Jupiter v ribah 2021-2022 – kako bo vplival na človeka

13. maja 2021 je Jupiter vstopil v Ribe, znamenje svojega prebivališča in je vsem nam ponudil vso svojo modrost, duhovnost in velikodušnost.

Jupiter v Ribah je eden najsrečnejših planetov v astrologiji in ta kombinacija se ni zgodila od leta 2011. Zato se veselimo, ker nam bo prinesla nekaj dobrega v tej težki preizkušnji, ki se je zgodila na celem planetu. Pravzaprav ga opisujemo kot tranzit, ki so ga vsi astrologi pričakovali in se ga veselili. Ta izbruh angelske energije je točno tisto, kar potrebujemo, ker je energija Jupitra v Ribah podobna “angelu varuhu”, ki nam prinaša svetlobo in blagoslov in naša edina naloga je da odpremo srce ljudem okoli nas.

Čeprav bo Jupiter v Ribah ostal le za kratek čas, to je od 13.5. do 28. julija 2021, lahko to razumemo ne samo kot generalko za tisti bodoči čas, ko bo Jupiter prevzel svoj enoletni mandat od decembra 2021 do decembra 2022, temveč kot imperativ Vesolja, da je prišel čas za spremembo.
 
V obdobju bivanja v Ribah Jupiter pozitivno deluje na vse ljudi, ki delajo na svoji duhovnosti, ker je ravno Jupiter tisti, ki nam ponuja najboljše kar ima v svoji simboliki. Ko sta skupaj dva vladarja nekega znamenja in to sta Jupiter in Neptun v znamenju Rib, človeštvo povsod, na vseh področjih življenja čuti njihovo čarovnijo tudi na področjih, ki so trenutno kritična in katera ne deluje spodbudno in pozitivno.
 
Jupitrov nedavni prestop v Ribe ponuja človeku ne le vero in optimizem, temveč nam razkrije možnost naše človeške potrebe, da poskrbimo eni za druge. Jupiter, ki predstavlja planet zabave, priložnosti in sreče, prehaja skozi znak duševnega sočutja in navdihujoče domišljije in to je dobro za umetnost in ustvarjalnost, za zdravljenje telesnih in duševnih težav, za rast gospodarstva in za sožitje med ljudmi.
 
Čeprav njegov napredek ne bo linearen in bodo njegovi učinki zahtevali precej časa, da se človeštvo opomore, se lahko vseeno veselimo, da so nam nakazane nove možnosti, v osebnem in kolektivnem prostoru. Ni pretirano reči, da Jupiter in Neptun, ko bivata skupaj v svojem vladarstvu, za ljudi, ki razumejo kako deluje človekova duša, predstavlja magijo, ki resnično obstaja in človek njeno delovanje prikliče v svoje življenje že s tem, da pozitivno razmišlja in deluje v tem duhu.
 
Ko bosta oba planeta združena z človekom v svojem optimizmu, lahko ta širitev postane večja od življenja. Priložnost treba prepoznati in jo tudi zagrabiti takrat, ko nam je ponujena in vsi, ki so osredotočeni na raziskovanje skrivnosti in duhovnosti, bodo imeli svojo lastno priložnost prepoznati v naslednjem obdobju 2 mesecev.
 
To obdobje bo trajalo vse do 28. julija 2021, ko se bo Jupiter ponovno vrnil nazaj v Vodnarja, nam bo ponudil na vpogled vprašalnik o tem, kaj smo vse poskusili na področju sočutja. Ali smo si vzeli čas za razmislek, kaj smo se naučili o sočutnosti in na koncu ali bomo nadaljevali s svojimi dejanji, tudi takrat, v naslednjem letu, ko bo Jupiter prevzel svoj enoletni mandat v Ribah. Prepričana sem, da bo marsikdo doživel pomembna duhovna spoznanja o svoji notranji potrebi, da daje tisto kar ima in tudi da sprejme od drugih tisto, kar so mu sposobni dati. Vesolje je postavljeno tako, da nas kot val bolj prenaša na eno ali drugo stran. Pride čas, ko smo bolj navezani na snov, nato pa nas velik val življenja premakne v smer sveta skrivnosti in magije. Kaj je največja skrivnost življenja? To da živimo in da nam je dano živeti v miru, brez vojne, brez lakote in bolezni.
 
