MOJE SKRITE SANJE O USODI MOJE DOMOVINE

Lepo prosim, delite naprej!

Čeprav se je koncept demokracije prvič pojavil že v starodavni Grčiji, so dogodki vezani na obdobje, ko je bila sprejeta angleška listina Magna Carta, odkrili svetu, kaj pomeni zavedanje svobode in človekovih pravic.

Magna Carta pomeni Velika listina svoboščin (latinsko Magna carta libertatum) in je nastala v Angliji leta 1215. Listina omejuje moč angleških monarhov, katere je v času nastanka listine predstavljal kralj Ivan Brez dežele. Nastala je zaradi nestrinjanja med kraljem Ivanom in papežem ter angleškimi baroni glede vprašanja kraljevih pravic. Velika listina svoboščin je velevala, da se mora kralj odreči nekaterim pravicam, spoštovati določene pravne postopke in se strinjati, da njegovo voljo lahko omejuje zakon.

Omejitve gibanja v preteklem letu, so nam na svetovnem nivoju pokazale, koliko je krhka beseda »demokracija«. Tudi v Sloveniji je padla na izpitu demokracija, ko govorimo o svobodi govora in odločanju njenega naroda. Boste rekli, da je čas v katerem se je dogajala Magna Carta nikakor primerljiv s pandemijo v letu 2020, pa se ne bom strinjala. Vsa moja filozofija temelji na gibanju planetov in tisto kar povezuje Magna Carto in pandemijo je povezava Saturna v Vodnarju in Urana v Biku. Oba planeta na mundanem nivoju opozarjata narode, da morajo zelo pazljivo ravnati in zaščititi svoje pravice na področju materije in dosegati dogovore s svojo vlado le na temelju konsenza naroda. Narod je tisti, ki odloča o svoji usodi in ne predsednik vlade.

V današnjem času v Evropi in tudi na ostalih kontinentih, so številni narodi dvignili svojo pest in zahtevali, da se v pravni državi sodi po zakonu in Ustavi in ne po lastni volji nekega političnega vodje stranke, predsednika ali kogarkoli, ki ima v svojih rokah vajeti moči in ki je v službi kapitala.

Pri tem moram poudariti, ko gre za Slovenijo in trenutno vladajočo stranko, da je v zelo nehvaležni poziciji, ker se že tedne dogajajo antivladni protesti in jih vlada ne more več utišati. Vlada je v enaki poziciji, kot je otrok v paniki, ki se sprašuje zakaj je prerasel svoje čevlje in ko opazuje svoje prevelike noge, mora dojeti razlog zakaj mora nekaj spremeniti, ali kupiti nove čevlje, ali skrajšati noge.

Sedanji predsednik vidi stvari drugače. Morda ima res vizionarski dar, ki mu daje vpogled in zavedanje, ki je zunaj dosega drugih. Fascinantna je njegova vizija prihodnosti Evrope, vendar je njegova zaznavnost neskladna z vizijo demokratičnega sveta. Verjetno bi morali biti ljubosumni, kako velik vpliv ima nad ljudmi, ki mu slepo sledijo, ampak obstaja še ena plat njegovega talenta. Intenzivnost njegovega vpogleda včasih vpliva tudi na njegovo počutje in nerazumno obnašanje. Trenutno je na posebej občutljivem mestu in to ustvarja razdaljo med njim in slovenskim narodom, ki želi drugačno življenje. Narod ne želi biti ustrahovan in slepo slediti nemogočim vizijam. Vplivi trenutne geo kozmične postavitve planetov prinašajo spremembe harmonije in skupnega razumevanja, ki žal niso usklajene s horoskopom predsednika vlade.

