SREČA SPREMLJA POGUMNE ‒ MARS V ZNAMENJU LEVA JE NAŠA KOZMIČNA ZIBELKA

V soboto je Mars prestopil v znamenje leva, zaradi česar imamo močnejšo voljo do življenja, več energije in samozavesti. V teh časih vsi potrebujemo pogum in notranjo moč, da lahko sledimo prizadevanjem za lepše življenje. Marsikateremu od vas, ki ste rojeni v zračnem (vodnarji, dvojčki, tehtnice) ali ognjenem znamenju (oven, lev, strelec), se bo povrnila notranja moč in boste lahko na novo vžgali strast in ustvarjalnost. Obudili boste svojo prirojeno sposobnost za dinamiko in po dolgem času boste spet ugotovili, da je vaša edinstvenost tista lastnost, ki vam omogoča, da trdno stojite na tleh.
Tudi zemeljskim (bik, devica, kozorog) in vodnim (rak, ribi, škorpijon) znamenjem Mars v znamenju leva prinaša več energije, entuziazma in večjo pripravljenost za doseganje nekaterih ciljev, kot so jo imeli od 25. marca do 20. maja, ko je bil Mars v znamenju raka.
Vsa ognjena znamenja (oven, lev, strelec), predvsem pa levi, bodo želeli biti v središču pozornosti, kar je pričakovano, saj znamenju leva vlada Sonce. Ne glede na to, ali si to želimo ali pa ne, ga gledamo, kako se v svoji »zlati kočiji« premika po nebu.
Saj poznate slogan, napisan na Kolumbovi ladji, ki je odplula v iskanje novih celin: »Sreča spremlja pogumne.«
Mars bo v znamenju leva vse do 11. julija 2023, zato je pravi nasvet za vse, ki se ukvarjajo z javnim delom, so v medijih ali želijo uspeti na nekem področju, naj zavihajo rokave in izkoristijo to obdobje po svojih najboljših močeh. Lastni pogum in podpora vesolja prinašata nepričakovane rezultate.
Nasvet za vse nas, ne glede na to, v katerem znamenju smo rojeni, je, da poskušamo biti konstruktivni, pogumni in dovzetni za sodelovanje z drugimi. Tudi če se ne strinjamo z njihovimi idejami, bodimo odprtega duha in prisluhnimo, kaj nam želijo povedati.
Če obravnavamo trenutni geokozmični položaj drugih planetov in opazujemo aspekte Sonca v znamenju dvojčka, Jupitra v znamenju bika in Marsa v znamenju leva, bi rekla, da imamo vsi potrebo po razkrivanju nekih skrivnosti, ki nam lahko prinesejo pozitivne rezultate. Ni potrebno veliko namigov, kaj nam lahko prinesejo, saj ne gre le za informativne podatke, temveč elementarne. Ko miren Jupiter v znamenju bika in ognjeviti
Mars stopita skupaj, se najde skupni jezik in vsa odprta vprašanja se lahko rešijo.
Zato nekajkrat zaporedoma globoko vdihnimo in izdihnimo. Dihajmo, saj je za zdaj dihanje brezplačno, in skupaj s srčnim utripom dokažimo, da smo živi. To je energija, ki ohranja vrtenje naših planetov. Če razmišljamo in prosimo za kozmično podporo, je pravi čas za to. Utrdimo svojo notranjo moč in s svojo strastjo zanetimo ogenj, ki nam bo pomagal uresničiti lastne sanje.
Veliko ljudi razmišlja o tem, kaj se je zgodilo včeraj ali lani in sedanjost sodijo po standardih, ki so jih sprejeli v drugačnih okoliščinah.
Ravno premikanje Marsa v ozvezdju Leva nas mora prepričati, da je časten odnos do vseh tisto, kar bi morali imeti v mislih vsi, ne glede na to, ali gre za nas osebno ali pa za širšo skupnost. Ne glede na to, koliko se nekdo trudi, ne more povrniti včerajšnjega dneva, in če se preveč osredotoči na to, bo svetlejšo prihodnost potisnil še dlje od sebe.
Tudi zaradi Marsa v znamenju leva se sedanji geokozmični položaj planetov v astrologiji imenuje kozmična zibelka.
Ko pogledam mundano astrologijo, vidim, da bodo izginili vsi strahovi, ki jih imamo zaradi vojne, da nas navdihuje upanje v mir in da je ostalo še nekaj zdrave pameti v ljudeh.
Čeprav sta lastna želja in vznemirjenje zaželeni lastnosti pri vsakem človeku, ju je nujno treba uporabljati previdno, če želimo preživeti v sožitju, ker nas bo le zavedanje o potrebah drugih resnično spremenilo.
Kozmična zibelka je nenavadna in močna astrološka postavitev, zato moramo ceniti in negovati simboliko pomena planetov, ki jo ustvarjajo. Paziti moramo na svoje naravne vire, ki nam omogočajo zdrav in trajnosten način življenja ter usmerjajo naše razmišljanje zunaj okvirov želja kapitala. Ne smemo pozabiti, da bo Uran še dve leti v znamenju Bika, kar pomeni predvsem bogatenje posameznikov.
Zato izkoristimo to kozmično poravnavo, ki nam služi kot katalizator za odkrivanje in izražanje ter nam daje moč, da zaupamo v svoje sposobnosti, da premagujemo ovire. Če pa bomo sledili svojim »strastem«, bo to pomenilo, da smo se podali na »čudno« pot, ki zagotovo ne služi dobremu namenu.
Vsak od nas včasih doživi trenutke, ki nam spremenijo življenje na boljše ali na slabše, odvisno od našega horoskopa. Nekaterim se razsvetlitev duha zgodi v trenutku, pri večini pa je dolgotrajen proces. V obeh primerih gre vedno za spremenjen potek našega življenja, in to je vredno velikega praznovanja.

