OPOMIN ZA NEŽNO REVOLUCIJO!

OPOMIN ZA NEŽNO REVOLUCIJO!

Približujemo se koncu leta, ki je bilo drugačno kot prejšnja leta, in nihče na tem planetu ne bo pozabil, kaj vse se nam je dogajalo leta 2020. Dogodki niso naznanili le začetka novega desetletja, temveč so zaznamovali naša življenja globlje, kot smo to v sedanjem trenutku sposobni dojeti. Obstaja razlika med spominjanjem na izzive in učenjem iz njih. Imeli smo možnost, da duhovno rastemo, vendar pretekle izkušnje očitno niso prinesle pravega učinka. Nasprotno, bolj kot kadarkoli prej v zgodovini posameznih evropskih narodov in narodov na ostalih celinah na planetu Zemlja sta se pokazali šibkost človeške rase in odsotnost dobre volje, da prostovoljno stopimo korak naprej v naši duhovni rasti.

Tako smo prišli do konca leta, ki nam je nastavilo ogledalo resnice. Čeprav je nemogoče ne ozreti se nazaj in obžalovati vseh dejanj, ki so bila storjena iz nevednosti, bi bilo dobro izraziti tudi obžalovanje, da smo storili marsikaj, kar ni bilo v redu. Človeštvo se soočilo z epidemijo virusa. Ne glede na to, da krožijo razne teorije zarote, bi morali uporabiti svojo lastno zdravo pamet in verjeti, da bo človeštvo sposobno premagati vse ovire le, če bomo imeli upanje vase in v ljudi, ki nas vodijo. Še vedno imamo prihodnost in dobro bi bilo, da bi razmislili o svojem lastnem obnašanju. Ali se je vredno boriti za naš skupni dom, za planet Zemlja?

Lahko pišemo in kritiziramo vse in vsakogar, saj je naš jezik v mokrem in se največkrat vrti kot ventilator, ne da bi ob tem pomisliti, da smo ravno mi ljudje tisti, ki smo izbirali naše vodje in politike in da smo tudi mi odgovorni za njihovo delo.

Dočakali smo mirno božično praznovanje in čeprav je bilo druženje omejeno, smo ga praznovali na svojih domovih. Ali to ni zadosten razlog za veselje? V trenutku, ko pišem ta prispevek, se je stresla Ljubljana in moja prva misel je bila, ali so ljudje, ki živijo v epicentru potresa, ostali brez svojih domov.

V zadnjem času je občutek pritiska skoraj neizprosen in sprašujem se, kaj je potrebno doživeti, da pridemo k pameti in česa nas lahko življenje še nauči?

Jutri, 30. decembra, bomo imeli Polno luno, Ščip v znamenju Raka (družina, dom, narod).

Polna luna nam omogoča, da lahko spoznamo, da je narava močnejša od nas in da lahko v sekundi spremeni naš status. Bodimo veseli, da imamo streho nad glavo in da nismo med tistimi, ki je nimajo. Odprimo svoja srca, ker so srca tista, v katera ne sodi nobeno drugo čustvo razen ljubezen in sočutje do sočloveka.

Na kateri točki se sprašujemo, ali ravnamo pravilno in pravično do sočloveka? Ali obstaja formalno pravilo, ki se ga tudi v teh čudnih časih držimo, da se izognemo napakam? Ali se lahko česa naučimo na subtilen način in opazimo, da se dogodki v zadnjih dneh združujejo in nas opozarjajo, da je ogledalo resnice še vedno nastavljeno pred našim obrazom?

Mogoče nam bo Polna luna v znamenju Raka povedala kaj o spremembah, ki se morajo zgoditi v našem življenju. Vprašanje, ki je zaskrbljujoče za vse tiste, ki ne želijo videti nujnih sprememb ter jih zamujajo in ki je obetavno za vse nas, ki smo se dobro pogledali v svojem lastnem ogledalu resnice.