STRAH

STRAH – BESEDA, KI PIŠE NA VRATIH, ZA KATERIMI SE SKRIVAJO ODGOVORI ZA NAŠE VZPONE IN PADCE V ŽIVLJENJU

Rek pravi, da je dom tam, kjer je naše srce. Jaz pa rečem, da je dom tam, kjer ni strahov in kjer se naša duša svobodno giblje. Vsak od nas je obvezan, da sodeluje s svojo dušo, jo posluša in podpira v naporih, da se osvobodi strahov. Če se vam naredi cmok v grlu, ko vtaknete ključ v vrata in začutite strah, je očitno nekaj narobe in prednostno morate posodobiti vaše življenje in se vprašati, česa se bojite. V takem primeru rek, »da je dom tam, kjer je srce,« ne drži in se morate osredotočiti na strah v duši. Mogoče je prišel čas, da se seznanite z načinom, kaj je potrebno storiti, da se vaša duša razveseli, ko odpirate vrata vašega doma.

Kot rečeno, imamo vsi vse planete v svojem horoskopu in morali bi vedeti, da vedno obstajajo načini, da se spustimo v bitko s strahovi. Najprej si priznajmo, da nas je strah česarkoli. Primarno je, da to priznamo in sprejmemo odločitev, da je nujno, da poiščemo pomoč. Ali se bomo najprej odločili za zdravniško pomoč ali obisk astrologa, terapevta, bioenergetika ali druge katerekoli alternativne tehnike, niti ni pomembno. Pomembna je naša odločitev, da smo pripravljeni za boj s strahom.

Če nam življenje neprestano ponuja limone, dajmo enkrat narediti sladko limonado. Če se bojimo vode, dajmo enkrat zapreti oči in skočiti v vodo. Če se bojimo leteti, dajmo enkrat kupiti karto in se usesti na letalo. Vsi imamo Merkurja v svojem horoskopu in smo vredni, da se konzultiramo z njim in poiščemo vsaj eno med mnogimi rešitvami, ki jih imamo na razpolago. Zagotovo obstaja nekdo, ki vam bo v pomoč, vendar je potrebno prositi zanjo. Niste edini, ki imate strahove. Mogoče ste pa eden od tistih, ki ga je strah in vas je sram prositi za pomoč. Ko boste prvič spregovorili, boste presenečeni, koliko oseb vam bo pripravljeno pomagati in ta gesta bo začetek vašega osvobajanja.

Mogoče ne verjamete v čudeže, toda leto 2020 je leto velikih čudežev. Na začetku leta, ko se je pojavil prvi val korona virusa, večina ljudi ni vedela, kaj nas čaka. Skozi vse ukrepe, ki smo jih bili deležni, smo krepili naše energetske potenciale in se osvobajali strahov, ki smo jih nosili v sebi: strah da bomo izgubili službo, da ne bomo mogli plačati položnice, da bomo zboleli mi ali naši domači. In nič od tega se ni zgodilo v taki obliki, kot je bilo zasnovano v naši glavi. Ali mislite, da to niso čudeži?

Čudež je, ko si priznamo, da imamo strahove in ko se odločimo, da pogledamo v svojo notranjost in ne iščemo odgovor za strah od zunaj.

Neke briljantne ideje se res ustvarjajo na podlagi analize preteklosti, ko se globoko poglobimo v svojo psiho in najdemo pogum, da iz naših strahov zgradimo osvoboditev od njih. Verjetno nam včasih gredo v prid dejstva, da imamo pomoč svojih bližnjih, tako da se naša najboljša ugibanja, da smo sposobni premagati ovire, izkažejo za točna in na koncu dobimo pozitiven rezultat, da smo se delno osvobodili strahu pred preteklostjo. Če se zmotimo in ugotovimo, da še ni pravi čas za osvobajanje, utemeljimo svoje nove odločitve in obrazložimo svoje razloge, kaj še moramo storiti v prihodnosti. Pravilen način je tisti, ki ustreza naši telesni tehnologiji in nam pomaga, da sami ali združeni poiščemo svojo pot. Leto 2020 je celotni civilizaciji pokazalo, koliko človeka je ostalo v nas.

Mislim, da je za konec teme o strahu primerna izjava Sigmunda Freuda:

»Bolj kot je človek navzven popoln, večji so demoni v njemu.«

Ana Malenica, astrologinja

18.12.2020