TUDI TO JE ČUDEŽ

Danes sta se Merkur na 29.stopinji in Pluton, na 29.stopinj, postavila v konjunkcijo v znamenju Kozoroga. To je zadnji aspekt Merkurja, ki ga ima z drugimi planeti, saj se bo čez dva dni premaknil v znamenje Vodnarja, v znamenje kjer se bo dogajali številni čudeži v letu 2023.
Planet Pluton se bo tudi premaknil iz znamenja Kozorog v znamenje Vodnarja, malo kasneje, 27.3.2023. in mu bo dobrodošlico zažel, ravno planet Merkur, ki bo takrat v znamenju Ovna. Pluton je najbolj oddaljen planet v naši galaksiji in potuje po svoji orbiti cca 250 let in Merkur za to pot potrebuje le 127 dni. Zato je opravičeno vprašanje, kakšni čudeži se bodo dogajali takrat, ko se bosta te dve planeti. ponovno srečali v konjunkciji v znamenju Kozoroga.
Pluton bo ponovno v Kozorogu, čez 250 let in v tem času bo Merkur 750 krat obkrožil Sonce oziroma se bo ustavil v ozvezdju Kozoroga 3 krat vsako leto, vendar ne bo Plutona poleg njega. Zato je smiselno, da vam pojasnim koliko je pomembna današnja konjunkcija teh dveh planetov.
Kaj pomeni 29 stopinja znamenja?
Vsako znamenje ima 30 stopinj in vsaka stopinja ima svoj pomen. V 29. stopinji se povzema energija nekega znamenja in se istočasno, že po tihem, nakazuje energija novega, sledečega znamenja. Ta 29.stopinja se imenuje karmična, ker je povezana z izkušnjami, ki jih je posameznik prinesel iz preteklih življenj. Zato je potrebno pogledati horoskopu, ali je katera od planet na 29. stopinji in ta planet temeljito analizirati in se posvetiti pomenu tega znamenja v širšem smislu.
Če analiziramo solarni horoskop, 29.stopinja nekega znamenja, odvisno od hiše, kjer se nahaja, lahko skriva najbolj iskan odgovor in predstavlja ključno točko za poslanstvo te osebe v solarnem letu…
Če analiziramo natalni horoskop je pomembno ugotoviti v kateri hiši se nahaja planet na 29. stopinji in pri prognoziranju moramo upoštevati, kdaj se bo ta planeta na 29. stopinji aktivirala in kakšne bodo posledice njene aktivacije.
Kaj pomeni 29. stopinja pri znamenjih?
Merkur na 29. stopinji okrepi našo intuicijo in kljub temu, da nam lahko zmede logični um nam razkrije vse možnosti za čudežno iniciacijo.
Venera prinaša občutek spokoja in blaženstva v pozitivnem smislu in v negativnem nam znižuje možnosti za srečno partnerstvo.
Sonce na 29. stopinji prinaša dar videnja, jasnovidnost vendar jemlje samozavest in odločnost osebi, ki ima Sonce na tej stopinji in ima slabe aspekte
Mars na 29. stopinji katerega koli znamenja ni zaželen, ker običajno osebi vzame pogum in drznost pri novih projektih. Če pa planeta ima dobre aspekte z drugimi ognjenimi znamenji, lahko se oseba spremeni v strastne virtuoza na mnogih področjih delovanja.
Jupiter na 29. stopinji prinaša posamezniku globoke dušne modrosti na eni strani in lahko na drugi strani osebi vzame optimizem za življenje.
Saturn na 29.stopinji okrepi sposobnost razumevanja trpljenja drugih in zato ga v svojem horoskopu imajo mnogi psihoterapevti, psihologi in psihiatri. Istočasno prinaša globoke travme in nepojasnjene izvore arhetipov strahov, ki ostanejo v življenju neke osebe dolga leta.
Uran na 29. stopinji ustvarja genije, vizionarje in inovatorje na eni strani in na drugi strani ponuja nestabilno psihično zdravje in nesrečno življenje. Neptun na 29. stopinji omogoča izjemno intuicijo, čuječnost in empatičnost z vsemi osebami, vendar sami osebi običajno otežuje prilagodljivost v realnem življenju.
Pluton na 29. stopinji ustvarja zdravilce in šamane in istočasno ustvarja osebe, ki imajo močne strahove, ki so psihično nestabilne in se težko prilagajajo na zemeljsko življenje.
Ker Luna potuje skozi naš horoskop le 29 dni, pomeni, da je ona skoraj vsak drug dan na 29. stopinji nekega znamenja, uro ali dve, zato pravila o 29. stopinji, za Luno ne veljajo. Možno pa je, da smo v tem času, ko je Luna na 29.stopinji, rahlo zmedeni ali neučinkoviti, vendar to ne vpliva na neka globlja dogajanja.
