NEKAJ NAPOTKOV KAKO BOMO LAŽJE PREŽIVELI LETO 2021

Zapustili smo leto 2020 z grenkimi spomini na situacije, ki so od nas terjale veliko zdrave pameti, ker smo bili z vseh straneh bombardirani z informacijami, ki so bile tako različne in nam ustvarjale zmedo. Iz tedna v teden smo se spraševali kaj je res, kaj se v resnici dogaja in prihajali v konflikte v svojem okolju z svojimi trditvami, prepričani, da je ravno naše videnje situacije pravo. Mislim, da je v osnovi privilegija biti v središču dogajanja in se ne oglašati ognjevito s svojimi komentarji, za katere ne vemo ali temeljijo na realnih osnovah.

Zaradi dogodkov v preteklem letu, v letošnjem letu nekateri ljudje mirno spijo, kljub temu da so počeli stvari, ki so v nasprotju z moralnimi zakoni in drugi zaradi tega, ker so tudi sami sodelovali pri podobnih dejanjih, imajo nočne more. Kakšne sanje ima pa narod? Če slabe sanje imenujemo »nočne more«, zakaj ne bi imeli pregovor tudi za dobre sanje, ko se zbudimo iz pozitivne domišljije in kljub temu, da se zavedamo, da so bile to samo sanje smo zadovoljni in imamo dober dan. Poslušanjem svojih nezavednih hrepenenj imamo upanje, da bomo v tem letu, tudi sami dobili možnost da prispevamo k skupni blaginji. K tej trditvi me napeljuje povezava Jupitra v znamenju Vodnarja in Neptuna, ki se povežeta v lepem sekstilu ( kotna razdalja med dvema planetoma od 60 stopinj), ki se bo zgodila 7. februarja 2021-

Prejšnji teden smo z upanjem pričakovali začetek leta 2021 in zdaj, ko smo naredili nekaj korakov v novo leto, se lahko ozremo na našo prihodnost, ne da bi kazali težnjo po nostalgiji. Pogosto si želimo, da bi stvari lahko bile “boljše” ali da bi zgodbe, ki zadevajo državo in narod imela drugačen konec.

Namesto da bi se danes ozirali nazaj, poglejmo naprej. Veliko je situacij, ki niso odvisne od trenutne vlade in pomislimo na to, da vsak narod ima vlado kakršno si zasluži. Kako drugačno pa si želite, da bi bilo to prihodnje leto in vsa leta v tej dekadi v katero smo vstopili, to pomeni, obdobje do 2030 leta. Koliko sprememb si resnično želimo ogledati? Zdaj imamo, ko je javno življenje ustavljeno dosti časa, da vse preudarno pogledamo iz vseh zornih kotov in ponovno napišemo staro knjigo pravil, ki urejajo odnose med narodom in državo.

6. januarja Kristijani so praznovali epifanijo – Bogo javljanje, ko so trije kralji razglasili rojstvo Mesije, Jezusa Krista. Če odmislimo religiozni pomen tega, se soočimo z dejstvom, da smo imeli 20. decembra 2020, konjunkcijo Jupitra in Saturna na 0 stopinj Vodnarja. Po človeški navadi se nagibamo težišču, da ignoriramo vse stare nauke in življenjski red, ki so v tesni povezavi Katoliške cerkve in Astrologije, ker tudi sama katoliška cerkev odklanja priznati Astrologijo kot znanost

Znanstvenik iz 17. stoletja Johannes Kepler je verjel, da so modreci sledili Veliki konjunkciji (podobni tisti, ki smo jo imeli 20. decembra 2020 leta) da so prišli do Betlehema. Ali konjunkcija Jupitra in Saturna v Vodnarju, na koncu leta 2020, najavlja prihod novega mesije, ki bo odrešil civilizacijo grehov in trpljenja, ki jo doživlja celotno človeštvo na planetu Zemlja? Vem zagotovo, da se ne bo razkril v letošnjem letu, niti v naslednjih petih letih.

Vplivi Velike konjunkcije se bodo čutili trajno, enako kot se je čutila Velika konjunkcija iz časa, ko so trije magi sledili zvezdam, da so se poklonili rojstvu Jezusa Kristusa.

