Ali se spominjamo prejšnjega življenja?

IN MEMORIAM A MI QUERIDO AMIGO JUAN

Čeprav imamo astrologi veliko možnosti, da odkrijemo kaj je skritega v natalni karti neke osebe, obstaja nekaj, kar je tudi nam skrito. To kar ni zapisano v simboliki planetov niti v horoskopskih znamenjih je šepet iz Duše, ki ga vsak od nas sliši vsaj enkrat v življenju. Šepet, ki ti pove, da je to resnico že nekoč slišal ali doživel, ne ve pa kdaj se je zgodilo.

Ali se spominjamo prejšnjega življenja?
Ali se spominjamo prejšnjega življenja?

Evolucija človekove zavesti nas je pripeljala do vprašanj, kaj smo in zakaj se nam dogajajo stvari, za katere vemo da obstajajo, vendar ne vemo od kod so prišle. Astrologija uporablja poseben jezik simbolov in ponuja ustrezne rešitve za tolmačenje karmičnih kod, ki obenem ponujajo odgovore kaj je Karma. Natalna astrologija odgovarja na vprašanje kaj smo in kdo smo, prediktivna astrologija odgovarja na vprašanje kdaj se je zgodilo in karmična astrologija odgovarja na vprašanje zakaj se je zgodilo.Ali naše karmične povezave, ki nas usmerjajo k določeni osebi, imajo nalogo, da nam olajšajo življenje in nam prinesejo veselje, ali imajo oznako starega dolga in nam prinašajo skrbi. Moje osebno mnenje je, da so karmične povezave neizogibne in da nam se dogajajo v življenju preko fizičnih, čutnih in neverbalnih komunikacij, ki jih imenujemo sinhronicitet. Vsaka karmična veza deluje med vsemi osebami, ki lahko paralelno živijo na istih mestih in v istem času in se srečajo »nenačrtovano«, takrat ko pride čas za to. Astrolog, ki tolmači karmično diagnostiko ve, da se nič ne zgodi naključno in da povezave med dvema osebama določajo posebni zakoni, ki sledijo svoji logiki, svoji hitrosti gibanja in kozmični inteligenci. Vsaka karmična veza ima globoke korenine in izoblikovano infrastrukturo, ki nima nič opraviti z našim zavednim umom. Karmična veza ima namen, da se dve osebe srečajo z nalogo, da se določena situacija izvrši zaradi nerešenega problema ali dogodka iz prejšnjega življenja ali dolga, ki ni bil poravnan.

Niso vsi odnosi, ki jih imamo v življenju določeni, da morajo trajati celo življenje. Nekateri odnosi zahtevajo, da se v medsebojni zvezi rodijo otroci, nekateri, da doživimo bolezen ali ustvarimo kariero in ko to dosežemo nimamo več karmičnih obveznosti do te osebe, torej končamo svoje delo in smo svobodni. Ves čas trajanja zveze, bodisi da je to kratko ali dolgo, gre za popravljanje nečesa kar ni bilo v preteklosti dobro narejeno in opravljeno. Ko se to »popravi«, na način kakor se mora, je stvar končana.

Tisto kar obeležuje karmično vezo je stik med fizičnim in eteričnim telesom znotraj nas, tisto kar imenujemo neverbalni kontakt na nivoju čustev. Pri tem ni nujno, da je umešana Venera, kot simbol ljubezni, saj gre za eterični nivo in ni nujno, da se zgodi čarobnost zaljubljenosti, ki običajno spremlja srečanje moške in ženske energije. Pri karmičnih vezah obstaja tudi tisti del, ki nas poleg Sonca obrača k mehkejšemu, vodenem svetu , katerega v praksi predstavlja Luna. To je ključna točka, ki govori o naših čustvih, našem notranjem svetu, ki nas povezuje z našo dušo.

