Predavanje: Venera

Venera je planet, ki svojo pot okoli Sonca prehodi v 224, 7dneh in sicer na razdalji od 108 milijonov km od Sonca. Premer Venere je 12.200 km. Nima lastnega satelita, ima pa gost plašč oblakov, ki zaradi svoje gostote preprečuje opazovanje površine Venere. V določenih intervalih svojega gibanja dosega tako močen sijaj, ki presega sij vseh ostalih planetov in zvezd. Nikoli seod Sonca ne oddalji več kot 48 stopinj. Občasno je tudi retrogradna. Ko se pojavi pred Soncem jo vidimo kot jutranjico in če se pojavi za Soncem jo vidimo kot večernico.

Afrodita ali Venera je boginja, ki ima svoje korenine v Mali Aziji. Rojena je v času sirijsko feničanske kulture kot boginja in zaščitnicaljubezni. Kasneje so jo za svojo boginjo privzeli Asirci in Babilonci in jo preimenovali v IŠTAR. Do Grkov je prišla preko Cipra. Posvetili so ji veliko število hramov in svetišč. Njen kult se je iz Grčije razširil preko rimskih pokrajin v Južni Italiji, kjer so jo preimenovaliv boginjo ljubezni VENERO.

Z zmago krščanstva je kult Venere izginil. Če ne bi bilo pesnikov, kiparjev, umetnikov, astronomov in astrologov, se tudi mi danes ne bi o njej pogovarjali.

Iz časov antike se je ohranilo nekaj sto njenih likov na vazah, reliefih, slikah in kipih. Po najbolj znanih svetovnih muzejih so shranjene njene slike in kipi, ki slovijo kot vrhunec umetnosti. Venero so upodabljali vsi veliki slikarji kot so Rubens, Boticheli, Tizian, Velaskez.

Pri Rimljanih je na začetku Venera ali VENUS predstavljala staro-italsko boginjo pomladi in vrtov, ki so jo najbolj častili v aprilu, v njej posvečenem mesecu. Kasneje so jo pod vplivom grških učiteljev, ki so poučevali v Rimu spremenili v boginjo ljubezni in lepote, z vsemi lastnostmi, ki jih je imela grška boginja Afrodita.

Njen praznik VINALIA RUSTICA so slavili 19. avgusta.

Veneri so za njenega očeta v antičnem Rimu, določili CELESA, boga neba. Vsi rimski vladarji so jo spoštovali in ji prinašali žrtve. Med njimi sta bila njena najbolj vneta častilca Cezar in Avgust, ki sta trdila, da so Julijci neposredni Venerini potomci.
Ustanovitelj rodu Julijcev je bil sin trojanskega priseljenca ENEJA, ki pa je bil Venerin in vnuk dardanskega kralja ANHIZA.

Cezar je v čast Venere – matere – VENUS GENETRIX, po bitki pri Farsfalu leta 215 postavil najbolj veličasten hram, katerega stebri še danes obstajajo.

V grški mitologiji so Venero imenovali AFRODITA. O njej so največ pisali Homer in HESIOD. Homer je bil pesnik vojne, slepi pevec iz Smirne – iz Male Azije. Njegova najbolj znana knjižna dela so Ilijada in Odiseja. Po Homerju je bila Afrodita hčerka Zevsa in boginje dežja Dione.

Po Hesiodu, ki je bil kmečkega rodu in so ga imenovali pesnik miru, se je Afrodita rodila iz morske pene, oplojene s semenom, ki je izteklo iz odsekanih Uranovih genitalij,ko ga je njegov lastni sin Kronos – Saturn, kastriral. Po Hesiodu je Afrodita po oploditvi izplavala na otok CIPER.

Grki jo imajo za eno od najmočnejših boginj, kateri se nihče ni mogel upreti. Na svoji strani je imela Afrodita vse boginje lepote in strasti, boginje poletnih časov, svoje sinove boga strastnega hrepenenja HIMERA in boga ženitve in zakona HIMENA. S tem bogom povezujemo tudi virgin film pri ženskah, ki je nekoč bil en od pomembnih adutov za poroko.

