Moč pregretega ozračja

Stari pregovor pravi, da vse naše poti vodijo v Rim, zato nas vse interpretacije sedanjih in prihodnjih političnih razmer pri nas in v svetu napeljujejo na razmišljanje o astrologiji kot znanosti, ki svoje učenje in tolmačenje temelji na razlagi odnosa med planeti in človekom. Pri tem razmišljam, da nekatere od velikih znanosti spreminjajo svoje trditve, odvisno od časa, v katerem živimo, in od znanstvenih dosežkov, ki so si pogosto zelo nasprotujoči. Gibanje planetov skozi našo galaksijo Mlečno stezo pa je pojav, ki se nikoli ni spremenil, ne v preteklosti, ne v sedanjosti in tudi v prihodnosti, čez nekaj sto let se ne bo na tem področju nič spremenilo. Sonce je bilo 18. oktobra (ko pišem ta prispevek) na 25. stopnji Tehtnice; pred stotimi leti, 18. oktobra 1921 leta je bilo na 25. stopinji Tehtnice in čez sto let, leta 2121, bo na 25. stopinji Tehtnice.

Makro kozmos je razdelil svojo kozmično inteligenco in svojo neverjetno ustvarjalnost med štiri cesarstva, mineralno, rastlinsko, živalsko in človeško, ki si skupaj delijo planet Zemlja. Med njimi je človek kot mikrokozmos zagotovo resnična kopija makrokozmosa, ker ima vse enake gradnike, iz katerih je sestavljeno vesolje.

Danes bom govorila o dveh pomembnih planetih, ki sta v tem mesecu, v oktobru, spremenila smer gibanja in sta se iz retrogradnega gibanja napotila stacionirano naprej. To sta planeta Saturn in Jupiter, ki trenutno oba bivata v ozvezdju Vodnarja in oba predstavljata kazalce časa. Simbolika astrološkega znaka Vodnarja je kolektivno prebujanje človeka in je vedno v nasprotju s planeti, ki predstavljajo pojem moči, kar je planet Saturn.

Ko se Saturn znajde v družbi planeta, kot je Jupiter, ki ima vedno vlogo altruista, pravičnika in velikega človekovega prijatelja, jasno vidimo, da se mora nekaj spremeniti na širšem nivoju. To pomeni, da se mora v družbenih sistemih Slovenije in tudi v drugih svetovnih državah spremeniti odnos držav do njihovih državljanov. Vprašanje človekove svobode in pravne države sta pod budnim očesom teh dveh planetov in državljani in elite, ki jim vladajo, se morajo zavedati, da danes in v prihodnosti nič več ne bo tako, kot je bilo še pred kratkim.

Razen krize na področju medsebojnih odnosov in merjenja moči med ljudmi in vladajočim razredom nas bo doletela še energetska kriza, ki nas bo skupaj s covidom-19 spremljala od jeseni 2021 do pomladi 2022. Ta kriza bo obravnavana drugače, kot si to danes predstavljajo vladajoče elite. Možgani ljudske zavesti so se aktivirali in nihče ne more več ustaviti tega mehanizma. Današnji človek je pripravljen nasprotovati moči kapitala za ceno svojega življenja. Kako se bodo vladarji odzvali na to spremembo, še nihče ne ve. Ko se človeška inteligenca sproži, je lahko kot vulkanska lava, ki uničuje in sežiga vse pred seboj, ali pa se kozmična manifestacija zavesti, ki je doživela razsvetljenje, odloči za drugačno, bolj mirno pot in dialoge na sobni temperaturi.

K preobrazbi nas zagotovo vabi Merkur, ki je 18. oktobra nastopil stacionarno gibanje. Merkur, Jupiter, Saturn in Pluton so se nazadnje zbrali v Kozorogu na začetku leta 2020 in povzročili velike spremembe v našem življenju.
Po dolgem vzvratnem gibanju po nebu v letu 2021 sta se Saturn in Pluton na začetku tega meseca, oktobra 2021, obrnila naravnost in malo kasneje z Jupitrom in Merkurjem, ki sta prav tako končala svoje retrogradno gibanje, se mi zdi, da ima človek možnost preobrazbe. Da se človeštvo zaveda, upoštevajoč vse krize, ki nas pestijo, da pridemo iz dolgega in temnega tunela v čisto svetlobo dneva.

