemu, kar nas obkroža, vladata dva principa: princip reda in princip kaosa. Oba principa sta ustvarjena s strani človeka in predstavljata imenitno razdelitev čistega kaosa, ki resnično obstaja nad nivojem, kjer se razlika med njima ustvarja. Originalna matrica je le tista, ki jo imamo v svojih glavah. Tekom 60 let je bil diskordijanizem znan le manjšem številu ljudi. Po letu 1975, je prišlo do spremembe. Knjigo Principi Diskordijanizma je bilo možno najti povsod in na internetu , kjer je pritegnila pozornost velikega števila ljudi.

Čeprav avtorji niso več med živimi, njihove ideje še vedno privlačijo ljudi, za katere ni pomembno na kakšen način je pojasnjena matrica naših možganov in ali jo razumemo. Pomembno je le dopuščati možnost, da je potrebno spreminjati sebe po vzorcu pravilno – pravično.

Poimenovanje novega planeta znotraj našega solarnega sistema  po Eridi, je  še bolj poudarilo pomembnost sprememb, ki so se  zadnji 50 let zgodile znotraj kolektivne zavesti. Te spremembe so se sigurno dogajale pod vplivom Plutona, Plejad in še ostalih planetov iz našega osončja. Če govorimo  v duhu astrološke terminologije, od odkritja Eride 2006 leta,  ima vsak od nas priložnost srečati Erido v svojem horoskopu in si jo raztolmačiti na sebi ustrezen način. Za nekatere bo predstavljala prepir in konflikte, za druge pa osvobajanje znotraj haosa. Oba pristopa sta lahko enakopravna in pri razlagi si vedno pomagamo z razmišljanji : »KAJ JE PRAVILNO IN KAJ JE PRAVIČNO«.

Znotraj grške mitologije obstaja še ena zelo poučna zgodba o Eridinem jabolku, ki nam je lahko v razmišljanje.

Ko je velik junak Heraklej šel skozi zelo tesen prehod je na zemlji zagledal nekaj, kar je bilo podobno jabolku. Skladno s svojim značajem, je Heraklej želel jabolko zdrobiti z enim udarcem palice, ki jo je vedno imel v roki. Ko je jabolko zmečkal, je jabolko postalo dvakrat večje, kot je bilo na začetku. Heraklej je še enkrat udaril po jabolku, tokrat še močneje, kar je povzročilo, da je nenavadno jabolko postalo tako veliko, da mu je zaprlo prehod. Presenečen nad dogodkom Herakle je odvrgel palico in brez besed opazoval nenavadno situacijo. V tistem trenutku ga je zagledala boginja Atena in mu spregovorila: » O Heraklej, ne bodi presenečen. Jabolko, ki te je presenetilo predstavlja konflikte in prepire. Če jih pustiš pri miru, ostanejo majhni, če pa sklenešse proti njim boriti, postajajo vsako minuto večji in večji.

Sporočilo te zgodbe je jasno in je bilo uporabljeno kot osnova za znanstveno raziskavo, ki je pokazala, da kaos postaja še večji, če se skuša pripeljati rešitve od zunaj. V primeru ne vmešavanja, se sistemi samodejno umirijo in ustvarijo sebi ustrezno rešitev. Zgodba o Eridinem jabolku nam lahko služi kot simbol razpadanja nenaravne ureditve, tako od znotraj družbe kot politike.

Ni mi jasno zakaj se astronomi upirajo, da bi imeli 12 planetov v našem osončju. V astrologiji  vemo, da vsakemu horoskopskemu znamenju vlada nek planet. Ker jih imamo trenutno samo 10, nekateri od planetov vladajo dvema znamenjema. Meni osebno se zdi, da ta delitev ni niti pravilna niti pravična. Ni mi jasno zakaj astrologi molčimo? Ali ni to področje našega dela in imamo pravico zahtevati, da nas astronomi slišijo. Saj tudi za njih izdelujemo natalne karte.

Zakaj ne bi Merkurja pustili, da vlada samo Devici ali Dvojčku in eno od svojih kraljestev prepusti Eridi.

Zakaj ne pustimo Plutona, da vlada Škorpijonu in pustimo Marsu, da vlada samo Ovnu, ne pa obema.

Zakaj ne pustimo Jupitra da vlada samo Strelcu in Ribam pustimo, da jim vlada Neptun.