Sonce predsednika vlade je na 24. stopinji Device in zvezda stalnica DENEBOLA (MAGLINA) je na 21. stopinji ozvezdja Device. Zvezde stalnice se skozi zodiak gibljejo s hitrostjo 50 sekund na leto, zato so približno 120 let na isti stopinji. Zvezde stalnice imajo poseben astrološki vpliv, ko so v horoskopu v konjunkciji s kakim planetom ali s katero od glavnih točk v natalni karti. Konjunkcija Denebole in Sonca predsednika vlade je zelo zaskrbljujoča. Denebola podarja človeku močan intelekt in nesrečno javno čustveno življenje, ter povzroča nemire.
Zakaj sem jaz tako čustveno vezana na delo predsednika vlade in zakaj globoko molim, da se obrne v drugo smer na bolje? Moja mama je bila rojena na isti datum, kot je predsednik vlade, 17.9., vendar je moja mati pisala pesmi in nabirala zdravilna zelišča in se ni ukvarjala s politiko. Bila pa je celo življenje pod stresom. Čustveni nemiri v njeni duši so ji preprečevali, da bi sprejela svoje življenje tako kot ga je imela in ni bila sposobna uživati v tem kar je imela. Njeni otroci so bili tisto, kar bi narod moral biti za predsednika vlade. Pa na žalost ni tako. Če pa bi bilo, bi Slovenija imela najboljšega predsednika v zgodovini, ne samo v prvih 30 letih ampak osebo, ki bi se zapisala v zgodovino z zlatimi črkami. Deloven, pameten, vztrajen, pokončen, ponosen in v zgled dobrote…

Vsak človek, v trenutku svoje smrti, en del svoje individualne Karme, prispeva v nahrbtnik kolektivne Karme. Zato vse osebe, ki sodelujejo v zgodovini svoje države, morajo dobro paziti, kaj zapuščajo svoji družini in svojem narodu.

Kaj imamo v solarni karti Republike Slovenije za leto 2021/2022? V 7. hiši, ki predstavlja javne sovražnike in v tej hiši je tudi slovenski narod, imamo Južni lunin vozel in če pojasnim malo bolj po domače, v tej hiši iščemo odgovore, zakaj gre narod gre na ulice. Narod se buni, ker ni več zadovoljen z delovanjem vlade in ker želi vedeti v kakšnem ekonomskem kolapsu je njegova država. Zakaj pa ne more zvedeti na neki bolj transparenten način je odgovor skrit v pomenu planete Neptun, ki zagovarja manipulacijo, prevare in spletke.

V drugi hiši horoskopa Slovenije, ki govori o bančnem sistemu in prihodnosti stabilnosti nacije, imamo v tem solarnem prehodu, Sonce v Raku. Krasen je položaj najmočnejšega planeta, če ne bi bil v opoziciji z drugim svetilom, to je Luna v znamenju Kozorogu v 8. hiši. V slovenski politiki vladna koalicija ni uspela vzpostaviti dobrega odnosa s svojo opozicijo. Naloga opozicije je, da deluje pozitivno in spodbuja vlado, da dela dobro. V tem primeru opozicija predstavlja sam slovenski narod, ki ni zadovoljen z delom svoje vlade. Država se nenehno zadolžuje in zavest, da imamo denar je popolnoma zgrešena. Neptun ustvarja iluzije obstoječi vladi, da imamo denar, vendar ta denar nam najavlja suženjstvo države v prihodnosti.

Ko enkrat vstopiš v ta finančni krog, SE GA NIKOLI VEČ NE REŠIŠ. Lahko smo se rešili objema bivše Jugoslavije in smo lahko uživali v svoji svobodi 30 let. Ali bo tako tudi v naslednjih 30 letih bomo kmalu ugotovili. Ko bo Neptun prestopil iz Ribi v znamenje Ovna, leta 2026, nas bo vse bolela glava in se bomo kesali za vse kar je sedanja vlada napačno naredila. Enako velja tudi za prejšnje vlade, ki zagotovo niso delale v dobro slovenskega naroda. Ali bomo takrat klicali Vesolje na pomoč in s strahom čakali odgovor kozmične inteligence? Ali nam bo pomagala, je odvisno od ravnanja sedanje vlade, od ravnanja, ki ga bo imela do konca svojega mandata. Celotni začarani krog spremlja Neptun, ki ima težko nalogo pri osveščanju dejstev pri ljudeh in se sprašujem, koliko je naša celotna nacija to sposobna prepoznati.

