TEDEN, KO SE DOGAJO ČUDEŽI!

Nocoj in vsako noč ta teden bomo vsi mi, ki živimo na severni polobli, imeli priložnost videti Komet C/2022, zeleni komet, seveda če bo jasno nebo.

Zeleni komet je bil nazadnje viden pred 50.000 leti in je prepotoval 4,5 bilijona km, da je prišel na takšno razdaljo, da ga bomo lahko videli. Astronomi so z orbitalnimi izračuni izračunali, da ta zeleni komet morda ne bo nikoli več prišel mimo nas.

Za ogled nebesnega spektakla nam je potreben daljnogled ali teleskop, ko pa se 1. februarja približuje perigej ( točka ekliptičnega tira nebesnega telesa, ki je najmanj oddaljena od Zemlje, to pa je Luna) naj bi bilo mogoče komet opazovati s prostim očesom.
Najboljši način za ogled kometa je, da je jasna noč in da smo čim dlje od virov svetlobnega onesnaženja.

Ta teden je čas, ko se nam dogajajo čudeži.

Ko, se je odpravila Alica v čudežne dežele je poskusila vse vrste čudnih in nenavadnih napitkov, zaradi katerih se je skrčila na 10 cm ali zrasla toliko da je bila višja od hiše. Vsi mi nosimo v sebi metaforo te pravljice.

Nekateri ljudje skušajo nadzorovati svoje duševno stanje z uživanjem različnih snovi, ker se želijo počutiti večje in močnejše. Ko pa se počutimo majhne in nepomembne, je edini način, da izboljšamo svoj pogled, da najdemo vir vere in upanja v sebi.
Kdor verjame v čudeže, jih je sposoben tudi ustvarjati. To je alkimija življenja.

Danes, ko imamo harmonično povezavo med Soncem v Vodnarju in razburljivim Marsom v znamenju Dvojčka upoštevajmo tudi Urana (planet presenečenja) in upajmo, da se lahko naše strasti spremenijo u čudeže.
Opazujte nebo in pričakajte svoje čudeže.