Ali se zavedamo svoje smrtnosti?

Nekdo, ali nekaj, za katerega človeški um ne ve in nikdar ne bo vedel, kje se nahaja, ali je zgoraj ali spodaj, od kod prihaja in kje v resnici prebiva, bo nekoč udaril na gong in rekel: sedaj je konec. Konec zgodbe, ki ji rečemo življenje, konec hrepenenja po imeti še kaj več od življenja!
Tisto, kar je božanska iskra v človeku, bo neslišno, kot bela golobica zapustila svoje gnezdo, človeško snovno telo in odšla v spokoj. Duša se bo nevidno odplazila iz vsake celice človeškega telesa in kljub temu, da je njena svetloba močnejša od sonca in toplejša od žarečega oglja, nihče od prisotnih ne bo videl njen odhod. Ko, bo toplota zapuščala svoje bivališče počasi, nevidno in neslišno, se bo človeško telo spremenilo v navadni kos mesa.
Nekoč bomo jaz in vsi vi, zadnjič vdahnili zrak in zadnjič pogledali okoli sebe. Želimo si, da bomo v svojih očeh odnesli spomine na lepote tega sveta, ker nikdar več ne bomo imeli priložnosti, doživeti tistega kar smo imeli tukaj. Želimo si, da bodo ob nas osebe, ki jim je mar za nas in da bo našo dušo v drugo dimenzijo spremljala njihova ljubezen do nas.
Nekoč, ko bo naša duša odšla iz telesa, se bodo ustavili vsi naši zemeljski problemi in izginile bodo vse bolečine fizičnega telesa. Zavedanje, da bo svet, ki ga bomo pustili tukaj, deloval še naprej, v svojem ritmu in v svoji dinamiki, je nekaj, kar se moramo učiti v tem življenju. Zavedanje, da nihče, razen nas, ne bo zapustili ta svet v trenutku naše smrti, da nihče ne bo umrl skupaj z nami nas mora radostiti in ne žalostiti.
Po smrti, bo naše snovno telo postalo skrb tistih, ki bodo zadolženi, da pospremijo naše posmrtne ostanke in da nas pokopljejo v skladu z našimi željami, seveda če bomo za to poskrbeli pravočasno, v času ko smo še živi. Če ne bomo pustili navodil za pokop, bodo svojci izbrali način in obliko pogreba po svoji volji.
Našo dušo ne bo več skrbelo vaše fizično telo. Lahko ga pokopljejo v trugi, upepelijo ali pepel raztrosijo.
Po smrti našo dušo ne zanima, koliko materialnega imetja bomo pustili na tem svetu. Koliko stanovanj, hiš, bark, avtomobilov ali koliko denarja na bančnem računu bo skrb naših dedičev. Tisti, ki jim je bilo mar za pokojnika, bodo veseli drobnih spominkov, tisti dediči, ki so požrešni se bodo kregali in zamerili, da je pokojnik pustil premalo materialnega za seboj.
Na novem ‘naslovu’, kam odide naša duša ne potrebujemo in ne kažemo diplom, doktoratov, medalj, certifikatov ali licenc. Ničesar takega, kar je naša duša, v času, ko je prebivala v snovnem telesu bila deležna.
Odnaša s seboj le znanje, katerega je prinesla, oplemenjeno z dobrimi dejanji, ki jih je storila v času kroženja na Zemlji.
Mnoge znane osebnosti, ki so za naš svetu naredile veliko dobrega, so vedeli, kaj človek odnaša iz zemeljskega sveta. En med njimi je bil Sultan Sulejman Veličastni.
Sultan Sulejman je bil, že v času svojega življenja (rojen 1495 leta) in tudi danes, zaradi svoje modrost ostal skrivnostna osebnost, a zgodba o njegovih zadnjih željah je modrost modrosti Sultan Sulejman je bil zelo nadarjen in človek daleč pred svojim časom. Pri sedmih letih se je začel izobraževati v palači Top Kapi v Istanbulu, kjer je študiral jezike (po-leg otomanske turščine govoril še arabščino, perzijščino, čagataj in srbščino), filozofi-jo, matematiko, osnove vojaške strategije, pridobili pa so tudi bojne veščine.