Oče Zevs je svoji hčerki Afroditi določil za moža, kovača HEFAJSTA, zaradi svoje umetnosti najbolj spoštovanega boga. Hefajst je bil med bogovi najbolj umazan, saj je bil zaradi svojega poklica, na žalost,vedno prepoten in neurejen. Kakšna ironija življenja. Boginja, ki je bila simbol lepote, čistega in odišavljenega telesa, ki so ga zaradi njegove popolnosti in privlačnosti vsi občudovali, je dobila moža, ki ne samo da je bil umazan in grd, temveč je bil zaradi hromih nog še invaliden. Dozdeva se mi, da je bila Afroditina poroka z Hefajstom korenina iz katere je zrasla nezvestoba med partnerji. Ta čudovita stvaritev narave, ki je bila simbol ljubezni je bila celo svoje življenje globoko nesrečna. Lepa Afrodita je iskala tolažbo v objemu mnogih ljubimcev. Kljub temu, da jim je nesebično delila svoje darove, nobenega od njih ni znala dolgo obdržati v svojem objemu. Vsi po vrsti so jo zapuščali, čeprav jih je ščitila na bojiščih ali na dolgih potovanjih po morju, za njih spletkarila, lagala in moledovala druge bogove, da so jim pomagali na področjih kjer sama ni imela moči. Za svoje moške je Afrodita bila pripravljena narediti vse.

To svojo lastnost je Afrodita prenesla na vse ženske. Tudi današnje, moderne ženske velikokrat občutijo vplive Afroditinega odnosa do moških, ki jih je ljubila. Večina žensk je pripravljena iz ljubezni do moškega storiti vse, celo prodajati svoje telo, da bi mu ustregla.

Spomnimo se simbola lepote in seksepila Marilyn Monroe, ki je bila vse svoje življenje nesrečnain je v iskanju ljubezni šla iz objema v objem moških, ki so jo izkoriščali in poniževali.

Komur je bila Afrodita, naklonjena je bila zanj pripravljena izvajati čudesa in prave čarovnije. Tako je kiparju Pigmalionu oživila kip, ki gaje izklesal in se nato vanj zaljubil.

Zaradi svoje omamne lepote jerazumljivo, da je bila zagledana vase in da je bila narcisoidna. Zato je bila naklonjena le tistim, ki jih je ljubila, ali pa tistim, ki so ji prinašali žrtve, ji dvorili in se dobrikali. Največji prezir je čutila do tistih, ki se niso upali strastno ljubiti, predvsem pa tiste osebe, ki so prepovedani sadeži.

Iz svoje zveze z ognjevitim Aresom, bogom vojne je imela pet nezakonskih otrok : sinova Erosa, Foba, Anterosa in hčerki HARMONIJO in Horo. Vendar kljub temu, da je njen sin EROS bil vedno pripravljen pomagati svoji materi in poslati puščice ljubezni, tam kjer si je to ona zaželela, Afrodita ni imela srečne ljubezni.

Bila je ljubica boga vina DIONISA in boga trgovine HERMESA-Merkurja. Ljubila je tudi smrtne kralje in z enim od njih , lepim lovcem ADONISOMje imela nezakonskega sina ENEJA.
Svojega ljubimca Adonisa je Afrodita svarila, naj ne hodi sam v lov, ker je vedela, da mu njen ljubosumni možHEFAJST pripravlja maščevanje. Kljub njenim prošnjam, jo ni ubogal in je še naprej odhajal v lov, katerega je imel tako rad, celo raje, kot pa Afrodito in svoje življenje. Pri enem od njegovih lovskih pohodov so Afroditini strahovi uresničili. Adonisa je raztrgal merjasec, ki ga je nanj poslal Afroditin razkačeni in užaljeni ljubosumni soprog Hefajst. Obupana in razžaloščena Afrodita se je odpravila v temen in neprehoden gozd iskati njegovo truplo. Ko je objokana in zlomljena od bolečine tavala po gozdu, jo je bodičasto grmičevjeranilo po celem telesu. Iz vsake kaplje njene krvi so vznikle prečudovite rože. Tako smo tudi za izjemno lepoto rož hvaležni Afroditi. V svoji globoki žalosti je Afrodita prosila očetaZevsa, da bi oživil lepega lovca Adonisa. Afroditi niti ena ljubezen ni prinesle popolne sreče. Ob istem času, ko je ona ljubila v Adonisa, si ga je zaželela tudi Persefona, ki je kot Plutonova žena vladala podzemnemu svetu Hadu. Zevs je našel kompromisno rešitev in potešil obe zaljubljeni boginji : Adonis je pol leta prebival pri Afroditi v njenem svetu živih in pol leta pri Persefoni, v njenem svetu umrlih. Tako je Adonis postal simbol prebujanja in odmiranja narave, simbol menjave letnih časov.

