VENERA IN MARS – ČUDOVITA ŽENSKA IN ENKRATEN MOŠKI

Čeprav smo vsi ustvarjeni kot ljudje, moški in ženske nismo enaki. Vsi se zavedamo razlik v spolu in naših psiholoških lastnosti, ki nas ločujejo; obstajajo veliko globlje razlike med žensko in moškim, zaradi katerih se popolnoma različno odzivajo na življenjske ritme. Biti ženska je nekaj čudovitega; biti moški je nekaj enkratnega. Če ženska govori o karakterju moškega, nikoli ne more izraziti tistega, kar je resnično enkratno v moškem, ali če moški govori ženski, nikdar ne more izraziti tisto, kar je magično v ženski. Ženska nikdar ne more biti v glavi moškega, tako kot moški nikdar ne more vstopiti v glavo ženske. Ko ženske govorijo o tem, kako moški doživljajo ženske, ali če govorijo moški, kako ženska doživlja moške, je to zelo delikatna in občutljiva tema, enako kot da nekomu, ki je doživel v živo grozote vojne, pripoveduje nekdo, ki je vojna dogajanja gledal le na televiziji. Enako je, če ženski, ki je rodila nekaj otrok, razlaga in svetuje o porodu moški ali ženska, ki nikdar ni rodila otroka.

Pri razlagi, kaj pomeni biti moški ali ženska, so astrologi zagotovo poklicani povedati svoje mnenje, saj poznajo dobro simboliko Venere, ki v astrologiji predstavlja žensko entiteto in Marsa, ki predstavlja moško entiteto. Ko omenjam astrologa, pričakujem, da astrolog razen dobrega poznavanja področja astrologije in astronomije obvlada še druga znanja, kot so psihologija, sociologija, anatomija in fiziologija telesa in zgodovina.

Astrolog mora imeti širok diapazon strokovnega in splošnega znanja in dosti prevoženih kilometrov, da je lahko suveren pri svojem delu. Koriščenje naravnega horoskopa je osnova, s katero se astrolog vedno analogno povezuje, ko tolmači natalno karto katerekoli osebe.

Če si vzamemo čas, da spoznamo svoj notranji jaz in če imamo ob sebi dobrega astrologa, lahko dobimo popoln vpogled v našo lastno energetsko polje. Lahko izvemo za zelo dragocene podrobnosti, ki se skrivajo v nas in se pravočasno odzovemo na izzive in priložnosti, ki nas čakajo v življenju. Iskanje ustreznega partnerstva je eno od najbolj pomembnih področjih, saj se rodimo sami, umiramo sami in vmesni del življenja preživimo v skupnosti z nekom.

V iskanju pravega partnerstva se pojavljajo večne dileme, kaj je tisto, kar je odločilno pri izbiri sanjskega partnerja. Ali pri tem odigra glavno vlogo libido Venere in Marsa ali ljubezen in ta dilema je prisotna toliko časa, dokler ne pride prava Venera v življenje moškega ali pravi Mars v življenje ženske. Partnerske veze, ki nikoli ne doživijo bolečega preizkusa, ne obstajajo oziroma obstajajo le v ljubezenskih romanih. Prava in resnična ljubezen je tista, ki prepozna vrednote in notranjo lepoto Venere in Marsa in z energetsko podporo zmore premagati vse različnosti, ki obstajata med Venero in Marsom na zemeljski ravni.

Dober karmični pokazatelj je, če je v horoskopu ženske, planet Venera v opoziciji Marsa, ki predstavlja moškega. Ko je ženska nasproti moškega, eksplodira energija ljubezni, ki je kot magično lepilo, ki jih povezuje in drži skupaj te dve entiteti. Ta magična energija ne more obstati brez združitve karme, ljubezni in libida. To so bazni parametri, ki se kasneje v času nadgrajujejo še z drugimi spremljajočimi faktorji, ki jih prinaša življenje.

Idealno je če se prvo srečanje moškega in ženske zgodi spontano pod vplivom energije Lune v mlaju (prazne lune). Vsak mlaj je pomemben za človeka, ker vpliva na njegovo kreativnost in mu hkrati razvija željo, da začne nekaj novega. Vsa zodiakalna znamenja so nastala iz združevanja njihovih staršev, tj. Sonca in Lune. Vsak mesec se Sonce in Luna združita v drugem zodiakalnem znamenju. Obstajajo trije mlaji v letu, ki so bolj pomembni od ostalih. To so mlaj v znamenju Ovna, Leva in Strelca in vsi poudarjajo razvoj človekove osebnosti. Osvetlijo mu tiste kotičke duše, kjer se skriva modrost, ki jo z rojstvom prinašamo s seboj in je nujna za našo duhovno in fizično ravnotežje.