Dejavnikov, ki kažejo na to, da je pred nami nenavadno obdobje je več. Najpomembnejši je prehod Jupitra v njegovo znamenje Ribe 13.5.2021. Ribe so zadnje znamenje, s katerim se krog konča naš zodiakalni krog in zato predstavlja največjo skrivnost življenja! Simbolizira kraj kroga, od koder vse izvira in iz katerega se vse rodi.
 
Mitologija pravi, da v ozvezdje Južnih Rib, ki je sprejeto kot predhodnica znaka Rib, leži riba na hrbtu z odprtimi usti in ji Ganimed (Vodnar) iz vrča izliva božanski nektar. Ribe so sprejemnice “božanskega sveta”. O naši skrivnosti rojstva, smrti in vstajenja se tako govori skozi mitologijo in astrološko simboliko. Jupiter je kot vrhovni bog starega sveta vladar znamenja Strelca in znamenja Rib in v vsakem svojem prehodu ponudi kaj dobrega iz nahrbtnika svojih dobrih lastnosti.
 
Daje nam priložnost, da to izkušnjo presnavljamo z vsemi strahovi, s katerimi smo obkroženi v zadnjih letih. Veliko je strahov, dolgov, nevednosti, pa tudi največje božje razodetje je skrito v znamenju Rib. Kaj bo prevladalo v vsakem od nas, je odvisno od tega, kaj je dvanajsto znamenje Rib prelilo na nas osebno, torej v kakšnem odnosu so naši vladarji iz 11. in 12. hiše. Jupiter nam tako daje priložnost, da presnovimo vse izkušnje, ki smo jih imeli v prejšnjem letu in v obdobju od 14. maja do 28. julija poskusimo dojeti prednosti, ki jih imamo v načinu življenja v tej državi, kjer živimo in delamo.
 
Časi preizkušenj razkrivajo našo sposobnost, da zdržimo, prevladujemo in postajamo močnejši, prijaznejši in modrejši za izzive, ki nas čakajo za jutri. To je čas, da prikličete pogum v sebi, da rečete »ne« vsem škodljivim dejanjem in se postavite po robu vsem tistem, kar nam škoduje.
 

 
 
Različne epidemije, vojne, pandemije in naravne nesreče so že prej izzivale človeško vrsto in še naprej prihajajo, preizkušajo našo sposobnost preživetja. Ko se soočimo z neko krizo na širši ravni naš um nas prisili, da se dvignemo nad majhnimi skrbmi, ki jih imamo in nas opozori na resnico življenja.
 
In kaj je resnica življenja? V nas je nekaj, kar se nikoli ne spremeni, kar nikoli ne izgine, kar nikoli ne propade. Večno je. Pozorni moramo biti na ta element. Ko bomo to storili, bomo dobili moč za spopadanje s težavami, ki so povsod okoli nas in tudi v nas samih.
 
V nasprotnem primeru, ko je um zlomljen, srce je razbito od znotraj, potem oseba ne more storiti ničesar. Notranjo moč lahko dosežemo z meditacijo, znanjem in poznavanjem resnice življenja. Močan um lahko nosi šibko telo. Toda šibek um ne bo mogel nositi niti močnega telesa. Močen um začutimo takrat ko sta Jupiter in Neptun v znamenju Ribi in to je sedaj.
 
Pozorni moramo biti tudi na naše duševno zdravje, kajti znamenje Ribi skrbi za naše mentalno zdravje. Ko sta skupaj Jupiter in Neptun v Ribah je naša priložnost, da okrepimo subtilno energijo in potegnemo iz sebe tisto, kar je najboljše. Z meditacijo povrnemo duševni mir in dvignemo samozavest do te mere, da smo sposobni soočiti se z najhujšimi in najbolj bolečimi situacijami.
 
Spodbuja našo sposobnost ustvarjalnosti, razumevanja, kaj je moralno prav, in nam daje vero v navdihujoče vizije. Na to se enostavno lahko zanesemo in čeprav je pomembno, da ostanemo utemeljeni, po preteklem letu ni nič narobe s praznovanjem dejstva, da lahko upanje postane del naše resničnosti.
 
