DANES, KO SNEŽI SE SPOMINJAM…

Velika noč je mimo in ko skozi gledam sneg (?), mi se vrtijo spomini na moje otroštvo in na vse tiste osebe, ki so oblikovale in zaznamovale mojo življenjsko pot. Obdobje, ko sem odraščala je nekaj, kar ne bi zamenjala za nič na tem svetu in sem zelo ponosna na tisto, kar so me starši naučili. Lahko so nas naši starši naučili veliko dobrega, ker smo živeli v sistemu, ki je vsem ljudem omogočil čas za vzgojo in to je nekaj najbolj vrednega kar smo imeli, vsi mi, starši in otroci.

Ko opazujem današnji način življenja se sprašujem, v kakšen, zmeden, nerazumljen in ponoreli svet odraščajo naši otroci in za to stanje smo vsi odgovorni. Nihče mi več ne more pridigati, da so krivi oni ker so takšni kot so in ne mi, ki zatiskamo oči pred resnico, ki je tako resna in boleča, da se bojim, da se moje srce ustavilo, ko razmišljam o vsem kar se dogaja in kaj vse se bo dogajalo v naslednjih pet let, ko bo Neptun v svojem vladarstvu, v Ribah.

Obstaja nekaj stvari, za katere vsi vemo, da jih nikoli ne smemo početi in črte, ki jih nikdar ne bi smeli prestopiti. Potem je še veliko stvari, o katerih nam sploh ni treba razmišljati, ker v svojih srcih preprosto vemo, da so v redu, se pa ne upamo spregovoriti na glas, da ne bi porušili naše potrebe po ugodju. Kljub temu obstajajo razlike, kot so siva območja in dogodki, ki bi jih v nekaterih situacijah lahko razumeli kot “vse bo v redu”, vendar bi jih lahko obsodili, če bi jih gledali z drugačnega stališča? Z Merkurjem v Ovnu bu zagotovo to morali početi na drugačen način in zaupati tisti presoji, ki prihaja iz naše Duše in katera nam pravi, da bi razumeli svet, morate najprej razumeti same sebe.

Običajno ne pišem tedenskih prognoz, ker je veliko astrologov, ki to počnejo in vas bombardirajo z informacijami, ki jih največkrat ne razumete. Tudi jaz nisem kaj prida za vas, ker pišem dolge, razmišljajoče članke o življenju in nimate časa, da jih preberete. Da se bom danes dotaknila tedenske prognoze je »kriv« Merkur v Ovnu, ki me sili v akcijo in njegov duh me bo spremljal ne samo ta teden, temveč do 19. aprila, ko se bo s prestopom v znamenje Bika »polenil«. Merkur je vladar mojega sončnega znamenja Dvojčka, ta neverjetni falot, ki daje pečat moji osebnosti.

Kakšen je vaš Merkur, morate vedeti vi, katero hišo vam tranzitira in kakšne aspekte dela z drugimi planeti. Kaj je vaša resnična srčna želja in kako vam lahko pomagajo nebesa pri reševanju vaših težav. Kje se skrivajo navdihujoči odgovori v vašem horoskopu in kakšne načrte vaše prihodnosti vam je ob rojstvu podaril prijazni Univerzum. Ta čudesni in nenavaden teden je pomemben za vse ljudi, predvsem pa za tiste, ki so rojeni v zračnih znamenjih (Dvojčki, Tehtnice, Vodnarji) in tiste, ki imajo Sonce v Vodnarju, v ascedentu so Vodnarji ali pa imajo veliko planetov v Vodnarju. V ponedeljek 5. aprila je Luna imela zadnje srečanje (konjunkcijo) s Plutonom in po tem bo zapustila znamenje Kozoroga. Prestavila se bo v znamenje Vodnarja, za katerega je značilno, da predstavlja svobodo in višjo zavest. V popoldanskih urah je naredila sekstil z Merkurjem v Ovnu in mnogim povzročila spremembo razpoloženja.

Luna v Kozorogu je v znamenju svojega izgona in lahko povzroči neugodne spremembe razpoloženja. Vse osebe, ki imajo nekontrolirane spremembe v svojem vedenju in se te-leh zavedajo, bi se morale obvladati. Dogaja se je bolečina v 4. energetskem centru, katerem vlada Luna in ko je Luna bila v Kozorogu so se obujale karmične zgodbe, ki običajno morajo boleti v področju življenja, kjer se to najbolj občuti. Pri nekomu je to na področju, ki zadeva otroke, pri drugem aktivira partnerske odnose ali pa na področju kariere. Kar morajo te osebe vedeti je, da če ne sprejmemo svoje usode, tako kot jo moramo, ne moremo balansirati niti dogodka niti razpoloženja. Odvisno od tega, katero hišo tranzitira Pluton v našem horoskopu, se bodo dogajale tudi močne težave.

