Koga in česa se bojimo?

Dostikrat vprašam svoje kliente, česa se bojijo in ko mi odgovorijo, da se ničesar ne bojijo, težko jim verjamem. Vsakogar od nas včasih zaskrbi, kaj se nam dogaja v sedanjosti in kaj se nam bo dogajalo v prihodnosti. Nekateri mi povejo, da se bojijo, da bodo izgubili službo, partnerja, da bodo otroci zboleli , da ne bodo imeli denarja za svoje preživetje in vsi ti «zemeljski » strahovi so do neke mere razumljivi in opravičeni. Vzroki za te strahove bodo izginili, ko bomo odpravili njihove vzroke in največkrat so odvisni od naših odločitev.

Hudo pa je, ko gre za arhetipne strahove, ki so vezani za naša prejšnja življenja. Oni nas ohromijo in nam odvzamejo zdrav razum in moč pametne presoje o vsakdanjih dogajanjih. Takrat smo ujetniki svojih strahov in nič drugega ne počnemo, kot da trošimo zdravo energijo, ki jo potrebujemo za kaj koristnega, na tisto česa se v naši duši bojimo. Arhetipe strahove, ni mogoče iz koreniti z razumnimi odločitvami, temveč jih sprejeti iz z njimi ravnati previdno.

Jaz, kot astrologinja se najbolj bojim delovanja Marsa, ko je v znamenju Raka, ker je destruktiven in šibek. Tudi takrat, ko nam kaj dobrega naredi, nam vedno pusti sledi neke davne bolečine.

Mars je v zatonu v znamenju Raka, kar pomeni, da njegovi vplivi povzročajo močna čustva, ki jih ni možno presnoviti in nam prinašajo bolečine in trpljenje. Mars, ki v svoji simboliki nosi tudi vojno in orožje, ko je v znamenju Raka je tisti, ki briše solze drugim vojakom, ki se ne upajo prejeti puško.

Mars potuje po svoji orbiti okoli Sonca 24 mesecev, kar pomeni, da ostaja v posameznem znamenju cca 2 meseca. V znamenje Raka je Mars vstopil 25. marca 2023 in čez nekaj dni, to se bo zgodilo, 20.5. se bo prestavil v naslednje znamenje, v znamenje Leva.

Zaželeno je da veste, vsi vi , ki imate aspekte Marsa v svoji natalni karti, bolj poudarjene, da je planet Mars na vsake dve leti, (štejejo parna leta) v retrogradnem gibanju in da takrat ostaja v določenem znamenju 6 mesecev. Retrogradni Mars se obnaša enako, kot vse retrogradne planete. »Vrača« nas nazaj, v preteklost, preverja ali smo vse naredili tako kot bi morali in nam daje priložnost, da se kaj več naučimo o določeni problematiki.

V letu 2022 je bil Mars vstopil v retrogradno gibanje 14.10.2022 v znamenju Dvojčka in tako smo tudi leto 2023. začeli s retrogradnim Marsom v znamenju Dvojčka.

Dosti sem že pisala o prognozah v letošnjem letu, pa če vas zanima to gradivo, poglejte na mojo spletno stran www.Astroanama.com, članek »Kaj se bo dogajalo v Sloveniji in svetu v letu 2023«. Članek je bil objavljen tudi na FB pod imenom Ančka pomagačka.
Marsikaj v tem članku je bilo napisano o tem, kar se sedaj dogaja v svetu in pri nas.

V času bivanja Marsa v Raku smo letos, 20.aprila, imeli Sončni mrk na 29. stopinji Ovna in 5. maja Lunin mrk v znamenju Škorpijona. Znamenju Ovna vlada Mars in znamenju Škorpijona je sovladar Mars. Oba pojava sta nam naznanila zaključek starega cikla v naši civilizaciji in začetek preobrazbe naše družbe in so bila vzrok za nekaj težkih dogodkov.

Obe pojavi nam najavljajo kolektivne spremembe, ki nas čakajo na naslednjem vogalu našega sedanjega življenja in nas opozarjajo, da ni več možno ločiti meje med napetostjo in pričakovanjem, da se bo vse samo od sebe uredilo.

Vsi imamo povišan srčni utrip, nekdo iz straha za lastni obstoj in drug iz straha od izgube milijard. Metuljčki v trebuhu različno delujejo. Ne bojte, da vaši otroci niso več varni v vrtcu in v šoli, eksplozije bomb v parkiranih avtomobilih in drugih grozot. Bojte se lastnih misli in vaše nepripravljenosti, da prepoznate lastna čustva.