Nafta je pod vladavino Plutona, plin pod vladavino Neptuna, premog pod vladavino Saturna, električna in nuklearne energija pod vladavino Urana.
Planet Uran, ki je trenutno v Biku (kapital) je sprožil energetsko krizo in ima podporo Neptuna v znamenju Ribi, kateri tako ali tako predstavlja manipulacije in špekulacije.

Če še jaz malo špekuliram, se sprašujem, ali bi že letos prišlo do energetske krize, če bi bilo precepljenega vsaj 80 % svetovnega prebivalstva in bi farmacevtska industrija zaslužila dovolj denarja od plasmaja cepiv. Energetska kriza je bila vsekakor načrtovana tako kot mnoge druge krize, ki nas še čakajo. Lastniki kapitala se ne bodo tako lahko odpovedali svojim dobičkom in čas, ko bodo tudi oni morali začeti spoštovati dostojanstvo denarja, ni več daleč. Verjetno se bo to zgodilo v obdobju, ko bo Uran prestopil v znamenje Dvojčka, kar bo leta 2026.

Ker so ostale velike količine cepiv neporabljene, ker se veliki procent populacije zaradi nezaupanja v cepivo ni odločil zanj, je sprememba gibanja Saturna in Jupitra v znamenju Vodnarja (nenadno spreminjanje) v oktobru 2021 predčasno sprožila problem energetske krize.

Tako so se odprla številna komunikacijska žarišča na vseh področjih življenja in ne manjka vročega zraka niti na političnem niti na individualnem nivoju.
Če bi lahko to energijo izkoristili drugače, bi imeli dostop do obilnega obnovljivega vira rdeče energije, ognja, ki bi nas pogrel v času energetske krize!

Ne glede na okoljska in politična vprašanja, s katerimi se soočamo, to ne bo vplivalo na gibanje planetov, ki nam ponujajo mir in sožitje. Le osredotočenost na smiselno preobrazbo, kot nam svetujeta Jupiter in Saturn v Vodnarju, nas bo vodila v pravo smer.

Ugasnimo naše digitalne ure, da bomo lahko slišali zvoka časa, v katerem živimo. Slišimo zvoke časa tako, kot to počnejo planeti, saj smo narejeni iz enakega testa in imamo enako frekvenco, kot jo imajo Venera, Mars ali Luna. Le poiščimo pravo postajo in ta frekvenca bo delovala. Kakšen hrup pa danes vi slišite? Mogoče je to zvok vašega živčnega utripa, ki pričakuje pozitivne spremembe in misli, da bodo spremembe padle z neba. Na žalost bosta z neba padla le dež ali toča. Če želimo kaj več, zavihajmo rokave in vsi stopimo pogumno naprej, združeni s tistimi, nad katere je policija že pošiljala vodne topove in metala solzivec. Ne bojte, ne bojmo se, saj se borimo le za resnico. Resnica bo tista, ki nas bo osvobodila.

Večino tega, kar nas skrbi, nam povzročajo skrbi o tem, kaj nas čaka. Namesto da bi se bali, kaj nas čaka, rajši poglejmo resnici v oči. Naš največji ubijalec bo narava in ne človek. Naravo smo prizadeli vsi mi. Ker smo mi tisti, ki hodimo v hipermarkete in blagovne centre in kupujemo izdelke v pisani embalaži, ki jo potem odvržemo v smeti. Najbolj bomo pomagali naravi, če se vsi ustavimo za trenutek in pomislimo, da naravi delamo tisto, kar sami ne bi želeli, da bi narava naredila nam.

Vera je danes bistvenega pomena. Želim si, da bi lahko pomahala s čarobno palico in vam ponudila tisto opcijo, da verjamete, da vam je makrokozmos na razpolago, saj ste njegova kopija in je vse, kar nam je ponujeno, brezplačno. Sonce nas greje, Luna sveti in zvezde sijejo.
Če vas vprašam, kako ste sploh prišli na planet Zemljo, ne boste znali odgovoriti. Zagotovo vas ni prinesla štorklja, kajne? Res so vpleteni tudi vaši starši, vendar se brez blagoslova kozmične inteligence ne bi nič zgodilo.

Ana Malenica, astrologinja