KAJ SE BO DOGAJALO V SLOVENIJI IN V SVETU V LETU 2023 ? I DEL.

Ko, pride konec leta je čas, tako rečejo računovodje, da potegnemo črto in naredimo bilanco stanja, ki je temeljni računovodski izkaz, ki prikazuje stanje sredstev in obveznosti do njihovih virov ob koncu poslovnega leta. Duhovno naravnani ljudje vedo, da človekov duh in telo nista niti številka niti materija. Človeško telo z dušo nosi v sebi odtis celotnega Kozmosa, je mikrokozmos v malem, je mini izvedba makro-kozmosa in se ne more meriti po merilih, ki jih je oblikoval človek.

Zato pričakujem, da bo vaše leto 2023 potekalo z iskanjem priložnosti za raziskovanje lastnega labirinta življenja, ker vsi imamo v tem letu podporo Kozmosa, ki se ne bo tako kmalu ponovila na kozmičnem nebu v naših življenjih. Tri izjemno pomembne planete, Jupiter, Saturn in Pluton bodo zamenjale svoje znamenje v letu 2023. Za Jupitra, ki ima čas obhodnje 12 let, je značilno, da vsako leto zamenja svoje znamenje, ni pa značilno za Saturna in Plutona, ki za svoj povratek potrebujejo kar nekaj več let.

16. maja bo Jupiter prestopil iz znamenja Ovna v znamenje Bika
7.marca 2023 bo Saturn prestopil iz znamenja Vodnarja v znamenje Ribi
23.marca 2023 bo Pluton prestopil iz znamenja Kozoroga v znamenje Vodnarja.

Nastopil je čas, da povzamemo vse, kar smo dosegli v obdobju od 2020 leta do leta 2022; da spoznamo, da smo pripravljeni posvetiti več časa sebi in retrospekciji svojega življenja v letu katero je pred nami. Pri tem imamo pomoč planetov, ki nam ponujajo povečano močno intuicijo in nam nalagajo, da se čim globlje potopimo v svoje notranje vode, da smo v stiku s tistim globokim in tihim delom v sebi, tam kjer je umeščena naša duša.

Ne glede, na različne želje naše duše, med zapisi, ki ga vsi nosimo v svoji duši, je naša obvezujoča potreba, da si medsebojno pomagamo. Tudi moj današnji članek naj bo povabilo vsem, ki razumejo načela astrologije in vedo, da bo prehod Plutona iz znamenja Kozoroga v znamenje Vodnarja, čas ko se bo rojeval novi, drugačen, bolj človeški človek.

Pluton je bival v Kozorogu zadnjih 20 let in se je obnašal tako, kot je to značilno za znamenje Kozorog: resen, strog in ukazovalen. Pluton v znamenje Vodnarja bo fleksibilen, sočuten in pripravljen pomagati vsakemu, ki pomoč potrebuje. Pomoč ki jo ponuja Vodnar je lahko v obliki denarja, hrane, oblačil ali moralne podpore. Najbolj pomembno je, da človeško srce zaigra od veselja takrat, ko nekoga razveseli, ko ugotovimo, da tisto “majhno” darilo z naše strani, za nekoga postane tako dragoceno in veliko kot gora.

18.maja 2023 leta bomo imeli kvadrat med Jupitrom v znamenju Bika in Plutonom v Vodnarju. Ker, pa je planet Zemlja rojena v znamenju Bika, bo to eden od najpomembnejših aspektov, ki bo v naslednjem desetletju pobarval mapo sveta z rdečo in vijolično. Rdeča barva je barva revolucije in vijolična barva je barva duha. Spomnite se ljudskega reka, ki pravi: »Človek obrača, bog obrne.«

V današnjem času se borijo za nadvlado Amerika in Rusija preko hrbta Evrope in Ukrajine, vzhod in zahod preko hrbta celega sveta, pa se ne zavedajo vsi udeleženi, da v tem boju, nobena stran, nobena ideologija in nobeno orožje ne bo zmagovalec.