Prepričana pa sem, da se bo pojavila, časna in odgovorna oseba iz naroda, katera se bo upala spregovoriti ljudstvu, na pravi način. V živem jeziku, jeziku ljubezni, ki ga razumejo vsi, ki imajo poštene namene. Kdo bo v letošnjem letu veliki modrec, ki nam bo razkril čemu bomo sledili v letu 2021? Scenariji, ki jih pišejo kapital in lastniki tega kapitala se ne ujemajo s kozmičnimi scenariji, ki temeljijo na hitrosti gibanja planetov. Verjamem, da so v kreiranju pandemije zagotovo sodelovali tudi astrologi, ki dobro poznajo gibanje planetov in da so združeni z lastniki kapitala skupaj določili obdobje, kdaj je bilo najboljši čas, da so »predstavili« virus.

Razen epifanije od 6.januarja, v januarju 2021 imamo še tri osebne planete, ki so zamenjale znamenje: to so Venera, Merkur in Mars.

Venera prestopi iz znamenja Strelca v Kozoroga, Merkur prestopi iz znamenja Kozoroga v Vodnarja in Mars prestopi iz Ovna v Bika.

Zelo je pomembno pogledati odhod Marsa iz Ovna po šestmesečnem bivanju.. Spodbuja nas k iskanju novih virov; morda pa se ne obremenjujte z razmišljanji, kakšne bodo posledice njihovega premika. Zdi se, da nas življenje pogosto popelje v globino, da bomo znali doseči višino uspeha. Res je, da imajo vsi oblaki srebrne obloge. Lahko računamo, da bodo zasijali, tako kot smo lahko odvisni od trenutka, preden se pojavijo, ko mislimo, da nam je uspelo najti edini oblak brez njega.

Ljudje bi morali verjeti, da odgovorne osebe, ki so na čelu držav imajo odgovore na življenjska vprašanja. Toda po mojih izkušnjah je bolj značilna lastnost tistih, da so nagnjeni k spraševanju o vsakem odgovoru, ki ga kdaj koli predlaga! Ne želijo imeti le odgovorov, želijo imeti samo najboljše! »Epifanija«, ki smo jo imeli včeraj je kozmična svetloba, ki nedostopno kozmično luč posije v zemeljsko resničnost, tako da jo lahko naše človeško oko vidi. Zazvenijo trobente–in v naših ušesih zazveni zvok kozmične besede, ki naš kliče na duhovno spremembo.

Vsi ti osebni planeti, ki sem jih naštela, ki so spremenili svojo smer, imajo svoj pomen, ko govorimo o temi zdravja in borbi proti Corona virusu. Neptun, ki vlada znamenju Ribi nam je nataknil na obraz maske. Ves svet je pod maskam in strah od nevidnega sovražnika je še naprej prisoten . Tekom leta 2021 se bomo uspešno soočali z Covidom 19 in zdravstvena stroka bo imela glavno besedo. Leta 2022 ko bo Jupiter prestopil iz znamenja Vodnarja v znamenje Ribi bo naredil konjunkcijo z Neptunom, aprila 2022 bomo imeli finančni obračun in bomo vedeli, kje smo.

Prestop Marsa iz vladajočega Ovna v Bika je zaznamoval tudi odhod ameriškega predsednika Trumpa iz Bele hiše in predstavlja veliko sramoto za ameriški narod. Dejstva so znana, volitve so bile demokratične in največ kar se lahko pričakuje od Marsa, ki je 6..januarja prestopil v znamenje Bika, so ulični nemiri. Mars v znamenju Ovna je zelo agresiven in podpira akcijo na vseh področjih, bodisi gre za rast ali agresijo in to se je začelo 28.junija 2020 in je trajalo vse do 6. januarja 2021.. Takrat, ko je retrograden, to se dogaja na vsake dve leti ( naslednjič bo retrogradni leta 2022) izgublja na svoji moči in prispeva k upadanju optimizma in odsotnost zdrave pameti. Mars v znamenju Bika je v svojem izgonu in 20.januarja, na dan inavguracije predsednika Amerike bo naredil kvadrat z Jupitrom, ki v negativnem smislu predstavlja pretiravanje. Razen tega bo Uran izstopil iz retrogradnosti, 14. januarja. Zato bo januar problematičen na mnogih področjih, ko govorimo o Sloveniji, Ameriki in Hrvaški. Združeni Mars v Biku in Uran v Biku so lahko zelo eksplozivni in zaradi jeze in frustracij zaradi neuresničenih pričakovanj lahko povzročijo socialne nemire in povezovanje z nezakonitimi dejavnostmi. Kljub temu, da je Bik pasivno znamenje, v združitvi Marsa in Urana, to pomeni dolivanje olja na ogenj.

