ALI JE LUNARNA EKLIPSA V BIKU MAGIČNI HEDONIZEM ALI MORALNI MAČEK ?

V petek, 19. novembra, nam bodo nebesa naklonila čarobno magijo Lunarne eklipse in Polne lune, Ščipa. Na 27. znamenja Bika se bo zrcalila okrogla Luna, ki se bo drzno spogledovala s Soncem na 27. Škorpijona.

Faza, v kateri Luna tvori natančno opozicijo s Soncem in ko je njena svetloba najbolj popolna, v resnici odslikava našo širšo zavest. Poprečen človek nima sposobnosti razširjene zavesti, ker vse deli na črno-belo, na dobro in slabo, tako za sebe kot za druge ljudi. Razširjena zavest dovoljuje, da smo vedno pripravljeni razumeti dve nasprotni točki, ki ravno zaradi tega, ker nimajo skupnega imenovalca, ustvarjajo problem, ki pa se rešuje strpno in konstruktivno. Razširjena zavest nam omogoča, da na svet gledamo z višjega nivoja in takrat ima življenje drugačen smisel.

Vsi aspekti, ki jih planeti medsebojno ustvarijo, nam lahko prinesejo dobre uvide, če smo na višji vibraciji naše zavesti. Če pa nismo, nam prinesejo prepire, bolezni in probleme. Za svojo višjo zavest se mora človek sam odločiti in delati na sebi vsak dan svojega življenja ne glede na to, kaj mu življenje prinese. Če je v natalni karti neke osebe nakazano, da mora iti po poti duhovne preobrazbe, in če se oseba temu upira, ima kozmična inteligenca Tin vedno na razpolago v svojem scenariju nekaj orodij, preko katerih doseže svoj namen. Tri rezervna orodja, preko katerih nas Vesolje, bodisi nagrajuje ali kaznuje in so zapisana v kozmičnem scenariju, so ljubezen, denar in bolezen.

In ravno ta Eklipsa ima moč, da obarva našo celotno prihodnost v smislu naših materialnih vrednot, financ, imetja, naložb in investicij. Naše udobje lahko spremeni na bolje ali pa na slabše, odvisno od karakterja natalne karte posameznika.

 

 

Negotovost, občutljivost in ranljivost človeka se izraža v simboliki položaja Lune v natalnih kartah in bi se vsi morali zavedati, da je vpliv Lune tisto, kar nas tlači navzdol in kar nam ustvarja globoko nelagodje. V simboliki Lune so skriti odgovori, kaj je tisto, sicer shranjeno v človekovi psihi, a tako močno preplavlja in pretresa celotno strukturo čustvenega bitja. Kaj je tisto, kar se oglaša v trenutkih, ko utihne človek v človeku in ko spregovori Kozmos.
Ali je prišel skrajni čas za ozdravitev človeštva, čas za osvobajanje od trpljenja, ki ga ustvarja človek do človeka? Čas je, da se obrni nov list za vse nas, ki čutimo posledice zlorabe kapitala. Ne oklevajmo, pojdimo naprej iz te stoječe vode, poiščimo v solidarnosti nove priložnosti, obrnimo hrbet preteklosti in sprejmimo svoje obveznosti, ki jih imamo drug do drugega. Razmislite o svojem odnosu do vsega, kar obstaja na tem planetu in prerežimo popkovino s toksičnim in strupenim delom našega sveta.

Lunin mrk se dogaja čez os Bik-Škorpijon, ki je najpomembnejša za naše korenine, ker nas povezuje s predniki naše civilizacije. Bik je materija, Škorpijon pa čista energija. Ta dva pojma moramo povezati, če želimo razumeti dogajanja na nebu. Materija je tudi energija. Vse na tem planetu je energija. Tako, kot je človeško bitje energija, tako je vse, česar se človek dotakne na planetu Zemlja energija. Človekovi možgani so v času zadnjih dva tisoč let doživeli močno evolucijo, a kljub temu njegov razum še vedno ne sprejema, da je vse, kar ga obkroža, energija in da mora spoštovati vse tiste elemente stvarstva, s katerimi si deli planet Zemljo.