NI ČLOVEK IZMISLIL TKANINE,
KI JI PRAVIMO ŽIVLJENJE.
ČLOVEK JE SAMO DROBNO VLAKNO V NJEJ.
IN ČE NE BO Z NJO RAVNAL KOT S PRIJATELJEM, BO UNIČIL TUDI SEBE.« Anonimni avtor

Vsi že dobro poznano finančne nestabilnosti po svetu in vemo, kje se skriva vzrok za vse vojne in zakaj za zdrav razum nerazumljeno in za norce sprejemljivo, umirajo ljudje. Ne zaradi ljubezni, ne zaradi umetnosti, ne zaradi človečnosti in na zadnje ne zato, da bi se ljudje imeli radi. Od kdaj obstaja človeštvo vse vrti okoli denarja.

Ker se bo Jupiter, znamenje denarja in hrane, preselil iz znamenja Ovna, v znamenje Bika, v drugi polovici leta 2023, je moj nasvet za vse, ki imajo višek denarja, naj ga vložijo v nakup obdelovalne zemlje. Zemlja bo bolj vredna kot zlato. Naj imaš zlata na tone, lahko umreš od lakote. Ne tako daleč, v času balkanske vojne, 1993 leta je kilogram moke stal 500 eurov.

Isti ta aspekt bo povzročil večjo finančno nestabilnost in težave na borzah po celem svetu in ta zmeda se zagotovo ne bi končala v letu 2023, ker se bo prenesla v naslednjih nekaj let. Problemi z oskrbo hrane v letu 2023 se bodo stopnjevali in hrana nikoli več ne bo tako poceni, kot je bila do 2021 leta.

Drugi zelo močen aspekt v letu 2023, katerega nikakor ne moremo in ne smemo spregledati bo opozicija Marsa v znamenju Leva in Plutona v znamenju Kozoroga, ki bo potekala maja meseca 2023 leta. Kot astrologinja menim, da bodo v tem obdobju prekrižali kopji dve sili, ki intenzivno mešata žogo vse od konca druge svetovne vojne in normalnemu človeku ne pustijo dihati. Poznate zgodbo o dveh kozlih, ki sta se srečala na ozkem mostu nad globokim prepadom. Nobeden od njih se ni hotel umaknit, spopadla sta se in oba sta utonila v deroči reki.

Mars (moč) se bo moral navaditi na odvisnost od drugih ljudi, spoštovati njihova mnenja in se prilagajati njihovim stališčem. V nasprotnem primeru bo izgubil zadnjo možnost za svojo lastno svobodo. Pluton se bo moral navaditi na sodelovanje in fleksibilnost in zato se bo retrogradno vračal nazaj iz znamenje Vodnarja v znamenje Kozoroga, v obdobju od maja 2023 do oktobra 2023. Da bo preveril, ali se je dovolj naučil v preteklosti, v 20 letih bivanja v znamenju Kozoroga in kako bo v prihodnosti izkoristil svoje naučene lekcije pri oblikovanju novega človeka..

KATERI PLANETI BODO OBLIKOVALI HRBTENICO 2023 LETA?

Hrbtenica sveta pod vplivom Jupitra, Saturna, Neptuna, Urana in Plutona tekom leta 2023 bo podobna elastiki. Bolj jo razteguješ, večja nevarnost bo, da poči.

JUPITER

Leto 2023 smo začeli z Jupitrom v znamenju Ovna in to zagotovo ima poseben poudarek, ker se z Ovnom se začenja vsak novi cikal katerikoli planete. Novi cikel pomeni novo kroženje, novo inkarnacijo in novo življenje

Jupiter, planet sreče je 20.decembra 2022 leta vstopil v Ovna in nam ponovno, tako-kot je to bilo v letu 2011 ponudil svojo dobroto, svojo drznost in upanje v boljše jutri
Prestop Jupitra iz znamenja Ribi v znamenje Ovna bo prineslo več dobrih sprememb vsem Ovnom in ostalim ognjenim znamenjem, Levom in Strelcem. Vsi Ovni bodo vse do maja 2023 bolj pozitivno razpoloženi in marsikomu bo šlo po njihovem načrtu, ker jim bo Jupiter dodatno krepil samozavest in samopodobo.

