MLAJ V ŠKORPIJONU – DARILO KOZMOSA LJUDEM

V našem makrokozmosu se planeti, zvezde in ostala telesa nenehno premikajo in če bi bil človek bolj pozoren na njihovo delovanje, bi se potrudil spoznati magijo Kozmosa na drugačen način, kot to sedaj počne. Kajti ravno človek je tisti, ki ga Vesolje določilo za svojo pomanjšano izvedbo na planetu Zemlja in zato bi človek moral biti globoko hvaležen za to čast.

Človek ne razmišlja in se ne sprašuje, zakaj mu srce bije neskončno, niti zakaj mu možgani vrtijo neumne misli, niti zakaj mu prebava deluje nemoteno, ker misli, da je to delovanje samo po sebi umevno. Šele takrat, ko neki od telesnih organov ne deluje več, kot bi moral, ko se pojavi telesna kriza, se človek zamisli nad svojim zdravjem in začne iskati pomoč medicine.Ali je človek končno začel dojemati, da je tudi planet Zemlja potreben zdravljenja, nam bo pokazalo srečanje svetovnih voditeljev, zbranih na COP26 v Glasgowu. Vsi, ki imamo radi naš planet, upamo, da bo človek končno dojel, da sta podnebna kriza in prihodnost življenja na našem planetu v duhu časa, v katerem živimo. Razmišljanje o tako velikih in zapletenih vprašanjih je lahko premočen izziv za kapital, ne bi pa smel biti premočen izziv za človeka, razmišljajoče bitje, ki ga je kozmična inteligenca Tin določila za predstavnika Vesolja na Zemlji, zato se bo takrat, ko utihne človek, v človeku oglasilo Vesolje. Makrokozmos nas bo vprašal, zakaj nismo odigrali svoje vloge mikrokozmosa tako, kot nam je bilo dano, da povezujemo človeka s Vesoljem, da delamo v višje dobro celotnega stvarstva, ki ga sestavljajo, in si ga skupaj delijo človeštvo in živalski rastlinski in mineralni svet.

Mogoče je Kongres o podnebni krizi, ki se dogaja v Glasgowu, začetek procesa, da je človeštvo pripravljeno vložiti napore, da se reši planet Zemlja pred katastrofalnim uničenjem in da si planet Zemlja enakovredno delijo vsi štirje člani cesarstva.
Najtežja oblika planetarnih aspektov v mesecu novembru se manifestira preko negativnih misli in depresije, ki je zajela človeštvo kot posledica pandemije virusa. Pozorni moramo biti na misli, ki nam prihajajo iz nezavednih globin našega bitja in uničujejo imunski sistem v človeškem fizičnem telesu.

Večina ljudi je presenečena in se sprašuje o poreklu svojih negativnih misli, zakaj se pojavijo in kaj so njihovi dejanski povzročitelji. Ali so to misli, ustvarjene v nezavednem umu, ki smo jih nekoč namenoma potisnili v pozabo, ali so te negativne misli ustvarjene v zavedenem umu in predstavljajo naše neuresničene želje. Vemo pa, da se negativne misli najbolj pogosto oglašajo v prvi polovici novembra leta 2021 in da imajo močen karmični pomen. Tolmačimo jih preko simbolike planeta Merkur, ki je še vedno v znamenju Tehtnice in se oglaša iz svoje sence.

5. 11. 2021 ob 22.35 minut prestopi v znamenje Škorpijona in združeno začne delovati s Soncem in Marsom v smislu transformacije duha vseh udeležencev Zemeljskega cesarstva.
Znamenja Škorpijona se bojijo vsi planeti razen Marsa, Plutona in Urana.

Pri 11° Škorpijona je Uran vzvišen in pri 12° Škorpijona bomo 4.11.2021 imeli novo Luno. Ta Luna v mlaju, ta mlada luna nam bo prinesla priložnost, da ponovno preučimo svoje karmične strahove, vezane za zdravje in bolezni, ki smo jih imeli v preteklosti. Pod vplivom mlade lune vsako človeško bitje ima priložnost svoje strahove transformira iz negativnega stanja v pozitivno, če se sam za to odloči in če prestopi meje lastnega duha.

Biti zdrav je potreba vsakega človeka in če se vsaj malo potrudimo in zaupamo višji sili, nam v času po mladi luni tudi zvezde pomagajo, da bolezen spremenimo v zdravje. Bolezen je le stanje našega odpora in ne sprejemanja samega sebe. Če želimo biti zdravi, moramo biti odprti do planetarnih vplivov in zaupati zvezdnim utrinkom.

Mlaj v Škorpijonu, ki se zgodil 4. novembra, nam ponuja izjemno priložnost za duhovno rast v vsaki situaciji, ker je znamenje Škorpijona znamenje največje spremembe in preobrazbe. Ker pa se ta Mlaj dogaja tik ob stopnji povzdignjenosti Urana, nam to kaže, da je čas prebujanja ravno zdaj. Mnogi so se spremenili, ne da bi se tega sploh zavedali, in drugi to počnejo z globokim zavedanjem svoje preobrazbe.

Razen Mlaja v znamenju Škorpijona imamo 4.11.2021 v istem znamenju še Sonce, Mars in Merkur. Ko se združijo planetarni vplivi planetov in predvsem simbolika Marsa, ki predstavlja orožje, je logično pričakovati, da bo tudi Mlaj poudaril aktivnosti, ki nam ponujajo dve opciji: napad ali pobeg.

Zaradi Marsa v Škorpijonu adrenalin hitro teče po naših žilah in nas pripravlja na boj ali beg in imamo le malo časa, da se odločimo med obema opcijama. Upajmo, da se takrat, ko smo »napadalni« v svojih dejanjih, oglasi vpliv Sonca kot močne avtoritete in utiša našo potrebo po prepiru ali celo po agresiji.

