SATURN V ZNAMENJU RIBI JE AXIS MUNDI V ČLOVEKOVEM ŽIVLJENJU

Ko se pogovarjamo o odgovornosti, lahko to besedo povezujemo v skupni imenovalec z etiko, moralo ali čustvi. Odgovornost ima mnoge pomene, pa tako prihajamo do odgovornosti do sebe, do sočloveka, prijatelja, sorodnika, starša, lastne kulture ali do skupnosti v kateri živimo. Najbolj pomembno je kako razumeti pojem, kaj odgovornost je.
V astrologiji planet Saturn v celoti pokriva odgovornost človeka, vse od začetka do konca široke palete njegovega pomena, oziroma nam daje kompletne odgovore na vprašanja, kakšno vlogo v horoskopu ima ta beseda v življenju posameznika. Po moji skromni oceni je ta veličastni planet Saturn v našem horoskopu Axis mundi.
Človeško življenje je nenehno prejemanje in oddajanje energije. Ko se človek tega zave, potem mu ni vseeno, kakšen je ta pretok. Axis mundi ali os sveta je ravnovesje energij. Je točka, ki povezuje Zemljo z nebom. Je točka, kjer se srečajo vse štiri strani neba. Zato je naloga Saturna, da nas nauči, kako se pravilno postavimo do vseh dejanj, ki jih opravljamo tekom življenja in katera od njih od vsakega posameznika terjajo najvišjo stopnjo lasnega zavedanja.
Saturn je planet popolnosti, učitelj in oblikovalec naših usod. On je tisti, ki nas vrne na začetek vsakič, ko želimo ubrati bližnjico in je zato v naših očeh strog učitelj, ki se mu na začetku učenja opiramo in se mu na koncu učenja globoko klanjamo, hvaležni, da smo imeli čast biti njegovi učenci.
Ta molčeči in skrivnosti Saturn je naš karmični učitelj, ki vnaša red v naše življenje in nas vrača na začetek začetka in nas spremlja na naši življenjski cesti, vse dokler ne ne naučimo karmičnih lekcij. Lahko tudi rečemo, da je Saturn, pravzaprav naše zapriseženo obličje, obeleženo s strani sile, ki vlada človeštvu in je naše starodavno dejanje, ki smo ga v preteklem življenju uporabljali kot del orodja za dosego svojih ciljev.
V aktualnem krogu človekovega bivanja na Zemlji, Saturn je neusmiljeni sodnik, ki popravlja vse naše odločitve, za katere so bili ustvarjeni vzroki v prejšnji inkarnaciji in jih v sedanjem življenju moramo dokončati. To je naša zgodba o vzroku in posledici, katere se nikakor ne moremo izogniti in nas spremlja do zadnjega izdiha.
Kako lahko ali težko je posamezniku prenesti koncept karme, je odvisno od same postavitve Saturna v rojstnem horoskopu. Njegova postavitev v posamezni hiši in vsi aspekti, ki jih ima z drugimi planeti nas vodijo do posameznih vprašanj, ki se nam pojavljajo v življenju. Če smo odprtega duha in se ne opiramo ključnim smernicam Saturna, dobivamo vpogled v vse o čem govorijo karmične lekcije. Če, pa nismo odprtega duha, že dejstvo, da imamo kakršnokoli težavo, nam ustvarja tako močne frustracije in vsakega posameznika vrača na začetek njegove karme.
Ker planet Saturn potuje po svoji orbiti okoli Sonca cca 30 let in če to razdelimo na 12 ozvezdij, koliko jih imamo v naši galaksiji, dobimo število 2,5 leti. To pomeni, da Saturn ostaja v posameznem znamenju 2,5 leti in ves ta čas deluje v simboliki tega astrološkega znamenja.
7.marca 2023 leta Saturn se poslovil od znamenja Vodnarja, v katerem je preživel zadnje dve leti in pol in se je premaknil v naslednje znamenje, v znamenje Ribi, katero bo njegov dom naslednje 2,5. leti.
Čas, v katerem živimo, je zelo zahteven. Vsak dan srečujemo ljudje, ki trpijo in umirajo bodisi zaradi bolezni, bodisi zaradi neustreznih življenskih pogojev. Vsi taki izzivi pri mnogih od nas povzročajo tesnobo, negotovost, anksioznost in depresijo. Znamenje Ribe pozna pravo zdravilo za te pojave, kajti znamenje Ribi vlada medicini in zdravljenju vseh oblik duševnih bolezni. Poleg tega so v simboliki tega znamenja skriti tudi naši strahovi in vse druge neznane bolezni od katerih zboleva človeška rasa.
Vzrok mnogih bolezni se skriva v dejstvu, da se je moderni človek preveč približal materialnosti in se je oddaljil od svoje vere in duhovnosti. Vsi tehnološki dosežki ne morejo nadomestiti potrebe naše Duše po življenju z Duhom! In ravno temu nas bo naučil Saturn v časi svojega prebivanja v znamenju Ribi. Če bomo to prepoznali in njegove lekcije sprejeli brez zadržkov, lahko bomo doživeli duhovni preporod. Če to ne bomo prepoznali, zagotovo nas čak še več trpljenja, več bolezni in več strahov. Zato se vsakemu posamezniku svetuje, da prepozna Saturna kot velikega učitelja in se prepust globokem čiščenju preko duhovnosti, vere in dušnega povezovanja z ljudmi in z naravo.
Ko je Saturn prestopil v znamenje Ribi, se je planet Jupiter gibal v znamenju Ovna in jasno pokazal in človeštvu in univerzumu, kje Sonce vzhaja.