Ta Lunin mrk nam odpira kozmično znanje in nas usmerja v osmo čakro, ki ji vlada Uran. Odpira nam višje dimenzije zavesti in je odličen kanal za pridobivanje kozmičnega znanja. Vsi, ki imajo osebne planete Sonce, Luna, Merkur, Venera in Mars okoli 27 stopinj Bika, bodo občutili močno energijo, ki ni iz tega časa. To je energija našega kozmičnega bitja, ki nam želi prenesti sporočila naših prednikov. Lunin mrk aktivira globoko željo po izboljšanju našega življenja in če imamo odprte kanale, skozi katere dobivamo sporočila, smo sposobni sprejeti radost v naše srce.

Položaj znamenja Bika v našem horoskopu nam pojasni, kaj je tisto v našem življenju, kjer iščemo svojo varnost in kje hkrati zahtevamo obilje in razkošje.
Obenem moramo biti pozorni na položaj Venere v našem horoskopu. Venera je planet, ki vlada Biku, in njen položaj manifestira naše obilje na področju denarja in materialnih vrednot, načina, kako se izražamo, služenja denarja, tam, kjer smo ljubljeni, in tam, kje smo razočarani, ko ne dobimo ljubezni.

Fiksna energija v času Lunine eklipse je popolnoma poudarjena. Namreč, kar 7 planetov v času Lunine eklipse je v fiksnih znamenjih, kar dodatno obarva kozmične dogodke in naša osebna občutja. Fiksna znamenja ne marajo dinamike sprememb ali kakršnega koli vsiljevanja, predvsem pa ne vpletanje tuje volje. Niti niso pripravljeni na kompromise in ne marajo popuščati niti posameznikom niti avtoritetam. Verjetno v tem prepoznavate trenutna razmerja v naši državi in tudi v svetu, ko ljudje demonstrirajo in javno izražajo svoje mnenje.

Ali je le naključje, da se ta Lunarna eklipsa v znamenju Bika dogaja na isti stopinji, na kateri je uničujoča zvezda Algol, ali je to resen opomin človeku, da razmisli o problematiki svojega obstoja, bo pokazal čas. Zvezdo Algol spoznavamo kot najbolj nevarno zvezdo trajnico, ki prinaša elementarne nesreče, bolezen in trpljenje.

Jaz, ki globoko verjamem v moč ljubezni, bom tudi v tej Polni luni iskala inspiracijo za spoštovanje, iskrenost, vero, zaupanja in vse druge simbole, ki nam jih ponujajo planeti in zvezde ter prebujajo potrebo človeka po dvigovanju naše duše na višjo raven razumevanja življenja.

Vsi potrebujemo svojo zvezdo Severnico: fiksno načelo, na katerega se zanašamo, ko nas življenjska pot popelje na neznano ozemlje in nam zastavi vprašanja, za katera ni ‘pravih’ odgovorov. Pandemija je zagotovo nekaj, za kaj astrologi vemo, da je bila neizogibna. Vplivi uničujoče zvezde Algol v sodelovanju z ostalimi planetarnimi vplivi bi lahko tudi povzročili nuklearno katastrofo v letu 2020, a se to ni zgodilo.

O veliki konjunkciji med Jupitrom, Saturnom in Plutonom v znamenju Kozoroga, ki smo ga bili vsi živeči na planetu Zemlja deležni v letu 2020, sem že pisala. Pomembno je vedeti, da se ta pojav zgodi na vsakih 800 let in obeležuje kardinalne spremembe na Zemlji na področju spremembe družbenih ureditev in materialnih postavitev.

Toda ali je človek pripravljen za take spremembe, bo pokazal prihodnji čas. Zaenkrat človeštvo nima potrjene psihološke referenčne točke, da bi se lastniki kapitala odpovedali svoji vladavini in vsem privilegijem, ki iz tega sledijo. Kakšne možnosti še ostajajo, moramo še odkriti. Toda v negotovem svetu nas Kozmos spodbuja k iskanju najboljše ureditve, ki zadovoljuje človekove potrebe po materialnem in duhovnem potencialu.

