»Večno sonce brezmadežnega uma«

25. oktobra 2022 se je začela ‘sezona mrkov’, ki bodo v naši bližnji prihodnosti močno vplivali na celoten planet in na vse nas zemljane. Ta kozmični dogodek, ki ima zdravilen in transformativen karakter se je zgodil točno na 2 stopinji znamenja Škorpijona in nam je skupaj z Južnim luninim vozlom nakazal smer, iz katere prihajajo vsa vprašanja in odgovori v zvezi celotne zgodbe naše civilizacije.

Dogodek sončnega mrka v znamenju Škorpijona, kateremu smo vsi zemljani bili priče, nas je tudi ‘obvestil’, da je na tej stopinji Pluton v svoji eksaltaciji in da tudi Luna, na tej stopnji Škorpijona doživlja svoj padec. Na 2. na stopinji Škorpijona, se Luna potopi na samo dno svojega obstoja in čaka na sončevo svetlobo, da se lahko dvigne. Luna v astrologiji predstavlja našo dušo, naša čustva, naša razpoloženja, naš nezavedni jaz, in občutja in zato položaj Lune v natalni karti opisuje, kako se odzivamo na podzavestnem in intuitivnem nivoju.

Planeta Pluton v svoji simboliki, predstavlja zaključek vseh ciklov, ki se dogajajo znotraj našega galaktičnega sistema in na planeti Zemlji označuje konec človeškega življenja. Pluton, ki potrebuje 250 let, da prehodi vsa ozvezdja v naši galaksiji in če govorimo o planeti, Zemlja, govorimo o natalnih kartah vsakega človeka, ki se je rodil ali se bo rodil na planeti Zemlja.
.

Če življenje človeka predstavlja potovanje, logično vprašanje je, kje imamo zemljevid po katerem se orientiramo na tem potovanju ? Čeprav ta zemljevid ni viden v fizični obliki, v resnici obstaja in se po njemu odvija celotno življenje človeka. Ta zemljevid mu je, na skrivaj, izročila kozmična inteligenca Tin v trenutku, ko se je človekova duša odpravila na planet Zemlja. Če človek ne pozna svojega lastnega zemljevida je sam za to odgovoren, kajti zemljevid vsebuje celotno osebno rojstno karto. Vsebuje dragocene informacije o človekovi preteklosti, sedanjosti in o vseh prihodnjih dogajanjih, katera človekova svobodna volja kreira v sodelovanju z delovanjem planetov.

Ko govorim o sončnem mrku, ki se je zgodil 25.oktobra 2022 leta, moram omeniti, da so osebe, ki so rojene v znamenju Kozoroga, Raka, Ovna ali Tehtnice, bile deležne močnejše transformacije kot drugi. Arhetip straha, ki ga vsak od nas nosi v sebi, pri omenjenih znamenjih je imel večji poudarek in se bo tudi močnejše odražal v njihovi prihodnosti.

Človek ne more zatiskati oči pred dejstvom, da planeti delujejo na njega in da tudi črne luknje v Vesolju sodelujejo pri tem dejanju. Človek zaenkrat nima instrumentov, da bi videl, kaj se v Vesolju dogaja. Podoben odziv, kot ga imajo črne luknje v Vesolju, se tudi v samem človeku, na osebni ravni, izmenjavajo energije, ki zahtevajo pravo razumevanje. Ko človek doživi neki emocionalni, ekstremni premik, recimo prestraši se, izgubi zavest in takrat ne on sam in ne osebe okoli njega, ne vemo, kaj se dogaja v njegovi glavi. Nekateri med njimi so povedali le to, da so se v temi v njihovih glavam skrivale velike skrivnosti in da so čutili močno zdravilno energijo.Ta močna, zdravilna energija je dostopna človeku med vsakim mrkom, sončnim ali luninim. Zato se priporoča vsakem od nas, ne glede v katerem znamenju ste rojeni, da namesto strahu in skrbi, izberete prebujenje v transformacijo, da zavestno vstopite v razsvetlitev in začnete neki novi proces duhovnega zdravljenja.

Sončni mrk, 25.okotbra se je močno odzval tudi pri osebah, ki imajo razvito intuicijo, so jasno čutni, jasno vidni in jasno slišni. Pri otrocih, ki imajo Urana v znamenju Ovna, to so tisti, ki so se rodili v obdobju od 2010 do 2018 leta, je sončni mrk ‘odpiral’ zelo pomembne točke v njihovih možganih in če so starši bili pozorni in če dobro sledijo razvoju teh otrok, so lahko opazili drugačne vedenje, še bolj pozitivno, kot je bilo sicer.

Za sončnim mrkom od 25.oktobra nam prihaja zelo vpliven Lunin Mrk v znamenju Bika 8. novembra 2022., s katerim se bo začela velika priprava in čiščenje duha človeka.