Venera je bila najlepša med boginjama in je bila zato zaščitnica lepote in ljubezni. Kot zaščitnica zaljubljencev je pogostokrat za dosego svojih ciljev uporabljala spletke.
Najbolj je znana po svoji vpletenostiv Trojansko vojno. Ker je bila dolžna vrniti uslugo Parisu, ki je odločal na lepotnem tekmovanju med Hero, Afroito in Ateno, mu je obljubila pripeljati v posteljo najlepšo med smrtnimi ženami, lepo Heleno, ženo kralja Menelaja. Paris je Heleno zadržal v Troji in je ni želel vrniti njenemu možu, kar je povzročil desetletno vojno. S svojimi nepremišljenimi dejanji si je Paris nakopal hudo sovraštvo Atene in Here, kar je najbolj vplivalo na izhod Trojanske vojne.

Trojanska vojna predstavlja v grški zgodovini in mitologiji najbolj krvavo žrtev na oltarju ljubezni. V Trojanski vojni so sodelovali vsi junaki in bogovi iz tistih časov. Ko je Parispadel v bitki, je padla tudi Troja.

Ljubezen in sovraštvo sta sestri. Tudi Afrodita je skusila sovraštvo in maščevanje, ki tako pogosto spremljata zaljubljenost. Zlobni jeziki so Afroditi prišepnili laž, da jo je mladenič Narcis obrekoval. Mščevlno mu je poslala samozaljubljenost in ga tako pahnila v samomor.

Luna, Uran, Rak in Vodnar v astrologiji, altruistično razdajajo ljubezen vsem ljudem in so simbol brezpogojne ljubezni. Venera daje ljubezen posamezniku, oziroma osebi nasprotnega spola. V simboliki Venere ni ljubezni med osebama istega spola. Ona je simbol čustva ljubezni, ki jo usmerjata moški in ženska v osebo nasprotnega spola.
Pogostokrat je Venera pri osebah, ki čutijo ljubezen do istega spola položena v zemljskih znamenjih Kozorogu ali Devici. Čeprav je Bik tudi zemeljsko znamenje,imajo ljudje z Venero v Biku redkokdaj istospolna nagnjenja.

Venera bi morala dajati dobroto in milino, estetiko, lepoto, finost, vedrino, veselje, ljubkost, dobro razpoloženje. Ona bi morala biti simbol poljuba in objema, nasmeha in zabave. Pa ni vedno tako.

Iz potrebe po lepem se rojeva umetnost, kar je ena od bolj pomembnih Venerinih lastnosti.
Vsi umetniki, slikarji, pevci, pesniki, kiparji, skladatelji imajo v svojem horoskopu močno izraženo Venero.
Pri glasbenikih je pogostokrat Venera v dobrem aspektu iz Merkurjem. Pesniki imajo lahko malo manj Venere , ne sme jim pa manjkati Neptunove, božanske inspiracije . Zato je največkrat Venera pri pesnikih v konjunkciji zNeptunom.
Venera je tudi simbol plodnosti, plemenitosti, erotike, globokih emocij navdušenja, entuzijazma in miru. Seveda nam prinaša vse te dobrine, če je v harmoniji z ostalimi planeti.
Če je v slabih aspektih nam lahko prinese pretirano potrebo po vseh užitkih: hrani, pijači, spolnosti, hedonizmu in perverziji.

Slabi aspekti nam prinašajo razsipnost in nagnjenost k zapravljanju, lenobi in pasivnost na vseh področjih življenja vezano za uživanje.
Harmonična Venera prinaša lep zakon, neharmonična ljubosumje, mazohizem, degeneracijo, trpljenje, konflikte, prepire, depresije, obupe, ljubezenske antagonizme, neuresničena pričakovanja.

Wolghang Goethe je bil znan po velikem številu deklet v svojem življenju, pa kljub temu, v svojem delu »Trpljenje mladega Verterja« , ki ima biografski karakter, izjavlja, da se v življenju ni imel več kot nekaj tednov sreče. / rojen je 28.8.1749 leta v Frankfurtu na Majni/.
Njegova Venera je položena na 27 stopinjiDevice in le-ta se smatra kot stopinja Venerinega padca.
Če se v horoskopih Venera in Mars nahajata v istem znamenju, nam prinašata trpljenje in konflikte med moško in žensko energijo, kar je lepo razvidno iz Goetejevega horoskopa. Tu najdemo odgovor na vprašanje, ali je možno najti svojo ljubezen, skozi veliko propadlih ljubezenskih zvez. Vsako novo partnerstvo in ljubezenska izkušnja nam prinaša razočaranje in bolečino izgube. To se nam ponavlja vse doker ne spoznamo sebe in svoje nprvinske potrebe po ljubezni.

