Kako prepoznamo homoseksualnost in lezbijstvo u horokskopu?

Za vse nas, ki živimo na tem čudovitem planetu življenje ima največji izziv in to je ljubezen. Človek je energijsko vibrirajoče bitje, ki ima v svojem DNK zapisu koncept ljubezni kot osnovno vodilo in zato človek mora ljubiti in živeti v ljubezni.
Vsako človeško bitje se prizadeva osredotočiti na ljubezen na svoj način. Za nekatere je ljubezen veselje, nesebično dajanje, nesebično služenje, odpovedovane lastnim željam, za druge, pa se ljubezen konča tam, kjer se začne nezaupanje, žalost, strah od osamljenosti in pričakovanje boljše prihodnosti.
Iskrena ljubezen nam lahko zamenja strah pred neizogibnim in vsi medsebojni odnosi so koristni za naš notranji duhovni razvoj. Zato je dobro razumeti in ozavestiti vse povezave o ljubezni, kajti če tega ne storimo pravočasno, nam bodo te poveza-ve kasneje začele jemati življenjsko energijo.
Pogosto nam je prepovedano nekoga ljubiti, le zato, ker se naša ljubezen ne ujema z znanimi vzorci, ki veljajo v družbi, ki pozna le ljubezen med žensko in moškim…
Homofobične osebe se najbolj bojijo istospolne ljubezni. Verjamejo, da so homoseksualci ali lezbijke osebe, ki iz družine nosijo psihološke težave, pomanjkanje starševske pozornosti ali da je takšna ljubezen grešna in v nasprotju z vero.
Ukvarjanje s to tematiko vsekakor ni enostavno za astrologa, saj mnoge osebe, ki imajo značilnosti istospolne usmerjenosti to skrivajo, ker jih je sram to priznati, mnogi ne razumejo kaj se jim dogaja in enostavno odklanjajo priznati, da so njiho-ve potrebe po ljubezni drugačne. Če oseba sama ne spregovori o temi, tudi astrolog nima pravice posegati v njihovo intimo in čeprav dobro ve za kaj gre in se zaveda, da bi iskren in odkrit pogovor pomagal klientu, da najde samega sebe.
Meni kot astrologinji je v današnjem času veliko lažje pisati in govoriti o homosek-sualizmu ali lezbijstvu, nego je to bilo pred nekaj desetletjih nazaj. Homoseksualna ljubezen danes vse bolj prihaja v ospredje in tudi sama astrologija zelo podrobno razlaga, kako zvezde vplivajo na spolno življenje moških in žensk.
Pri definiranju homoseksualnosti in lezbijstva sta planete Uran in Neptun najbolj pomembna.
Za potrditev spolne naklonjenosti do istega spola, astrolog mora imeti najmanj štiri dokaz in tudi sam mora biti naklonjen osebam, ki to imajo. Oseba, ki to ima, zagotovo ni kriva, saj je tudi medicinsko dokazano, da je homoseksualizem prirojen in da to ni bolezen. Vsak človek ima pravico biti to, kar je in vsi bi morali spoštovati njihovo voljo in željo, da ljubijo koga želijo.
Ljubezen pri istospolno usmerjenih je vedno bolj izrazita kot pri heteroseksualcih, ker pri takih osebah so planeti Uran in Neptun bolj poudarjeni. Ravno zaradi planet Urana, ki govori o spoštovanju različnosti, in planete nežnosti Neptun, ki govori o nežnosti, večina gejev ima zelo subtilna, nežna in prefinjena čustva in veliko bolj spoštuje druge ljudi. Imajo veliko več sočutja in ljubezni do človeštva na splošno in so pripravljeni več naredi za ljudi, ki trpijo.
Iskati sebe v očeh svojega nasprotja, ko moški išče sebe v očeh ženske, ali ko žen-ska išče sebe v očeh moškega je veliko lažje, kot pa najti sebe v očeh istega spola. Zato je istospolna ljubezen po mojem astrološkem dojemanju, nadgradnja ljubezni. Seveda govorimo o »pravi« homoseksualni ljubezni, ne pa o različicah, ki se v zadnjem času pojavljajo.
Prva različica je, ko se moški odloči za istospolno ljubezen, se pojavi, ko ima moški strah od ženskega spola in ne zato, ker mu je to narava narekuje. Način življenja, način prehranjevanja, način oblačenja, povečane obveznosti in odgovornosti, stra-hovi od prihodnosti povzročajo nekatere od dejavnikov, da so ženske izgubile nekaj svoje ženskosti in da so postale bolj podobne moškim. Zaradi podobnih vzrokov so tudi moški izgubili nekaj svoje moškosti in so se feminizirali.
Druga različica je materialne narave. Da bi hitreje napredoval v službi ali da bi bolj lagodno živel večkrat se moški odloči za ljubezen z moškim. Imam primer mladega moškega, tujca, ki živi s starejšim moškim v zameno za denar in vse ostalo kar sodi zraven. Ko bo mladenič dosegel svoj cilj, bo zapustil svojega moškega in bo pripeljal svoje dekle iz domovine in si ustvaril družino.
