RAZMIŠLJANA O BOŽIČU

BOŽIČNI IZZIVI

Božič prihaja in nam sporoča, da je čas darovanja na prvem mestu. Težko je darovati v obdobju gospodarske negotovosti, ko bi mnogi od nas želeli biti tako radodarni, kot bi si želeli, pa ne morejo.

Obstaja razlika med našo finančno zmogljivostjo in dobrohotnostjo duha. Mnogi ljudje, ki imajo kovčke zlata imajo svinčeno srce; in mnogi ljudje, ki imajo zlato srce na svojih bančnih računih nimajo nič in delijo darila, ki jim prinaša življenje. Velika konjunkcija Jupitra in Saturna, ki smo jo imeli pred nekaj dnevi, nas spodbuja, da v prazničnem obdobju na navdihujoč način ustvarjalno pokažemo, koliko je človeka v nama.

Tudi v teh nenavadnih časih je težko uiti prazničnim pesmim in alkimiji duha. Božič je naša klasika, ki jo tako dobro poznamo in ni enostavno spregledati vprašanje, ki ga postavljamo sebi, ali je Jezus zastonj umrl. Toda samo hiter pogled na preteklost in sedanjost, nas opominja, da je še vedno toliko teme v nama in da moramo zelo pazljivo stopati v prihodnost na naši poti razvoja, da ne bomo zdrsnili v prepad.

Tisti, ki upravljajo naš svet nosijo razna oblačila in jih menjavajo v skladu s svojimi potrebami in željami. Želim si, da bi si oni nocoj oblekli ogrinjalo Božička, ali si nadeli masko Rudolfa, ki svojim rdečim noskom sveti in razsvetljuje pot skozi meglo kapitala.

Sanjam, da bodo tisti, ki nam določajo kako bomo živeli, z eno samo potezo svojega peresa ali klika na računalniku opravili dejanje obdarovanja in pokazali svetu, da je še vedno kaj človeka v njih.

Očitno so to le moje in vaše želje in se ne bo zgodilo in zato da bi se morali spraševati, ali bo Božiček letos nosil masko in ali bo prispel z veliko zamudo, ker je polovica od devet njegovih jelenov ostala doma v karanteni. Da upamo, da nam bo Božiček prinesel obljubljeno cepivo in da ga bo dosti za vse. Kvadrat, ki ga ustvarita Mars v Ovnu in Pluton v Kozorogu mi pravi, da letošnji Božič ne bo potekal brez težav, vendar je moje upanje v pravičnost Kozmosa veliko in vsem ljudem daje pogum, da se soočimo z neznanim in obenem nam daje moč, da naredimo vse kar je prav.

Jupiter in Saturn sta v zadnjih 20 letih nenehno srečavala in učinke njihove povezanosti bomo čutili skozi božične in novoletne praznike v letošnjem, 2020 letu in nas bodo spremljali tudi tekom prihodnega leta 2021.

Čeprav je letos vse drugače, smo še vedno enaki ljudje in bomo sedeli za bogato obloženo mizo v pomanjkljivem številu in si pričarali vzdušje Božiča Po vsem svetu se majhni otroci veselijo obiska Božička, odrasli pa se pripravljajo, da bodo prevzeli svojo vlogo da vedo kaj delajo in da vedo zakaj imajo zdravo pamet. Ti dnevi nam lahko povedo nekaj čudovitega o naši sposobnosti, če se odločimo, da prikličemo duha in poiščemo moč svetlobe v sebi.

Danes, ko se pripravljamo na prihod Božiča, pustite na strani skrbi in bodite blagoslovljeni z upanjem, da ste sposobni doseči več, kot si mislite, da lahko storite. Vse v življenju se zgodi z razlogom, mar ne?

Verjeti morate v svojo sposobnost, da počistimo nered in razrešimo težave ki se nam pojavljajo danes in nas bodo spremljale tudi jutri. Dokler imate to vero, se bo vedno izkazalo, da je vsak pomanjkljivost ali težava lahko premagana.

Zdi se, da si ne moremo pomagati, da se ne bi spomnili preteklosti in se spominjali idiličnih božičev, kot smo jih nekoč imeli. Vsi smo podzavestno oblikovali popolne različice, kako bi moralo biti, in kljub trenutnim omejitvam imamo velika pričakovanja. Čeprav duh božiča ni v naši DNK, je to pomemben del naše kulture in zanesljiva osnova, k kreiranju življenja in prihodnosti naše skupne domovine Zemlja.

S željami, da vam bo blagoslovljen Božič se poslavljam in v upanju, da se naslednjič bomo srečali na drugi strani konjunkcije Jupitra in Saturna v letu 2020. Zapustili smo njihovo bivanje v Kozorogu (preteklost) in stopili o v Vodnarja (prihodnost). To, naj bo je začetek nove kozmične nove dobe.