MODRA LUNA, IZJEMEN DOGODEK NA NEBU

Ko je Sonce še bilo v znamenju Leva in ko se je upočasnjeno gibalo proti znamenju Device, sem kot astrologinja razmišljala, ali ljudje razumemo, kaj pomeni ta zadnja, 29. stopinja Sonca v Levu, v opoziciji z Luno na 29. stopinji Vodnarja. Ali smo lahko razumeli, da so to impulzi podpore človeku, ker se bo vse spremenilo z vstopom Sonca v Devico in bodo načrti večine nas postavljeni na glavo? Tisti, ki sledite gibanju Lune in se tudi ravnate po astrološki simboliki razlaganja določenih nebesnih utrinkov, zagotovo lažje živite, ker te pojave razumete v pravem smislu besede.

Veste, da nas 29. stopinja katerega koli znamenja opozarja, da moramo izkoristiti vse možnosti, ki so nam na razpolago in zaključiti zadeve tako, kot je to v naši moči. Ko pa gre za opozicijo Sonca in Lune in še ko je Sonce v kraljevskem znamenju Leva, o čemer so tudi govorili na TV in po omrežjih, smo vsi bili opozorjeni, da je to čas, da konsolidiramo svoje načrte in se naravnamo na tisto frekvenco, ki ustreza ambicijam in potrebam nas, malih ljudi, ki nas je največ na planetu Zemlja.

Mogoče je ta geokozmična situacija pri nekaterih osebah povzročila ozračje napete energije, saj je Sonce v Levu (čast) v opoziciji z Jupitrom v Vodnarju (svoboda), kar je zagotovo prineslo primesi pretiravanja, pri vsem, kar smo počeli. Ne moremo se izogniti niti vplivom Urana v Biku, ki je že nastopil retrogradno gibanje in bo vsem na področju materialnega in duhovnega življenja v nekaj naslednjih mesecih pošteno zmešal štrene. Veliki načrti in visoki cilji se bodo morali spremeniti, ker z Uranom moramo vedno biti previdni. On lahko prinese spremembe na bolje in na slabše, odvisno od tega, kako smo začrtali naše načrte. Morali bi dati prednost duhovnim potrebam in se izogniti nenadnim stresom, ki jih lahko povzročajo povečane, materialne ambicije in potrebe po temu, da bi imeli več.

Ko govorimo o osebnem življenju, so znamenja, ki bodo bolj izpostavljena in se bodo znašla pod Uranovo lupo bolj podrobno, so Biki, Levi, Škorpijoni in Vodnarji. Ko govorimo o dogodkih, vezanih na celoten planet, se spremembe nanašajo na vsa znamenja iz našega živalskega zodiaka. Nevarnost naravnih nesreč, kot so potresi, poplave in plazovi in nove zgodbe o korona virusu ter finančnih krizah so nam sedaj zelo blizu. Moramo razmišljati o tem, da jih predvsem povzroča sam človek. Naravne nesreče bodo naš vsakodnevni pojav in se bomo z njimi spopadali vse konca leta 2021 in tudi v naslednjih letih. Dokler bo Neptun v ozvezdju Ribi, imejmo v mislih samo eno: bodimo trezni in pametni, sicer nas bo odneslo. Simbolika Neptuna nas uči, da on vlada našemu nezavednemu umu. Človekov nezavedni um shranjuje v sebi na milijone in milijone informacij, dobrih in norih, in naloga našega zavednega uma je, da iz te množice informacij izbere le tiste, ki so za človeka uporabne in koristne.V nedeljo, 22. avgusta, smo imeli polno Luno ali ščip na 29. stopinji Vodnarja in Sonce na 29. stopinji Leva. Ta pojav lune imenujemo Modra Luna. Ker sta oba svetila ter sta bila Sonce in Luna na 29. stopinji, to dojemamo kot sporočilo planetov, da nas čakajo močne spremembe v naravi in v ljudeh.

Vsakič, ko sta Sonce in Luna skupaj, imamo v konjunkciji Mlaj in ko sta drug nasproti drugega, imamo ščip. Oba svetita močno in nas osvetljujeta od znotraj in od zunaj. Modra Luna ima namen, da nas združuje z našim notranjim vodnikom, ki nam najavlja prihod dogodkov v prihodnosti. Ne moremo prepoznati prihodnosti, če ne poznamo svoje preteklosti in zato je ta Modra luna tudi povezava z izkušnjami, ki smo jih pridobili v prejšnjih obdobjih.

Na splošno gledano je ravno Luna, v naši natalni karti tisti portal, ki nas usmerja k novi izkušnji in nas nehote potiska v razkrivanje naše prihodnosti. Zato je smiselno biti pozoren na dogajanja na nebu, vsaj kar se tiče Lune, ki jo vsi prepoznavamo in je vidna z prostim očesom.