Velja pa, za vsa znamenja nasvet, da izkoristijo Jupitrovo naklonjenost, kajti takšno velikodušnost Jupitra bomo naslednjič dobili šele 2034 leta. Takrat bo naš svet precej drugačen…..za nekoga juhuhu in za druge bruhuju.

Jupiter v znamenju Ovna nam prinaša veliko pozitivnosti na nebu in nam pomaga da lahko dvignemo svoje poglede visoko, visoko in se osredotočimo na obzorje z velikim in neskončnim upanjem, da je to pravi čas za vse nas. Upanje, da ni konec sveta, če se naša pričakovanja ne udejanjijo ravno takrat, ko to mi želimo pomeni našo slabo odločitev. Le strpnost in disciplina nam pomagata videti svet iz ptičje perspektive, to pa ni vedno v domeni Jupitra v znamenju Ovna. Za takšno delovanje potrebujemo znanje in sodelovanje z ostalimi planeti.

SATURN

Saturn ima obhodni čas 30 let, kar pomeni, da v posameznem znamenju prebiva 2,5 leta in ker se po nebu premika zelo počasi, je njegovo delovanje toliko bolj preudarno. Antična ljudstva so ga imeli za boga časa in to dejstvo je razlaga, zakaj se bomo mi ljudje počutili ujeti v precepu med starim in novim, na začetku leta 2023. Do marca 2023 leta, bo Saturn v znamenju Vodnarja in nam bo jasno zagotavljal, da bo tudi takrat, ko bo prestopil v znamenje Ribi, še vedno delal v korist človeka, iskal resnice.
Večina ljudi bo dojela, da so Saturnovi nameni res dobri, vendar bodo morali razumeti, da so okoliščine za njihovo udejanjenje precej spremenjene. Saturnovo delovanje se bo odvijalo ne tako kot bi moralo, temveč tako, kot bodo to narekovale določene strukture družbe. To, pa se bo izvajalo, mimo Saturnove volje, na malo drugačen in potuhnjen način,.
Saturn bo, kljub polenom, ki mu bodo pod noge postavljali aspekti Neptuna še naprej preverjal, ali je vse bilo pravilno narejeno, ali je ostalo še kaj nedokončanega dela. Med ostalim bo preverjal, kaj je resnice, kakšna je vloga posameznika v procesu razkrivanja družbenih napak in še mnoge druge zadeve, ki mu bodo drugi skrivali. Sam Saturn vedno govori o starih nedokončanih poslih in zahteva, da se jih v določnem obdobju konča na konkreten način, zato pa je Saturn simbol človekove Karme.
Vprašanja za Saturna, v letu 2023 ne smejo biti zunaj kolektivnega dojemanja resnice. Vsi bomo morali sprejeti in se pri tem, počutiti boljše tudi takrat, ko je določena situacija brezupna za posameznika, je pa sprejemljiva za kolektivni nivo.

PLUTON

Po polnih 20 letih bivanja v znamenju Kozoroga, bo Pluton prestopil v znamenje Vodnarja, ki pomeni velike spremembe in veliko prebujenje človeka. Nazadnje je bil Pluton v Vodnarju pred 260 leti, od 1777 do 1797!

V obdobju bivanja Plutona v znamenju Kozoroga je zavest človeštva bila na veliki preizkušnji, in se je naša civilizacija večkrat morala soočati z zgodovinskimi paradigmami, ki so opozarjale na uničenju našega sveta. Pluton v Kozorogu je zahtevali preobrazbo strukture in reda, deloval je kot dejavnik sprememb v karierah, odnosih v družinah in reševal vprašanja dosežkov, statusov in ciljev, ki so človeka pripravljali na popolnoma nove izkušnje. Prototip človeka, ki ustreza znamenju Kozoroga je, da je človek resen, formalen, realističen, organiziran in predvsem zapriseženi konzervativec.