Pračlovek se je moral znati orientirati v naravi, da se je z lahkoto premikal iz enega kraja v drugega. Veščina orientacije je bila človekova vitalna potreba in osnova znanja za preživetje. Pračlovek seveda ni uporabljal posebnih naprav za orientacijo, ampak se je orientiral po različnih naravnih znamenjih in zato imel tudi veliko bolje razvit čut za orientacijo. Moderni človek je zaradi svojega načina življenja izgubil stik z naravo in posledično tudi stik s svojo dušo. Z uporabo strojev in umetne inte-ligence je človek počasi izgubljal svoj čut za orientacijo in z izgubo sposobnosti ori-entacije je počasi umiral človek v človeku.
Če sledim besedi orientacija, ki izhaja iz latinske besede orient in pomeni vzhod, povezujem to besedo s spremembami, ki se bodo dogajale v naslednjem desetletju na naši planeti. Orientacija pomeni določanje nebesne smeri glede na vzhajajoče sonce, torej je to vzhodna stran neba. Vemo da sonce vzhaja na vzhodu in vemo da zahaja na zahodu. Tisti, ki poznajo astrologijo vedo, da se horoskop začenja z znamenjem Ovna in se zodiakalni krog sklene z znamenjem Ribi.
V letu 2023., 7. marca, je največji učitelj človeka, planet Saturn, vstopil v ozvezdje Ribi in ga v tem času, v naši galaksiji pričakal, v ozvezdju Ovna, planet Jupiter, največja podpornik in dobrotnik človeštva. Združena v blagoslovljenem poslanstvu, skupaj sta naznanila veliki čudež Vesolja. Čudež neba in zemlje, čudež preobrazbe duha vseh tistih, ta blagoslov imajo v svojem kozmičnem kodu.
Osebe rojene v znamenju ali podznaku Vodnarja, si bodo lahko oddahnile, saj bo pritisk, ki so ga čutili v preteklih letih, ko je bil Saturn v njihovem znamenju, popu-stil.
Tudi ostala fiksna znamenja Bik, Lev in Škorpijon bodo občutili to olajšanje in jih bodo spremembe na boljše spravile v dobro voljo. Največje spremembe in izzive bodo v prihodnjih dveh letih in pol doživele osebe rojene v spremenljivih znamenjih. To so Ribi, Dvojčki, Devica in Strelci.
Ker so osebe rojene v teh znamenjih, po naravi spremenljive in nestabilne, bo Saturn od njih zahteval, da postanejo bolj odgovorni in stabilni. Najbolj bodo te spremembe začutile osebe rojene v znamenju Ribi.
Ribe, ki so najbolj intuitivne, občutljive in pasivne, bodo imele priložnost pokazati sebi in vsem okoli sebe, da lahko s svojo vero premagajo vsako težavo. Znamenje Ribi vlada religiji in notranji veri. Njihov simbol predstavljata dve ribi, ki plavata na nasprotni strani. Ena riba plava proti materialnemu svetu, druga, pa proti duhovnemu svetu.
Sedaj, ko je Saturn v njihovem znamenju, morajo ljudje, rojeni v znamenju ali pod-znaku Ribi, ustvariti novo strukturo v svojem življenju in svoje veliko znanje prene-sti na druge. Osebe rojene v znamenju Ribi, vedo več kot druga znamenja, vendar o tem ne govorijo in o svojem znanju molčijo. Sedaj pa, ko je Saturn njihovem znamenju, bodo morali svojo duhovnost ponesti v svet in naučiti vse druge ljudi, da brez prave vere in duhovnosti ni življenja.
Najpomembnejša in najtežja Saturnova lekcija za vse ljudi je, da morajo sprejeti odgovornost za svoje odločitve in za svoja življenje, naučiti se spoštovati čas in ga porabiti na najboljši način.
Vsem nam, ki bomo sledili velikemu učitelju Saturnu in bomo delovali v duhu njegovega učenja, v naslednjih 2,5 leti, nam bo večkrat zastal dih in se bomo poklonili pred njegovo popolnostjo. Ko ga opazujemo v galaksiji, ovitega v čudovite prstane, ugotovimo da upravičeno nosi naziv Gospodar prstanov, saj je ravno Saturn, tisti, ki določa meje vse materialne resničnosti.
Saturn v znamenju Ribi, na eni strani in Jupiter v znamenju Ovna, na drugi strani nam bodo pomagali, da ponovno začnemo graditi kakovostneje in boljše življenje.
Ana Malenica, astrologinja
To besedilo je odlomek iz moje nove knjige v nastajanju, RESNICA 2. V prvi knjigi »RESNICA« sem pisala o moškemu, ki je pred 10 leti zbolel s rakom pluč. Moški je še vedno živ in v tem času, preživlja telesno krizo, ker se ponovno sooča s lastnim »čudežem«. Živi s svojo kozmično kodo in se v globoki vera klanja veličastnemu Saturnu.
Pozivam vse tiste, ki bi želeli imeti svojo kozmično kodo, da mi pišejo na moj mail ‘anama.astro@gmail.com’ in napišejo svoje rojstne podatke (datum, mesec, uro in kraj rojstva) in vam bom brezplačno izračunala vašo kozmično kodo.
Kozmična koda je je vaš “PIN” s katerim vstopate v vaše energetsko polje.
Sposobnost, da lahko izračunam kozmični kod, bi je bila podarjena takrat, ko sem bila v komi, leta 2012. To mojo obsmrtno izkušnjo sem opisala v knjigi »Duša na razpotju«.