Mlaj v Levu, ki je bil 8. avgusta 2021, nam je ponudil priložnost, da smo se osvobodili vsega pomanjkljivega, kar smo v preteklem obdobju doživeli in kar smo nosili v našem nahrbtniku, na sebi in v sebi, v svoji duši…

Samo po dveh tednih po mlaju, ob prihodu Lune v ščipu, smo dobili enkratno priložnost, da odvržemo kamen iz našega nahrbtnika in osvobodimo našo dušo odvečnega trpljenja. Modra luna nam je ponudila priložnost, da sprejmemo novo izkušnjo osvobajanja od vsega, kar predstavlja višek v našem življenju. Če se obrnemo proti svetlobi v nas in okoli nas in če z odločitvijo, da želimo spremeniti naše življenje na bolje, pokažemo sebi in drugim, da končno razumemo delovanje kozmičnih energij.

Vse novo vedno prihaja z Luno v ščipu. Ko je Luna na 29. stopinji Vodnarja, nam odpira jasen pogled v prihodnost. Sonce na 29. stopinji Leva govori o koncu nekega dogajanja, o nečem, kar je odšlo iz našega življenja in se nikdar več ne bi smelo vrniti nazaj. Sonce v znamenju Leva je vsem nam sporočilo, da bo Modra luna opravila svojo nalogo in vsem nam pomagala pri reševanju težkih življenjskih dilem. Za nekoga bo ta možnost pomenila, da bi dal piko na »i« v privatnem življenju, drugemu, da bo preveril odločitev glede poslovne zadeve, in tretjemu, da bo odkril pravi smisel svojega življenja.

V simboliki 29. stopinje Vodnarja se vedno skriva naša potencialna napaka, trenutek, ko se znajdemo v medprostoru med dvema svetovoma, ko imamo čas razmisliti, ali želimo stopiti v novi svet, ali se vrniti v prejšnjega. Zato bodite zelo pozorni in previdni, kaj boste počeli, govorili in odločali. V času, ko je Modra luna na nebu in tudi še v prvem tednu po Modri luni, pazite, da ne bi naredili napake, bodisi da gre za napačno izgovorjene besede ali dejanja.

Za oboje velja previdnost; karkoli nepotrebnega boste storili, kasneje tako lahko in hitro ne boste mogli popraviti. Bodite spontani in iskreni do sebe in do drugih in namesto da bi razmišljali, zakaj ste vstali na levo nogo, izkoristite to Modro luno in njen potencial, da razumete pravo naravo situacije, v kateri ste se znašli.

Gledano z vidika duhovnosti je Modra Luna v znamenju Vodnarja. Vpliva na našo intuicijo in jasnovidnost, ker odpira vse tisto, kar je shranjeno v naši duši in kar je očem skrito. Odpiranje tega energetskega kanala bo za nekatere osebe, rojene v znamenju Leva in Vodnarja, premočno in nestabilno, ker bo od njih zahtevalo več, kot so sposobne prenesti.

Podobne občutke bosta imela še znamenji Bika in Škorpijona, ki bosta to energetsko odpiranje čutili kot neko opozorilo glede prihodnjih dogajanj. Najbolje se bodo počutili rojeni v znamenjih Tehtnice, Strelca in Dvojčkov, ki bodo ta energetska odpiranja čutili kot močno inspiracijo za svoje delo. Vse osebe, ki majo v svojih natalnih kartah nekega od svetil, Sonce ali Luno na 29. stopinji kateregakoli znamenja, se bodo dobro počutili, ker je ravno 29. stopinja pod direktno zaščito Angela Manakea.

Ta angel vlada pentodi od 25. do 30. stopinje Vodnarja, ki vsem ljudem prenaša sporočila iz duhovnega sveta. Planetarna narava te Vodnarjeve pentade je v simboliki Lune in Saturna, ki iz našega nezavednega uma izloči znanje in nas uči o pomenu tega znanja na način, ki nam omogoča zdravo in naravno življenje. Dokler traja ščip v Vodnarju se na razumski ravni človeka razkrivajo vse razsežnosti opozicije, ki jo ustvarjata dve svetili, Sonce in Luna, ki na nebu stojita drug nasproti drugega. Ker sta obe svetili, Sonce v Levu in Luna v Vodnarju, na stopinji svojega konca in ker je v simboliki Leva čast in dostojanstvo človeka in v simboliki Vodnarja, kolektivizem in humanitarnost, se ta opozicija nanaša enako na vsakega posameznika in na vse ljudi na planetu Zemlja. Zato je nujno, da vsi pridemo na svetlobo dneva, da stopimo ven iz naših temnih skrivališč in da si dovolimo, da naša sonca zasijejo v vsej svoji veličini in da se naše duše odprejo v dobroti in sočutju do bližnjih.