Spremembe prihajajo in nihče ne bo varen pred njimi. Izziv so pred nami in zato bodite pozorni na občutek straha, ker je v njih pomemben namig. Če ne bomo primerjali dobre prakse življenja, ki smo ga imeli v preteklosti, ne bomo prepoznali tistega, kar je dobro za našo sedanjost.

Kakšno bo to ravnotežje nam bo pokazal Mars, ko bo 20.5. vstopil v znamenje Leva. Vse moči moramo okrepiti in poiskati odgovore na sporna vprašanja, med mešanico poguma, spretnosti in milosti, ki nam je potrebna za hojo ‘po tenki črti’, po kateri hodimo sedaj.

Spomnimo se težkih dogodkov, ki so se zgodili v Srbiji. Ko se kaj takega zgodi v Ameriki se nam to zdi daleč od nas. Ampak sedaj se to dogaja, tukaj, blizu nas. V istem kotlu so in Slovenija in Srbija in Amerika. Družbena omrežja so enaka in vsi otroci so v istem procesu dogajanja.

Marsa v znamenju Raka še vedno čutimo in tudi takrat, ko se premaknil v znamenje Leva, nas bo ta isti Mars vprašal, kaj smo se naučili, takrat, ko je bil retrogradni v znamenju Dvojčka, v letu 2022723

Znamenju Dvojčka vlada Merkur, planet komunikacije. Veliko je neznanega v naši medsebojni komunikaciji in še veliko se moramo naučiti in o sebi in od drugih, če želimo živeti v sožitju.

Če me vprašate, ali verjamem v to, kar pišem, ali bom zmogli. Jaz vem, da bomo zmogli. Zato pišem, ker upam, da smo sposobni pravočasno stopiti en k drugemu, podati si roko in pokazati, da smo naše težave vzeli resno.
Pokazati, da nismo obnemogli in da bomo ponudili pomoč tistemu, ki je v stiski in da bomo skupaj močnejši.

Družina nam mora biti na prvem mestu in na lestvici naši vrednot mora biti zapisana z zlatimi črkami. Če ni tako, potem si ne bi smeli niti ustvariti družine niti imeti otrok. To pa je legitimna pravica vsakogar in tudi obveznost človeka je in do Zemlja in do vesolja.

Moramo biti pošteni do sebe in se ne skrivati z izgovori, da je kriva ta in ona družba. Sami smo krivi, ker ne sledimo svoji duši temveč času v katerem živimo.

Pravilno je, da s svojimi strahovi živimo, da si jih priznamo in da se ne delamo pogumni, kot da teh strahov nimamo.

Vsi smo bili pretreseni zaradi dogodkov v Srbiji in čez tri smo že »pozabili«. Na vrsti so že prišle druge novice. Le starši in sorodniki ubitih otrok ne bodo nikoli pozabili.

Zato se sedaj, ko se nam ni zgodilo nič tragičnega vsi ustavimo in premislimo, kam gremo. Planeti se vrtijo in tudi oni včasih trčijo med seboj in nastanejo novi svetovi. Zakaj po tem ne bi tudi naš lastni svet trčil o resnico, ki jo ne želimo videti?

Kaj ste se vi naučili od gibanja Marsa v vašem horoskopu?

Zato vas iz srca prosim, spoznajte svoje natalne karte. Ni astrologija le zato, da vam napove vesele dogodke, temveč, da nas nauči, kako se obnašati in delovati, ko se zgodijo neljubi trenutki.
Ne mečite pod preprogo vaših težav, ker nikdar veste ali bodo ob nepravem času in na neprimeren način bruhnili negativni vplivi Marsa in drugih planetov iz vaših horoskopov.

Astrologija vas mora naučiti, da ste vi neločljivi del vesolja, da je vaše telo narejeno iz istega testa, kot so narejeni planeti. Planeti se nenehno gibajo, tako kot vsi organi v vašem telesu nenehno delajo in zato prezrite znanje dobrega astrologa, ki vas uči sožitja med človekom in vesoljem.

Leto 2023 je priložnost za čudeže in njih prepoznajo le tisti, ki v njih verjamejo.

Ana Malenica, astrologinja
www.astroanama.com
FB/ aa Ančka pomagačka

P.S.

Ker sem končala tisto, kar sem delala in ker sem si vzela 3 tedne ‘počitka’, do naslednjega projekta, sem vam ba razpolago na izračun Kozmične kode. To me veseli, ker vem, da tisti, ki prepoznajo pomen Kozmične kode, živijo lažje in dosežejo več spokoja v svoji duši. Zato pozivam vse tiste, ki bi želeli imeti svojo kozmično kodo, da mi pišejo na moj mail anama.astro@gmail.com napišejo svoje rojstne podatke (datum, mesec, uro in kraj rojstva).