Ljudje, ki so po naravi radodarni in odpuščajo, redko upoštevajo, da so ljudje tudi lahko zlobni, pokvarjeni in grdi. Toda hladnokrvni, zaprti in nezaupljivi ljudi si težko predstavljajo, da bi bil kdo z zaupljivim in lahkotnim pristopom iskren. Uspejo se celo prepričati, da je prijaznost znak neumnosti. Ni čudno, da med življenjskimi optimisti in življenjskimi pesimisti obstajajo prepadi, pri čemer obe strani vztrajata, da sta le »realni«. V sedanjem kozmičnem podnebju lahko med takšno vrzeljo zgradite zdravilni most in to je vloga Jupitra v znamenju Ribi, da ublaži negativne vplive Neptuna v Ribah, ki smo jih čutili zadnjih osem let.
 
Jupitrov vstop v Ribe je že sam po sebi redek dogodek, a dejstvo, da Ribe zdaj gostijo svoja sovladarja prvič po letu 1856, dodaja dodatno popestritev. Prisotnost Jupitra in Neptuna v Ribah kaže tudi na spremembe na mundanem nivoju in prinašajo toliko sprememb, koliko je to mogoče. Svet je v času, ko je Neptun vstopil v znamenje Ribi, če smo iskreni, zabredel v velike težave. Očitno je, da so se državniki, predsedniki in vsi tisti, ki imajo moč v svojih rokah, odločili koristiti negativne vplive Neptuna v Ribah: laži, prevare, spletke, kraje in manipulacije in pri tem pozabili, da ima Neptun druge lastnosti, ki so bolj primerne za človeštvo in to je sočutnost in božanska inspiracija. Na to božansko lastnost Neptuna so na žalost, pozabili tisti, ki upravljajo z našim svetom.
 
Gledala sem intervju Zvezdane Mlakar z znanim odvetnikom Petrom Čeferinom, ki je rekel, da na sodišču zagovarja človeka in ne njegova dejanja. Ali to pomeni, da je vsakemu dovoljeno vse, tudi če je to v nasprotju z moralnimi pravili in da mu je lahko vse odpuščeno zgolj zaradi tega, ker je človek. To so razmišljanja nekoga, ki je spoznal tudi drugo plat človekove psihe. Kot vam je znano, redko se oglašam na družbenih omrežjih, tokrat sem pa dala svoj komentar in napisala, da bi zaključek tako »briljantne kariere«, odvetnika, ki se ukvarja z kazenskim pravom, bil da postane naslednji predsednik Slovenije. Zato se sem morala narediti natančne analize horoskopa Slovenije in vseh dosedanjih predsednikov v času ko je Slovenija samostojna država. Od vseh predsednikov do sedaj gospod Čeferin bi bil najboljši predsednik do sedaj: pameten in izkušen kot človek, dober retorik in samostojen toliko, da lahko pove svoje lastno mnenje in se pri tem ne boji maščevanja druge strani. Če imate pomisleke glede starosti vam povem, da je britanska kraljica Elizabeta II rojena 1926 leta (21.4.1926) in je še vedno v 95 letu na čelu monarhije. Odvetnik je rojen 28.6.1938 leta, torej 12 let mlajši od kraljice.
 
Pri tej analizi sem upoštevala tudi horoskope ljudi, ki so pustili dobre ali slabe sledi v zgodovini človeštva in so bili rojeni v znamenju Raka kot recimo Hitler in horoskope oseb, ki so še prisotne v politiki kot je Angela Merkel, tudi rojena v znamenju Raka. Amerika je rojena v znamenju Raka in na zadnje je tudi naša Slovenija rojena v znamenju Raka. Vendar je to tema za drugi prispevek: Najbolj pomembno pri tem je, da bo novi predsednik države (mandat traja 5 let), kdor koli bo to, imel možnost, marsikaj spremeniti, saj bo leta 2025 Neptun prestopil iz Rib v znamenje Ovna.
 
Za konec, pa malo razvedrila, kaj čaka astrološka znamenja v času, ko bo Jupiter v znamenju Ribi do 28. julija 2021, čas ko se bodo naša prepričanja okrepila, prav tako pa tudi naša sposobnost sočutja do drugih.
 

Oven

Ta čas, ko bo Jupiter v Ribah je kot preoblečeni blagoslov za vas. Ne samo, da boste lahko poskrbeli za vse, kar vam bo prekrižalo pot, ampak boste lahko tudi zmagali pri vsakem prizadevanju. Nič vas ne bo oviralo uspeha, saj vas zdaj varuje Vesolje preko znamenj Bika na eni strani in znamenje Ribi na drugi strani.
 