Nekoga imamo radi, kot brata, očeta, prijatelja, imamo ga radi iz naše Duše in nimamo nikakršnih telesnih poželenj. Moj prijatelj Juan me je klical »Ana de mi alma«. (Ana moje Duše) Stik med Soncem in Luno, je stik med fizičnim, racionalnim, zavednim umom in iracionalnim, ki je skrit v našem nezavednem umu. Če govorimo o našem horoskopu, je to točka kjer se dotika naše fizično telo z eteričnim delom, oziroma točka, ki nam pove kje se srečujemo z osebo, s katero smo živeli v nekem drugem času in vremenu. To dogajanje ali srečanje se je lahko zgodilo v roku nekaj stoletjih, če govorimo o našem zemeljskem času, če pa govorimo o kozmičnem času je to na ravni molekularnega kozmosa in vodenega, eteričnega telesa, ki ga vsi imamo v sebi.

V horoskopu, tam kje se nahajajo Sonce in Luna, iščemo naše starše ali tiste dele naše notranjosti v katerih se nahajajo osebe, ki jih iščemo in s katerim moramo doživeti stik fizičnega in eteričnega dela. To so osebe s katerimi smo globoko povezani in s katerimi moramo skupaj živeti, delati ali sodelovati, da bi se počutili popolnim.
Šele kot to doživimo se počutimo izpopolnjeni, zdravi in smo polni energije. Lahko dosegamo prave rezultate in rečemo, da živimo naše lastno poslanstvo. Oživljanje karmične veze, ne glede ali nam ponuja zadovoljstvo ali povzroča skrbi, je potrebno sprejeti in se ne opirati njenemu udejanjenju, ker je to edini pravi način, da doživimo pravi smisel življenja.

Poznamo še druge karmične povezave, ko smo iz nekih nedokončanih zgodb pustili nedokončane zadeve in katere moramo v tem življenju dokončati, če želimo deblokirati našo kreativno energijo. O tem kaj se skriva v teh zgodbah, nam povejo planeti, ki se nahajajo v znamenjih, ki jih imamo v horoskopu nasproti Urana in Saturna. Uran in Saturn sta zelo karmična planeta, ko gledamo skozi naše odnose in so izjemnega pomena. Preko njihove razlage vidimo, kje imamo nek karmični dolg, nekaj kar smo začeli v prejšnjem življenju in nismo dokončali in kar moramo dokončati v tem življenju.
Pri tem je zelo pomembno vedeti, da se planet Zemlja vedno nahaja nasproti Soncu, kar pomeni, da je naravni položaj Zemlje vedno povezan z zgodbo o Saturnu in Uranu. V naravnem horoskopu Sonce ima sedež v znamenju Leva in je sedež Zemlje v znamenju Vodnarja. Vstop precesije v Vodnarja, ki se bo zgodil čez 360 let je obdobje prebujanja in duhovnega razvoja Zemlje in njenega razvoja zavesti. Položaj Saturna in Urana v našem horoskopu nam vedno razlagata kaj je tisto kaj moramo mi storiti preko te zveze ali odnosa z neko osebo.

Ne smemo pozabiti na vlogo Kirona, ki se v orbiti nahaja med Saturnom in Uranom. To pomeni, da ima Kiron velik pomen v medsebojnih odnosih, ki se odvijajo med Saturnom in Uranom in on je ta, ki mora prečistiti in pozdraviti vse bolečine, ki so se zgodile med njimi v prejšnjem življenju.

Simbolika planeta Saturn nam razloži, da smo ob vstopu na planet Zemlja »podpisali kozmično pogodbo« in s tem smo pristali na vse pogoje, ki izhajajo iz te pogodbe .

