RAZMIŠLJANJA, KAKO SONČNI MRK V STRELCU 14. 12. 2020 VPLIVA NA ČLOVEKA

V KAKŠNI POVEZAVI JE SONČNI MRK Z NATALNO KARTO SLOVENIJE IN AMERIKE?

Veliko astroloških aspektov, ki se dogajajo v decembru, je povezanih s sončnim mrkom v znamenja Strelca. Strelec je znan tudi po pretiravanju in če upoštevamo, da je konjunkcija Sonca in Lune v Strelcu povezana preko kvadrata Neptuna v Ribah, bomo lažje razumeli tudi pomen sončnega mrka, ki se bo zgodil na dan 14. 12. 2020 ob 17. uri in 15 minut.

Udeležba Neptuna, ki so ga vsi narodi sveta v času korona virusa imeli priložnost doživeti preko njegovih negativnih lastnosti, pri tem sončnem mrku ne najavlja nič dobrega. Ko je v svojem vladarstvu, v znamenju Ribi zagotovo ne ponuja svoje pozitivne lastnosti božanske inspiracije, temveč spletke, laži, manipulacije in kraje. Zato ni niti v Sloveniji niti v ostalih državah v Evropi ali svetu pričakovati, da bo kmalu prišlo do duhovne revolucije, ki je bila najavljena s prihodom Urana v Ovnu leta 2010.

Če najprej vzamemo pod drobnogled Ameriko, moramo misliti na to, da se na dan sončnega mrka v Strelcu, sestane izborno telo, ki naj bi formalno potrdilo zmagovalca Joe Bidena na letošnjih volitvah v Ameriki. Nevarnost je, da se običajno rutinski postopek, v katerem se potrdi volja volivcev v njihovih državah, spremeni v bizarno dejanje, ker še vedno veljavni predsednik Trump ne prizna svojega poraza.

Predsednik Trump in njegovi privrženci trdijo, da je pri volitvah prišlo do največje prevare v zgodovini Združenih držav in da je on pravi in edini zmagovalec letošnjih volitev. Tudi to bi bilo možno, saj je Neptun odgovoren tudi za goljufije in prevare, če ne bi Vrhovno sodišče ugotovila, da tokrat to ni bilo tako. Obnašanje predsednika Trumpa povzroča negotovost in dvome, ki zagotovo ne prispevajo k blaginji ameriškega ljudstva.

Politika v Ameriki

Sončni mrk v Strelcu pade na predsednikovo Luno in nam obljublja njegov izjemno čustven odziv na odločitev elektorjev. Donald Trump je bil rojen 14. 6. 1946 ob 10:53 v New Yorku. V najblažji obliki bo teatralno potočil take debele solze in Američani bodo imeli občutek, da so se Niagarski slapovi prelili po vseh ameriških državah, ker se je Trumpu zgodila krivica. Luna v Strelcu, kot jo ima v svoji natalni karti Trump, ne joče v tišini, z glavo pod blazino, temveč išče številno publiko na svetovnem odru, ko se poslavlja od sedanje rezidence.

Sončni mrk oblikuje še T-kvadrat z natalnim kvadratom Donalda Trumpa med Marsom in Neptunom. T- kvadrat predstavlja v astrologiji izjemno težko kombinacijo aspektov, ki zahtevajo premagovanje številnih ovir in obenem nakazujejo možnost prebujanja pogonske energije, da se te ovire premagajo.

Ne bi želela biti črnogleda z mojimi pomisleki, da se vsakega človeka lahko »kupi« in tako tudi elektorje. Upam, da se ne bodo aktivirale sile vojske ali policije, ker je Trumpov Mars (vojska) sposoben vseh neumnosti. Neptun prinaša veliko obtožb in trditev in elektorji bodo pod močnim pritiskom, saj Neptun v tem primeru predstavlja bolj insinuacijo kot pa preverjeno resnico. Kljub temu lahko izzove močne Marsove čustvene reakcije, ker je v naravi Mars reva. On prvi začenja vojno in ko se bitka začne, zbeži.

Upajmo, da bo na dan sončnega mrka, 14. 12., Mars »obtičal« v svojem taboru, kjer bo počakal na konec bitke.

Sončni mrk v Strelcu ima velik pomen v življenju vseh ljudi, ki živijo na planetu Zemlja, tako pri posameznikih kot pri vseh nacijah in državah. Te spremembe so začele delovati 120 dni pred mrkom in bodo delovale v prihodnosti v času od 18 mesecev do 2 let. Dobro poglejte, kaj se vam je dogajalo v tem času pred sončnim mrkom, kaj ste počeli, o čem ste razmišljali in do kakšnih zaključkov ste prišli pri iskanju rešitev za svoje lastno življenje.

Ameriški državni sekretar Mike Pompei (30. 12. 1963, Orange county, Californija) je bil na kratkem obisku v Sloveniji 14. 8. 2020, kjer se srečal s slovenskim zunanjim ministrom Logarjem. Pompei ima Luno v znamenju Raka na 6. stopinji in Slovenija ima Sonce v Raku na 3. stopinji.

Samo Vesolje ve, kaj je bila tema pogovorov med dvema tako kompatibilnima osebama, kot sta Pompei in slovenski zunanji minister.

Zanimivo je, da velika Amerika pričakuje pomoč od male Slovenije. Ali ni Donald Trump poročen z Slovenko Melanio? Ali se ni naš premier odkrito in javno postavil na stran predsednika Trumpa in njegovih trditev, da je on zmagovalec letošnjih volitev.

Še ena zanimivost je v horoskopu Anžeta Logarja (15. 5. 1976). Ima konjunkcijo Lune (9. stopinja Strelca) in Neptuna, (13. stopinja Strelca) in sončni mrk na dan 14. 12. 2020 se dogaja na 23. stopinji Strelca.

Vesolje ima čuden smisel za humor. Uporabite svojo domišljijo in razvozlajte to križanko.

Moramo biti previdni in dovzetni za še en dogodek, ki se bo zgodil en teden kasneje. 21. decembra se začenja sinodični ciklus (časovno obdobje od ene polne lune do druge polne lune se imenuje sinodični cikel.) Takrat bo konjunkcijo Jupiter in Saturn spremljal tudi kvadrat med Marsom in Plutonom. Serije treh kontaktov Marsa in Plutona v letošnjem letu so pokazale mnoga nenadna dogajanja in izzvale paniko med ljudmi zaradi COVID-19. To se je dogajalo 22. marca, 13. avgusta in 9. oktobra, ko so tisti, ki niso odgovorni za nastajanje pandemije, a so prevzeli odgovornost, da pomagajo ljudstvu, dojeli, da obstaja še dodatna nevarnost, če smo nepremišljeni in se ne držimo protokolov.

Trenutno smo vsi polni panike in strahov glede preživetja, zato se zavedajmo pomena kolektivne zavesti. Ljubimo svoj lastni dom, ljubimo naš lepi planet Zemljo in se spomnimo treh besed, ki so v sedanjem času zelo zaželene: ponižnost, hvaležnost in skromnost.

Do tistega, kar težko dosegamo, moramo biti ponižni.

Do tistega, kar lahko dosegamo, moramo biti hvaležni.

Do tistega, po čemer hrepenimo, moramo čutiti skromnost.

Ana Malenica, astrologinja