Za primer navedem, če nam Pluton v Kozorogu tranzitira 6 hišo (zdravje) se lahko pojavi strah, depresija, negotovost in ta aspekt nam bo pokazal, koliko smo se naučili in koliko modrosti smo odnesli iz preteklega obdobja. To obdobje je bilo v letu 2020, ko smo imeli vsi, enkratno priložnost, da se spremenimo. Danes nam ni treba nadaljevati tega, kar smo prej počeli. Nihče nas ne sili, da pojemo iste pesmi in skačemo skozi iste stare obroče ali se borimo z istimi demoni.

Lahko se spreminjamo, razvijamo, poglabljamo in krepimo naša obzorja. Če pa tega ne storimo, tvegamo da bomo stagnirali in na koncu nam ne bo preostalo drugega, kot obtičimo na enem mestu. Zato bi bilo dobro da prepoznamo, da nam Kozmos ponuja podporo kot darilo, da se lahko odmaknemo od situacije, ki nam nudi udobje in ne zahteva mnogo izzivov. Luna v Vodnarju je drugačna energija, kot Luna v Kozorogu ker zahteva od nas, da smo bolj pripravljeni na nekaj novega kar še nismo imeli v naši preteklost. Skozi leta 2021 in 2022 bi se morali zavedati, da bomo vsak mesec imeli srečanje Lune s Plutonom v znamenju Kozoroga in nekaj dni kasneje, srečanje s Saturnom v Vodnarju. Oba vidika sta neprijetna za Luno, ki predstavlja našo dušo in subtilno eterično naravo.

Naše spomine iz starodavne preteklosti, ki jih nosimo zakopane v svojo DNK kodo, vsakič znova zadeneta Pluton in Saturn. Kot da oba “težka planeta” od nas zahtevata, da “obrnemo” svojo notranjost in vsako skrito misel na glavo, da bi jasno videli sebe in druge okoli sebe, videli, sprejeli in končno sprostili vsako izkušnjo ali spomin, ki nas boli. Veliko tega je v našem svetu na glavo postavljeno in zavito v temo. Čeprav prave norosti še nismo doživeli, lahko predvidevamo, da bo v prihodnosti marsikaj, kar nas bo presenetilo. Po navadi preveč cenimo našo zdravo pamet in trdna dejstva in za logiko vedno mislimo kot na nekakšen intelektualni sveti gral. Navdih je le v sprejemanju in nikoli ne moremo vedeti vsega, čeprav Kozmos vedno išče ravnotežje in ravnovesje, zato nam poleg te težave ponuja tudi izhod iz krize vsakič, ko Luna pride v povezavo z Jupitrom v Vodnarju.

Jupiter v Vodnarju je velik blagoslov za vse osebe, ki imajo Sonce v tem znamenju. Več kot nas pritiska Saturn, bolj nas Jupiter ščiti in sprošča. Toda čas je, da razumemo, da krivično mislimo, da sta Saturn in Pluton zadolžena za vse naše muke in težave v življenju. Tako imenovani “srečni planeti”, kot sta Venera in Jupiter, nas lahko spravljajo v velike težave. Vsako pretiravanje v kakršnihkoli užitkih zlahka vodi v našo dekadenco in zaton. Zato pa potrebujemo močnega Saturna, da bo naša samokontrola močna in da se bomo lažje odločali. 6. aprila bomo imeli harmoničen sekstil med Venero in Marsom, ki obravnava odnos med moškim in žensko. Ker bo Luna iz Vodnarja naredila sekstil z Soncem, lahko sklepamo, da je torek odličen dan z dobro energijo!

Vsi, ki so svobodni in brez partnerja, bodo imeli priložnost v naslednjih dneh nekoga spoznati in v srcu prebuditi ljubezen. Z energetskega vidika vidimo dobro ravnovesje med štirimi planeti, ki vladajo iz prvih štirih energetskih središč. Prva čakra je pod vlado Marsa, druga pod vladavino Venere, tretja pod vladavino Sonca in četrta srčna čakra pod vladavino Lune. Ravno v torek so bili vsi štirje od teh planetov postavljeni tako, da se podpirajo. Prve tri čakre so nosilci energije in so povezane z našo živalsko naravo. V spodnjih čakrah so naši genetski zapisi, ki nas pogosto pogojujejo, določajo in zavirajo. Imamo na voljo torek, sredo in četrtek za energetsko čiščenje in sproščanje preko meditacije ali preko molitve sproščenosti.