V zadnjih nekaj burnih tednih se nam zdi, da se preobrati, vsaj v svetu politike, razumejo kot znak šibkosti. Ker pa Venera tvori povezave z retrogradnim Marsom in Neptunom, hitenje naprej brez razmišljanja ne bo vodilo do koristnih odgovorov. Z domišljijo in pozitivno strategijo se lahko doseže veliko in se bo transparente, in diplomatski pristop izkazal kot najboljši način za obvladovanje občutljivih situacij.

Če je treba delo dobro opraviti in doseči mir, se bodo politiki, morali lotiti zadeve z močno diplomacijo in pri tem bodo morali nehati rožljati z orožjem. Človeško življenje je največja vrednota civilizacije in to bodo morali spoznati in sprejeti vsi, ki navidezno in v praksi iz ozadja upravljajo z nami. Mnogi od vas se spomnijo filma »Večno sonce brezmadežnega uma«, ki je bil posnet po vzoru na verzno poslanico »Eloisa Abelardu«, ki jo je napisal pesnik Aleksanrda Pope v začetku 18.stoletja.

Fabula filma, »Večno sonce brezmadežnega uma« je ljubezenska drama, ki govori o dogajanju, ki se začne takrat, ko se konča ljubezen med parom, ko dekle izbriše iz spomina svojega ljubega. Zapuščeni partner iz obupa zaradi izgube ljubezni poišče izumitelja postopka izbrisa spomina in ga prosi, da tudi njemu izbriše vse spomine na njuno razmerje. Med samim postopkom izbrisa, fant začne odkrivati svojo ponovno resnično naklonjenost do dekleta in zato poskuša izbris prekiniti. S prekinitvijo procesa izbrisa vsem postane jasno, fantu in timu znanstvenikov in da prave, resnične ljubezni ne bo nikoli mogoče izbrisati iz njegove glave.

Ravno, 8. novembra, ko bo lunin mrk, bo ta kozmični dogodek spodbudil v človeku in potegnil na površje stare občutke iz naše podzavesti, podobno, kot je bilo prikazano v omenjenem filmu. Nas bo napeljeval, da ocenimo svoje prioritete (zlasti to, kaj mislimo, da si zaslužimo) in v kaj verjamemo, kdo ima pravo avtoriteto, da nam to pomaga doseči. Prihaja čas za samo opolnomočenje našega duha, ko bomo prepoznali prave vrednote. Čas, ko se bomo morali zavedati, da ‘pravo čustvo’ nikdar ne bomo izbrisali iz svojega spomina. Čas ko se bomo soočili tudi s tem, katero sonce osvetljuje ‘madeže na našem umu.

Dejstvo, da smo v preteklosti imeli nekaj vrednega in kvalitetnega bo moralo postal temelj za našo prihodnost. Le tako bodo naši odnosi ustvarjalni in bodo nudili dobro življenje vsakem državljanu. Povezava lune, ki predstavlja narod in Jupitra nam nakazuje, da lahko z zaupanjem najdemo orodja za prilagajanje izzivom in motivacijo, da se skupaj premaknemo k bolj navdihujoči prihodnosti.

Za nekatere osebe, bo pojav luninega mrka pomenil ponovitev stare izkušnje, ki ni bila dobro opravljena in za druge, bo lunin mrk predstavljal, prvo doživetje nečesa, kar ne more razumeti. Tudi dejanja, ki se sedaj zdijo drugačna, so bila nekoč čudna in neznana in to ne pomeni, da jim ne moremo dati pravo konotacijo. Tako kot se naučimo novih veščin, če se za to odločimo, se lahko tudi kaj naučimo od slabih navad, ki se nenadoma pojavijo.

Novembrski Lunin mrk, bo vsakega od nas spodbil, da razmisli o svojem vedenju in o možnosti, da se namesto zavestne izbire ali želje odloči za neko drugo opcijo, ki se v tem trenutku zdi nezanimiva. Na videz nepomembna sprememba pristopa lahko vodi do razkritja, ki nam odpira vrata novega potenciala. Če ste do nove lune sprejeli ukrepe za uvedbo sprememb, boste svobodni sprejeli prihodnost, o kateri ste vedno sanjali. Z luninim mrkom se začne naš čas preobrazbe, ki ga podpira in aktivira na prvem mestu planet Mars v znamenju Dvojčka, ki je 31.10. spremenil svoje gibanje v retrogradnega in v sodelovanju z ostalimi planeti v našem sončnem sistem, sodeluje pri naši preobrazbi.