 

Pričakujemo lahko, da se bo naše življenje v času bivanja Marsa v levu spremenilo po naših željah.
Podzavestne misli so prav tako pomembne kot zavestne, ker pa se jih ne zavedamo, ne vemo, kaj točno so. Podzavest je kot računalniški trdi disk v naši glavi, tiho brenči in se oglaša na vse, kar počnemo, kaj mislimo in kaj čutimo. Ne glede na to, kako nepristranski poskušamo biti, nikoli ne moremo biti prepričani, da smo tudi resnično racionalni.
Nič tako močno ne zavira procesa povezovanja zavestnega z nezavestnim umom, kot so naši zemeljski in arhetipski strahovi. Če smo naše arhetipske strahove »podpirali« v času, ko je bil Mars v znamenju raka, zdaj, ko je v znamenju leva, sami sebe spodbujajmo, da preden skočimo, pogumno poglejmo, kam skačemo. Tako se bomo izognili nevarnim dogodkom, kajti negotovost in dvomi so tisti, ki nas pahnejo v neprijazne dogodke. Ključno je, da pogumno sprejmemo svoje slabe lastnosti, ki so razvidne astrologu in tudi nam (če smo objektivni), ter jim ne dovolimo, da preglasijo naše pozitivne potenciale.
Astrologi vedno pravimo svojim strankam, da morajo biti potrpežljive in strpne. Ta lastnost je posebej izražena, ko je Mars v znamenju leva. Takrat je naša potrpežljivost posebej nagrajena in takrat počnemo stvari, ki so častne in dostojanstvene. Ni nujno, da smo vsi super junaki, ki počnejo neverjetne stvari, lahko pa odkrijemo svoj lastni čarobni svet.
Lahko pokažemo svojemu okolju, da življenje že ima smisel, če se ne prepiramo, če poudarimo svojo potrebo po miru in sožitju, če smo dovzetni za tuje potrebe in če pokažemo svojo čutnost do vseh, ki so v našem okolju in širše. Takrat bodo naši odnosi dobri, sami bomo bolj srečni in bomo delovali bolj samozavestno. Intuitivno bomo težili k pozitivnemu razpoloženju, kajti Mars v levu je ključ do pravilnega reševanja konfliktov, celjenja starih ran in iskanja odpuščanja.
Ana Malenica, astrologinja
FB: AA/Ančka pomagačka

Pozivam vse tiste, ki bi želeli imeti svojo kozmično kodo, da mi pišejo na moj mail ‘anama.astro@gmail.com‘ in napišejo svoje rojstne podatke (datum, mesec, uro in kraj rojstva) in vam bom brezplačno izračunala vašo kozmično kodo.

Kozmična koda je je vaš “PIN” s katerim vstopate v vaše energetsko polje.
Sposobnost, da lahko izračunam kozmični kod, mi je bila podarjena takrat, ko sem bila v komi, leta 2012. To mojo obsmrtno izkušnjo sem opisala v knjigi »Duša na razpotju«.