Če je Venera slabo položena v našem horoskopu, nam bo sigurno prinesla neko trpljenje. Res pa je, da kljub vsem trpljenju, ki jih prinaša slabo položena Venera, je ona tista, ki nas popelje v višave zadovoljstva in sreče, bodisi v spolnosti ali pa v strastni ljubezni, ki nam hitro potiska kri po celem telesu, ko smo zaljubljeni. Kaj je navdihnilo velikega Šekspirja, da je napisal,tragedijo »Romeo in Julija« , če ne bolečina zaredi prepovedane ljubezni? Vendar je svoj znani slogan da » je najlepše med ženskimi nogami« napisal takrat, ko je bil zelo srečen. Zato jaz kot astrologinja svetujem, da prvo poiščeš odgovore v sebi in šele potem iščeš svojo življenjsko ljubezen.
V naših horoskopih je, tako kot je vse na Zemlji in v Vesolju, vedno prisoten boj med dobrim in slabim, toplim in mrzlim, svetlim in temnim. Vse jedvo – polarno. V horoskopu Venera predstavlja ženski libido in Mars moški libido. Ta dva planeta sta dva osnovna principa človekovega obstoja.
Če želimo razumeti življenje je nujno, da spoznamo kako ta dva principa delujeta drug na drugega. Prepričana sem , da dobro položena Venera v naših horoskopih prinašakristalno čisto in sveto ljubezen, ki je sposobna zaceliti vse rane. Le čista ljubezen ženske do moškega je sposobna iz moškega odstraniti negativne lastnosti Marsa, kot so agresivnost in brutalnost.
Prepričana sem, da je sila, ki je ustvarjala žensko, ji namenila predvsem vlogo zdraviteljice moškega libida. Čista ljubezen prihaja iz duše. Večkrat mojim klientom govorim o spolnosti, kot telesni potrebipodobno, kot je hrana, voda ali spanec.
ČeZevs ne bi svoje hčere Afrodite prisilil v zakon z moškim, ki ga ni ljubila, bi nikdar ne prehajala iz objema enega v objem drugega moškega .
Ko je ženska duša razumljena, postne močna in strastna in je pripravljena narediti vse, da osreči svojega moškega. Mars, ki ga osrečuje njegova Venera izliva svojo potrebo po vojskovanju in ubijanju kot spermo v Venero in svojo agresivnost transformira v novo življenje.
Veliko število ljubezenskih razmerij ni še nobeni osebi, bodisi moškemu, bodisi ženski prineslo popolne sreče.
Neharmonična Venera prinaša uničene zakone, izdajo, trpljenje in depresijo. Vsaka nova zveza pri osebah, ki imajo slabo položeno Venero lahko pomeni le eno travmo večin grenek okus v ustih, ko se zbudimo po strastni ljubezenski noči, v objemu ženske ali moškega, ki je le potešil naše hormone.
Ko sem vam govorila o brezpogojni ljubezni, katera izhaja iz simbolike Lune, sem vam razložila, da samo brezpogojna ljubezen lahko odpušča tudi takrat ko je ponižana, ranjena in prizadeta. Zato umirite svojega Marsa, če se vam zgodi nevšečnost, da vas partner telesno prevara. Če se odzovemo z jezo in agresijo, ne glede na to, ali se je ta telesna nezvestoba zgodila moškemu ali ženski, je prizadeta stran s svojo, v tem trenutku neustrezno reakcijo, dala svoj prispevek pri nastajanju verige teških dejanj. Moje astrološke izkušnje so pokazale, da najdemo vzroke za vse naše grehe, kot so alkohol, mamila, prekomerna potreba po spolnosti, tudi v slabih aspektih Venere.

Venera predstavlja vse naše užitke : dobro hrano, dobro vino, lepe obleke, dober spanec, lepavto, obiske pri kozmetičarki, frizerju in vsem tistim servisom, ki nam pomagajo vzdrževati negovan in lep videz našega telesa.
Venera gospodariznamenju BIKA in TEHTNICE. Vse osebe, ki imajo Sonce v teh znamenjih so lepega in gosposkega videza, če pa imajo dobre planete v znamenju Tehtnice in Bika in Venero dobro položeno v natalno karto, se ukvarjajo z intelektualnimi in lahkimi poklici. Izogibajo se težkemu delu, predvsem fizičnemu, prepirom, pretepom in konfliktom, z vsem kar izhaja iz simbolike Marsa.
Nikar se ne slepimo, da bomo osebo, ki ima izrazito slabe aspekte Venere z Marsom, Saturnom, Neptunom, Uranom, Kironom ali Lilit, spremenili do perfekcije. Izražanje sovraštva, ljubosumja, maščevanja, groženj, destruktivnosti, depresije, nagnjenosti k samomoru zaradi neuslišane ljubezni, ne moremo izničiti, brez veliko potrpljenja, znanja in strokovne pomoči. Tega ni mogoče izpeljati brez pomoči astrologa, ki nam bo pojasnil kje so pasti za našo zvezo. Planeti se nenehno vrtijo in vsakič, ko Venera prehodi določeno točko v naši natalni karti imamo možnost, da se zgodi tisto kar nam je v natalni karti zabeleženo oziroma zamrznjeno. Res je Bernard Show v svojem Pigmalionu iz kmečkega dekleta naredil princesko, res se dogajajo še drugi čudeži , vendar se vedno osnove za takšne čudeže nahajajo v naši natalni karti.

