Novi pristopi za tolmačenje natalne karte

Nemogoče je narediti oris zgodovinskega razvoja človeka, ne da bi se istočasno dotaknili razvoja Astrologije in Astronomije, saj je človek narejen iz istega testa, kot je narejeno Vesolje. Vsa astronomska telesa so sestavljena iz Sonca in množice drugih teles, ki krožijo okoli Sonca in so naši naravni brati in sestre. Kljub temu si ne vzamemo čas, da bi jih spoznali. Zakaj smo sposobni priznati doktrine družboslovnih znanosti psihologije in antropologije, Astrologijo pa odrivamo na rob in jo uvrščamo v skupino vedeževanja, ki se ga poslužujemo, če pokličemo komercialno linijo 090? Zakaj? Zato, ker se tudi sami Astrologi neodgovorno postavljamo do Astrologije.

Biti Astrolog pomeni, biti DOBER Astrolog. To je oseba, ki je prinesla z seboj v svojih genih ta sveti talent za Astrologijo, enako kot se prinese talent za glasbo ali slikarstvo. Če ni tega talenta, Astrolog postane le obrtnik svojega poklica. Preko izobraževalnih ustanov se ti talenti razvijajo, nadgrajujejo, izpolnjujejo in preko nenehnega učenja, na svojem lastnem horoskopu se pridobljena znanja delijo z ljudmi iz iste stroke in z vsemi ostalimi ljudmi, ki pokažejo zanimanje za Astrologijo.

Novi pristopi

Zvezda Sonce je center našega Sončnega sistema in okoli njega krožijo planeti, izmed kateri je tretji planet Zemlja. Obhodni čas njihovega tira imenujemo galaktično leto. Če naše Osončje leži v spiralni galaksiji imenovani Rimska steza, potem tudi naš planet ima vse lastnosti te spiralne galaksije, enako kot jo imajo vsi ostali planeti v galaksiji. To pomeni, da vsi sesalci, živali in ljudje imamo svojo spiralo, svojo Karmo in da se z vsakim novim rojstvom vračamo na točko, kjer smo v svojem zadnjem prehodu zapustili svoje življenje. Vsaki novi povratek na Zemljo se zgodi z namenom, da se več naučimo o sebi, da nadgradimo naše učenje z novimi znanji in da se povzdignemo na višjo raven duhovnega življenja.

Planet Zemlja, je edini naseljen planet v našem osončju z govorečimi bitji, s človekom. Postavljena je med planetoma Venero in Marsom, ki v svoji simboliki predstavljata žensko in moškega. Zato je najvažnejša naloga Zemljinih prebivalcev, da se ukvarjajo z medsebojnimi odnosi. Duša človeka se vedno vrača na Zemljo, da izpolni svojo Karmo, tako kot je to regulirano z kozmičnimi zakoni. Ne glede na to, ali smo v nekem od kroženj naše Duše imeli dobre ali slabe odnose, dokler ne izpolnimo naše Karme, se vračamo na Zemljo in te lekcije se učimo preko odnosov in ljubezni. Pri teh nalogah je naš edini spremljevalec naša usoda, senca, ki jo ne vidimo, ter jo nosimo v nevidnem nahrbtniku in jo čutimo v vsaki celici našega telesa. Ne prihajamo na Zemljo, da se zabavamo, temveč, da se učimo. Tega bi se morali zavedati enako kot bi se morali zavedati, da smo smrtni, da ničesar kar smo materialno ustvarili, v času svojega življenja ne odnesemo z seboj, ko zapuščamo planet Zemlja.

O tem nas uči planet Saturn, naš veliki učitelj. Imenujemo ga učitelj-mučitelj, ker nas počasi uči tekom 30-letnega krožnega gibanja skozi našo natalno karto, skozi 12 hiš našega horoskopa. V zadnjem semestru svojega kroženja se ustavi v znamenju Kozoroga in takrat brez, da bi izgovoril eno samo besedo, preko dejanj preverja kaj smo se naučili.

Vsak planet iz naše natalne karte, vlada nekaterem znamenju in to je vredno, si zapomniti: Nekateri planeti vladajo dvema znamenjema hkrati (Mars, Venera) oziroma dva planeta skupaj vladata nekemu znamenju (Jupiter, Saturn).

  • Mars vlada Ovnu in Škorpijonu
  • Venera vlada Biku in Tehtnici
  • Merkur Vlada Dvojčku in Devici
  • Luna Vlada znamenju Raka
  • Sonce vlada znamenju Leva
  • Pluton in Mars vladata znamenju Škorpijonu
  • Jupiter vlada znamenju Strelca in znamenju Ribi
  • Saturn vlada znamenju Kozoroga
  • Uran in Saturn vladata znamenju Vodnarja
  • Neptun in Neptun vladata znamenju Ribi

Ni naključje, da je Saturn (planet učenja) egzaltiran v znamenju Tehtnice, saj znamenje Tehtnica govori o medsebojnih odnosih na planetu Zemlja. Naši partnerji so naša usoda, tako nam sporoča znamenje Tehtnice in preko odnosa rastemo in se razvijamo v času, ko naša Duša prebiva na Zemlji.