Ko je Sonce v ognjenih znamenjih Ovna, Leva in Strelca, njegova energija deluje zelo močno in nam ponuja dodatno moč pri urejanju partnerskih odnosov. Ti odnosi so mišljeni kot povezava znamenja Ovna in Tehtnice oziroma njihovih vladarjev, Marsa in Venere, ki predstavljajo žensko in moškega. V času, ko se na nebu pojavi mlaj, na Zemljo pošilja ljudem tako močno energijo, ki dobesedno »zažiga« vse, kar je negativnega v odnosu moškega in ženske in ga osvobaja vsega, kar škoduje njihovem partnerskem odnosu.

Za partnerske odnose je zelo pomembno, da v času mlaja v ognjenih znamenjih oba partnerja naredita načrte in postavita cilje za skupno delovanje v življenje. Pri tem mislim na model, ki ga imata oba partnerja Venera in Mars v glavi, ko se začenja njun odnos. Na začetku skupnega življenja sta oba partnerja prepričana, da bosta ostala za večno skupaj. Ali je to zapisano tudi v kozmičnem scenariju, je druga plat medalje in prihodnost je tista, ki nam pokaže, ali ta par res ostane skupaj za večno, ali se pa razide v nekem določenem času.

Ko se srečata Venera in Mars, ženska in moški, najprej vzplamti libido, spregovori karma in po tem kozmična inteligenca pošlje paru še drugo lepilo, ki jih še dodatno poveže, kar je zanositev in rojstvo otroka.

Ljubezen je močnejša od vsega, kar obstaja v Vesolju in če ženska in moški ustvarita otroka, se ustvarijo pogoji, da se ona spremeni v čudovito žensko in on v enkratnega moškega. Da se to pozitivno stanje duha med dvema entitetama obdrži, se morata ženska in moški osredotočiti na težke vidike življenja in nikakor ne smeta spregledati pomembne resnice, da je skupno življenje naša najtežja lekcija. Sence ne obstajajo tam, kjer je svetloba in par vedno ima možnost izbrati, kam bo usmeril svojo pozornost. Namesto da bi se odločili pogledati v temo, se moramo odmakniti od nje in najti pot do svetlobe, ki nam ponuja vse možnosti, da se drug ob drugem počutimo varno.

Nekatere ženske in moški se raje ustavijo na neki točki in ne upoštevajo, da je treba pravočasno v njihovi zvezi kaj spremeniti. Ko pa se odzovejo takrat, ko jih dogodki prisilijo v ukrepanje, je običajno prepozno, ker je libido partnerja že odšel k drugi osebi. Pametni partnerji spremljajo drug drugega, začutijo, kdaj se pojavi nevarnost, da se prebudi libido za neko drugo osebo in pravilno odreagirajo. To situacijo modro dojamejo kot novi izziv za rast in preko skupnih dogovorov znova odkrijejo čare skupnega življenja.

Če nikoli ne bi naredili napak, ne bi imeli priložnosti popraviti svojih napak. Če bi bili popolni, nikoli ne bi razvili ponižnosti, ki ima velik pomen takrat, ko se pojavi izziv. Mogoče je takrat potrebno izreči samo eno besedo: oprosti. Ta beseda mora biti iskrena in mora priti iz globine srca. Obe strani sta krivi za dogodek, ena nekoliko več, vendar se morata oba zavedati, da en sam ne povzroči nezvestobe. Skupno življenje ni samba ali rumba, ko oba plesalca plešeta vsak sam. Skupno življenje je tango in se pleše v paru.

Četudi če se eni ali drugi strani zdi, da je druga stran storila napako, ni poudarjanja te napake, temveč skuša stvari spremenili na bolj pozitiven način. Resnično in inteligentno se potrudi po svojih najboljših močeh, ker se zaveda, da njihova skupnosti nudi več prednosti kot slabosti in da je za dober odnos potrebno tudi malo potrpeti. Pomislite najprej, kako bi rešili nesporazum, če bi bilo obratno, če bi bili vi tisti dejavnik, ki je zagrešil napako. Ali bi še naprej trmasto vztrajali v toksični situaciji, ki ste jo začeli, ali pa bi iskali razumevanje pri drugi strani in reševali vaš odnos prek komunikacije. Če ste čvrsto odločeni, da se boste borili za zvezo, boste uspeli vse spremeniti v pozitivnem duhu; če pa ne, bo ta konflikt začetek situacije, ki vas pripelje k ločitvi.