Do sedaj smo vse dobili na dlani in nismo znali spoštovati to, kar nam je bilo dobesedno podarjeno. Poglejmo kakšno ceno plačuje Katalonija in kljub temu, da imajo tudi oni svoj jezik in svojo kulturo in 7,6 milijonov prebivalcev, zagovorniki katalonske odcepitve od Španije so vrsto let preživeli v zaporu. To oblikuje sliko karmičnih spominov države Slovenije. Kot nacija, ima Slovenija še vedno možnost, da stopi naprej, pod pogojem, da predsednik vlade zavzame drugačno stališče. Zdaj, ko nam za ovratnik piha hladni dah Saturna in nas opozarja, da bo dolg kmalu zapadel v plačilo, se je potrebno ustaviti in premisliti.

Narava življenja na Zemlji je, da se stvari širijo in krčijo ob različnih časih, v različnih okoliščinah. Naloga vsake vlade je sprejeti, razumeti in prilagoditi se željam in potrebam ljudstva in iskati rešitve preko dialoga.

Za dogovarjanje potrebuje malo več časa, kot ima vlada na razpolago. Če bi vlada delovala bolj transparentno, bi zagotovo morala spregledati resnico in tudi delovati v tej smeri.
Težko je, če ponuja trenutni predsednik vlade samo dve opcije narodu in opoziciji: Lahko narediš “to” … ali pa “tisto”, “si za mene ali proti meni”! Vsi se včasih znajdemo obešeni na rogovih dileme in se odločimo “za ponudbo”, ki mu je ponujena in pozabimo na moralo.

Ne glede na ozadje, zakaj smo se odločili, v duši se slišita dva različna glasova, oba kričita in vladi dajeta različna navodila. Kako lahko ugotovite, kateri je pravi? Glas Saturna, ki je vladar Ascedenta horoskopa Slovenije in kateri zahteva striktni red in delo ali glas Urana, ki spremlja delo Saturna in se bo v zadnjem trenutku odločil in poršil vse Saturnove odločitve. Oba planeta pa narekujeta globlji vpogled v dogajanja življenja državljanov Slovenije.

Kmalu bomo vedeli, katerega bo Vesolje upoštevalo. O tem bo predvsem odločal planet Neptun, starodavni bog morja, ki je na dan slovenskega praznika, spremenil svoje gibanje in se napotil retrogradno. Retrogradno se bo gibal v znamenju Ribi, vse do 1. decembra 2021 in bo vplival na delovanje slovenske vlade in njenega predsednika. Ali se bodo sanje predsednika uresničile, da bo vlada dokončala svoj mandat v regularnem roku, je odvisno tudi od tega, ali je predsednik pripravljen prisluhniti svojemu narodu in mu dati tisto, kar predstavlja resničnost življenja. Na eni strani Neptun poudarja božansko inspiracijo in duhovno naravnano energijo, ki podpira sanje in iluzije slovenskega naroda in na drugi strani delovanje slovenske vlade, ki izkorišča svoj trenutni položaj in manipulira s svojim narodom. Moje astrološko mnenje je, da je skrajni čas, da vlada izkoristi svojo moč in odkrito prizna svoje mnoge napake in narodu jasno pokaže svojo pripravljenost za skupno delovanje na področju čustvene in duhovne narave.

Trenutni položaj slovenskega naroda je podoben mornarjem in za njih je tradicionalno znano, da so vraževerni ljudje. Ko prihodnost naroda sloni na muhavosti vetrov in valov, bo narod težko verjel samo besedam vlade in bo zahteval nekaj več, kar bi ga prepričalo v verodostojnost obljub. Ko Neptun začne svojo pot nazaj, bodo na narod vplivali nezavedni tokovi, ki tečejo po našem planetu in vključujejo še nekatere druge evropske države, ki se vpletajo v politično in gospodarsko življenje v Sloveniji. Kljub temu narod ni nemočen, ker ima zaščito kozmične inteligence. S prilagajanjem na ‘tok’ postaja vse bolj občutljiv na njegov ritem in bo odkril tiste valove, ki jih je vredno zajahati in se prepeljati varno do obale.

Sedanja vlada si je v tem mandatu nakopala jezo pri več to 60 % ljudi in če bo želela doseči uspeh na naslednjih parlamentarnih volitvah, bo morala pri tej populaciji povrniti občutek zaupanja in narod spodbuditi v razmišljanje, da se blaginja nekega naroda dosega le s skupnim sodelovanjem. To je nekaj, kar je sedanja vlada podcenila in padla na izpitu. Narod od svojega predsednika pričakuje, da deluje za ljudi in da jim vzbuja navdušenje in tovarištvo. Narod mora vedeti, kakšno življenje ga čaka jutri.