Največ umorov v mirnih časih se zgodi iz strasti moškega do ženske in obratno, zaradi neuslišane ljubezni, zaradi prevare ali obupa ob zapuščenosti. Pravijo, da ni hujšega kot sovraštvo zapuščenega moškega ali ženske. Za kvalitetno rešitev zakonskega prepira, ali kateregakoli nesporazuma med partnerji je potrebno analizirati povezanost Marsa in Venere. Če so le ti v harmoničnih aspektih, v obeh natalnih kartah, jelažje doseči rešitev. Če pa so problematični, moramo dobro poznatioba horoskopa, poznati časovna gibanja planetov in imeti veliko duhovnega znanja, da lahko spore rešujemo manj dramatično. Predvsem, pa moramo, globoko ljubiti naše partnerje v simboliki Lune in čutiti strast do njih v simboliki Venere.
Mitologija nam predstavlja Afrodito in Venero, kot boginjo ljubezni. Čeprav nam navaja tudi njihove nečedne lastnosti, nam še vedno prikazuje njeno sliko predvsem v prijetni in pozitivni luči.

Le zakaj je toliko pesmi napisanih o nesrečnih ljubeznih, le zakaj toliko objokanih deklet in fantov, če je Venera resnična zaščitnica zaljubljenih in najmočnejša boginja ljubezni. Pravijo, da je bila Venera najmočnejša med vsemi boginjami. Zakaj je potem imela sama toliko nesrečnih ljubezni?
Kot da bi vsi mi plačevali davek na nesrečno ljubezen Afrodite do Adonisa? Kaj je bilo v pra-času pred Afrodito? Ali je to bil čas, ko smo bili androgini in smo bili celota. Kdo in zakaj so nas ločili na moško in žensko stran. Ali je ravno ta ločitev na Marsa in Venere kriva za toliko nesrečnih ljubezni?Ali je borba med dvema spoloma, med moško in žensko energijo, posledično postala vzrok vseh borb med dobrim in slabim?

Osebno sem prepričana , da obstaja čista, nedolžna in brezmadežna ljubezen tudi na tem svetu, ne samo v pesmih in v naši inspiraciji . Če, pa je ne doživimo v tem življenju, vsaj potrudimo izkoristiti vse dobre Venerine aspekte, da bi lažje premagovali tiste slabe, ki nam povzročijo trpljenje.
Izkoristimo dobre aspekte vseh ostalih planetov in si dajmo možnost, da doživimo, če že ne največje ljubezni našega življenja, vsaj užitke, ki nam jih ponuja. Včasih je dobro pojesti nekaj sladkega, da bomo lažje izpili kozarec grenčice.
Ljubiti nekoga je enako zahtevna in močna umetnost, kot je narisati veliko sliko ali narediti veliki kip. Vse je to lažje, če je Venera v horoskopu dobro položena.
Težko je ljubiti globoko, če ljubezen ni obojestranska. Da te imajo vsi radi je nemogoče. Mogoče pa je, da vzljubiš samega sebe in vsaj še eno osebo, katero izbereš za vredno tvoje ljubezni. Takrat, ko ti je Venera naklonjena se vso vesolje zlije v samo eno osebo. Ljubezen je pred vsem dajanje in šele potem jemanje.

V našemhoroskopu gospodari Venera drugiin sedmi hiši. Druga hiša govori preko Venere o materialnih dobrinah, denarju, talentom, čustvom in samospoštovanju. Sedma hiša nam ponuja vse druge osebe v našem življenju in odnose z njimi, kakor tudi naše javno življenje. Hiša v kateri se nahaja naša Venera nam govori o načinu kako prihajamo do denarja, kje ga lahko poiščemo in kje ga lahko zapravimo. V horoskopu moškega nam razkriva tip ženske, do katere čuti strast, čeprav to ne pomeni, da odloča o tipu ženske s katero ustvarjajo trajno partnerstvo. Statistike kažejo, da se večinoma ženijo z osebo, ki ustreza njihovi Luni. Bilo bi pravljično, če bi vsi imeli Venero v simboliki ključnih besed – skladnost, ljubezen in lepota.Takrat ne bi bilo nesrečnih ljubezni.