Vpliv Sonca nam daje spodbudo za dialog na sobni temperaturi in nas opozarja, da nam ni treba skrbeti za prihodnost in da smemo biti prestrašeni ali izgubljeni. Tako kot Sonce v času Mlaja zaščitniško prekriva Luno, obenem celotnem cesarstvu na planetu Zemlja sporoča, da tudi podpira vse transformacije procesov v človeku in ga usmerja na enakopravno delitev teritorijev na planetu Zemlja.

Potrebno je ugotoviti, v kateri hiši vašega horoskopa je znamenje Škorpijon, če želite odkriti, kje so skrite vaše najbolj skrite želje. Tam, kjer se skrivajo vaše želje, se skrivajo vaša največja notranja moč, vaše notranjo orožje, ki ga uporabite takrat, ko je potrebno potegniti poslednji atom iz celice, da se pozdravite, da rešite finančni problem ali duševno krizo.

Lokacija te mlade Lune, 12° Škorpijona, nam pove, kje bomo naredili seznam, kaj še želimo doseči v prihodnosti. Tiste osebe, ki bodo dojele, kako je velik je pomen Lune v mlaju, na 12° Škorpijona, bodo zagotovo odkrile pravo formulo, kako doseči pravo preobrazbo v življenju, prav tisto, ki jo v tem trenutku potrebujejo.

Odkrivamo odgovore na vprašanja, s katerimi smo se srečali v preteklosti in na katera nam nihče ni znal dati pravega odgovora. Kdaj smo se morali ustaviti pri prepiru, ki je bil odločilen za naše zakonsko življenje, kje smo prestopili mejo svojega obnašanja in porušili most, po katerem smo morali hoditi v sedanjosti. Kdaj smo z lastnim delovanjem sprožili stres, ki je povzročil telesno krizo – bolezen v našem telesu.

Imamo priložnost, da dobimo nazaj, kar nam je bilo odvzeto v preteklosti in kar je od tistega, kar smo izgubili bodisi po svoji krivdi, ker nismo znali procesirati dogodkov, bodisi po krivdi drugih, ki niso prepoznali naše potreb. V času Lune je v mlaju možno povrniti moč, ki je nujna za preobrazbo naših duhovnih potencialov.

V času Mlaja v Škorpijonu imamo priložnost, da se bolje spoznamo z delovanjem našega kozmičnega koda, ki se izračunava preko planetov v naši natalni karti. Če prepoznamo svoje lastne duhovne moči, smo sposobni ozdraviti slabe izkušnje, ki smo jih imeli v preteklosti in se soočiti z izzivi na drugačen način, kot smo to nekoč počeli.

Ne samo tisto, kar je simboliki znamenja Škorpijona, ampak vse tisto, kar nas drži v navezanosti z vsemi ostalimi, 11. znamenji, ki oblikujejo našo sedanjost. Vse, kar nas drži v uporu do situacij, s katerimi se ne strinjamo, vse, kar je treba sprostiti ali ozdraviti v nas, je področje, kjer lahko koristno uporabimo delovanje našega kozmičnega koda. Kozmični kod bo okrepljen z energijo nove lune v Škorpijonu in bo sprostil vašo notranjo moč in vas bo okrepil. Lahko boste naredili tiste korake, ki bi jih morali prej, pa se niste upali in to je tista poanta, ki ima pravo težo.

Svetujem vam, da pogledate še znamenje Bika, v kateri hiše vašega horoskopa je. Kjerkoli je, vedno je v opoziciji znamenja Škorpijon. V znamenju Bika je trenutno čudežni, genialni in nepredvideni planet Uran, simbolika katerega velikokrat utegne zapakirati tisto, kar ne sodi v naše življenje in česar se je potrebno znebiti, da bi lahko opazili tisto, kar je koristno za nas. Tako se nepredvideno zgodijo sprostitve skritih in skrivnih vprašanj, čustev in občutkov, strasti, intimnosti in hrepenenja. Preprosto se posvetite iskanju stvari, ki mogoče ne izgledajo dobro, a nam koristijo, če jih ozdravimo.

Mlaj v Škorpijonu vam bo pomagal, da spoznate, kaj vam je bilo v preteklosti odvzeto. Kako boste to, kar ste izgubili v preteklosti sedaj nadoknadili in kako boste začeti pridobivati na področju življenja, ki je prav za vas pomembno? Kako boste vnesli v svoje življenje veselje in radost in kako boste sprejeli, da v sebi imate nosite lastnosti, ki zahtevajo nujno preobrazbo?

Če boste meditirali z vašim kozmičnim kodom, boste lahko odkrili. kaj v resnici si vi želite. Kakšna je želja, ki se vam odreka? Kdo vam je to željo zanikal? Kako jo pravzaprav vi sami razumete v starosti, v kateri ste sedaj? Je to nekaj, kar ste imeli prej, pa ste zaradi neznanja izgubili? Ali pa je to nekaj, kar vam karmično pripada in boste v prihodnosti dobili? Je to nekaj, česar nikoli nismo imeli in smo si vedno le iluzorno želeli? Karkoli je v vašem življenju povezano z znakom Škorpijona, verjamem, da je možno v času tega Mlaja, ki se bo dogajal 4.11., ozavestiti.

Vaš talisman, vaš kozmični kod v katerikoli obliki ga imate ob sebi, obesek, zapestnica ali tetovaža vam bo v pomoč, da lažje razumete povezanost med človekom in Vesoljem.

Ana Malenica, astrologinja