Nekaterim ljudem so bili podarjeni dobri položaji, pa so zadovoljni. Večina jih pa le životari in je njihova usoda negotova in so zato odprti za pogajanja. Usoda je ravno tisto, na kar naletiš, ko ti zmanjka volje.

Lahko je domnevati, da je mir le odsotnost vojne. Vendar obstajajo situacije, ki kažejo, da so ljudje v sedanjem času lahko dosegli stanja globoke mirnosti, tudi sredi bitke. Torej, če je to možnost, se mora vlada resno vprašati, kako doseči stanje, da se protesti ustavijo in da se ne zgodijo še večja nesoglasja na področju odprtih problemov. S svojimi legendarnimi komunikacijskimi sposobnostmi lahko pomagate pri premikanju stvari na diplomatski način.

V horoskopu Slovenije ima Saturn, planet ki simbolizira perfekcionizem, resnico in pravico, velik pomen. Planet, ki nam določa vse meje materialne resničnosti na planetu Zemlja, je vladar podznaka Kozoroga v natalni karti Slovenije. Ko se ozremo nazaj, ugotavljamo, da so bazne lastnosti Saturna bile v zadnjih 30 letih porušene in nespoštovane in v tem je potrebno iskati odgovore, kaj moramo storiti v prihodnosti, oziroma kaj moramo popravljati v naslednjih 30 letih. Narod lahko razume, da so se morale dogajati napake, saj so porodne napake opravičene ker slovenski narod nikoli prej ni imel lastne države in ni imel izkušnje pri vodenju svoje lastne države. Narod pa nikdar ne bo mogel razumeti, da je peščica ljudi, ki so bili pri koritu, izkoristila naivnost naroda in bogastvo in premoženje, ki ga je narod ustvarjal v 40 letih skupaj, na manipulativen in pokvarjen način prilastila.

Zato moramo malo več povedati o Saturnu, ker bo odigral največjo vlogo tudi naslednjih 30 let. Saturn nas vedno vrača na začetek in tolikokrat bo to počel dokler se ne naučimo karmične lekcije do perfektnosti.

Saturn v horoskopu slovenske države in nacije govori o urejenosti in na ta način daje posameznikom varnost skozi zakon, red in finance. Saturn predstavlja strukturo v kateri urejeno in civilizirano društvo deluje. Na natalni karti države Slovenije vidimo kako pravni sistem in zakon delujeta v vsakodnevnem življenju ljudi in kako se bo karma naroda na kolektivnem nivoju razvijala in premikala meje dovoljenega. Ta planet je sodnik, ki sprejema odločitve na podlagi karmičnih akcij vseh dosedanjih predsednikov države. Zato je nujno preučiti natalne karte vseh predsednikov vlade, predvsem pa karto Janeza Janše. Nobenemu ne smemo prizanesti in objektivno dosoditi tudi kazni za storjena dejanja.

V svojem citatu je ameriška komedijantka Lily Tomlin izjavila: “Težava pri podgani je, da tudi če zmagaš, si še vedno podgana«.

Kdo je podgana v svetovni politiki? Kdo je podgana v slovenski politiki? Narod zagotovo ni, vendar je narod tisti, ki izbira svoje politike. Če so rešitev parlamentarne volitve, potem vsi pojdimo na volitve, ker to je naša dolžnost, obveznost do naše države. Mogoče bi morali zapisati v Ustavo Slovenije, da je nedopustno in kaznivo se izogibati svoji volilni pravici. Če ima neka politična stranka 30 let svojo vodjo, to nekaj pomeni? Ali nas to ne spominja na besede sedanjega predsednika vlade, da je bilo napačno, da je v bivši državi Jugoslaviji, predsednik Tito bil 40 let na čelu komunistične partije? Kaj pa pomeni, da je sam na čelu svoje stranke že 30 let?