Seveda je Venera najmočnejša v znamenjih Bika, Tehtnice, Vodnarja in Ribi. V znamenjih Ovna, Leva, Škorpijona in Device se težje izraža. V ostalih znamenjih ni niti močna niti šibka.
V zdravstvenem smislu Venera upravlja z našim grlom in z jajčniki, želodcu, ledvicam in črevesju. Dan kateremu vlada je petek.
Hiša in znamenje v katerem se naseli Venera nam govorita o področju življenja kjer želi posameznik najbolj sodelovati. Tam kjer je Venera, tam so naši občudovalci in tam se vidi naša ljubezen do ljudi, stvari in do krajev.

Če je dobro položena so Venerine čarobne besedeŽELIMIMETI, ŽELIM LJUBITI IN ŽELIMUŽIVATI. Te besede omogočajoposamezniku popolnoma idealno življenje. Ko poslušamo mitološke zgodbe vidimo, da so bogovi sami imeli probleme in težko je pričakovati, da ljudje zmoremo narediti za sebe več kot so za sebe naredili bogovi.
Venera je najmočnejša,ko se nahaja v prvi hiši našega horoskopa, na MC-ju,v 10. hiši , v znamenju Tehtnice, Bika in v 5. hiši.

VENERA V ZNAMENJU OVNA
Venera je v Ovnu v svojem detrimentu,kar pomeni da ni preveč izražena in se ne kaže v svojem sijaju in veličini. Partner takšne osebe mora imeti veliko potrpljenja, razumevanja in ljubezni. Včasih simbolizira ljubezen z dosti mlajšim partnerjem ali partnerico.

V 1. hiši : položena v dobrih aspektih je sposobna velike ljubezni, je lepa in gosposka, graciozna, lepo se izraža, vesele narave je in ima izjemno telesno lepoto.
Če so slabiaspekti rada živi na račun drugih, je lena in se prepušča nizkim strastem.
Pogostokrat je perverzna in problematične morale. V horoskopu moškega pomeni razmerje z več žensk naenkrat. Hiša iz katere Venera prihaja nam pove, kje se pojavijo možnosti za ljubezen. Slabi aspekti razvijajo v osebi potrebo po spletkah, intrigah in pretvarjanju.

VENERA V ZNAMENJU BIKA
V Biku je Venera v svojem sedežu in se razkaže v popolni simboliki estetike, lepote, vendar tudi po potrebi po materialnem: denarju, bogastvu, luksuzu. Ženske s takšno Venero so strastne ljubice, moški pa pohotni in ne preveč izbirčni. Če se moški odloča, da bo duhovnik, s takšno Venero bo definitivno imel razmerja ne samo z kuharico ali nunam, temveč bo izbral še neka druga neobičajna razmerja, če ne bo imel druge možnosti, za svojo seksualno zadovoljitev.

Venera v 2. hiši nam lahko prinese dar za velike zaslužke na področju umetnosti, z modo, kozmetiko ali s trgovino z dragimi kamni. Prinese bogatega partnerja, posebej če Venera prihaja iz 7, 8. ali 5 hiše. Če, pa je v slabih aspektih lahko nam preskrbi zaslužen denar z prodajo alkohola, mamil ali prostitucije.

VENERA V ZNAMENJU DVOJČKA

Izražen smisel za estetiko, pisanje, poezijo, dobra vzgoja, gracioznosti in mladostni videz v starejših letih.

V 3. hiši prinaša harmonijo v komunikaciji, mir, srečo in dober odnos z brati in sestrami. Smisel za poezijo , književnost, trgovanje z nakitom, modo in kozmetiko. Prijetna kratka potovanja, dragi in luksuzni avtomobili in ljubezni, ki se dogajajo v soseščini.
V slabih aspektih prinaša laži in prepirljivost v ljubezni zaradi nepomembnih stvari.

VENERA V ZNAMENJU RAKA

Oseba je zelo čustvena in občutljiva in se pri njej močno čuti vpliv in erosa in emocij. Potreba po alkoholu in dobri hrani. Možnost večjega števila otrok, tako pri moških kot pri ženskah. Potreba po imeti urejen in topel domu, kamor ljudje radi zahajajo. Nagnjenost k debelosti, življenjski apatiji , včasih pretirana popustljivosti do partnerja, včasih pa posesivnost do partnerja in strah pred nezvestobo.

