Sončni mrk – solarna eclipsa

partial

Danes 23. oktobra ob 23.50 se bo zgodil Sončni mrk ali Solarna eclipsa. To je astronomski pojav, v času Mlaja, ko se Luna in Sonce najdeta na isti stopinji. Tokrat se egzaktno srečanje teh dveh planetov dogaja v na 0.-ti stopinji v ozvezdju Škorpijona. Sončni mrk je fenomen, ki ne vpliva enako na vse ljudi. Večji pomen ima za tiste, ki na tej stopinji imajo neko pomembno, kardinalno točko( 1.4.7. ali 10 hiša) ali neki planet. Solarna eclipsa ima večji pomen za moške, kot za ženske, ker Sonce predstavlja moški princip ali Jang energijo. Luna predstavlja ženski princip ali Jin energijo.Torej, če imamo v svojem horoskopu indikacije, ki dovoljujejo večje spremembe, bo Sončni mrk povzročil spremembe, na katere ne moremo vplivati in so izven naše kontrole. Ker pa je Sonce princip naše volje, na splošno ima vpliv na vse ljudi v smislu iskanja načina, da uresničimo naše skrite potenciale in se  vsako znamenje v Zodiaku, drugače odziva.

OVEN

Glede na to, da je Sonce v ozvezdju Ovna že od junija 2010, je to obdobje za ljudi, ko so rojeni v znamenju Ovna zelo pomembno in zahteva veliko modrosti in strpnosti. Glede na to, da se ta Sončni mrk dogaja v Škorpijonu in da imata Oven in Škorpijin skupnega vladarja, je ta mrk še kako pomemben, saj v času Luninega mrka Uran tvori ognjeni trigon in povzroča čiščenje vsega kar je nasprotovalo realizaciji na višjem duhovnem nivoju. Zato Ovnom priporočam, da se ne opirate transformaciji in da se prostovoljno prepustite toku dogajanj. Poseldice boste najbolj čutili v obdobju od konca novembra 2014 do sredine februarja 2015.

BIK

Osebe rojene v znamenju Bika se boste znašli v direktni opoziciji z  planeti, ki so vpleteni v Sončni mrk, kar bo vplivalo na vaše partnerske odnose. Za tiste, ki nimate razčiščene odnose lahko pomeni krizo, ki lahko pripelje do kidanja vezi na materialnem in čustvenem področju. Za druge je lahko priložnost, da duhovno zrastete eni ob drugih in prepoznate resnično naravo svojega odnosa. V primerih, ko gre za zvezo, ki temelji le na materialnem odnosu je to priložnost, da se zavedate, da se čustvene zadeve nikoli ne morejo urediti, če je lepilo narejeno iz eura in drugih materialnih dobrin. To bosto najbolj čutili v obdobju od konca oktobra do sredine decembra.

DVOJČKI

Za Dvojčke bo Sončni mrk prinesel svetlobo, ker se fenomen mrka dogaja v času retrogradnega Merkurja, ki bo poskrbel, da se  vsakodnevno življenje razsvetli in naravna na vzorec reda in urejenega ritma. To je za osebe, ki neprestano imate težave z časom, velik napredek in se bodo pozitivne »posledice« tega izobraževanja čutile vse tja do naslednjega retrogradnega obdobja. Za Dvojčke, ki imate pričakovanja na ljubezenskem področju bo obdobje od konca oktobra do konca decembra prineslo vesela presenečenja. Za to ni potrebno narediti nič drugega, kot prepustiti se toku in se ne vmešavati v astralne zadeve.

RAKI

Osebe, rojene v znamenju Raka vsak Sončni mrk doživijo na poseben način, saj je njihova vladarica Luna, ki je poleg Sonca glavni akter tega dogajanja. Ne glede na to, da oba znamenja, Škorpijon in Rak pripadata isti družini vodnega trojstva, v resnici nista prijateljsko razpoložena en do drugega. Škorpijon v Rakih prebuja strah od izgube in Raki v Škorpijonih aktivira spomine na stare zamere. Sončni mrk v ozvezdju Škorpijona bo ene in druge naučil, da je brezpogojna ljubezen osnova za sobivanje na naši planeti. Luna nima svoje lastne svetlobe, zato bo morala strpno in ljubeče poslušati, kaj ji šepetajo drugi planeti.

LEV

Osebe rojene v znamenju Leva bodo izpostavljene javnosti, saj je Sonce, vladar znamenja Leva glavni akter tega fantastičnega pojava. Zato bo  današnji Sončni mrk nekaterim osebam rojenim v znamenju Leva, s podznakom v Levu, z Luno ali z drugimi pomembnimi planeti  v Levu  spremenil življenje na zelo specifičen način. Imeli boste priložnost dojeti, da je možno marsikaj spremeniti, če se pozabi na pretiran ponos in ponižno povesi oči pred silo, ki vlada človeku. Ognjeni trigon med Jupitrom, Uranom in Marsom lahko prinese nove ljubezenske priložnosti in zmage na vseh področjih, kjer je potrebno poleg pameti imeti še malo sreče.