Drugi Saturnov cikel v natalni karti Slovenije, obvezuje vse nas, njene državljane in nam tudi daje priložnost, da poskrbimo, da v naslednjih 30 letih živimo bolje in lažje. Da začnemo obnavljati navade, ki smo jih bili vajeni v bivši državi in ni nič narobe, da to izrečemo na glas. Če navedem samo nekatere, pa vas vprašam, ali je res bilo narobe, da smo delali samo 8 ur in smo ves ostali čas imeli na razpolago, za sebe, za družino? Ali je bilo narobe, da smo imeli brezplačno šolstvo in zdravstvo in da so tisti, ki so kradli končali za zapahi? Ljudstvo Slovenije, nehajmo se sprenevedati, da ne vidimo in da ne vemo kdo so tisti, ki so oropali našo domovino in ukrepajmo, takoj in sedaj.

Kakšen bo drugi Saturnov cikel, je odvisno od nas, koliko smo se naučili iz lekcije, v prvih 30 letih. Saturn se bo v približno 28-29 letih spet vrnil v svoj natalni položaj in ponovno preveril, kaj smo storili v teh naslednjih 30 letih.
Zato moramo danes razmišljati o tem, kako in na kakšen način zagotoviti boljšo in varnejšo gospodarsko prihodnost, da se bodo rojevali otroci v svobodi govora, svobodi medijev, v zdravem socialnem, izobraževalnem in zdravstvenem življenju in da prihodnje generacije ne bodo morale na dan državnosti naše države na ulicah vzklikati protestne note.
Da se bodo na dan državnosti veselil svoje države in bili ponosni na tiste, ki smo jih izbrali na volitvah.

Če smo odvrgli moralo, spodobnost in prijaznost in poteptali človekovo dostojanstvo, da bi dosegli svoje cilje, zagotovo nismo na dobri poti. Vedno obstajajo pravičnejši načini iskanja uspeha in tudi vodenja države. To od voditeljev zahteva več truda in dela, predvsem pa več ljubezni, ne do njih samih, temveč do naroda kateremu so na čelu. Voditelji, ki se trenutno nahajajo na čelu Slovenije se dobro počutijo v toplem, vprašanje pa je kako se bodo počutili v mrzlem. Zgodovina in grob so lahko eno in drugo. Nekateri obiskujejo grob tudi 40 let po smrti, nekaterim se pa bližji svojci samo pridejo poklonit na dan njihove smrti. To pa velika razlika.

Nekateri državljani smo pričakovali, da bo v času, ko je bila razglašena epidemija, 18.10. 2020, slovenska politika stopila na drugačno pot in da bo ljubezen in skrb za lastni narod združila dve nasprotujoči politični stranki. Pa se to očitno ni zgodilo, ker dogodki od oktobra do danes izpovedujejo drugačno situacijo. Velika konjunkcija, astrološki fenomen, ko se združita Saturn in Jupiter na 0 stopinj Vodnarja se dogaja na vsakih približno 800 let. To se je zgodilo na začetku našega časa, pred 2000 leti, ko so trije magi sledili kozmičnem pojavu Božične zvezde in prišli do Betlehema in se poklonili rojstvu Jezusa Krista. Velika konjunkcija pomeni, da sta planeta Saturn in Jupiter tako blizu en drugemu in da delujeta kot vojni planet. Tako se združijo v svoji simboliki lastnosti Vodnarja, radodarnost, brezpogojna ljubezen do vseh ljudi in odločnost in pravičnost Saturna.

Ta fenomenalni dogodek je obvezal celotno človeštvo, da začne delovati drugače. Tako smo bili blizu cilja, da smo spremembo na bolje že vohali v zraku in jo okusili na konici jezika, pa se ni zgodila in je zato tudi moje upanje, večne optimistke, prekrila temna plast skrbi. Ali Himera ponovno dviguje svojo glavo in bruha ogenj? Ali ta pravljična pošast, ki ima levjo glavo, kozji trup in zmajev rep ponovno grozi slovenskemu narodu in tudi drugim narodom v svetu?

Ali je v letu 2020 ustvarjeno, če govorimo na svetovnem nivoju, bitje, narejeno iz združenega dvojnega genetskega materiala, ki ima dvojno popolno genetsko informacijo, dva različna DNK, kot da bi bili dve osebi v enem telesu. Tudi če govorimo o tem omotičnem ali pa o resničnem Dvojčku, ne moremo spregledati pomena simbolike Dvojčka v človekovem horoskopu.