Več kot dva meseca je Mars že preživel v znamenju Dvojčka in sedanji retrogradni obrat mu podaljšuje bivanje v tem znamenju, vse do marca 2023. Običajno Mars ostaja v posameznem znamenju dva meseca, če pa je retrogradni, to se zgodi na vsake dve leti, takrat ostaja v določenem znamenju 7 mesecev. Ker je Dvojček znamenja uma in intelekta, človekova preobrazba, ki označuje spremembo v tem, kar si želimo in po čemer mislimo, da hrepenimo, nam prinaša nam jasnost v odnose. Razmišljanja, zaradi česar dvomimo o mnenjih, ki so za nas, bila premočna v preteklosti in bi jih morali vsaj za določen čas, pustiti na rezervnem tiru.

Z vstopom Merkurja ( vladarja znamenja Dojčke) v Škorpijona nam prihajajo na dan nove informacije. Bolje je zdaj zavrniti slaba dejanja, kot pa pustiti, da nam negativni nameni preprečijo iskanje tistega, kar si v prihodnosti ne želimo. Boljše je prepustiti drugim, da govorijo, mi pa poslušamo kaj imajo oni za povedat. Razen če ste res prepričani, da imate povedati nekaj pomembnega, takrat vzemite vlogo govorca.

Usmerite svojo energijo v doseganje globljega razumevanja situacije ali do ljudi s katerimi se soočate in se srečujete. Več ko boste odkrili, bolj boste opogumljeni. Resničnost je veliko boljša od grozljive fantazije, ki nam jo določajo neki planeti, predvsem pa Neptun. Tudi, če je resnica nekoliko neprijetna, ko jo spoznate, se boste naučili kontrolirati svoja čustva in jih preusmeriti v pozitivne namene,

Ker pa se Jupiter retrogradno vrača iz znamenja Ovna v znamenje Ribi, ga le-te pozdravljajo z radostjo, saj je Jupiter njihov tradicionalni vladar. Planet priložnosti, sreče in širitve je od julija 2022 bil v retrogradnem gibanju in se je vračal iz Ribi v znamenje Ovna. Njegova prizadevanja za spodbujanje rasti in pomembnih priložnosti so v času retrogradnosti, ko je bival v znamenju Ovna bila manj izrazita. Sedaj, ko se retrogradnost nadaljuje in se Jupiter premika proti znamenju Ribi, se mu bo vrnitev k znaku, ki ga imenuje dom, daje novo moč. Ko bo Jupiter v znamenju Ribi, kmalu bomo lahko presegli skrbi, ki so omajale našo samozavest. Če smo dovolj senzibilni, da to vidimo, bo to dokaz naše vere in da bo naša prihodnost boljša.

Pod vplivom sončnega mrka smo govorili o vrednosti vokalizacije, naših skritih želja in sedaj, ko se približujemo luninem mrku, semena, ki smo jih je zasejali v času sončnega mrka, začenjajo rasti. Ker je Merkur usklajen s skrivnostnim Plutonom in dinamičnim Marsom, nas tudi te dve planeti spodbujata, da obravnavamo svoja čustva in svoja dejanja na ustrezen način.
Kdaj je najboljši čas, da posežete po tem, kar želite? Kdaj je najbolj kritičen čas v življenju, kateremu se želite o izogniti? Kdaj se bo tok sreče za vas naslednjič aktiviral in kako boste vedeli, kdaj je najboljši čas, da spodbudite svoje potenciale, so le med vašimi spomini, ki so večni in se nikoli ne bodo mogli izbrisati iz vaših genov. Zato bi bilo zelo zaželeno, da se opogumite in skupaj s profesionalnim astrologom pogledate v vašo natalno karto. Če, pa boste astrološki posvet tudi posneli in ga kasneje, občasno poslušali in se ob tem poglobili v svojo usodo, vam bo ravno ta zemljevid pokazal vlogo, ki jo ima vaše »večno sonce brezmadežnega uma«.

Vsi se včasih lahko počutimo majhne. Še posebej, ko oči upremo v nebo in zvezde, dojamemo, da je ves naš planet Zemlja le drobec v ogromnem, nedoumljivem in neskončnem Vesolju, Da je vsak izmed nas le ena kapljica v oceanu, ki ga sestavlja osem milijard ljudi. To ne pomeni, da posameznik ne šteje nič? Toliko veljamo, kot sami čutimo, da smo vredni. Naš vpliv je veliko širši, kot si mislimo in dokler se sami ne cenimo nas tudi drugi ne bodo cenili.

