KDO NAS ZAVAJA: NEZAVEDNI ALI ZAVEDNI UM?

Toliko časa nadzorujemo svojo usodo, da se stvari, ki jih zavestni um želi skriti pred zavestjo, porine v nezavedni um. Ker se ne zavedamo teh občutkov, misli in emocij nezavedni um vpliva na naše vedenje in stvari, ki so v nezavesti so na voljo zavednemu umu v prikritem vzorcu. Delamo pod vtisom, da če se nam uspe X, se bo zgodilo Y. Nismo pa tako avtonomni, kot bi radi verjeli. Življenje je polno nenavadnih tokov; in če se odločimo za boj proti njim, nas na koncu odvlečejo tja, kamor ne želimo, posebej če osnova za naše vedenje izhaja iz lastnih strahov.

Čeprav ljudje, ki dobijo argumente v roke, mislijo, da so na prvem mestu njihovi dosežki, pravi zmagovalci vedo kaj pomeni resnična zmaga in to je zmaga nad samim seboj. Pravi zmagovalci razumejo moč, ki izhaja iz kompromisa, ki ustvarja občutek enotnosti in pravičnosti med ljudmi. Logika bi vedno lahko premagala vrata intelektualnega upora pri posamezniku, če bi pridobila podpornike tudi pri tistih, ki iščejo balans med nezavednim in zavednimi umom. Če želimo odkriti, kdo v resnici smo in kaj nas čaka jutri, potrebujemo sodelovanje med nezavednim in zavednim umom.

Vsi se zavedamo, da je naš zavedni um tako močno povezan z našim nezavednim umom, pa kljub temu ne naredimo kaj dosti na področju tistih informacij s katerimi polnimo naš nezavedni um, bodisi da se zavedamo tega, ali ne. Mnogi znanstveniki so se ukvarjali s teorijami zavednega in nezavednega uma. Meni osebno je najbližja razlaga Sigmunda Freuda, ki navaja teorijo o zavednem in nezavednem umu in v kateri govori o treh osebnostnih strukturah: ID ali ONO, EGO-JAZ in SUPEREGO-NADJAZ.
Freud za ID pravi, da prestavlja človekove primarne nagone za preživetje, ki v vsakdanjem življenju narekuje vzgibe, ki jih ni možno nadzorovati. To pomeni, da gre za nezavedne procese, ki zahtevajo od človeka, da zadovolji svoje nagone.

Ego predstavlja človekov zavedni um in se oblikuje takrat, ko se nezavednem umu začnejo postavljati določeni pogoji, ki jih zahteva družbena realnost.
Super ego ali nadjaz predstavlja ponotranjene ukaze in prepovedi okolja in ima vlogo pravičnika, ki vztraja na moralnih in etičnih pravilih.
Freuda je svetoval, da je smiselno iskati lastni ego tam, kjer je ID že bil. Človek lahko trpinči samega sebe in premika gore na zavedni ravni, toda če je program naložen v nezavednem delu, nič od tega kar želi ego se ne bo uresničilo.

Nezavedni um je kot suha goba, ki vsrka marsikaj kar naš zavedni um niti ne registrira in šele takrat, ko se znajdemo v situaciji, da nimamo več kontrole nad našimi dejanji, spoznamo, da smo to informacijo » nehote pobrali«. To kar kontaminira naš nezavedni um je povsod okoli nas in naš zavedni um bi moral biti tisti, ki bi opravi strogo selekcijo, kaj bo dovolil in kaj ne bo dovolil, da bi nezavedni um shranjeval. Če sta nezavedni in zavedni um usklajena, potem nimamo skrbi in naše življenje poteka kot v pravljici. Koliko takšnih ljudi poznate? Celo tisti, za katere menimo, da so visoko ozaveščeni in razsvetljeni, ko jih spoznamo malo boljše, vidimo, da je nivo njihove duhovnosti le maska pod katero skrivajo svojo šibkost in svoje neznanje.

V Astrologiji Sonce predstavlja naš zavedni um in Luna naš nezavedni um in ta dva svetila v naravi sodelujeta sinhronizirano. Pri človeku na žalost nenehno prihaja do konfliktov med zavestjo in podzavestjo in ti šumi so že tretje tisočletje tisto kar povzroča gorje na našem planetu.

Ko vzamemo v roke neko berilo z vnaprej sprejetimi zaključki, da nas bo to branje, hitro napolnilo s svetlobo, smo na napačni poti. Naš duh se ne bo razsvetlil le z branjem knjig, ker gre za počasen in dolgotrajen proces, ki zahteva evolucijo naših čutenj. V številnih mističnih, verskih knjigah so navedeni protokoli tradicij, ki nas vabijo, da jim slepo sledimo in nas brez kakršnih koli verodostojnih pojasnil napeljuje v svojo učenost. Tudi takrat, ko sledimo takšni filozofiji smo zagotovo na napačni poti.