Sonce na 29. stopinji Leva v simboliki zavesti, odgovornosti, poštenosti, pravičnosti in korektnosti do vseh ljudi. Luna na 29. stopinji Vodnarja je v simboliki socializacije, emocionalne in materialne delitve vsega, kar obstaja na planetu Zemlja in v Kozmosu. 29. stopinja, na kateri se dogaja ta Modra luna v Vodnarju, se v astrologiji razume kot kritična stopinja. To pomeni, da je vse pripravljano na skorajšnji prihod dogodkov, ki nam prinašajo močne spremembe, vendar bomo na njih morali še nekaj časa počakati. Zadnji korak, ki čaka človeštvo, korak, ki ga bo človeštvo moralo narediti prej ali slej, in ta korak bo odločilen.

Četudi bi se človeštvo želelo premisliti in se umakniti korak nazaj zaradi strahu pred posledicami, s katerimi oblastniki grozijo, ni več povratka nazaj. Vsi prepoznavamo, da je naša družba prispela do točke, ko se več ne moremo strinjati z obstoječimi zakoni in predpisi. Nabralo se je preveč vprašanj in dogodkov, ki zahtevajo od oblasti (Sonce v Levu) vsaj minimum popustljivosti do ljudstva, da se resno obravnavajo želje naroda, sicer bo prišlo do eskalacije odnosov in do neke oblike upora (Vodnar).

Če govorimo v jeziku Mundane astrologije (astrologija narodov in držav), lahko rečemo, da ta Modra luna v Vodnarju predstavlja opozicijo medsebojnega odnosa posameznika in družbe in nam najavlja velike spremembe, ki so odločilne za preživetje celotnega planeta Zemlja. Umirajo stari vzorci vladanja in rodili se bodo novi načini skupnega življenja. Približuje se rojevanje sistema, ki bo nudil človeštvu več svobode na vseh področjih življenja, od delitve materialnih dobrin do svobode odločanja o tem, kako bo človeštvo živelo.

Umiranje vsega. kar ni v višje dobro vseh ljudi, umiranje tistega, kar je izgubilo spoštovanje človeštva, umiranje vsega, kar ogroža preživetje narave in ljudi, in na koncu umiranje sedanjosti, ki smo jo poznali do sedaj. Modra luna v Vodnarju 22. 8. 2021 predstavlja konkretno znamenje Kozmosa, ki sporoča celotnemu človeštvu, da je prišel trenutek, ko se posameznik in celotna družba končno upajo na glas izreči svoje NE nečemu in nekomu, ki celotno človeštvo drži v pasti preko materialnega suženjstva in zlorabe svojih pooblastil.

Oglašali so se astrologi pred 169 leti in verjetno so tudi pisali o tem, ko je Neptun vstopil v znamenje Ovna, da je klica sprememb o tem, kar se danes dogaja, bila posajena. Astrologi so tudi vedeli, da bo potovanje Neptuna skozi vsa ozvezdja prineslo težke preizkušnje za človeštvo. Spomnimo se uničenja, ki ga je prinesla 1. in 2. svetovna vojna in še mnoge druge, da ne naštevam, ker mi te misli porodijo le žalost in ne bom mogla končati svojega članka. Sedaj, ko se bo cikel 169 let, kolikor je Neptun potreboval, da je prehodil vsa znamenja od Ovna, v katerega je vstopil leta 1863, do znamenja Ribi, ki se bo zaključilo leta 2026, vidimo, da je človeštvo doseglo velik napredek. Ko bo Neptun iz ozvezdja Ribi prestopil v znamenje Ovna leta 2026, bomo končno doživeli tisto, kar je najbolj izraženo v simboliki Neptuna v Ovnu: premik naprej in širitev obzorij duha. 2/3 človeštva že danes zagovarja in deluje v iskanju duha pravičnosti za vse ljudi. Borijo se na pacifističen način, opozarjajo oblastnike, da imamo na planetu Zemlja vsi enake pravice do dela, do vode, čistega zraka, svobode govora in gibanja.

Neptun vlada človekovemu nezavednem umu in le človekov zdrav in uravnovešen razum ali um, ki sodeluje z lastnim nezavednim umom na pravi način, je sposoben iz skupnega sodelovanja potegniti smernice za ustvarjanje znosnega družbenega sistema, ki je primeren za večino ljudstva. Če posameznik organizira svoj um na pravilen način in če vsak dan začne svoj delovnik z mislijo, da želi živeti v radostnem okolju, bo zagotovo pritegniti v svoj objem veliko ljudi, ki želijo enako.V simboliki Neptuna v Ribah je tudi božanska inspiracija; v simboliki Neptuna v Ovnu je skrita realizacija. Da bi se to zgodilo, so nam potrebni lunini dogodki in ta dogodek ščipa v Vodnarju. 22. avgust 2021 je eden med pomembnejšimi.

Ana Malenica, astrologinja