“V ljubezni je vedno nekaj norosti. Toda v norosti je vedno tudi razlog.” Tako nam razlaga filozof Friedrich Nietzsche svoje poglede na ljubezen. Težko je dojeti, zakaj se počutimo malo nori, ko imamo radi nekoga, zakaj se, ko smo odrasli moški in ženska, obnašamo otročje in nihče nam tega ne more razložiti v potankosti, celo Nietzsche ne.

Ko se moški in ženska soočata s težkimi časi v svojem življenju, moramo slišati mnenja drugih ljudi, ki nam razložijo svoj poglede na življenje.
Preprosto je dajati nasvete; težko je razložiti dejanja tistih, ki iščejo naše nasvete. Pri tem so skoraj vsi enako obnašajo, bogati in revni, uspešni in neuspešni, ker tudi resnično življenje vključuje spopadanje z običajnim in ponavljajočimi vzorci, ki so človeku blizu. Ni vedno tako enostavno, kot bi si želeli, in ne glede na to, koliko poskušamo skriti svoje pomanjkljivosti pred drugimi in koliko želimo pobegniti od problema, je v človeški naravi potreba po eskapizmu zelo pristna in pri tem nihče od nas ni varen.

Ravno takrat, ko sta moški in ženska popolnoma prepričana, da sta že polnoletna človeka, zreli in odrasli osebi, pride situacija, ki v sekundi vse to demantira in jima pokaže, da se obnašata otročje. Ali imamo dokumentacijo, ki nam dokazuje, da smo odrasli in iz katere je razvidno, da smo res zreli? V svetu, ki močno poudarja pomen izobraževanja na prestižnih fakultetah, na katerih z vsakim novim izpitom ljudem samodejno podelijo zrelost, ljudje pogrnejo na izpitu kot v prvem razredu osnovne šole, ko se soočijo s konfliktom v svojem partnerskem odnosu.

Tako je bilo vedno, tako je in tako bo tudi ostalo v naslednjem tisočletju. Vse dokler bo Venera, vladarica znamenja Tehtnice v 7. hiši natalne karte človeka in dokler bo v opoziciji z Marsom, vladarjem znamenja Ovna v prvi hiši našega horoskopa. Dokler ne bosta dojela, da nista dva borca v ringu in da namen skupnega življenja ni, kdo od njih bo zmagal, temveč sta sopotnika, ki hodita skozi življenje z roko v roki.

Tako bo do takrat, dokler ne bosta Venera in Mars, ženska in moški, dosegla takšen nivo duhovne razvitosti, da bosta razumela drug drugega kot nedeljivi del svoje entitete. Ko ne bosta čutila potrebe, da dokazujeta svojo moč na bojnem polju, ne bo iz partnerskega odnosa izginil glavni povezovalec njihove energije samo zato, ker se je pojavila neka druga ženska ali neki drugi moški.

Imam vizijo, da bo nekoč Mars kot moška entiteta sam ranil svoje prsi in s svojo krvjo nahranil svojo Venero, žensko entiteto, tako, kot to naredi pelikan, stari simbol žrtvujoče se ljubezni. Pogoj za to je, da bo Venera dojela smisel te žrtve in da se bo globoko priklonila svojemu Marsu.

Ljubezen med partnerji je center njihovega kozmičnega vesolja, motivira njihovo kreativnost in daje smisel skupnemu življenju. Odsotnost socialnih okvirjev in civiliziranega obnašanja v partnerjih izzove neplemenita čustva, ki pa niso več ljubezen in jih usmerja v napačna dejanja. Takrat se pojavljajo ljubosumje, sovraštvo in nuja po samouničenju.

Mnogi ljudje ne poznajo pomena besede ljubezen in niso srečali svoje prave ljubezni. Prav zaradi večpomenskosti besede ljubezen je potrebno dopolniti definicijo ljubezni, s katero se srečujemo v zemeljskem življenju. Razen ljubezni v partnerstvu obstaja tudi ljubezen do prijatelja, živali, narave, pisanja ali športa, zato je potrebno pri pomenu besede »ljubezen« dodati še druge besede, s katerimi dopolnimo pomen te najbolj zaznavne besede v kozmičnem prostoru.