Slišim po radiu novice, da bo v Sloveniji vložena konstruktivna nezaupnica obstoječi vladi in se bojim odziva obstoječe vlade. Ali lahko umirjeni Bik ustavi eksplozijo konjunkcije Marsa in Urana bomo še videli. Karkoli se bo zgodilo vedite, da je dinamika planetov zelo močna v obdobju od 14. do 28. januarja.

17. februarja nastopi še prvi od treh letošnjih aspektov, neharmoničnih kvadratov Saturna in Urana. Kvadrat je aspekt med dvema planetoma, ki sta oddaljeni 90 stopinj ena od druge.

Ta neharmonični aspekt se bo zgodil, še 3 x v letu 2021:

17. februarja

14. junija

24. decembra

To bo zadnja četrtina faze, najbolj pomembne planetarne kombinacije velikega 45 letnega sinodalnega ciklusa Saturna in Urana in se priporoča, uporaba zdrave pameti, ne pa eksplozivnega obravnavanja situacij, ker se ne bo uresničilo nič od tega kar je bilo načrtovano.

2021 leto je leto kontrastov in se nič od tistega kar mislimo da se bo zgodilo, ne bo uresničilo na področju politike, ekonomije, financ, izobraževanja in zdravljenja na nivoju Slovenije in svetovnem trgu. Poznate rek, ki pravi, da človek obrača, bog pa obrne. Le redki bodo izpolnili pričakovanja. Namesto tega se bodo vrstili dogodki in odločitve, ki jih nihče ne pričakuje. Saturn predstavlja načrte, plane, strukture, tradicijo in etiko. Predstavlja pravila, zakone in meje, ki obstajajo na družbenem in političnem področju. Uran je upornik, disident, revolucionar, ki preizkuša in celo prebija vse meje in krši omejitve. Saturn je naša zgodovina, Uran pa naša prihodnost. Padajoči kvadrat je konflikt dinamike, ki velja za vsakega od njih. To je čas navdušenja in (ali) kaosa, odvisno od tega, kako nekdo na to gleda. To je lahko nevarno, lahko pa je vznemirljivo tudi za tiste, ki so iznajdljivi in se ne bojijo razmišljati izven okvirjev. Vendar pa je lahko tudi zelo tvegano, če v določenem času ne ukrepate tako kot se to pričakuje.

Sedaj, ko smo vstopili v ta zgodovinski trenutek ostanimo mirni in preudarni, bodimo ponižni in hvaležni za vse kar imamo.

Nikomur se sodelovanje ali soobstajanje ne zdi posebej enostavno. Z najboljšimi nameni se pojavijo situacije, ki preizkušajo našo odločnost. Včasih se začnejo obrambni mehanizmi prebujati, ne da bi bilo potrebno karkoli za to narediti. Preden se tega zavedamo, smo ustvarili samozaščitne ovire, ki preprečujejo, da bi uresničili svoj odnos. Pa vendar nihče ni otok. In čeprav je neodvisnost pomemben vidik vaše osebnosti, je potrebno timsko delo, da se počutite resnično povezane. Leta 2021 lahko spremenite nerealna pričakovanja o srčnih željah in materialnih potrebah, če ste v prejšnjem letu dobro pogledali v svoje ogledalo resnice.

Odnosi so zapleteni; bolj ko razmišljamo o njih, bolj zapleteni so. In čustvena minska polja so za vsakogar izziv za navigacijo, ne da bi se poškodovali. Ste se zagotovo z vsemi svojimi izkušnjami naučili tehnik, da bi lahko dobro izbirali in našli pametno pot skozi? Ni vam treba več usmerjati svojega okretnega uma v to, da poskušate ugotoviti, kaj storiti, da bi pritegnili pozornost, ki si jo želite. Kar se bo razpletlo, se bo odvilo samo od sebe. 2021 je leto, ko ljubezen v vaše življenje pride lažje, kot si upate predstavljati. Seveda ne bo popolno … nič ni. Vendar so vaše možnosti za uspeh odvisne od tega, koliko ste sposobni spremeniti sebe.

Ana Malenica, astrologinja