Zato dogajanja v letu 2023. moramo obravnavati v paketu, ki je začel oblikovat svojo vsebino v letu 2020 in je tekom 2021 in 2022 to vsebino dopolnil z manjkajočimi elementi in šele v letu 2023 bo ljudem, megleno razkazal namen vsebine tvojega delovanja.

Pomen vseh elementov, ki se nam postopoma razkrivali preko določenih procesov, v letu 2023 , 2024 se bodo pokazali v pravi luči, šele leta 2025. Kaj se bo dejansko dogajalo v našem okolju, individualno in na globalni ravni, v resnici bomo razumeli šele sredi leta 2025.

Pluton bo ostal v znamenju Vodnarja vse do leta 2043 in bo v 20 letih bivanja v tem znamenju oblikoval novega človeka, ki bo bolj objektiven, izviren, uporniški, humanitaren, velikodušen in ekscentričen. Posamezniki bodo prinašali preobrazbe družbe, prebujanje, razodetje in osvoboditev na vseh področjih življenja ljudi in dejavnike sprememb v karieri, odnosih v družini z veliko noto idealizma in figuralnih vizij.
Vsi smo bitja navad. Naravno je, da si želimo ustvariti varen prostor, zatočišče in zgraditi drugo udobje. S prehodom Plutona v Vodnarja bomo izgubljali ta ‘gnezdeči instinkt’, ki vključuje vztrajanje pri rutini. Ne bomo se počutili varne v svoji lastni koži, bomo pa dovolj pogumni, da raziskujemo svet.

URAN

Uran je znan kot planet revolucije in rušenja družbenih sistemov, zakonov, tradicije in rutine. V letu 2023 je Uran v fiksnem zemeljskem znamenju Bika in zagotovo bo zahteval številne reforme v ekonomiji, bančništvu in kmetijstvu. To v bistvu ni nič novega, saj od 15. maja 2018, ko je Uran vstopil v znamenje Bika , človeštvo je že začelo spreminjat svoj odnos do lastnine, porabe hrane in denarja. Ker je Uran planet nepredvidljivih energij, hitrih sprememb, presenečenj, izbruhov navdiha in ustvarjalnosti na eni strani in temnih in nejasnih situacij , ki nam lahko prinesejo tudi uničenje in trpljenje, nam skrbi ne bo manjkalo. Ker znamenje Bik upravlja z denarjem in ker Uran podpira pohlep, je vprašanje za milijardo eurov, kako se bodo odzivale Centralne banke na megalomanost Urana v znamenju Bika. Ali bodo podpirale kapital ali človeka.?

Karkoli je bilo “normalno” za delovanje centralnih bank v letu 2020, 2021 in 2022, se bo v letu 2023 spremenilo, kar bo imelo velik vpliv na evropsko valuto eur in na ameriški dolar. Na zadnje, ko je bil Uran v Biku, v času od 1934 do 1941 leta, dolar ni bil svetovna standardna valuta niti euro ni bil valuta držav Evropske unije.

2023 leta se bodo zakoni in pravila, ki urejajo banke spremenili in se sprašujem, ali bo Uran v Biku, ali Neptun v Ribah odprl Pandorino škrinjico, ko bo Saturn, marca 2023 prestopil iz Vodnarja v znamenje Ribi? Katero na videz nepomembno dejanje, bo imelo negativne posledice za odnose med Ameriko in EU, bo po tem, ko bo Saturn marca 2023 vstopil v Ribi.

Lahko, da se bodo spremenila tudi pravila igre med Ameriko in Evropsko unijo zaradi vojne v Ukrajini ali pa med Ameriko in Kitajsko zaradi groženj od nekega drugega vojnega žarišča. Denar bi lahko dobil novo obliko in bi se lahko uporabljal tudi za name-ne, ki si jih zdaj niti predstavljati ne moremo. Rezultat teh sprememb bo sprva za banke dober, potem pa bo nastala panika, ker se članice EU ne bodo mogle prilagoditi nepričakovanim zahtevam Amerike in bodo končno začele razumevati jezik kapita-la.