Ljubezen med Venero in Marsom, med žensko in moškim, je najbolj vznemirljivo čustvo, ki prinaša najvišjo blaženost na začetku dogajanja in največjo bolečino na koncu zgodbe. Oblika ljubezni, ki se zgodi med Venero in Marsom, je tisti čudež, po katerem hrepeni večina ljudi.

Ko se zgodi ljubezen med žensko in moškim, je nujno omeniti besedo libido, ki je kompleksen dejavnik, ki vpliva na spolnost ljudi in nam pojasnjuje privlačnost med moškim in žensko. Venera predstavlja ženski libido in Mars moški libido.

Libido je kot piščalka, ki zazveni takrat, ko se srečata dve energiji v nekem prostoru in času na Zemlji. Ravno v času, ko se začne nov krog, ki je zapisan v kozmičnem scenariju. Če gre za pravi zadetek, se oglasi zvok še druge piščali, ki ji ljudje rečemo karma in vesolje blagoslovi to povezavo. Planeti so usklajeni, piščali se oglašajo in par začenja skupno potovanje. Začenja se enaka igra, kot se to dogaja v živalskem svetu, ko ptice ali jelene vodijo nagoni in instinkti. Toda ženska in moški sta človeški bitji, ki govorita, in na evolucijski lestvici sta presegla vse živeče vrste na planetu Zemlja. Živali sledijo svojim nagonom, Venera in Mars pa svojim notranjim potrebam po ljubezni in začneta načrtovati, kovati skupno prihodnost, prepričana, da ju bo njun razum vodijo do velikih uspehov v skupnem življenju.

Če bi Venera in Mars razumela obseg čudeža, s katerim smo prišli sem na planet Zemljo, bi najprej morala čutiti strahospoštovanje do tega čudeža. Človeško telo je najbolj dovršen stroj, ki je kadarkoli bil ustvarjen na Zemlji in prisotnost Življenja, žive energije v tem fizičnem telesu, je največja mojstrovina Kozmosa. Od veselja bi človek moral poskočili in v zahvalo dvignili roke proti nebu, saj imamo neverjetno srečo in blagoslov, da smo tukaj. Če k temu dodamo še dejstvo, da nam je podarjena možnost, da nas poboža še ljubezen, je to največ, kar lahko dobimo v roke, in to možnost smo dobilo brezplačno s strani kozmične inteligence Tin.

Pa vendar tako enostavno pozabimo na ljubezen, na skupno življenje in na otroke, ki se nam rodijo v skupnosti. Preveč se poistovetimo s svojimi preizkušnjami in stiskami, tako da sami sebi postanemo največja težave v našem življenju. Kako žalosten je pogled na ljubezen, ko se Venera in Mars znajdeta na koncu svoje zgodbe in se spremenita v dva sovražnika, ki na sodišču delita žlico na pol.
Ko pogledamo ‘širšo sliko’, zakaj Venera in Mars padata na izpitu zrelosti, ko govorimo o partnerskem odnosu, moramo neizogibno spregovoriti o ljubezni, o libidu in o karmi. Če se pojavi ljubezen med Venero in Marsom, med žensko in moškim, ta ne more kar tako izginiti iz njihovih energijskih polj. Zakaj se sproži val nezadovoljstva med Venero in Marsom in se njuno do včeraj dobro skupno potovanje jutri spremeni v nočno moro?

Zato, ker obe vpleteni strani, ne prepoznata namena njune ljubezni, ki pa je astrologu jasna in jo prebere iz položaja planetov v njunih v natalnih kartah. Bilo bi zaželeno, da par, ki so ga nebesa obdarila z ljubeznijo, poišče astrologa že takrat, ko ljubezen vzplamti, da jima pomaga, da ne ugasne in da zagori z večnim plamenom.

Veliko je vzrokov, ki jih je mogoče odpraviti in omogočiti njej, da ravno ona postane Marsova čudovita ženska, in njemu, da ravno on postane Venerin enkraten moški. Kako spremeniti opozicijo Venere in Marsa v gradnjo mostu, nam znajo najbolje razložiti astrologi.
Včasih se Evropejci zgražamo nad otroškimi zakoni v Indiji, a ne vemo, da se brez astrologa in astrološke primerjave energij noben tak zakon ne sklene. Zakon se dogovori takrat, če so energije partnerjev kompatibilne.

Ana Malenica, astrologinja
13. 8. 2021