Ko je prišel na oblast, je bil star le 26 let, njegova vladavina pa je trajala celih 46 let. V tem času je naredil marsikaj, o čemer se še danes pripoveduje s strahospoštovanjem.
Bil je spreten vojaški strateg, odličen zakonodajalec, pesnik, nežen ljubimec, kreati-ven oblikovalec zlatarskega nakita in edini sultan, ki se je poročil z Ukrajinko Roksela-no, Sultanijo Hurem, poleg katere je bil tudi pokopan.
O njem krožijo različne legende, najbolj znana pa je tista o njegovih zadnjih željah.
Pred smrtjo je sultan Sulejman poklical svoje uradnike in jim narekoval svoje tri zadnje želje:
• Prva želja je bila, da bi njegovi zdravilci med pogrebom nosili skrinjico z njegovimi posmrtnimi ostanki.
• Njegova druga želja je bila, da zlatniki in dragi kamni ostanejo za sprevodom po poti, po kateri so šli njegovi posmrtni ostanki.
• Tretja želja je bila, da bi njegove roke štrlele iz truge, da bi jih vsi videli.
Ko ga je vrhovni poveljnik vojske, zmeden zaradi tega, kar je slišal, vprašal razlog za takšne želje, je sultan pojasnil:
»Naj najboljši zdravilci nosijo moje posmrtne ostanke, da bodo vsi videli, da so tudi oni nemočni pred smrtjo.
Raztresite vse zlato, ki sem ga zbiral vse življenje, da bodo vsi videli, da vse, kar smo pridobili, ostane na tem svetu.
Naj moje roke štrlijo iz truge, da vsi vidijo, da kralj vsega sveta, Sulejman Veličastni, odhaja na oni svet praznih rok!«
Te tri sultanove želje so stoletja pripovedovali, dokler niso prerasle v legendo.
Morali bi se naučiti gledati na vse dogodke v našem življenju z vsaj dveh zornih kotov. Prvi je, da nič ni črno-belo in drugi aspekt je naša razširjena zavest in naša sposobnost združevanja dveh nasprotnih točk v eno. Da razumemo, da vsi tisti nasproti nas, niso našo sovražniki, temveč naš notranji odsev v ogledalu! Ko, se enkrat naučimo z lahkoto sprejemati stvari in dogodke, takrat živimo svojo višjo zavest, in to je tisto, čemur nas v naslednjih 20. letih učil Pluton, ko bo marca 2023 leta prestopil v znamenje Vodnarja.
Naša čustva niso razumna in zato vlagamo toliko časa in energije, da jih utemeljimo, razumemo in razložimo. Nihče ne želi, da bi ga imeli za nerazumnega. Veliko raje vidimo da na nas gledajo kot na razumna in odgovorna bitja. Koliko pa smo razumni, se v natalni karti človeka vidi preko Merkurja, boga komunikacije.
Ob koncu tega tedna bomo imeli prehod Merkurja v znamenje Vodnarja. Skupaj s Soncem v znamenju Vodnarja je to pomemben podatek, čas ko da lahko slišimo svojo dušo. Merkur je od 6. decembra lani zaradi retrogradnega gibanja dolgo časa preži-vel v znamenju Kozoroga. Z Merkurjem, ki nas, med ostalimi nalogami, ki jih ima, po-pelje na zadnje potovanje, v onkraj, smo se veliko ukvarjali tematiko smrti. Zdaj je čas, da spremenite temo. Nove, izvirne teme prinaša Merkur v Vodnarju. Merkur v Vodnarju je izjemno močan in ploden. To je še posebej ugodno za ljudje, ki so rojeni v znamenju Vodnarja, Dvojčka in Tehtnice. Element zraka je zelo izrazit, saj bodo v tem elementu štirje planeti, Saturn (modrost), Mars (akcija), Merkur (komunikacija) in Sonce (moč). To je dober čas za nove ideje, načrte, kreacije in premagovanje nesporazumov.
Ana Malenica, astrologinja
06.02.2023.