Odgovor za to situacijo, kako jo rešiti na pravičen in pravilen način poiščite v enigmi iz grške mitologije, ki omenja vrhovnega boga grška panteona Jupitra, ki je kaznoval Prometeja, ko je ukradel ogenj od bogov in ga prinesel človeku. Jupiter je ukazal Hefajstu, bogu ognja in kovaštva, da naredi žensko, lepo in zvito, z imenom Pandora.

Kot poročno darilo Pandori, ko se je poročila z Prometejevim bratom Epimetejem je Jupiter podaril skrinjico in ji naročil da skrinjico odpre na poročni dan. Ko, je Pandora odprla skrinjico iz nje se je sprostil roj bolezni in negativnih lastnosti, od zavisti, zlobe, kraj, prevar. Najhujša med njimi je pohlep.

Še vedno se človek ne zaveda, da je pohlep kriv za težave, ki so prizadele narode in ustvarile naraščajoče trende, sprožile nenadne spremembe na finančnem področju in prižgale iskre vojne, ki se je spremenila v požar

Neptun

Popolna tišina je predpogoj za delovanje Neptuna v znamenju Ribi. Neptun je tisti, ki vlada človekovem nezavednem umu. Tako kot v najglobljem delu oceana ugasne svetloba, tako tudi v človeku utihnejo čutila, ko gre v tišino. Ko postanemo dovolj tihi, da slišimo utrip svojega srca, se lahko povežemo z edinstvenim utripom celotnega Vesolja.

Zakaj to človek res ne počne samodejno? Zato, ker človek razen nezavednega uma ima še zavedni umu. Zato, ker smo ljudje, za razliko od vseh ostalih bitij na planeti Zemlja, edini ki uporabljamo tudi govor za medsebojno komunikacijo in ker imamo pravila preko katerih urejamo medsebojne odnose.

Neptun je planet, ki nam na eni strani ponuja skrivnosti, iluzije, prevare in na drugi strani navdihe, idealizacije in božanske inspiracije. Trenutno se Neptun nahaja na 23. stopinji Rib in se bo po 14,5 letnem dolgem potovanju, vrnil v svoj začetni cikel zna-menje Ovna, 2026 leta

Sedaj na mesto da bi človeštvu podarjal božansko inspiracijo, vlada našem nezavednem umu in človeka sili v marsikaj tistega, kar je prišlo z Pandorine skrinjice. Poln vtisov sto triinšestdesetletnih izkušenj vtkanih v svoje z meglo ovito mrežo se kot bel oblak, kot kaplja dežja razblini in zlije z določenimi nameni v človeška življenja, ki niso niti častni niti pravični.

Kot astrologinjo bi me bolj veselilo, da imam za vas veselo novico, da je človeška zavest v fazi kvantnega preskoka in da nam simbolika Neptuna naznanjuje čudež, ki nam prinaša mir in spokoj. Trenutna situacija, pa žal nakazuje dosti slabše razmere in vse kar se dogaja v tem obdobju, lahko pričakujemo le kot kalitev, rast in materializacijo , ki se je nadejamo po vstopu Neptuna v znamenje Ovna.

V letu 2023 ne bomo izvedeli, kako resni so politiki, ki so trenutno na mestu ministrov za finance in za zunanjo politiko. Vse kar bodo konkretno pokazali, je lahko le zmedenost. Zato vam rečem »Dobrodošli v Neptunu v Ribah deželi velike megle, velikih laži, prevar in spletk«
.
Bilo biti dobro za človeštvo biti zadržan pri iskanju materialnih dobrin in ne prestopiti meje med pohlepom in dejansko potrebo. Nekateri prepiri med narodi, ki so se začeli v preteklosti, na žalost so eskalirali v vojne spopade in kažejo, da obnašanje odrasle-ga človeka nikoli ni zapustilo šolskega igrišča. Otročja retorika bo značilna tudi za leto 2023. Iskanje zdrave pameti je vredno bilijone milijard. Negativno vplivi Neptuna izkrivljen občutek časti, zvestobe in dolžnosti je enodimenzionalen pogled na svet, v katerem ni prostora za pozitivne nianse.

Nadaljevanje sledi!