Šele takrat, ko smo sposobni jasno artikulirati zapletene koncepte našega zavednega in nezavednega uma smo sposobni metodično in samozavestno odgovarjati na lastna vprašanja, kdo sem jaz, kdo smo ljudje. Mnogi ljudje imajo nepojasnljive in intuitivne izkušnje in se ukvarjajo z lastno energijo, težnjami k razsvetlitvi svojega uma in iskanjem odgovorov v karmičnih vzrokih. Na ta način se njihov um toliko razsvetli, da lahko čutijo močno dojemanje in razumevanje notranjega inženiringa.

Vsekakor to ne morejo razumeti malodušne osebe in za njih bi bilo bolj primerno, če bi se na začetku začeli ukvarjali z jogo ali meditacijo. Razmišljati, da bomo takoj na začetku svojega »izobraževanja« na področju razumevanja človekovega mentalnega inženiringa bili toliko razsvetljeni je enako kot da bi s svetilko iskali sonce. Ne glede na vero ali ste ateist ali ne, če ste odprtega duha in dovzetni za delo s človeškim energetskim sistemom, ste pripravljeni na prvi korak k razsvetlitvi svojega uma, če se na razumni ravni odločite, da boste z discipliniranim delom začeli učenje o svojih lastnih možganih. Po mojih lastnih izkušnjah je to edini način, da začnejo z roko v roki sodelovati zavedni in nezavedni um.

Moderni človek misli, da je naredil veliko na svojem evolutivnem razvoju, pa to ni res. Res je človek veliko napredoval na področju znanosti, gospodarstva in ostalih panog, ki mu omogočajo lažje življenje, vendar na področju notranjega inženiringa se ni premaknil zadosti. Mogoče je bolj pravilno reči, da z vsakim novim napredkom in dosežkom se uniči več človeka v človeku. V obsežnem obstoju človekove zgodovine, ki mu ne poznamo začetka ali konca, je človeško bitje še vedno velika uganka. V primerjavi z Vesoljem je človek majhna entiteta, ki je trenutno času pandemije virusa Covid, polna strahov za svoj obstoj. Arhaični strah je seveda prisoten v vsakem od nas in šele takrat, ko človek doseže balans med zavednim in nezavednim umom je sposoben dojeti in razumeti, da ni razloga za strah, pod pogojem, da živimo pošteno in če s svojimi dejanji ne škodujemo drug drugemu. Šele ko človek začne doživljati sebe preko omejitev svojega fizičnega telesa in uma, se lahko osvobodi negotovosti in strahu in lahko zaživi polno življenje.

Pri tej trditvi se mi odpira vprašanje, ali je današnji človek bolj v nevarnosti od vpliva zunanjih dejavnikov, elit, ki producirajo umetne strahove in načrtno preusmerjajo človekov zavedni um, v tisto kar jim ustreza, ali pa človek sam določa, kako bo sodeloval s svojim nezavednim umom. Strah se ne odklanja z molitvami, ki jih kristjani, muslimani in ostalih verniki drugih ver, namenijo svojim bogovom preko svojih molitev. Skoraj vse molitve temeljijo na tem, da prosimo boga za nekaj kar nimamo, nekaj kar nam manjka in kaj pričakujemo, da nam bo bog dal. Zdravje, denar, ljubezen so tri področja za katera človek že 2000 let prosi svojega boga, da mu podari in da mu rešuje vse težave, ki izhajajo iz tega. Če lastno preživetje usmerjamo samo na »boga«, kateremu pošiljamo molitve, smo na napačni poti in če se nekaj na tem področju, kardinalno ne spremeni, bomo še naslednjih 2000 let ponavljali iste napake in trpeli.

Če ne bo vsak posameznik sam sodeloval v povezavi svojega zavednega in nezavednega uma in če ne bo več razsvetlil svoj lastni um, bomo še naslednjih 2000 let sužnji tistih »brihtnih« posameznikov, ki so odkrili način kako nas lahko s pomočjo umetne inteligence ustrahujejo. Kako zlorabljajo naše arhaične strahove v našem umu in nam vcepljajo različico straha, ki nima kaj dosti opraviti z realnimi strahovi za preživetje.

V tem obsežnem obstoju v katerem živimo, za katerega še vedno ne poznamo ne začetka in konca človekovega življenja, bi kočno morali priznati da smo le malo človeško bitje, katero se mora še veliko o sebi naučiti. Še vedno nimamo vpliva na rojstvo človeka in še vedno ne moremo preprečiti umiranje človeka, ker nismo sposobni vključiti smrt, kot enakovreden del človekovega življenja. Moderna ginekologija je ženskam omogočila prekinitev nosečnosti, ni jim pa omogočila možnosti, da se sama ženska izbori za svoje materinstvo na pravi način. Da bi bila nagrajena za svojo vlogo, da je ponosna ženska, ki ima tako sveto nalogo, da nosi človeka v svoji maternici in s tem omogoča obstoj človeštva.

