Priložnost za osebno rast

Želela bi, da se čas, ki ga zdaj živim ustavi in da mi ta zimski solsticij, 22. 12. 23. za večno ostane v spominu. Ne predstavlja mi le prehodnega obdobja v letu, temveč tudi priložnost za osebno rast in povezovanje z mojo notranjo esenco. Astrologija mene kliče in jaz vabim vas, da skupaj prepoznamo kontraste in raznolikosti ter cenimo lepoto vsakega trenutka. Naj nam v zimski idili na severu ali v poletni sprostitvi na jugu, ta dan prinesel zavedanje, da smo del večjega plesa nebesnih teles in čudežev narave.

Ko vstopamo v vikend pred božičem, marsikdo med vami, bo na svojem seznamu stvari, ki jih je treba narediti, kupiti in urediti, moral dodati tudi potrebo, po iskanju odgovorov o smi-slu lasnega obstoja. Ko bo Sonce vstopilo v zemeljskega Kozoroga in označilo najkrajši in najdaljši dan v letu (odvisno od tega, kje ste na planetu) ter se srečalo s retrogradnim Mer-kurjem, vsi bi morali prevzeti nadzor nad svojimi dejanji in si določiti prioritete. Nebo se ne bo zrušilo, če si vzamemo tudi nekaj časa zase in ti trenutki mirovanja nam bodo pomagali sprejemati odločitve, ki bodo prazničnim trenutkom dodale več pomena.

Ali se nam bo danes, ob zimskem solsticiju zgodila čarobna preobrazba? Ko se sonce za hip ustavi, preden spremeni svojo pot ob obzorju, se bomo znašli na križišču in določili, po kate-ri poti bomo v letu 2024 hodili.

Jaz osebno, sem si vedno vzela čas za vas, ki berete moje prispevke in zdaj, ko je vladar mojega horoskopa Merkur v retrogradnem gibanju, so se moje duhovne moči preoblikovale v nekaj več. K tem je delno prispevala energija čudežne planine Tara in zimski solsticij.

Za nobenega med nami ni preprosto vlagati moči v preučevanje in kritiziranje sebe in svoje-ga sveta. Vsakdo lahko najde napake. “Če, bi bilo naše življenje le drugače,” razmišljamo, “bi se vse drugo nekako uredilo.” Čeprav je želja po izboljšanju sebe hvalevredna, lahko postane tudi kontraproduktivna. Zato naj nam ta čas, ob sončevem obratu prinese drugačne izzive. Gre za učenje sprejemanja in ljubezni do sebe, prav takšno, kot smo.

Danes, ko bo Sonce vstopilo v zemeljskega in ambicioznega Kozoroga, kjer se njegova sve-tloba sooči s trdimi kamni resničnosti, bomo vsi močnejši. Kozorog predstavlja vztrajnost in gradnjo trdnih temeljev za prihodnost.

Astrologija, združena s svetlobo in ljubeznijo, olajša nam življenje!

Ana Malenica, astrologinja

Povezava do bloga https://medium.com/@anama.astro, na katerem lahko berete moje članke.

Priložnost za osebno rast