Še vedno verujem, da imamo v Sloveniji osebo, ki bo stopila na čelo države. Kdo bo v Sloveniji, mladi bojevnik Belorofont, ki se bo na krilatem konju Pegazu odpravil in v borbi premagal pošast Himero? Še vedno verujem, da imamo v Sloveniji osebo, ki bo stopila na čelo države in presekala to težko in morečo situacijo…

Kdo pa bo v svetovnem merilu tisti, ki bo izbiral Beloforona za boj s Himero? Katera svetovna sila bo določila smer rešitve za človeštvo, vzhod ali zahod, kapitalizem, socializem ali neka tretja opcija, ki se že kaže na obzorju zgodovine? Ali obstaja Belerofont v svetu ali je to samo v glavah sanjačev, ki upajo da bo prišel čas, ko človeštvo nima več vprašanj za pritrditev, ali je kataklizma edina opcija za našo prelepo Zemljo.

Zgodba še ni napisana, vam reče Ančka Pomagačka. Niso še zbledele astrološke fantazije, niti niso Neptunove sanje izgubile svoj sijaj. Poslovili smo se od prvih 30 let Saturnovega cikla, poslovili smo se od tesnobe, ki jo začutimo v duši, ko se spomnimo kako so nas pokradli, oropali naši lastni ljudje, slovenski sinovi v katere smo verjeli, da nas peljejo v boljše življenje. Prinesli so nam revščino, brezposelnost in poteptano dostojanstvo.

Zato sedaj stopimo skupaj ljudje ponosne Slovenije. Pojdimo na parlamentarne volitve leta 2022 in volimo tiste, ki želijo dobro slovenskemu narodu. Zapisano je v slovenski Ustavi, da so volitve lastna izbira posameznika, vendar ne smemo pozabiti, da je naša moralna obveznost, da sodelujemo pri izbiri svojih predstavnikov. Če se bomo udeležili s takim procentov, kot smo se na volitvah za plebiscit, bo 25% neke stranke izgledalo drugače in bo o naši usodi odločala volja naroda in ne posamezniki, ki imajo čvrsto v svojih rokah vajeti za vodenje stranke.

Če se tistega, ki je bil na čelu komunistov v bivši državi imenuje diktator, kako naj se imenuje predsednik politične stranke, ki je na njenem čelu 30 let… in to se dogaja v demokratični Republiki Sloveniji.

Slovenija zapušča otroška leta in vstopa v obdobje adolescence. Otroci imajo obveznosti do svojih staršev in starši imajo obveznosti do svojih otrok. Slovenija je socialna država, to pomeni da poskrbi za tiste ljudi, ki so ranljiva skupina, invalide, bolne in za vse tiste kateri se iz nekega razloga ne morejo sami preživljati in prispevati s svojim delom in za vse tiste, ki s svojim delom in ravnanjem prispevajo k njeni blaginji.

Mi državljani Slovenije smo otroci svoje matere, svoje domovine in je naša DOLŽNOST POSKRBETI, DA BODO PRAVI LJUDJE NA ČELU. Prave ljudi bomo izbirali le na volitvah, zato se udeležimo prihodnjih volitev in pokažimo nestabilnim likom, ki v svojih glavah vrtijo nemogoče filme in nas želijo prepričati, da bodo dobili svet s takim načinom vodenja. Naj bo »otroštvo«, prvih 30 let obstoja Slovenije pustilo sledi zavedanj, da če je to bila cena njene osamosvojitve, je ta cena majhna.

Druge članice bivše države so plačale to ceno v človeških življenjih, v medsebojni vojni, zato stopimo skupaj naprej z voditelji, ki jih bomo sami izbrali. Visok procent na volitvah je edini način, da sedaj, ko smo na pragu odraslosti, pokažemo, da smo vredni svoje države. Le tako se bomo poslovili od posameznikov, ki so postali obsedeni od svoje ideje, da je njihov odnos edini pravi in kljub temu, da uničujejo demokratično delovanje družbe še vedno vztrajajo kot glavni protagonisti svojega obstoja.

Ana Malenica alias Ančka pomagačka, astrologinja
27.6.2021