Ali primer uspešnega politika, ki je poročen, ima otroke in vzdržuje homoseksualno razmerje z moškim v zameno za položaj. V mojem besednjaku takšno početje se imenuje prostitucija.
Indikatorje našega ljubezenskega življenja iščemo v 5. hiši in našega spolnega živ-ljenja v 8. hiši. Slabi planeti v 5. hiši nakazujejo istospolno ljubezen ali biseksualnost ali slabi planeti v 8. hiši nakazujejo biseksualnost ali neko drugo spolno deviacijo v horoskopu neke osebe. Zato je nujno obravnavati tdi vladarje 5. in 8, hiše in vse aspekte, ki jih le ti ustvarjajo z drugimi planeti.
Uran je planet svobodnih idej in dejanj, genialnega in kreativnega značaja Neptun je planet nežnosti, romantike, božanske inspiracije in meglene zaspanosti osebe. Iz mojih astroloških izkušnjah, te posebne značilnosti obeh planet se pokažejo pri osebah, ki iščejo kaj več od življenja in ljubezen do istospolnih partnerjev se razvije ravno takrat, ko ljubezen do drugega spola presega njihove limite dojemanja ljubezni.
Ko govorimo o tej temi, velikokrat srečujemo planet ljubezni Venero na 9. stopinji Dvojčka v 5. hiši, ali Marsa na 1. stopinji Škorpijona v 8. hiši horoskopa. Takrat moramo poleg teh dveh osebnih planetov, analizirati tudi Luno, ki upravlja z našimi čustvi in vse njene aspekte z Venero, Marsom, Uranom in Neptunom.
V zodiakalnih znamenjih, kot so Devica, Dvojček, Ribi in Vodnar, se Luna zelo slabo počuti in zato njena prisotnost v teh znamenjih lahko pripelje do biseksualnih na-gnjenj. Planet Venera, ki govori ljubezni in denarju če ima slabe aspekte s spolnim planetom Marsom, z Neptunom (zmedenost, laži, prikrivanje) in z Uranom,( nenavadnost) zagotovo imamo prave indikatorje in prostitucije in homoseksualnosti.
Neptun v kvadratu s planetom Uran v 5. ali 8. hiši horoskopa, zagotovo nakazuje homoseksualnost ali biseksualnosti neke osebe. Enako velja tudi za kvadrat in opo-zicija Neptuna s Soncem in Luno.
Neptun na ascendentu horoskopa nas vodi do spolne perverzije in nenavadnih nagnjen v spolnosti.
Ko je Sonce v konjunkciji z Luno in ko oba planeta tvorita kvadrat s planetom Nep-tunom, se potrjuje homoseksualnost in biseksualnost. Lunin kvadrat z Uranom je zagotovo pozitivna kombinacija, ki govori o istospolni usmerjenosti.
Homoseksualnost lahko vidimo tudi takrat, ko je Sonce v konjunkciji s Saturnom in ko sta oba planeta v kvadratu z Neptunom. To je težek aspekt, ki povzroča velike probleme določeni osebi in če astrolog ugotovi, da njegov klient ima kakršnokoli razmerje s to osebo, je smiselno, da ga opozori in da mu svetuje, da nikakor ne vstopa v kakršnekoli odnose s to osebo, bodisi romantične ali poslovne.
Ko je Venera v znamenju Kozoroga nas opozarja, da ta oseba čuti pomanjkanje nežnosti s strani matere in nam najavlja nevarnost, da bo ta moški) v nekem kasnejšem življenjskem obdobju odločil za ljubezen s svojim spolom.
Ko ima astrolog pred sabo natalno karto osebe, ki ima 5. hišo v znamenju Vodnarja, se pokaže neka nora ljubezen, veliko uživanje, orgije, swinganje itd. Govori o osebah, ki resnično potrebujejo drugačne odnose na ljubezenskem planu in moje ugo-tovitve so pokazale, da se njihova nagnjenost razvija vse do perveznosti.
Če je osma hiša v znamenju Bika, imamo osebo, ki je naklonjena istospolnim odno-som in to spretno skriva.
Ko se Venera in Mars srečata na sedmi stopinji znamenja Dvojčka, je to izziv za vsakega moškega, da se lahko zaljubi v svoj spol.
Planeti so velik dejavnik naše spolnosti. Ljudje zelo težko sprejemajo resnico in vedno hočejo nekomu omejiti ljubezen, da vsak dela, kakor hoče in kot dela. Vpraša-nje je, ali si homoseksualci in lezbijke to želijo? Seveda ne. Geji in lezbijke samo želijo živeti svoje življenje in biti to, kar so, biti sprejeti, živeti in ljubiti tistega, ki so ga izbrali. Nihče ne more nekomu spremeniti spolne usmerjenosti, niti nima pra-vice odločati, s kom bo spal in koga bo ljubil.
Ana Malenica, astrologinja
Pozivam vse tiste, ki bi želeli imeti svojo kozmično kodo, da mi pišejo na moj mail ana-ma.astro@gmail.com, napišejo svoje rojstne podatke (datum, mesec, uro in kraj rojstva) da jim bo brezplačno izračunala kozmično kodo.