Še veliko dela imamo astrologi. Poiskati moramo dom tudi za Sedno. Mogoče inspiracijo in odgovor, kateremu znamenju naj vlada, bi morali poiskati v eskimskem mitu o Sedni.

Ko gre za Karmo, moramo  poslušati našo dušo in naš razum. Sonce in Luna morajo imeti dialog. Sonce daje svetlobo Luni in, ko poslušamo svojo dušo moramo poslušati tudi naš razum.

Ko se življenje neke osebe izteče, se z njegovo smrtjo zamrzne tudi posnetek njegove energije v trenutku smrti. Ta posnetek se ponovno aktivira takrat, ko se sestavijo jajčece bodoče matere in spermatozoid bodočega očeta, ki izhajata iz določene energetske elipse. Zanositev otroka se vedno dogaja po ključu, ki bo še dolgo uganka za človeka. Istočasno z dejanjem zedinjenja spermatozoida moškega in jajčeca ženske, se začne proces sprejemanja planetarnih energij. Kako je  planetarno procesiranje potekalo, katere energije so bile aktivirane in kaj vse se je dogajalo pred rojstvom otroka astrologi lahko ugotavljamo iz horoskopa, tako da začnemo z obravnavo 12. hiše in se gibljemo v smeri urinega kazalca vse do hiše, kjer se nahaja natalno sonce določene osebe.

Obravnavamo vse planete, ki se nahajajo v teh hišah po enakem sistemu, kot pri izdelavi natalne karte. Če v določenih hišah nimamo planetov, za razlago upoštevamo vladarje posameznih hiš.

Verujem in upoštevam  znanja in izkušnje drugih astrologov, najbolj pa poslušam neki glas iz moje glave, ki mi šepeta in svetuje. Na začetku sem ta glas slišala le, ko je šlo za področje astrologije, kasneje se je začel oglašati tudi pri reševanju vsakodnevnih situacij. Dojela sem, da se je ta glas ustvaril v moji pred natalni dobi.

Da Pluton ne bi imel kaj rušiti, ali da nam čim manj nagaja, moramo se že od zgodnje mladosti naučiti skrbeti sami za sebe.

Nekaj koristnih nasvetov kako si olajšati sodelovanje s Plutonom:
– da skrbimo za tekoče zadeve svojega fizičnega telesa in svojih dnevnih obveznosti
– da sprejmemo dejstvo, da je naše srce prostor kjer imamo shranjeno ljubezen in odvržemo vse ostalo kar ne sodi zraven
– da skušamo vedno dati več, kot vzeti
– da ne želimo več kot nam je horoskop namenil
– da ne nalagamo denarja na naš TRR, temveč vlagamo v sebe in svoje znanje. Samo te naložbe se obrestujejo in le pri njih nam ne grozi nevarnost, da jih izgubimo,če pride do recesije
– da sprejmemo, da le iz računa srca črpamo svojo moč, ki jo potrebujemo,ko nam je hudo zaradi česar koli in zaradi tega kar je predmet Plutonovega rušenja
– da se naučimo spoštovati Plutona, ker le Pluton je tisti, ki nam na dolgi rok povrne dolgove

Vsi mi rojeni s Plutonom v znamenju Leva, mi ki smo še živi, moramo dokončati svoje poslanstvo, če smo bolni ali če smo zdravi. Pluton je neusmiljen. Dokler smo še zdravega telesa, vsak dan naredimo kaj za svoje telo in se zavedajmo, da le tako lahko prispevamo, da je stanje našega duha in telesa v ravnovesju.

Astrologi o Plutonu vemo veliko, vendar vsak od nas mora več vedeti o sebi. Zato bodite hvaležni za vse tiste organe, ki vam delajo brezhibno in pravilno in jim z zdravim razmišljanjem pomagajte, da takšni tudi ostanejo.

Ne pozabite, da Pluton gospodari smrti in poskrbite, da enkrat, ko vas bo Merkur spremljal v njegov podzemni svet, odidete sami in obuti brez pomoči drugih, kvečjemu, da si pomagate oditi s palico.

Z dvignjeno glavo stopajte naprej, generacija s Plutonom v znamenju Leva. Tako močne energije in v tako množičnem številu  se bodo naslednjič prebudile, ko bo Pluton v znamenju Leva šele septembra 2183.
 
 
Ana Malenica-Anama, astrologinja
Ljubljana, 29. septembra 2009
Predavanje od 18:00 do 21:00 ure