Bik

Ljudje vas želijo pritegniti z priložnostmi zaradi vašega ugleda in spretnosti. Z natančnimi mrežnimi sposobnostmi lahko brez težav dosežete tisto kar želite. Tako boste lahko dosegli nove višine znotraj svojih ciljev in ti vam bodo pomagali, da se znajdete v delovnem položaju v katerega ste vstopili.
 

Dvojčki

Delovne priložnosti dežujejo, zaradi česar se počutite zelo blagoslovljeni v svoji karieri. Preden začnete vse skupaj, z odprtim duhom dešifrirajte najboljši koncert. Kar na papirju izgleda dobro, morda dolgoročno ni tisto, kar želite početi. Bodite previdni, preden se profesionalno odločite.
 

Rak

Navdih je ključen za iskanje svojega mesta na svetu. Čeprav se lahko ozrete v zunanje vire ali v njih, je pomembno, da ste zadovoljni s tem, kar imate. Ja, nimaš vsega, kar si želiš, toda to še ne pomeni, da ne boste mogli kmalu to doseči. Zaupajte Vesolju in ljudem.
 

Lev

Finančne zadeve so tiste o čem morate razmišljati v tem obdobju, saj vas prekomerna poraba denarja opozarja, da se ustavite. Omejite svoje neresne navade in se zavedajte količine gotovine, ki jo sproščate s svojega bančnega računa. Nehajte biti zelo radodarni do drugih in do sebe. Varčnost in razumno vedenje so sedaj vaši najboljši prijatelji.
 

Devica

Tesni odnosi v vašem življenju so vam pomembni, vendar ugotavljate, da se mnogi med njimi ne splačajo več. Vaše srce se odpira drugim in neki ljudje vas trenutno zanimajo, vendar se vam priporoča, da morate biti bolj selektivni glede tega, koga imate v mislih in koga želite imeti pri sebi.
 

Tehtnica

Kadar gre za ljudi, s katerimi poslujete, imate veliko standardov. Trenutno vprašanje je ali so pošteni in iskreni, kot bi vi želeli. Vse frustracije se bodo končale tako, da se boste odločili za nekatere priložnosti, da boste lahko ohranili svoje moralne standarde in spoštovali lojalnost do teh oseb.
 

Škorpijon

Romantika in ustvarjalnost sta v zraku, kar vam bo omogočalo, da iščete nove višine okoli takšnih čustev. Edina nevarnost je, da boste pretiravali in pri tem pozabili, da vse ima svoj konec, pa tako tudi zabava. Poskusite ostati utemeljeni, da ohranite ravnovesje v življenju.
 

Strelec

Morda se počutite zadušeni zaradi trenutne življenjske situacije in razpoloženja za več prostora. Razmislite o selitvi na novo mesto ali lokacijo, ki vam daje duhovno in čustveno izpolnitev, namesto da bi se naselili glede na finance in okoliščine. To bo dolgoročno koristno in izpolnjujoče.
 

Kozorog

Vzpostavljanje povezav se trenutno zdi enostavno, saj vas drugi privlačijo. Lekcija je ceniti tiste, s katerimi se srečujete, in jih ne iskati po predpomnilniku ali stanju. Naučiti se ceniti druge je miselnost, ki jo boste med tem kozmičnim tranzitom prisiljeni razumeti.
 

Vodnar

Niste se osredotočali na denar ali materialno bogastvo. Toda vaša sreča prihaja k vam. Dokler cenite obilne darove Vesolja z izvajanjem zakona privlačnosti, lahko v naslednjih 2 mesecih dosežete glavne blagoslove in darila s snovnega področja.
 

Ribe

Prvič po nekaj časa se predstavljate tam, kamor resnično spadate in pozdravljate nove izkušnje na področju življenja, ki vam je pisano na kožo. Vaš optimizem in vera vas bosta vodila do odličnih izkušenj z neverjetnimi in razburljivimi ljudmi. Samo ne jemljite preveč naenkrat od ljudi, ki jih ne poznate dobro, saj vam lahko zlahka prevzamejo tisto, kar je tudi za vas zelo pomembno.
 
Ana Malenica, astrologinja
24.5.2021