Če odprete svoj um nasvetu nekoga, boste morda našli preboj, ki ga iščete. V sredo. 7. aprila imamo Luno v povezavi z Jupitrom in mnogi bodo začutili, da jih Kozmos podpira. Tisti, ki imajo v svojem horoskopu pozitivne aspekte pri igrah na srečo, naj kupijo listek za Loto. Sreča je mogoča v partnerskih odnosih ali v karieri in vedno bo našla pot do tistih ki jo pričakujejo in ji zaupajo. Za nekoga, ki išče ljubezen in je doslej ni našel, se lahko ljubezen pojavi nepričakovano.

Ker bo Luna naredila trigon z Marsom v Dvojčku in sekstil z Venero v Ovnu, lahko svojo sorodno dušo srečate na cesti ali na spletu. Danes se mnogi srečujejo in se najdejo prek družabnih omrežij ali različnih spletnih strani za zmenke in to je v skladu s časom, v katerem živimo. Če ste se še do zdaj upirali tovrstnim zmenkom, se boste zdaj prepustili tisti nevidni mreži ljudi, kjer se morda skriva vaš življenjski partner. Ves planet je povezan v mrežo in nobena točka na planetu ni več daleč. Čeprav se vam neki vidik življenja v tem trenutku zdi nenavaden, ima Merkur v Ovnu mnoge prednost in nas preseneča zaradi njegovih številnih talentov. Ob koncu dneva 7.aprila Luna proti večeru preide v znamenje Ribi in prvi aspekt, ki ga bo oblikovala, je sextile z Uranom v Biku.

Takrat ko smo globoko poglobljeni vase, se lahko povežemo s svojo božansko naravo, ki se pokaže v naši DNK kodi. Na duševni ravni to razumemo nenavadno, ker težave, ko jih čutimo, stvari ki nas zabolijo, ne izvirajo iz zavednega uma. Telo je starejše od našega uma, pozna skrivnost našega ustvarjanja in zato je to čas, da sledimo svojim globokim občutkom, seveda če želimo doseči resnico.Če naš trenutni strah izvira iz arhetipa straha, ki ga nosimo v sebi, vam svetujem da se lotite nekega adrenalinskega izziva. Ko boste premagali prvotno grozo, boste lahko doživeli vznesenost trajnega zaupanja. Hmm … morda to ni tako preprosto, kakor se sliši, je pa zelo koristno. Da bi se nehali bati lastnega strahu, ga je bolje povabiti prostovoljno v svoje življenje v neki drzni obliki. Vse dokler izkazujete odpor do tega, česar se danes (razumljivo) bojite, bo demon straha naraščal. V petek, 9. aprila se soočimo z zelo zahtevnim kvadratom med Marsom in Neptunom.

Paziti se moramo obljub, ki jih morda ne bomo mogli izpolniti. Ne hitite z odločitvami, da ne naredite usodne napake, ki jo boste težko popravili. To bodo najbolj občutili ljudje, rojeni z izzivnimi vidiki teh planetov, pa tudi vsi ljudje, ki so rojeni so rojeni v znamenju Dvojčka ali, ki so v podznaku Dvojčkov ali tisti, ki imajo v Dvojčku Marsa. Ugoden dan je za analizo in filozofiranje, ne pa tudi za neko konkretno akcijo ali posel. Konec tedna je dober, ker sta planeta, ki govorita o veliki in majhni sreči, Jupiter in Venera, v medsebojnem harmoničnem odnosu. Tako bodo nekateri doživeli majhno, nekateri pa veliko srečo. Sreča je vedno sreča in človek ne bi smel biti nehvaležen, tudi če okusi le drobtinice sreče.

Zahvalite se moramo za vso lepoto, ki jo imamo v svojem življenju in zagotovo imamo vsi nekaj lepega v našem življenju, kar pripada samo nam. Kaj je to lepo? Kako naj to vedo astrologi, če vi ne veste. V teh časih izzivov in nestabilnosti bi vsi morali zavrniti ponos in nečimrnost v prid bolj previdnemu ocenjevanju, skrbnemu zasliševanju in občutljivemu premisleku. Nekatere težave nas spravljajo v zadrego, druge nas naredijo še močnejše. Šole in univerze so čudovite ustanove. Učitelji so neverjetni ljudje. Otroci in študentje so fenomenalni. Toda ko gre za tiste, ki se imajo za izobraževalne strokovnjake, je mnenje deljeno. Nekateri ljudje radi delijo svoje napovedi o najboljšem načinu opravljanja dela. Drugi z veseljem domnevajo, da tisti, ki izdajajo navodila, vedo, o čem govorijo. Kljub temu tvegamo, če v kaj preveč zaupamo, ne da bi videli dokaz, da deluje. Namesto da se zanašate na to, česar so vas nekoč učili, danes zaupajte svojim instinktom in se na zavedni ravni odločite, da boste zadovoljni, da nimamo vojne.

Ana Malenica, astrologinja
24.03.2021