KONČUJE SE RETROGRADNO GIBANJE MERKURJA!

Ko je Sonce v znamenju Bika, (od 21.4.-21.5.) na splošno gledano, so hedonizem, razmišljanja o udobju in materialni varnosti na prvem mestu. Prisotnost retrogradnega Merkurja v tem obdobju, iz naslova materije, je zagotovo prineslo marsikatero nevšečnost v naša življenja.

Retrogradni Merkur nas vedno vrača v preteklost in nas, ne glede v katerem znamenju se dogaja ta retrogradnost, obvezuje in nagovarja, da preverimo, ali smo kaj pozabili narediti zase na finančnem področju, javljajo nam se osebe, katere dolgo časa nismo slišali in nam pomagajo urediti družinske odnose na neki drug način, kot smo prej počeli.

Sedaj, ko se Merkur približuje koncu svoje retrogradnosti, nas lahko s svojim delovanjem nauči marsikaj koristnega. Na prvem mestu se njegova pomoč prepoznava na področju komunikacije. Ponuja nam orodja, kako lahko na lažji način popravimo naše odnose z osebami, s katerimi smo imeli neusklajene dialoge. Kasneje, po 15.maju, ko se bo Merkur napotil v stacionirano gibanje, vsi bomo imeli možnost, da se izognemo ponavljanju starih napak iz preteklosti in da oblikujemo našo sedanjost in našo prihodnosti v drugačni luči.

Za vse tiste, ki iščejo odgovore v sebi, zakaj je bila njihova komunikacija moteča in zakaj prej niso imeli poguma da jo poboljšajo, svetujem, da v obdobju zadnji dneh retrogradnega Merkurja poskušajo se še enkrat pogovoriti z osebami s katerimi so v sporu in da v dialogu odpravijo mogoča nesoglasja.

Ker se Venera (ustvarjalnost) povezuje z inovativnim Uranom v Biku, lahko, svojo pozornost usmerimo v to, kar imamo radi, kar nam nekaj pomeni in kar ne želimo izgubiti. Retrogradni Merkur bo podprl naše napore in tudi če bodo pogovori potekali malo težje to še ne pomeni, da ne bomo uspešni.

Vedno imamo možnosti, da se umaknemo, če nas oseba v dialogu zavrne ali nas poskuša potegniti v prepir. Merkur nam vedno omogoča dovolj samoomejevanja, dovolj modrosti in dovolj samokontrole? Zato poskusite še enkrat in preizkusite moj nasvet. Preizkusite se, koliko veščine imate v diplomaciji.

Ljudje, ki dosegajo velike stvari, so ljudje, ki so pripravljeni nekaj novega poskusiti. Nič ni boljšega od tega, da se situacije spremeni na boljše. Le majhen utrinek upanja se lahko spremni v plamen. In ko se plamen podžge, kmalu začne močno goreti. Namesto da bi gledali na svojo trenutno težavo in se spraševali, kako bo iz nje kdaj prišlo kaj dobrega, poiščite skrito priložnost in jo udejanjite.

Pravijo, da so “uspešna pogajanja” takrat, ko obe strani dobita, kar hočeta. In tudi, če nobena stran ni posebej zadovoljna, pomembno je, da je »vojna« ustavljanja.
Naj vas spremlja sreča in vzemite si pogum za »pogajanja«.

Ana Malenica, astrologinja

Pozivam vse tiste, ki bi želeli imeti svojo kozmično kodo, da mi pišejo na moj mail ‘anama.astro@gmail.com‘ in napišejo svoje rojstne podatke (datum, mesec, uro in kraj rojstva) in vam bom brezplačno izračunala vašo kozmično kodo.

Kozmična koda je je vaš “PIN” s katerim vstopate v vaše energetsko polje.
Sposobnost, da lahko izračunam kozmični kod, mi je bila podarjena takrat, ko sem bila v komi, leta 2012. To mojo obsmrtno izkušnjo sem opisala v knjigi »Duša na razpotju«.

never too late on post-it stuck to a wall clock