Vsako človeško bitje, ki se rodi na Zemlji živi svojo natalno karto. Ne obstaja kopija nekega horoskopa in je zato vsak horoskop unikat. Vsak Astrolog ima svoje videnje natalne karte klienta, vendar to ne pomeni, da ima Astrolog vedno prav. Kako Astrolog raztolmači oziroma kakšen scenarij napiše astrolog za posameznega klienta je odvisno od inteligence, izobrazbe, logičnega povezovanja in razmišljanja, izkušenj in talenta samega Astrologa. Dober astrolog mora prvo sam dobro preučiti natalno karto, da lahko kvalitetno in natančno pristopi razlagi odtisa makrokozmosa. Za Astrologa mora biti velika čast, da je dobil v roke rojstni datum klienta, ker razen finančne koristi, mora čutiti v svoji Duši hvaležnost, da je dobil priložnost, da mu je klient zaupal svoj datum rojstva.

Jaz osebno kljub svojim petdeset letnim izkušnjam, še vedno porabim nekaj ur časa, da se natančno seznanim z vsemi možnostmi, ki jih lahko potegnem iz natalne karte. Zadnjih pet let, odkar sem doživela možgansko kap in odkar se srečujem in konzultiram s svojimi Angeli varuhi, obvezno delam ob svetlobi himalajskih lučk in prižganih svečah. Izogibam se, da bi delovala kot neka višja sila in strogo se držim nazaj od vloge guruja, ker menim, da je naloga Astrologa biti opazovalec in je njegovo tolmačenje le eden od pogledov na natalno karto posameznika. Kozmos in sam človek, so poklicani, da odkrijejo absolutno resnico o njem samem.

Ko sem prejšnji teden imela online predavanje preko ZOOM-a, za študente Academije Voce Divina, sem prisotne poklicala, da se naučijo opazovati svojo lastno Luno, tako da vsak dan pogledajo na portalu Lunin koledar. Da nekaj mesecev beležijo, kako Luna vpliva na njihovo življenje in kako se odziva v kroženju skozi njihovo natalno karto. Vzporedno z Luno, ki se giblje skozi dvanajst horoskopskih znamenj razkrijejo osebi marsikaj o njemu, kar prej ni vedel. Luna predstavlja našo Dušo, svetlobo iz katere je prišla in v katero se vrača. Tako kot se hitro premika Luna se tudi človek vozi v svoji zavesti, po planotah neskončnega Vesolja, v svoji galaksiji preko lastnih vibracij, ki nas povezujejo z ostalimi kozmičnimi delci okoli nas. Zato je vsak človek sam sebi najboljši Astrolog in mi profesionalni Astrologi smo samo MENTORJI; ki klientu pokažemo pravo smer in ga spremljamo na poti učenja v odkrivanju lastnega mikrokozmosa. Človek sam živi svoje življenje in on sam, sebe najbolj pozna, ne Astrolog.

V teh težkih časih, o katerih še vedno ne govorim, ker se že preveč govori in v skladu z dejstvom, da se ne soočamo z arhetipom straha, ki ga človek nosi v sebi, svoje stiske rešujem sama. Prižigam sveče, pogovarjam se z Angeli in ko začutim, da sem na robu zmogljivosti se umaknem v tišino. Prijateljica, ki ji moje besede pomagajo, ko je v stiski mi je predlagala, da tudi jaz njo pokličem, ko bom v stiski. Odgovorila sem ji:

»Nikoli nisem v duševni stiski, ker me je Saturn naučil preko bolezni, kako naj se pogovarjam s svojo Dušo, ker sem se naučila jezik Ljubezni. Enostavno povem o svojem Angelu, da me podpre v mojih realnih naporih in da ne želim več, kot mi je namenjeno.«

Predlagam vam, da poskusite tudi vi priti v takšno stanje, brez da bi zbolelo vaše fizično telo. Svetuj vam kratko mantro:

»Zadovoljen s tistim kar imam, ker jem zdravo hrano in pijem zdravo vodo, ker vdihavam čist zrak in ker ne čutim straha od dogodkov v katere sem potisnjen/a.«

V letu 2021 sta in Saturn in Jupiter v znamenju Vodnarja in največ tistega, kar so si zamislili nekateri, se bo zgodilo drugače, kot so si zamislili. Vesolje skrbi za svoje planete in nas prosi, da tudi mi poskrbimo za svoj planet, Zemljo.

V vaših horoskopih se Zemlja nahaja v opoziciji vašega Sonca. Primer: če imate Sonce na 9. stopinji Dvojčka, je Zemlja na 9. stopinji Strelca.

Zemlja je edina možnost preživetja za vsakega od nas. Iz Kozmosa prihajajo kozmični zakoni, ki so edini, ki povezujejo človeka in njegov notranji jaz s stvarnikom.

Ana Malenica,

26.1.2021