V 4. hiši dobro položena daje harmoničen in ljubeč odnos s starši, otroštvo polno lepih spominov, ki nam lepšajo starost. Prijetna hišna atmosfera in blagoslovljen dom, poln umetniških predmetov.
Slabi aspekti prinesejo frojdovske težave in identifikacijo z enim od staršev, in sicer s tistim, ki se je več ukvarjal z vzgojo. Ti ljudje v partnerju iščejo zrcalno sliko svojih staršev.

VENERA V ZNAMENJU LEVA

Oseba nosi v sebi strast in čutnost. Celotna njena drža inpoteze na obrazu govorijo o gosposkemu poreklu.Rada ima teater v ljubezni in zapeljevanje. Ima rada spolnost in je odprta in direktna za vse kontakte. Smisel za zabavo, estetiko, umetnost, kakor tudi za javne nastope. Lepo je oblečena in je rada povsod dominantna.

V 5. hiši je Venera zelo emotivna in ima močne potrebe po spolnosti in erotiki. Veliko število ljubezenskih razmerij z osebami nasprotnega spola. Dobra plodnost in večje število otrok, dober športnik, igralec in zabavna oseba. Pripadnost visokim družbenim krogom in luksuzno življenje.
V slabem aspektu daje avanturiste, kvartopirce in bon vivane. Oseba vse podredi seksualnim užitkom in lahko tudi nagnjenost do ljubezni isto spolnih partnerjev.

VENERA V ZNAMENJU DEVICE
Venera jena 27 stopinji Device v padcu, kar pomeni , da njene glavne pozitivne lastnosti niso najbolj izražene. Oseba je anemična in občutek za estetiko ni preveč izražen. Njena ljubezen je bazirana na materialne osnove in je njen slogan »koliko dobim – toliko dam«. Redko izgublja kontrolo in se ne spusti v strastne zveze kakor tudi posledično ne v ljubosumne razprave razen, če ji to ustreza za dosego cilja.

V 6. hiši nam prinaša mir in harmonijo na delovnem mestu in priljubljenost pri sodelavcih. Osebe, bodisi moški ali ženske najraje delajo v ženskem kolektivu in iščejo možnost tajne ljubezni s podrejenimi.
V slabih aspektih, so lahko venerične bolezni in ljubosumje podrejenih ali sodelavcev.

VENERA V ZNAMENJU TEHTNICE

V tem znamenju je najmočnejša in se pokaže v svojem največje sijaju in razkošju: lepa, strastna, gosposka, zapeljiva, erotična in kraljevske drže. Osebe so rade v javnosti, občudovane in povsod na prvem mestu. Uživajo v hrani, oblekah, luksuzu in bogastvu. Izbirajo poklice, ki ne zahtevajo preveč dela in omogočajo lagodno življenje,
Venero v Tehtnici imajo osebe, ki se ukvarjajo z filmom, umetnostjo, glasbo ali politiko.

V 7. hiši nam daje dober zakon, zelo lepega partnerja,popularnost v javnosti in zaslužke z luksuznimi predmeti.
Če ima slabe aspekte prinaša nezvestobo in neharmonične zveze

VENERA V ZNAMENJU ŠKORPIJONA

V tem znamenju je Venera v svojem detrimentu – izgonu, tako kot je v znamenju Ovna. Zato so tudi v tem znamenju njene lastnosti kot so zapeljivost, milina, dobrota, lepota in prijaznost precej blokirane.
Osebam daje ojačano erotiko, strast in potrebo po nevsakdanjih spolnih užitkih. Oseba izžareva fluid in je spolnost v njenem življenju na prvem mestu. Nagnjena je k ljubosumju in je brez nežnih in poduhovljenih čustev.

V 8. hiši se Venera nahaja v znamenje Škorpijona. Zato izgublja večino svojih dobrih lastnosti glede estetike, emocij, elegance in umetniških talentov .
Če je dobro položena osebam prinaša bogato dediščino, lepo smrt, bogatega partnerja in darila.
Ko, pa govorimo o smrti, oseba preti nevarnost smrti v »venecianskem objemu ( smrt pri spolnem odnosu)

VENERA V ZNAMENJU STRELCA

Ker je Strelec simbol morale, ognja in odprtosti do življenja, prisotnost Venere v tem znamenju lahko vpliva ravno nasprotno in se pri osebah javlja odsotnost vsake morale. Oseba ima veliko število ljubezenskih razmerij in avantur, enako kot je to počela Afrodita, ko je tekala od ljubimca do ljubimca.
Oseba je strastna in z močno izraženim erosom. Ima sposobnost preučevanja umetnosti , predvsem glasbe, je dobra športnica in rada razkriva nove kraje v tujini.