Kar je zrelo za spremembe, bo prišlo na površje in od tu lahko začutimo, kaj je treba narediti, da se vse bolečine in trpljenje popravijo, nevtralizirajo in odpustijo na vseh nivojih. Ne bo šlo brez solz, trpljenja, žalosti, materialne bede, brezposelnosti in migracij, vendar čas prinese tudi rešitve, ki bodo dobre za večino prebivalstva.

Znamenje Bika želi, da se vrnemo k občutku užitka in uživanju v svojem življenju. Posebne ugodnosti lahko pridobimo, če smo dobro orientirani v pozitivnih mislih. Če smo nenehno obremenjeni in zaskrbljeni, nas to lahko ovira pri duhovni rasti. Več radosti in smeha nam prinese več užitkov in nas popelje do našega srca.

Energija škorpijona signalizira potrebo po resnici in iskrenosti. Tako, kot se bojimo teme in globine, tako nam tudi odkrivanje resnice vedno prinese svetlobo skozi dvig energije, ki nas osvobaja in nam prinaša tolažbo in olajšanje. Ko smo osvobojeni, smo lažji, smo na lastnem nebu, imamo svojo svetlo zvezdo in se postavimo na tisti točki, ki nam omogoča uresničitev naših sanj.

Bik in Škorpijon sta znamenji, ki vladata vsemu, kar je denar, banke, kapital, predelava hrane, kmetijski viri, nepremičnine, preobrazbe moči in nadzora, preživetje in premagovanje smrti. To so le nekatera področja, ki se bodo začela izvajati po tej Lunarni eklipsi, tako na osebni ravni kot tudi globalno.

Polna luna na osi Bik – Škorpijon bo zagotovo prinesla v naše življenje več nepričakovanih dogodkov, kot nam običajno mrki prinašajo, zato je nujno, da ostanemo osredotočeni na svoje želje in potrebe, da smo strpni in potrpežljivi.

V prihodnjih mesecih se bodo na globalni ravni, v Ameriki zvrstili dogodki, ki bodo vplivali na ves planet. Ta Lunina eklipsa bo tema vrednot in virov našega časa in bo razrešena preko globalnega dogodka, ki bo vplival na vse države sveta. To posebno energijo aktivira postavitev Plutona v Kozorogu v natalni karti Združenih držav. Ker vemo, da so mrki orodja, ki jih Kozmos uporablja za spreminjanje, je ta mrk na nek način okno v prihodnost: karkoli se zgodi zdaj, bi lahko postavilo temeljni kamen za leto 2022 in polovico leta 2023.
Ritual, ki vam ga priporočam v času Luninega mrka, je enostaven. Potegnite iz rokava vse tisto, kar vam v sedanjem trenutku preskrbi ugodje: hrano, pijačo, spolnost, denar. To je priložnost, da se ukvarjate z vašo kreativno energijo in ugotovite, katera področja življenja so tista, ki vam prinašajo koristi. Ne pozabite. Zemlja je materija, ki živi skozi znamenje Bika in se rojeva iz mrtvih preko znamenja Škorpijona.

Vzemite svoje obeske, zapestnice in ostale izdelke, na katerih imate manifestirane svoje karmične algoritme – kozmične kode in jih položite na okno, da se napolnijo z lunino svetlobo v času Polne lune in da vas lunina energija podpira vse do naslednje polne lune.
Nastavite svoje odprte denarnice in svoje bančne kartice na takem mestu, da jih bo lahko osvetlila lunina svetloba in da vam bodo učinki njenega delovanja prinesli blaginjo in dobiček.

AFIRMACIJA ZA ČAS LUNARNE EKLIPSE IN POLNE LUNE V BIKU
Jaz sem to, kar sem. Vzamem le tisto, kar mi pripada in ne posegam za tistim, kar mi ne pripada.

Naj radost napolni moje srce in naj mi tisto, v kar verjamem, podari moč, da bom prepoznal dobroto v ljudeh, ki so ob meni.

Ana Malenica, astrologinja