Vi se danes tega ne spominjate in tudi astrolog vam ne morete pokazati kopijo te pogodbe, ker je ta shranjena v vaši podzavesti. Res je, da se v našem zavednem svetu zdi, da določila in pogoji iz pogodbe o življenju ne veljajo, ker nimamo dokazila, da se morajo zakoni Karme izvajati strpno in toliko časa, dokler ne bodo stvari in dogodki dokončani.
Ni nenavadno, da se ne spominjamo niti svojih obljub, da se ne bomo opirali ničemur kar moramo doživeti tukaj na Zemlji. Šele takrat, ko se ne želimo spomniti naše obljube da ne bomo trpeli, odpremo vrata našem zemeljskem trpljenju. Na planet Zemlja, ne prihajamo da se zabavamo, prihajamo predvsem zato, da se učimo. Izpolnitev pogodbe o življenju pomeni, da moramo sprejeti in dobro in slabo, dež in sonce na enak način in se ne opirati pri izvrševanju svojih nalog. Takrat, ko sprejmemo našo Karmo, nam ne bo težko sprejeti tudi »odplačevanje« dolga, ki smo ga storili v nekem prejšnjem življenju. Če sprejmemo našo Karmo, se ne bomo opirali izvrševanju nalog in če ne bomo nasprotovali scenariju, ki ga je določil Kozmos se bodo karmične zgodbe odvile tako, kot se morajo. Ko se začnemo vmešavati z našim pomanjkljivem umom, ki marsikaj ne razume in deluje v duhu ega, povzročimo trpljene.

Naši predniki so verjeli, da modrost prihaja preko svetlobe iz Duše , ki nam razsvetli naš nezavedni um. Danes živimo v svetu, ki je na polno razsvetljen. Ulične razsvetljave, ki ponoči razsvetljujejo ulice in ceste, kot da bi bil dan, imamo računalnike, mobilne telefone in oblačila, ki nam svetijo. Veliko svetlobe imamo okoli nas, nimamo pa svetilke, ki bi razsvetila naš nezavedni um.

V horoskopu na karmične dogodke vplivajo položaj Severnega in Južnega luninega vozla, prenatalne mlade Lune in povezava točke Fortune s Soncem in Luno. Če nekatera od navedenih točk imajo aspekt z ascendentom, vladarjem ascendenta osebe, ki se pojavi v našem življenju, je to pritrdilna potrditev, da s to osebo imamo odnos iz prejšnjega življenja. Tukaj se ustvarja pozitiven odnos v katerem obogatimo našo moč in osmislimo naše življenje. Živimo polno življenje, kot da smo združili dva kompatibilna dela, ki ustrezata en drugemu.

Preko pozicije natalne Lune vidimo kakovost pridobljenih izkušenj, ki so lahko v veliko pomoč pri doseganju harmoničnih odnosov med posamezniki. Nezmožnost prilagajanja, ki je posledica nejasne podobe sebe, je pogosto posledica različnih blokad ali močnih navez. Luna je čustveno-mentalni vzorec, po katerem v tem življenju delujemo in reagiramo.
Osnovni zakon Kozmosa je RAVNOTEŽJE ali BALANS, ki ga ustvarjamo preko lekcije osvobajanja od navezanosti, ki nas omejuje in nam ne dovoli duhovno rast. Podedovane lastnosti, ki so nam podarili naši prednikov so podobne skledi polni kovancev. Nekateri so zlati in drugi kovinski. Nekoč, v nekem prejšnjem življenju so nam ustvarile velike skušnjave in pustile globok pečat v naši podzavesti in v sedanjem življenju so postali osnova za nadaljnjo duhovno rast.

Naša Luna je naša Duša, polna čustev, spominov, vtisov in dolgoživih izkušenj, ki se prenašajo iz življenja v življenje. Položaj Lune v znamenju opisuje raven izkušenj ali bolje rečeno spomine na prevladujoče potrebe, ki izhajajo iz celotne reke genetike, v katero smo padli. Zato se prav zaradi teh in takšnih potreb resničnost presnavlja na zelo specifičen način, poseben za vsakega posameznika. Tam, kjer je Luna, je tudi slika naše največje navezanosti na določene osebe, naši spomini, ki nas navdihujejo na nova dejanja ali nas ovirajo pri duhovni rasti. Ne bojte se, odprite na stežaj vrata vaše Karme in se boste takrat izognili vsem oviram in izkusili nekaj novega, s čem boste napolnili svoje življenje s radostjo.

Poslavljam se od mojega prijatelja Juana z besedami:
Sé que allá donde estés, vas a estar muy feliz (Vem, da si srečen, kjer koli si že).

Ana Malenica, astrologinja
24.03.2021