V 9.hiši dobro položena nam prinese uspeh pri visokošolskem študiju, ljubezen z profesorjem na fakulteti ali s tujcem. Dobro poznavanje filozofije, emocionalne izzive in prijetne trenutke s tujci. Veselje, presenečenja, ekstaze.
Slabo položena prinese nemoralnost, škandale v tujini zaradi nezvestobe , nagnjenost k nudizmu, striptizu in nenavadnim spolnim užitkom.

VENERA V ZNAMENJU KOZOROGA

V tem znamenju niti daje preveč lepote niti preveč ljubezni. Eros je neizražen, možna je zveza zaradi denarja in koristi. Zato je toliko bolj naklonjena odgovornosti do družine, zvestobi in varnosti, ki jo nudi svojem partnerju in družini. V tem zemelskem znamenju Venera razumsko upravlja s svojimi emocijami.

V 10.hiši v dobrih aspektih prinese osebam slavo, popularnost, uspešno kariero na umetniškem področju in trgovini z luksuznimi predmeti, kozmetiki in modi. To je položaj za slikarje, glasbenike in umetnike. Oseba je lepa, ekstravagantna, harmonična in vesele narave. Možen je tudi uspeh v poklicih kjer se zahteva telesna lepota ( manekenstvo, lepotna tekmovanja) ali pa podpora nadrejenih in vplivnih oseb zaradi naklonjenosti do osebe, ki je lepa.
Slabi aspekti prinesejo izgubo kariere zaradi zavisti, ljubosumja in zlobe.

VENERA V ZNAMENJU VODNARJA

Osebe z Venero v Vodnarju so šarmantne, zabavne, emocionalne in odprte za vse kontakte. Moški so še bolj odprti za vse tipe kontaktov, od spolnih do kolektivnega druženja na bazi prijateljstva, ki največkrat konča v postelji, vendar brez obljub in obveznosti za »celo življenje«. Lahko so uspešni plesalci, pevci, baletniki. So svobodnjaki in obrnjeni k umetnosti na vseh področjih življenja. Pri tem osebe vedno dajo originalno noto in moderen potencial.

V 11. hiši dobro položena prinese veliko število prijateljic in druženje z umetniki in mladimi ljudmi. Prinaša manj popularnosti kot 10. hiša, vendar veliko dozo topline in brezpogojne ljubezni. Lepo starost in dobro pokojnino.
V slabih aspektih prinese izdaje in prevare s strani prijateljev, bolezen v starejših letih, smrt ljubeče prijateljice.

VENERA V ZNAMENJU RIBI

V tem znamenju na 27 stopinji je Venerav svoji egzaltaciji in osebi podarja globoke in strastne emocije, vzhičenost in strast, kateri se težko upre. Oseba ima močne impresije, vizije in estetske potrebe. S takšnimi položajem se rojevajo slikarji, pesniki, glasbeniki in ljudje izjemne lepote. Veliki slikar Van Gogh je imel stelijum od 7 planetov v 10 hiši, v znamenju Ribi:Saturna, Urana, Plutona, Sonce, Venero, Marsa in Merkurja . ( rojen je 30.3.1853 let v Hrot Zindertu, v Holandiji ob 11: 41 ) Zato nas ne preseneča, da je v trenutku božanske inspiracije sam sebi odrezal uho.
Venera v Ribah raje išče svoje ljubezni na pustih otokih, kot v mestnem vrvežu. Svoje ljubezni spretno skriva, večkrat so to poročeni partnerji in skriti pred očmi javnosti. Venera v Ribah najbolj vztrajno išče svojo idealno ljubezen.

V 12. hiši harmonična Venera prinaša globoko prepovedano ljubezen in strast. Ljubezen v zaprtih ustanovah, kot so bolnišnice, zapori. Ljubezen s svojim zdravnikom ali odvetnikom.
Strastne avanture in ljubezenske kontakte, ki prinesejo materialno ali poslovno korist.
Neharmonična Venera prinese razočaranja na sentimentalnem področju, slab seks in škandale zaradi prepovedane ljubezni.
Možne venerične bolezni, infekcije in zastrupitve z hrano ali pijačo. Rušenje idealov in izguba hrepenenja po ljubezni.

Center Ekovita, Ljubljana
Ljubljana, 27. oktobra 2009.