V vsakem intervjuju s parom, ki praznuje zlato obletnico poroke, je vedno vprašanje: kaj je skrivnost srečnega zakona? Odgovori so običajno podobni: ‘nikoli ne grem spat ob prepiru’. ‘Povejte drugi osebi, da jo imate radi’. Skratka, skrivnost dolgega zakona ali partnerstva se skriva v ustrezni komunikaciji! Nobena dolgoročna zveza ni brez težkih trenutkov, ni brez solz in razočaranj. Vsi ki trdijo drugače, ne govorijo resnico. Če ostanete odprti do osebe s katero živite in delite iskreno svoja čustva, gotovo ste na pravi poti. Prvo se morate v svoji glavi odločiti, da boste ostali z osebo zavedno in če se za to odločite morate v vsakem trenutku vedeti v kaj ste spustili. To je recept za pravilno razumevanje partnerstva in takrat tudi vaša Karma naredi korak nazaj.

Vesolje se nikoli ne umešava v našo Karmo in če se naše življenje vrti znotraj hitrosti gibanja planetov, katerih povratek v isto pozicijo, kot je imel planet v trenutku rojstva, naša Karma se odzove na pravi način. Niti karma niti Angeli se ne vmešavajo v našo svobodno voljo in le planeti v tranzitu odločajo o usodnih trentkih našega življenja.

Podcenjevati vrednost dobrega smisla za humor in optimističnega pristopa nihče, ki želi trajno zvezo ne bi smel spregledati. Oseba, ki živi v paru z neko drugo osebo, mora imeti vesele misli, nore ideje, solze in domišljijo v istem sodu. Včasih moramo leteti kot Peter Pan in verjeti, da nas doma čaka princ na belem konju, pa čeprav v praksi ni tako. Če lahko s takšnim pristopom prikličete bolj lahkoten odnos, se zagotovo lahko tudi dvignete nad vsako težavo in rešite vsako situacijo, ne glede kako problematična se nam zdi.

8. novembra, bosta Sonce ( načelo) in Merkur ( inteligenca) v znamenju Škorpijona (transformacija) v konjunkciji in v opoziciji z luno v ščipu,(čustva) ki bo v konjunkciji z Uranom (možgani) v znamenju Bika (materija) dotaknila globoke plati naših vprašanj. Te dileme nas bodo istočasno obremenjevale in nas razvrščali po kvaliteti naših delovanj in istočasno nas bodo potiskale v odkrivanje tiste komponente v kateri se skriva naše »večno sonce brezmadežnega uma«.

Bolj jasnega signala za transformacijo, ki se pripravlja, ni možno dobiti. Če ne boste v srcu jasno čutili te svetlobe, če ne boste v glavi slišali igrati trobente, po tem, vsaj ne kritizirajte tistega kar ne razumete. Ne izgubite vero v vašo sposobnost reševanja problemov in ne postanite nerodni. Odmaknite se od vsega, kar vpliva na vaše miselne procese in omejuje vašo ustvarjalnost.
Vprašanje ni v tem, ali lahko dobite vse, kar želite. Pomembno je v trenutku luninega mrka, da ste prepričani o tem, kaj želite! Če niste povsem prepričani, nima smisla razmišljati o tem, da bi se znašli v situaciji, ki vam izbriše genski spomin na vaše »večno sonca brezmadežnega uma«, kajti obstaja neskladje med tem, kar vam je pri srcu, in tem, k čemur teži vaš um. Zato 8. novembra, 2022 ob 12. uri, dobro poglejte v svoje srce in se iskreno vprašajte, kaj si želite. Če bo odgovor pozitiven, boste čutili, da vam po žilah kri hitreje teče in začutili boste, da imate priložnost, da se odločite, ali boste delovali modro in pošteno ali pa obratno.

Težava z našo neiskrenostjo in dvoličnostjo je v tem, da je ni vedno enostavno prepoznati je, še manj pa dokazovati. Mi lahko lažemo sebi in ljudem okoli nas, vendar kozmični sili nič ne uide. Na dolgi rok se sčasoma vedno razkrije in nas to odkritje pogosto vodi v propad lastne osebnosti in seveda naših odnosov. Če vas bo v času luninega mrka mikalo, da bi se spopadli z lastno resnico , bodite zelo previdni pri zagovarjanju standardov in pričakovanj, ki jih ne morete izpolniti.

Pravijo, da je “znanje moč”, vendar nikoli ne smemo podcenjevati moči ljubezni. Moč ljubezni nas vedno odpelje do dna naše duše in nam odpira oči, da lahko doživljamo svet okoli sebe drugače, kot nam to um narekuje. V dobrem ali slabem je prvi vtis, tistega, kar vidijo naše oči in zato je izjemno pomembno, koliko ljubezni spuščamo iz naše duše v času močnejših kozmičnih dogodkov, kot so sončni in lunini mrki.

Ko nas nekaj ali nekdo nenavadno pritegne, ustavimo se in prisluhnimo tihem glasu, ki nas milo prosi, da bo uslišan, kajti le takrat, ko to sprejmemo nas ta glas pelje do mira in spokoja.

Ana Malenica, astrologinja
Aa/ Ančka pomagačka
www.astroanama.com