DEVICA

Osebe rojene v znamenju Device Sončev mrk bo potisnil v analitično razmišljanje o življenju in možnosti sobivanja z osebami, ki že nekaj časa poskušajo pridobiti njihove simpatije.  Za nekatere bo prineslo poboljšanje v odnosih pod pogojem, da pozabite na stare zamere in se na ponujene predloge odzovete brez predsodkov. Ne smete pozabiti na stare obljube, ker bo retrogradni Merkur v svoji zadnji etapi zahteval, da se poravnajo vsi računi, ki niso bili plačani.  

TEHTNICA

Osebe rojene v znamenju Tehtnice imajo ponovno priložnost na prijazen in koristen način pridobiti na svojo stran vse tiste, ki prisegajo na ljubezen in reševanje problemov na diplomatski način. Nekateri boste dobili priložnost preveriti vdanost in zvestobo svojih partnerjev in okrepiti odnose, ki so se v zadnjih mesecih ohladili. Na področjih, kjer je potrebno vlagati več energije, boste morale vse Tehtnice premisliti, kaj v resnici potrebujete in kaj vpliva na vašo kvaliteto življenja.

ŠKORPIJON

Sončni mrk bo večino Škorpijonov pripravil v stanje meditacije in jim pokazal, kaj je možno doseči v življenju, če se prepustiš toku in ne izsiljuješ nekaj, kar ti ni namenjeno. Močne emocije in strasti se bodo vnele in mnogim priklicale v spomin mladost in sanje. Ni razloga za dodatne skrbi, pod pogojem, da se ne opirate spremembam in se prepustite toku. Pri tem je potrebno upoštevati, da vse reke tečejo v morje. Sončni mrk bo prinesel jasne slike in jasne cilje. Brez straha stopite na novo pot in pri tem ne razmišljajte ali se splača vložiti vso energijo na  partnerja, ki je že dokazal svojo zvestobo.

STRELEC

Sončni mrk Strelcem prinaša močne emocije, ki so v zadnjem času bile potisnjene bodisi zaradi pomanjkanja časa, ali pa straha od resnice. Priporočam, da se opogumite in spregovorite o temah, ki vam niso prijetne in brez zadržkov sprejmete roko, ki vas podpira. Naredite korak naprej in se osredotočite na sebe in svoje lastne potrebe. Pri tem ne pozabite, da je za vsako dejanje potrebno nekaj dati, če želite nekaj dobiti. Retrogradni Merkur lahko vsem osebam rojenim v znamenju Strelca prinese prijetna presenečena na področjih, ki so v povezavi s tujino, potovanji ali izobraževanjem.

KOZOROG

Sončni mrk bo mnogim osebam rojenim v znamenju Kozoroga navdihnil inspiracijo, da globoko pogledajo v svojo Dušo in se opogumijo, da naredijo korak naprej. Naslednji Sončni mrk bo aprila 2015 leta in do takrat Kozorogi imajo nalogo opraviti inventuro na finančnem in ljubezenskem področju.  Pri tem ne smete pozabiti, da je zvestoba, lastnost na kateri ste zgradili svoje odnose in vse, kar ni v skladu z moralnimi načeli, črtajte iz seznama o medsebojnih odnosih. Zdravstveno stanje mnogih Kozorogov bo odvisno od načina življenja, zato se vam priporoča sprememba na režimu prehranjevanja in telesnih aktivnosti.

VODNAR

Sončni mrk bo mnogim Vodnarjem spodbudil potrebo po svobodi na področjih življenja, kjer jim je v zadnjem času primanjkovalo energije. Pri tem bo treba imeti ročno zavoro v pripravljenosti, da ne boste prehitro stopili na cesto katero ne poznate dobro. Ognjeni trigon lahko prinese mnoge inspiracije za realizacijo idej, pod pogojem, da boste imeli realno podlago. Vaš vladar Uran prinaša pozitiven veter le za tiste, ki vedo, da je nevarno imeti slamo blizu ognja. Če nimate jasno, kaj želite delati, počakajte da se planeti umirijo in šele takrat razmišljate o spremembah. Stari pregovor pravi, da je »Boljše imeti vrabca v roki, kot goloba na veji«.

RIBI

Sončni mrk bo Ribam ponudil najmanj dve opcije kako je možno rešiti zagato v zvezi z nesporazumi, ki so povzročili napetosti v družini in v službi. Premislite, kaj je za vas najboljše in če ugotovite, da niti ena od ponujenih opcij ne bo popravila sedanjo kvaliteto življenja, bo boljše da se zahvalite in počakate na boljšo priložnost oziroma naslednji mrk. Ostanite zvesti svojim moralnim načelom in če ne želite povedati po pravici, bodite tiho. Molk je za mnoge Ribi v tem času, najboljše orodje in orožje. Pravijo, da je “v vinu resnica”. Od prevelike količine resnice, glava enako boli, kot od prevelike količine vina.

Ana Malenica