Ni težko Luni, da uboga Sonce, ker se s tem ne kršijo naravni zakoni. V današnji družbi so bogate elite prevzele vlogo Sonca, ki namesto da predstavlja čast in dostojanstvo, predstavlja brutalni mehanizem, ki načrtovano in zavedno uničuje človeka. Namesto da daje svetlobo Luni, ki na prvem mestu predstavlja žensko, saj Luna, vladarica znamenja Raka, ki predstavlja družino bi morala biti osnovna celica vsake družbe. Nismo ženske nič dosegle s tem, da imamo pravico do splava. Moramo se zavedati, da ženska ima pravico biti mati in dostojno živeti v času, ko nosi svojega otroka in ves čas njegove vzgoje, dokler ne odraste in ne prevzame svojo pravo vlogo v družbi.

Ker je človek le majhna entiteta univerzuma in ne naredi dosti v smeri razsvetlitve svojega uma, čeprav ima vse možnosti, ki jih ne izkoristi, je normala posledica, da je arhaični strah prisoten pri večini človekovih dejanj. Šele ko človek začne doživljati sebe preko omejitev svojega fizičnega telesa in uma, se lahko osvobodi negotovosti in strahu. Žival začuti strah pred smrtjo, šele takrat, ko se ji plenilec približa in takrat se skuša z begom rešiti. Dokler je žival sita in dokler ima svoj brlog, spokojno leži in uživa v svojem življenju. Kaj pa človek počne? Ni največja napaka, ki jo izvaja človek, da sam ne uporablja mehanizma, ki balansira njegov zavedni in nezavedni um, temveč ker zavestno dovoljuje finančnim elitam, da manipulirajo z njegovim nezavednim umom.

Na ta način manipulirani človek sam ustvarja svoje strahove, ker ne koristi svoje lastne možgane, da bi razumel pravi smisel življenja. Človekov nezavedni um, ne moremo spustiti iz vajeti, ker takrat »znori« in počne milijon neumnosti, ki zagrenijo njegovo lastno življenje in če je v takšnem položaju, da odloča o življenju drugih ljudi, s svojimi odločitvami škoduje še množici drugih ljudi.

Skrajni čas je, da ljudje okrepimo svoj lastni um do te mere, da spregledamo dekadentne poteze elit, ki v svoji norosti ne poznajo več meja in z našim dovoljenjem nam jemljejo naše človeško dostojanstvo. S človeškim dostojanstvom se rodimo in le kozmična inteligenca, ki je ustvarila človeštvo, ima pravico vzeti nam to dostojanstvo. Ne bogati posameznik, ne predsednik, ne premier, ne kralj, ne cerkev, ne vojska ali katerikoli drugi zblojeni norec, ne more in ne sme si prilastiti pravice, da upravlja z človeškimi umi in da izkorišča svojo moč nad našimi možgani, da bi dosegel svoje cilje. Večkrat sem napisala, da se takrat, ko umolkne človek, ki nima več prostora za borbo, v njegovo obrambo se postavi Vesolje.

Človeško življenje deluje na več načinov in vsaka celica telesa ustvarja svoj čudež. Na žalost ne poznamo čudeže, ki zavarujejo človeka pred manipulacijo elit, ki nam določajo kaj bomo delali in kako bomo živeli. Čeprav večina ljudi, ki imajo zdravo pamet in so spregledali njihove manipulacije, so v končni fazi nemočni pred njihovo norostjo.

Nekoč je Mark Twain, filozofski mislec obiskal Indijo in po polletnem bivanju spoznal življenje ljudi, je izjavil: vse kar človek potrebuje vedeti, je že ustvarjeno v Indiji. Ugotovil je, da v Indiji, takšne, manipulativne »norce«, ujamejo in jih pod prisilo odpeljejo na zdravljenje v budistične samostane, kjer živijo zdrave osebe, ki želijo spoznati samega sebe in delajo na sebi preko raznih duhovnih tehnik. »Norce« zvežejo in nihče od ostalih oseb v samostanu se ne odziva na njihovo početje. »Norci » kričijo, besnijo, grozijo, jočejo, prosijo, buljijo v eno točko ali obljubljajo vse po vrsti, samo da jih spustijo, vendar nihče razen tistih, ki imajo nalogo, da jim dalo malo vode in kruha, se ne ukvarjajo z njihovi početjem.
Po enem mesecu izolacije se »norci« umirijo, ker ugotovijo, da se drugi ukvarjajo s svojim delom in se ne odzivajo na njihovo norost. V času enega meseca se take osebe umirijo in stabilizirajo, saj brez pozornosti okolja se njihova »norost« ne more nadaljevati.

»Norost je samo potovanje ega. Prezri norost in umrla bo sama od sebe.«, tako pravijo strokovnjaki, ki se spoznajo na »norost« posameznikov, ki manipulirajo naš svet.

Ana Malenica, astrologinja

17.03.2021