Zato danes in utri, ko imamo konjunkcijo Merkurja in Plutona moramo biti zelo pozorni do vsega kar se skriva pod prejetimi informacijami, ki nam iz tega aspekta prihajajo. Merkur je edini bog kateremu je, razen Perzefone, dovoljeno gibanje v obeh svetovih, zemeljskem in pozemnem svetu Had. Zato, pa je pomembno vedeti, da je Merkur bog komunikacije in da njegove besede lahko spremenijo življenje marsikomu.
Pluton vlada podzemnem svetu in konjunkcija s Merkurje na 29. stopinji pomeni za človeštvo in za posameznike ustvarjanje velikih čudežev. Na kolektivnem nivoju prinaša sklepanje nenavadnih zavezništva in globoke pogovore z osebo, ki obvladuje modrost in ima veliko sposobnost retorike.
Na individualnem nivoju so pomembna zemeljska znamenja Kozorog, Bik in Devica. Za osebe rojen v znamenju Dvojčka je to priložnost, da nekoliko umirijo svoj izjemni um, upočasnijo svoj dinamiko in vzpostavijo notranje ravnotežje. Merkur je od 6.decembra 2022, zaradi retrogradnega gibanja, precej čas preživel v znamenju Kozoroga in smo se ukvarjali s starimi temami.
Danes, ko se Merkur, osvobaja svoje lastne sence ( točka iz katere je nastopil retrogradnost) in ko hiti proti Vodnarju, je pripravljen, da opravi svojo vlogo planete, ki ustvarja čudeže. Kot veliki čarovnik bo potegnil iz klobuka, ne le zajčka, potegnil bo tisto, kar si vsak človek želi doseči: svobodo odločanja in spokoj v duši.
Res je, da nas včasih skrbijo stvari, za katere vemo, da se morajo zgoditi in jih raje jih odložimo, kot da nadaljujemo z njimi. Če pa se ne odpovemo nepotrebnim skrbem v pričakovanju, namesto da bi se izpostavili in prevzeli nadzor, na koncu trpimo dvakrat več! Sedaj ,ko je Merkur zapustil svojo senco in se konvergira s Plutonom, se moramo soočiti s strahovi, ki omejujejo našo sposobnost razmišljanja o prihodnosti.
Nekatere stvari počnemo, ker jih moramo narediti. In nekatere stvari delamo zato, ker v njih uživamo. Ker bi morali vsi uživati v tem kar počnemo, moramo delovati v tej smeri da to resnično dosežemo. Na žalost življenje ni tako preprosto in običajno delamo brez entuziazma, ker moramo preživeti.
Večina nas poskuša biti diplomatska, kot pa, da bi se soočili s resnico. To ne pomeni manipuliranja z dejstvi ali obračanja načrtov, gre za to, da smo dovzetni za alternativne interpretacije, ko njihovo izpodbijanje prinese malo koristi. Danes, ko se je tudi Venera premaknila iz težavnega aspekta s Plutonom in se povezala z Uranom, imamo možnost, da izrazimo skrita čustva in da naše najgloblje in prijazne misli delimo s drugimi.
Koliko frustracij smo pripravljeni občutiti in koliko svojega časa in energije vložimo v situacijo, ki se zdi, kot da postaja vse bolj zapletena? Se spomnite reka, ‘ko si v luknji, nehaj kopati’? Ko se znajdete v luknji, ki postaja pregloboka, da bi iz nje prišli, je vsekakor čas, da se ustavite. Zato v ko je Venera, ki vlada ljubezni in denarju povezana z Uranom (planetom presenečenj), je čas, da se vsi premaknemo z utrujenega in znanega ter se osredotočimo na nove situacije.
Včeraj sem bila na obisku, pri meni dragi osebi, na bolniškem oddelku na Onkološkem inštitutu in sem ponovno doživela spoznanje spokoja in sprejemanja življenja. Sreča je, dokler si živ in dokler sam skrbiš za sebe. Da poznaš pomen treh besed, moraš se naučiti
biti hvaležen, biti skromen in biti ponižen.
In se moraš naučiti, da če jočeš, da jočeš od sreče. Vsak ima željo, moja želja je, da bi bilo dobro vsem ljudem.
Ana Malenica, astrologinja
10.2.2023.
Ker vsakodnevno dobivam pozitivna dokazila od oseb, ki sem jim izračunala kozmično kodo, vas obveščam, da bom, dokler bom imela časa, ponovno izračunavala kodo brezplačno. Zato vas pozivam, da mi vaše želje sporočite. Potrebujem le vaš popoln datum rojstva (datum, mesec, leto, uro in kraj).